- iPhone topik
- Mobil flották
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Telekom mobilszolgáltatások
- Vodafone-ra áttért Digi Mobilosok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Ilyen specifikációkkal érkezhet a 2025-ös ThinkPhone
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peti78
őstag
Sziasztok! Feldobtam a win 10-et, felraktott egy-ket drivert, ujra kellett inditani, de ujrainditas utan fekete képernyő fogad. Az egeret látom mozgatni is tudom, de ennyi. Ötlete valakinek?
KösziBlackberry Bold 9900, Blackberry Classic, Blackberry Key2 O1G
-
Peti78
őstag
Nem, haromszor indítottam ujra miután percekig nem reagált. Néha seekel a meghajtó, de ennyi. Az elején a kis windows negyzet megjelenik, alatta a pontokbol allo kör, ezek eltunnek, és ugy marad a kép feketén az egerkurzorral
Blackberry Bold 9900, Blackberry Classic, Blackberry Key2 O1G
-
SAMG3
tag
Sziasztok!
Vettem egy 250-es samu ssd-t klónoztam rá a HDD-m dolgait h ne kelljen mindent urja rakni. 110gb hely volt rajta. Csomagoltam pár dolgot a HDD-n mióta bent van az SSD és eltűnt kb 20-30-40gb-nyi hely az ssd-ről, de hiába keresgélek törölgetek nem találok semmit. Létezik h én raktam valamit rossz helyre és nem találom vagy h valami elszívott ennyi tárhelyet?
Persze hivataloss win10 professionalrol van szo[ Szerkesztve ]
-
SAMG3
tag
A c meghajtómon van egy ESD mappa is amiben a windows boot fileok meg a telepítéssel kapcsaolatos dolgok vannak. Ezt törölhetem? Összeadtam a C meghajtón lévő összes mappám méretét benne a rejtettekkel amiben a rendszer fileok is vannak és csak 55gb körül foglal nem pedig 140 ahogy a gép írja :/
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
Egy WinDirStat / TreeSize megmutatja, hogy mi és mennyi helyet foglal a lemezen.
Az ESD mappára meg itt válasz az MS fórumáról. Illetve, ha már annyira törölni akar valaki bizonyos rendszermappákat, akkor az alábbi 2 cikkben foglaltak szerint célszerű
—►
[link], [link]. Tehát például a lemezkarbantartóval. -
IntelKiller7
veterán
Hali.
Mi a francért csinálja azt ez a sz@r, hogy fél évente letörli random a windows media playert? Már év elején is megcsinálta egyszer.Viszont, megporóbáltam letölteni, de sehol sem találtam rá. Az oldalon is csak a 32 bitest találtam.
Valaki tudna dobni egy 64 bites media player letöltő linket? Köszönöm, előre is.Battlefield Hungary FB csoport: https://tinyurl.hu/OrvU/ | XO GT: Alwin4K
-
Borisz76
veterán
Sziasztok.
Testvérem gépén sokáig egy aktivált Win7 Ultimate ( 64 bit ) rendszer volt.
Ő ezt online frissítette Win 10-re.
Azóta is használja nincs különösebb gond a géppel.Napokon belül költözik és arra gondolt, hogy egy "tiszta" telepítéssel újrahúzná a meglévő de "szemetes" rendszerét.
Viszont a telepítő beszerzését rám hárította.
Letöltöttem a Media Creation Tool alkalmazást.
Bedugtam egy 16 GB-s pendrive-t a gépbe.
Most tölti lefelé a Win10-t. ( Nekem is Win 10 Pro - 64 bites rendszerem van )Ezzel a telepítővel megoldható a tiszta reinstall ?!
[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Levwi
aktív tag
Ez az, hogy én se pedig én is dos-al kezdtem, de win7 óta nem használok kodec pakkot, mert elméletileg nincs rá szükség. De vicces, hogy egészen az évfordulós frissítésig nem volt semmi gondom a rendszerrel, de szerintem hétvégén Windows reinstall lesz, de nem szeretnék úgy járni mint az XP-vel amit havonta rakhattam újra, mert egyfolytában kékhalálozott. Igaz itt nem kékhalálozott van hanem más marhaság.
Xiaomi 14
-
embe
nagyúr
Sziasztok!
Az itt leírt hiba szerintem W10 bug lehet.
3 új lapost telepítettem otthon, az egyiket folyamatosan használom, és a hiba nem jelentkezett.
Viszont ez a gép reggel óta a melóhelyemen ugyanazt a hibát produkálja mint korábban az előző gépek az otthoni Asus routerrel.
Van valami ötletetek? -
csixy
addikt
Így lehet. A w10 hálózatkezelője lehet x@r szerintem mert openwrt-s TP linkkel is megcsinája (ebben talán az is közrejátszik, ha gyenge a jel), előbb kiírja, hogy biztonságos kapcsolat, aztán meg , az jön , hogy nem lehet kapcsolódni ehhez a hálózathoz, de ha a notit újra bootolom és a linuxot indítom, akkor az simán csatlakozik, de ha a routert indítom újra akkor a win10 is tud csatlakozni (tehát mintha linux berzenkedne a windows 10 ellen {a routerek firmware-e is általában linux alapú}, lehet, hogy a win10 túl sokat akar és droppolva van?).
[ Szerkesztve ]
Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
szucstom
őstag
A router probléma mellett felmerült most még egy, bár egy kicsit off: szeretnék átállni insiderre, viszont valamiért ezt a hibakódot dobálja ki: 0x80072ee2. Próbáltam keresni, hogy ez mit takarhat, de sajnos eredménytelenül. Tudnátok nekem ebben segíteni?
PS4 ID: Z0D14C_1990; Manjaro KDE
-
VGYke
addikt
válasz Pubszon #50113 üzenetére
Kis kiegészítés, mivel win7-win10 váltásnál én is jártam ugyan így. Nem hinném hogy bugos a win10 driver.
Feltételezve hogy analóg kimeneteket használsz, én így oldottam meg: kihúztam az összes csatlakoztatást, uninstall a régi driver, install az új. Ezután bedugtam az elsőket és hangkártya hangszórókezelőjében "megmondtam" (katt színnel jelölt kimenetre) hogy ő melyik:
Ezután bedugtam a következő hangszórópárt, stb.kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
VGYke
addikt
Észrevettétek hogy a 11.28-i frissítés lecseréli a háttértárat? Én a win10 jóvoltából most egy 500GB SSD helyett 4TB méretűt kaptam
kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
embe
nagyúr
Melózok, nem igazán tudom megoldani. De feltudok menni W10 alól is. Nem az a gondom, hanem hogy random dobálta le a lapost a routerről. "Nincs internet, biztonságos" mondta ő.
És ezzel mások is találkoztak. És csak laposokat, már eszközt nem. És volt olyan fórumtárs akinél szintén w10 volt.Szasanyi: - Igen úgy volt, de lusta voltam hozzá. Meg ugye az új laposok otthon tökéletesen működtek.
-
starr
őstag
Sziasztok!
Mit lehet kezdeni ezzel anyomorultRuntimebroker.exe-vel, hogy ne pörgesse a processzort?
Ha registry-ből letiltom, akkor meg nem működik a pl. a OneNote app.[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
Nem vettem észre semmit, mert a 11.28-i frissítés nekem csak egy hónap múlva fog megérkezni.. [kép]
Nálad a régi rendszer maradéka lehet az, én nem frissítettem az évfordulós frissítést, hanem tiszta telepítéssel raktam fel. Másképp is néz ki a kép. A rendszermappákban sok helyen hard- és symbolic- link van amit a programok duplán számolnak, te ezeket régebben sokat használhattad.[ Szerkesztve ]
-
tordaitibi
veterán
Nem is értheted, mert magyarázat nincs.
Nálam a melóhelyen:A hálózat titkosítatlan, eközben 2 android és egy másik windows eszköz vidáman netezik.
És ilyenkor a Jóistennek nem megy fel, ha felmegy 1-10 percen belül leszakad, amikor jó, akkor meg félnapokig is jó.
Én megoldottam, mert fix gép, routerből lankábel, oszt jónapot, neked ez nem jó sajna. -
embe
nagyúr
Hogyan lehet engedélyezni a w10 által letiltott driver telepítést? Nem hagyja a mocsok.... Ezt a tiltást hol lehet kikapcsolni?
tordaitibi: De nekem is itt a lankábel, de ez a megoldás nem olyan elegáns.
szasanyi: Teljesen.
[ Szerkesztve ]
-
Unteroff
aktív tag
Üdv!
Két kérdesem lenne a win 10-el kapcsolatban.
Az első, ha rányomok az újratelepítésre, akkor elvész minden program én annak beállításai, illetve másik meghajtón lévő programok, játékok elérési útvonal is eltűnik? Úgy veszem észre, valami történt a op. rendszerrel, lassan másol pendrivre, illetve a Chrome-nál is van valami gif és videó betöltési hiba, amely más gépen nem jött elő. No meg tele van szeméttel a meghajtó, úgy nézem, ráférne egy újratelepítés.
Illetve ha adott egy sima intel procis, 4 GB RAM-al ellátott gép, aminek nincs külön videokártyája, arra 32 bit-est, vagy 64 bitest érdemes rakni? Szereztem egy egyszerű netezős gépet, amelyet már nem nagyon akarok bővíteni, de videokártya nélkül a procira integrált vga-val működik, és a RAM-ból használ fel 1-2 GB-ot. Illetve 32 bitesnek 2 GB, míg 64-esnek 4 GB a megfelelő RAM mennyiség, de 32 bit-en nem tudja mind a 4-et kihasználni. 32 Bitnél csak az elérhető RAM-ból gazdálkodik, vagy belenyúl ahoz is,a mit az oprendszer már nem ér el?
Előre is köszönöm a választ!
Steam: BlasiusUnteroffizier SC: Felcser Origin: Felcser_HUN Uplay:FelcserBlasius
-
tordaitibi
veterán
válasz Unteroff #50246 üzenetére
Belenyúl, és az oprendszernek a maradék marad. (32bites xp-nél legalábbis nálam otthon)
Videomemóriának 512m van megadva az integrált alaplapinak (atom-ion őskövület)
és a 32 bites xp 3,2gigát lát, ami helyén is van (32bit xp 3,75G max. körül, a többi cím elmegy másra)32 biten 200megát vesztesz kb.,
szerintem 64 bitest telepíts, egyrészt a jövőbemutató út... :-) másrészt lehet ramot cserélni később. -
Unteroff
aktív tag
válasz tordaitibi #50248 üzenetére
Pont hogy nem akarok, meg majd a tulajnak felesleges (csak netezés, néhány videó), illetve nem mai a gép, jó ha 3 évig még rendben eldöcög. Megbiztak, hogy szerezzek be egy használt gépet, de 20k-ből nem fut G1820/40, DDR3, 60-120GB SSD-s gépre. Csak ilyen régebbi Office egybegép, nem lepusztítva.
Mindegy, hagyom rajta a 64-eset, hátha 1-2k-ért majd későbbiekben a tulaj, több felesleges is.Illetve az első kérdésre valaki?
Steam: BlasiusUnteroffizier SC: Felcser Origin: Felcser_HUN Uplay:FelcserBlasius
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Milyen notebookot vegyek?
- Terminátort idéző választ adott a Google AI, az emberek halálát kérte
- Napelem
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Mesterséges intelligencia topik
- Filmgyűjtés
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja