- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Telekom mobilszolgáltatások
- Vodafone-ra áttért Digi Mobilosok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Ilyen specifikációkkal érkezhet a 2025-ös ThinkPhone
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
hun-vik
csendes tag
Sziasztok!
Az egyik otthoni Windows 10 op.rendszert futtató gépen (ver.:1607, build:14393.351) az alábbi probléma merült fel, amiben nagy köszönettel venném a hozzáértők segítségét:
Egy ideje nem lehet bejelentkezni a Windows Live Mail programba, az alábbi üzenetet kapom:[WLM]
A Posta alkalmazás ezzel egyidejűleg hibaüzeneteket jelzett a létrehozott fiókokra vonatkozóan ("A fiók beállítások elavultak!"). A fiókbeállítások javítása nem volt sikeres (Hibakód:0X800704CF). A fiókokat töröltem, majd létre akartam hozni újra, de ugyanezt a hibaüzenetet kaptam.
Tegnap ránéztem az frissítésekre és ott 2016.10.28 óta nem volt új frissítés. A frissítés keresésére rákattintva az alábbi üzenetet kapom:[Update]A három probléma összefügg szerintem, de az okát nem tudom. A szintén Win 10-et futtató másik gépen egyik problémát sem tapasztalom. Az internetre mindkét gép WIFI-vel csatlakozik.
Megköszönném, ha valaki segítene a probléma megoldásában.
-
kkdesign
senior tag
Sziasztok!
A Wolfram Alpha alkalmazás az Win10en mobil/PC -n mennyit tud a desktop alkalmazáshoz képest? Tudok mobilon és tableten is beírni rá emeletes tört számításokat meg hasonló ínyencségeket? Másképp kérdezve, eleget tesz egy jobb fajta számológépnek? Képernyőképekből nem nagyon derül ki áruházban, legfőképp a tabletemen használnám, de nem akarok egy ezrest kidobni a semmibe
-
a.sebi
őstag
Sziasztok! Van egy dell inspirin 5558 as laptopom , i5 2200u. 8gb ram geforce 920 4gb os gépem.
Ehez vettem egy 120 gigas ssd t, haver valami kódos win 10 et tett rá, kérésem a következő.
A hdd helyére megy az ssd , hogy tudom ugy a win 10 et visszavarázsolni , hogy eredeti maradjon, mi amenete az egésznek? Köszönöm a segítséget! -
Winner_hun
titán
Megoldható bizonyos fájltípusok automatikus elrejtése?
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
Tybor66
tag
válasz a.sebi #50905 üzenetére
Macrium Reflect Free a barátod.
iPhone SE (2016) & iPhone SE (2020) -> Samsung Galaxy A54 (8/256) & MacBook Air M1 (2020)
-
Rimuru
veterán
Windows alatt tenyleg nincs egy egyeszeru rev(erse) parancs? helyette lehet ciklust irni, vagy ilyen olyan kulso appot hasznalni?
Vigyázat, csalok!
-
Rimuru
veterán
-
Mister X
tag
Sziasztok. Utólag lehet frissíteni 32bites win10.et 64bitesre? Köszi !
" Nem eshet le a telefonod,ha repülőgép üzemmódban van... "
-
bexinho23
őstag
Üdv!
Egyszerűen már nem tudom mit csináljak, netet teljesen feltúrtam, de egyik leírás sem segített a problémámon. Mióta feltettem a Win10-et, azóta van az a jelenség, hogy ha hibernálva, vagy leállítással kapcsolom le a laptopot, akkor félig leáll a gép. Értsd úgy, hogy a ventilátorok nem állnak le, nagyon halkan duruzsolnak, a ledek közül pedig csak a HDD ledje nem világít. Minden más igen. Ilyenkor az segít, ha hosszan nyomom a bekapcsoló gombot. Következő indításnál viszont úgy indul hibernált állapotból, mintha semmi sem történt volna. Leállításnál ugyanez.
Azt megfigyeltem, hogy amikor tiszta újraindítást végzek, majd rögtön hibernálom, vagy leállítom, akkor rendben lekapcsol. De lehet ez csak a véletlen műve.
Driverek a legfrissebbek, legalapabb programok vannak fent, "fast boot" kikapcsolva... nincs ötletem.
Még egy dolog jutott eszembe. Amikor félig kapcsol csak le a laptop, semmivel nem tudom feléleszteni, de ha megnyomom a lekapcsolt egeret/billentyűt, akkor felélednek az eszközök, de maga a gép nem.
-
-
szőr Artúr
tag
válasz Rimuru #50912 üzenetére
Nem egyszerű: https://blogs.technet.microsoft.com/heyscriptingguy/2015/11/04/reverse-strings-with-powershell/
Más lapra tartozik, hogy elég nehezen tudom elképzelni, mikor lehet erre valóban szükség.
Röviden összefoglalva: powershell, a stringet tömbbé konvertálod, azt meg lehet fordítani, majd a tömböt joinnal újra stringgé alakíthatod, amennyiben szükséges. -
bexinho23
őstag
-
vlevi
nagyúr
válasz bexinho23 #50919 üzenetére
Nem, azcsak egy kapcsolő, hogy használod-e a hibernálást, vahy sem.
De nálam is vannak érdekességek kikapcsolás, alvás téren, de választ én sem kaptam.
Win7-en sosem jött elő a hiba, de win8, 8.1, 10 bármelyiket próbáltam, ilyen volt. A helyzet az, hogy, ha a gépem bealszik (akár kézi, akár idózitett alvás miatt), onnantol kezdve a gépházon lévő powergombot nem érzékeli. Ha az utolsó bekapcsolás óta nem altattam a grpet, akkor ki lehet kapcsolni a gépházon levő power gombbal.
A start menü leállitassal minden alkalommal leall rendesen.Hibrid alvás, hibernálás, gyorsinditas ki van kapcsolva.
Esetleg walami bios power state beállitas lehet? De furcsa, mert asszem a win8 óta már házat, lapot, tápot, videokartyat, szoval madnem mindent cseréltem az évek során, de a jelenség megmaradt. Jelenleg asus b75m lap, i5-3470, coolermaster ház, enermax táp, giga 1060 videokatya van a gépben.
Win8-n vettem észreelőször, mert ott eléggé el volt dugva a kikapcs gomb. Akkor tűnt fel, hogy a hw kikapcsolás nem megy. -
bexinho23
őstag
Amúgy én sem először találkozom ezzel. Még pár éve, amikor erre a gépre feltettem a Win8.1-et, ugyanez a probléma jelentkezett. De hogy mitől oldódott meg, nem tudom. Újratelepítésben nem hiszek, meg biztosan van rá magyarázat. Ezért sem próbáltam egy reinstalt.
Mivel gyakran használtam a gépet távoli bekapcsolásra is, így Win10 esetén is megtartanám ezt a szokásomat. Viszont azt vettem észre, hogy ha távolról ébresztek, akkor ugyanaz a jelenség. Minden bekapcsol a gépen, csak éppen a HDD nem.
Itt is szintén ki van kapcsolva a hibrid alvás és a gyorsindítás is. Kivéve a hibernálás. Bios-t frissítettem, de nem oldotta meg a problémát. Bár a gép sem régi gyártású. 2014 júliusi gyártású ASUS.
Szóval te úgy oldottad meg a problémát, hogy a hibernálás funkciót kikapcsoltad, és a leállítást használod?
-
vlevi
nagyúr
válasz bexinho23 #50921 üzenetére
Én sosem használtam hibernálást, ezért kapcsolom ki mindig. De nálam működik a ki/bekapcsolás, nem az a gondom, hanem csak az, hogy a géphazon lévő gombbal nem lehet ezt megtenni.
Billentyűzetemen pedig nincs kikapcs gomb.
Volt nálam egy vacak ezerforintos billentyuzet, amin van kikapca gomb, na azzal mindig ment a kikapcsolas. Nem értem, a házon lévő gombot miért nem érzékeli, ha már egyszer altattam? -
droti25
őstag
Sziasztok
Frissítés után a Windows old mappát lehet törölni? -
whitezo88
nagyúr
miért van az, hogy elkezdte tölteni a KB3200970 updatet, és 2 órája 0%? ráadásul lerohasztja a HDD-met is. Találtam külön install filet rá, 870MB...
-
szacsee
nagyúr
Sziasztok!
Kérdésem az lenne, hogy találkozott-e valaki olyan jelenséggel, hogy tiszta telepítéskor a fájlok másolása után amikor újraindul a gép a eszközök betöltése stb. után a beállítások jönnének, esetleg frissítés.
Nálam viszont egy login képernyő fogad Másik Felhasználó jelszó és felhasználónév rublikával.
Bármit írok be nem fogadja el, a pendrive-ot az MS telepítővel csináltam.
Gép bios beállítás lehet rossz, vagy mi történhetett?
Kösz a választ előre is! -
vaakuum
addikt
sziasztok!
Létezik olyan lehetőség, hogy egy jogtiszta win8-at felupgradel az ember win 10-re olcsóbban, mint a win10 önálló ára?
Lényeg, hogy van egy elfekvő win8, és épülne egy új asztali gép, amire win10 kellene, de költség okokból ha lehet, felhasználnánk a win8-at, hogy ne kelljen teljes áron win10-et venni, ha már ott egy használatlan win8."Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
-
rover45
őstag
Sziasztok, az a problémám, hogy valamiért nem működik a helyi hálózaton történő frissítés a gépek között.
Sajnos csak havi fix mobilnetünk van és egy Huawei E5372 mobil routerrel használjuk. Kettő darab Win10-es laptoppal és kettő 8.1-s mobillal.
A laptopom jön velem napközben a céghez, többnyire itt leszokta szedni pikkpakk a frissítéseket.
Mikor hazaviszem a laptopom, a routeren kiszoktam kapcsolni a mobilnetet, aztán kapcsolom be a másik laptopot, de az egyáltalán nem talál frissítéseket.
Azonos tartományban vannak és az otthoni csoportban is látják egymást.
Az én gépemen "A helyi hálózaton és interneten lévő gépek" a másikon csak "A helyi hálózaton lévő gépek" vannak kijelölve.
Mit rontok el? Mivel próbálkozzam szerintetek, hogy működjön? -
Fortum
tag
Dxdiag azt írja Directx 12 van telepítve.
-
Bal0924
aktív tag
Sziasztok
Van két idegesítő problémám, ezzel a winfos 10-zel (a szokásos hülyeségén túl)
-A Start keresője nem akarja tudomást venni hogy írok bele.
-Minden újra indításkor be kell állítanom hogy ne mutassa az ismert fájlok kiterjesztését, mi okozza hogy mindig be kell pipálnom? (Norton Security csinálhatja ezt?)Miért csinálja ezt?
-
vaakuum
addikt
A képen a Windows 8 oszlopban mindenhol 8.1 a kiindulási alap (from edition), az nem baj?
Esetemben valamilyen sima win8 lenne az alap, ha jó információt kaptam a tulajtól. A részleteket majd megszerzem tőle.
Ez egyébként ingyenes frissítési lehetőség? Az nem csak 1 évig tartott?[ Szerkesztve ]
"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
-
Gicz
addikt
Sziasztok!
Lehet hogy rossz helyen kérdezem, ha igen, akkor megkerem majd admint h törölje.
Szeretnék egy kb 600GB-os(képek videók mentés) mappát átmásolni hordozható merevlemezre. A PC-n sajnos cska usb 2.0 van, ezért nem rövid a folyamat. A probléma az, hogy elindítanám a másolást, és otthagynám a gépet, hadd csinálja... legutóbb mikor ezt próbáltam 1-2% körül talált valamit amit valamiért nem tudott átmásolni, ezért kérdéssel megállt, h skippelje e a fájlt. Mondhatom nem voltam boldog mikor megnéztem végzett-e
Szóval van e olyan másolási parancs (programm vagy akármi), ami nem tesz fel kérdést, amit nem tud kihagy, stb és megy tovább ?
Köszi!
-
-
válasz Fortum #50936 üzenetére
Olyat keress az MS oldalán, hogy "DirectX End-User Runtimes"
(#50940) TRob1
Azt vajon megoldották így egy év után, hogy ha gmail fiókkal küldesz levelet, akkor ne az email cím legyen a feladó, hanem a beállított név? Mert ez a 8.1-es Postában hibátlanul megy, de a tízesben kaka.
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
-
csadi0011
őstag
Sziasztok!
Eltűnt az UEFI újraindítás a speciális rendszerindításból, vagy új helyre került? Nem találom egyszerűen, BIOS-ba meg nem tudok belépni. Ha kihúzom a winyót, vagy cmos resetelek, akkor tuti jó lesz, szóval van megoldás, de azért szeretném használni én ezt a windows-ból való bios-ba lépést.
-
szucstom
őstag
válasz vaakuum #50939 üzenetére
Na erre én is kíváncsi vagyok. Van egy tiszta 8.1-es kulcsom, Ezek szerint, ha azt felrakom és aktiválom, utána frissíthetem a gépet ingyen és bérmentve 10-re?
(én eddig úgy tudtam, hogy ez a lehetőség is ki van már zárva)[ Szerkesztve ]
PS4 ID: Z0D14C_1990; Manjaro KDE
-
rover45
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs