- Milyen okostelefont vegyek?
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Mobil flották
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
cic- mic
újonc
Sziasztok !
Innét letölthetitek a Windows játékokat. Rendesen fut a win. 10-en.
http://computermagus.hu/az-elveszett-windows-jatekok-nyomaban/
-
hape60
aktív tag
Sziasztok, a következő a kérdésem: adott egy lenovo laptop, win10-es rendszerrel. A merevlemezen két win10-es particio van -amit a win10 gyárt saját magának- és c, d rendszer - és logikai partició. A gond az, hogy a c partició feleslegesen nagy (350GB), a D meg kicsi 50GB.
Próbáltam a win 10 lemezkezelővel a C-ből lecsípni 150GB-ot, a zsugorítással. Létre is hozott egy 150Gb-os particiót, amivel nem tudok semmit csinálni, mert azt mondja, hogy a max partició van a lemezen, újat nem enged. (?) Ezt lecsípett particiót akartam a D-hez hozzátenni, de nem megy. (Gondoltam, hogy formázom NTFS-re, és a kötet kiterjesztése funkcióval hozzáadom a D-hez.) Mit csesztem el, hogyan lehetne megoldani -ja, és úgy, hogy a c, d partición levő adatok ne sérüljenek..[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz hape60 #50954 üzenetére
Azt, hogy nem külső programokkal próbáltad. Komolyabb műveletekhez nem kell erőltetni a beépítettet... Illetve nálad vsz Legacy boot + MBR lehet és ez esetben 4 db elsődleges partíció a limit. Gondolom azért vinnyogott.
-
zoli62
addikt
Már a W10 (Pro) is azt kezdi játszani, mint a Win7, hogy beállított automatikus frissítéskeresés mellett nem talál új frissítést, de kézi kereséssel sem.
-
hape60
aktív tag
válasz King Unique #50956 üzenetére
Valószínűleg neked van igazad, erről a limitről nem tudtam. Akkor hogyan lehetne megoldani a dolgot, akár külső programmal is? (Én is a külső programra gondoltam, csak ott nem volt nálam...a belsővel nem ment.) A külső programnál nincs ilyen limit?
-
Apaxp
senior tag
válasz hape60 #50959 üzenetére
magyar nyelvű és ingyenes partíció manager
Samsung A52s 5g dual sim, Acer E5-573G win10+linux mint
-
King Unique
titán
válasz hape60 #50959 üzenetére
Az MBR-nél alapból megvan ez a limit és nem lehet vele mit kezdeni. Max. az elsődleges helyett logikai partíciókat létrehozni, már ha lehetséges. Illetve a beépített csodánál ilyenkor előfordul, hogy erővel dinamikus lemezt akár kreálni, amire normál használatnál amúgy semmi szükség.
A külső programok megcsinálják rendszerint simán az átméretezést & összevonást. Viszont itt az a necces, hogy ez magán a rendszerpartíción történik és ilyenkor egy külső program is sok esetben újraindítást kér, majd ún. PreOS módban csinálja meg a műveleteket. Ha minden ok, akkor simán lefut és az adatokat sem bántja. Viszont ilyen össze-vissza méretezéseknél már jártam úgy, hogy utána a Windows bootoláskor hibaüzenetet dobott és csak egy automatikus javítás után indult el. Ami még a jobbik eset. Tehát ezért érdemes előtte mentést csinálni a rendszerről, illetve akár még a fontos adatokról is stb.
[ Szerkesztve ]
-
hape60
aktív tag
válasz King Unique #50962 üzenetére
Régesrégen a Partition Managerrel dolgoztam, XP-s időkben. Ott lehetett egy floppy lemezt készíteni, és a floppyról bebootolva, kb DOS-os felülettel meg lehetett csinálni a partició buzerálást; nem emlékszem, hogy a tologatás, átméretezés során megsérültek volna az adatok, vagy a rendszer.
Az ajánlott külső programoknál nincs ilyen lehetőség? (A PM már nem működik win10-el, úgy tudom.) -
hape60
aktív tag
válasz King Unique #50956 üzenetére
Bocs a figyelmetlenségért, most látom, hogy a
MiniTool Partition Wizard Bootable 9.1 bootolható. Ezzel lehet, hogy megpróbálom az átméretezést... -
King Unique
titán
válasz hape60 #50963 üzenetére
Ennek valóban van külön boot ISO-ja, de amúgy a többi is tud csinálni WinPE megoldással pendrive-ról futó változatot. Legalábbis például az AOMEI az ingyenes verziónál is engedi.
Viszont akármelyikkel és akármilyen módon is csinálod, attól még a fentebb említettek érvényesek. Jó esetben sima ügy, de amúgy meg szóltam előre.
[ Szerkesztve ]
-
csixy
addikt
válasz hape60 #50963 üzenetére
Ha notin a Win10 be van aktiválva per vias naturales mindenféle kurblik nélkül, akkor simán szűzen újratelepíthető és még a COA matrica kódot sem kell neki beírni telepítéskor és ha feléled és nethez jut, akkor beaktíválja magát. A recowery partícióra tehát ez esetben semmi szükség nincsen. A gyári sallang szir-szarokra szintén semmi szükség nincsen.
Ha a bios legacy módot enged , akkor csinálnék egy MBR-es telepítőt. Csinálnék egy mentést a fontos adataimról. Egy linux live CD segítségével GParteddel gyalulnám a vinyót , majd csinálnék rá egy akkora partíciót amekkorát a windowsnak szánok NTFS-re megformázván és ezután ráereszteném a telepítőt .... új telepítés ..... ide tessék parancsolni kérem ... azt mondaná, hogy na nem úgy van az és lecsípne magának az elejéből 512 megabájtos Fat32-őt betű nélkül , a többibe meg beleterpeszkedne a C:\-be.
'szt ennyi. Utána még mögé fér még egy primary , megy egy secundary partíció bármilyen célra (pl linuxok garmadája).Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
Goblin12
őstag
Sziasztok.
Adott egy Surface pro 3, Windows 10-el, a probléma, hogy nem működik az asztal, mintha egy képként lenne berakva a háttérbe, és mintha nem futna az explorer.exe. Windows gombra se reagáll a cucc, csak jobb klikkekre.
Rengeteg újraindítás és explorer.exe újraindítások után kezdtem feladni, hogy mi a fene van a géppel.
MS fórumos honlapján találtam ugyan ilyne hibákkal küzdő userek sokaságát németül van nem angolul és találtam egy ilyet: " Get-AppXPackage -AllUsers | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml"} " Adminmódban elindítom de ez se b*szik csinálni semmit, csak áll és áll 1 óra elteltével is áll, notin 2 perc és lefutott hiba mentesen.
Valakinek 5lete van, hogy mit lehetne kezdeni? Újra telepíteni most szinte esélytelen.
-
hape60
aktív tag
csixy, King köszönöm az ötleteket, megoldom valahogy a dolgot. Lehet, hogy újratelepítés nélkül, A c-ről már lecsíptem egy részt, a d-n meg nincs semmi érdekes, így talán egyszerűen egyesíthető a lecsípett résszel.
csixy leírása a korrekt, csak ennyire nem akarom felforgatni a gépet - nem olyan nagy user az illető. -
Potyka03
senior tag
Sziasztok.Felfrissitettem annyversary-ra... s csinált egy windows old mappát,de azt nem tudom törölni,mert így 48 gb szabad helyem van ssd-n(128 GB-s é frissités elött 98-on volt) s azt szeretném ha több maradna. Hogyan tudnám azt törölni?
Nyiss a világ felé,és a világ is nyit feléd!
-
joelke HU
senior tag
-
Istyu74
aktív tag
Sziasztok,
Windows store-os játékot lehet valahogy parancssorból indítani,esetleg egy batch fáljal ?Üdv, István.
-
raidx
őstag
válasz hape60 #50964 üzenetére
Mostanában kipróbáltam pár hdd maceráló progit amik futottak Win 10 alatt. Rendszerpartició buheránál újraindítást kértek és valami dos alatti megoldással elvégezték a munkát. Még akkor is ez történt, ha bootlemezről indítottam (Aimek volt olyan lehetősége). A nem rendszerparticiokat simán mozgatták. Hibát nem tapasztaltam. Egy lapost és egy asztalit kellett megpiszkálni és nyár óta mennek hiba nélkül. Mindammellett a kedvencem az AOMEI Passistant.
Persze, biztonsági mentés kötelező mert a kisördög sosem alszik vagy pont akkor ébred fel.
[ Szerkesztve ]
Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX
-
csadi0011
őstag
Sziasztok!
Lassú eszköztár problémára van megoldás? Korábban kérdeztem már emiatt, azóta installáltam win-t SSD-re, de most ezen is csinálja.
Készítettem videót, így egyszerűbb bemutatni, hogy mi történik: https://www.youtube.com/watch?v=_jTCqXRxhmwElsőre nagyon lassan jön fel, másodszorra viszont már okés. De van, hogy ennél is tovább tart. És amíg fehéren áll ott, addig az egész tálca használhatatlan.
[ Szerkesztve ]
-
hito
nagyúr
Érdekes dologra figyeltem fel a frissen újrahúzott rendszerem. Ennek a beteg horrorfilmnek a nyomát kerestem a neten és találtam a rendezőtől egy lengyen vagy mittomén milyen oldalon egy online megnézhető filmet. Gyanúsan dobált fel mindenféle oldalakat, így jobbnak láttam lezárni. Azóta egy csomószor felvillan a gépen az előlapi kamera aktiválását jelző ledfény, és furcsa dolgokat is csinál a böngésző. Pl. a google bedobott egy captcha oldalt és be kellett írnom az ott lévő szöveget, mert közölte hogy túl nagy forgalmat bonyolítok a böngészőben és tudnia kell, hogy nem robot vagyok. Közben meg egyáltalán nem bonyolítottam nagy forgalmat.
Beszívtam valami kémprogramot, vagy mi lehet? Win10 saját víruskeresőjét lefuttattam, nem talált semmit. Mondjuk ettől nem nyugodtam meg.
[ Szerkesztve ]
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
netpeti98
addikt
Ezeket kellene lefuttatni: Malwarebytes Anti Malware, Hitman Pro, Emsisoft Emergency Kit, Kaspersky Rescure Disk
Ha sikerült leszedni, akkor valami értelmes vírusirtót érdemes lenne feltenni (pár ingyenes példa: Avast, Sophos Home, stb.), és a böngészőbe egy reklámblokkoló se árt.
[ Szerkesztve ]
-
Repsol600
addikt
Sziasztok!
Van egy Asus X751S laptop ami FreeDos-os. Olyan gond van vele, hogy Win 10 telepítésnél, frissítések telepítése után, mikor újra kellene indulnia, kiírja hogy sérült a telepítő fájl. Már kb 10x próbáltam töröltem, formáztam a meghajtókat de semmi. Mindig ez jön be. USB-ről telepítem ezzel nincs baj, másik gépen jó. Valaki tudja a megoldást?
-
hito
nagyúr
válasz netpeti98 #50982 üzenetére
Köszi! Eddig az első kettőt futtattam, 0 azonosított fenyegetés. A Hitman talált egy csomó cuccot nyomok címszó alatt. Gondolom ezek nem veszélyes dolgok. Azért eltávolítom az appal. Lényeg, hogy ezek szerint nincs nagy baj, fölösleges lenne az újrahúzás. A reklámblokkolókról több rosszat hallottam, mint jót egyébként
szucstom: köszi, megnézem azt is.
[ Szerkesztve ]
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
TRob1
veterán
"A reklámblokkolókról több rosszat hallottam, mint jót egyébként " - Pl.?
Mert én egy pillanatig sem használom anélkül a böngészőket (na jó, 1-2 pillanatig talán ), és nem is engedek senkit a közelemben e nélkül használni.
Mert ha megkérdezem hogy szeretne-e olyanokat kapni mint te, akkor mindig az a válasz hogy dehogy.¤ R'n'R ¤
-
zolokas
aktív tag
Sziasztok!
Ilyenkor mi a teendő hol lehet, újra engedélyezni hogy települjön a program?
Telekom TV L - Net L 1000 Mb/s / 1000 Mb/s - Xiaomi Poco X3 Pro Fekete
-
TRob1
veterán
Értem én hogy hallottad, csak kív. vagyok mik a negatív tulajdonságai, mert én sem tudom (mem használatot leszámítva, ami manapság nemigen lehet gond - vagy hogy esetleg nem mindent "fognak meg". Esetleg még vmelyik produkál némi lassulást.)
Azért még várjál 1-2 hsz-t, ne rohanj a boltba. Rám nem kell hallgatni.¤ R'n'R ¤
-
-
S. Szabi
őstag
Üdv!
Kérdés, nem találtam semmi cikket, megoldást stb-t, ami ezzel foglalkozna:
1607 (14393.447), Start Menüben el lehet rejteni az alkalmazás listát, hogy ne látszódjon mindig? Azzal most ne foglalkozzunk, hogy miért csinálták ezt ilyenre nemrég...
Még valami:
Be lehet állítani már valahogy a fekete, nem átlátszó tálcát?
Startra kitűzött alkalmazások csempéjének/ikonjának akármilyének a módosítására lehetőség?[ Szerkesztve ]
-
csadi0011
őstag
válasz Richter36 #50978 üzenetére
Csak windows defender fut nálam ilyesmi, de ha kikapcsolom a "valós idejű védelem" beállítással, akkor újraindításnál visszakapcsolódik. De az csak nem okoz ilyen gondot, meg Win7-nél is jelentkezik ez a dolog. Configcsere volt, szóval az nem lehet.
@bugizozi: Olyat lehet, hogy alt+tab-bal megjelenjen minden program a másik asztalodról is. Beállítások -> Rendszer -> Több alkalmazás - > Alt tab
[ Szerkesztve ]
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Nagy örömömre szolgál a Win10-ben a multiple desktop, előszeretettel használom, viszont lenne egy kérdésem ezzel kapcsolatban.
Van esetleg gyorsabb módja a desktop-ok között váltásnak, mint az Alt + Tab majd egérrel kattintok vagy a Ctrl + Alt + nyíl?
Anno az Ubuntuban jobb alul volt 2 db négyzet és egyet odakattintva asztalt váltott a rendszer. Ez esetleg megoldható akár 3rd party progival a Windows-ban?
Vagy az megoldható, hogy amikor Alt + Tab-bal az ablakok között váltogatok, akkor ott ne csak az adott desktopon lévő ablakokat hozza fel, hanem az összeset, és ha egy másik desktopon lévő ablakot választok ki, akkor átugorjon a másik desktopra?Remélem érthető voltam
Köszönöm a segítséget!VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
Vadernagyúr
senior tag
Az miért lehet,hogy amikor windows 7 van a gépemen,akkor minden hibátlanul működik.. Viszont,próbáltam lecserélni windows 10-re,de akkor a mikrofonomat szinte alig hallani,olyan halk,ugyanazokkal a beállitásokkal.. Próbáltam drivereket is frissiteni meg minden,de semmi változás..
PSN: joskovagyok199
-
cozmo
őstag
Mi a picsáért nem lehet ezt normálisan megcsinálni, kedves mikrofos?
Hónapok óta próbálok Gmail fiókot felvenni (win10 Home), de ezt dobja, hogy cseszné meg.
Miközben egy másik win 10 pro gépen gond nélkül szinkronizál a google naptáram is!
Tehát a google oldali hiba kizárható. Valakinek valami megoldása?Eladó dolgaim: https://hardverapro.hu/tag/cozmo
-
netpeti98
addikt
-
megema
őstag
Sziasztok!
Egy Toshiba Satellite X200-ra raktam fel próbaképpen Windows 10-et. Nagyjából rendben is van, de két driverrel küzdök.
Synaptics Touchpad:
- A Windows Update-ről felrakott driver rendben van, de csak egyujjas görgetés tud, ami a modern alkalmazásokban nem működik.
- Felraktam a Synaptics oldaláról a legfrissebb Win 10-es drivert, abban viszont hiába engedélyezem, egyáltalán nem megy a görgetés. Sem egy, sem két ujjal (választható). Illetve a funkcióváltás sem megy, gondolom nem is tudja kezelni. Ez nem is lenne gond, csak a görgetés működne...Intel Robson:
Nem tudom mennyire érdemes ezzel küzdeni, de sehogy sem akar települni. Sem kompatibilitási módban, sem tallózva. Létezik Win 10-es változat?Ezeken felül a Realtek audio driverből egy régebbi, gyártói változatot kellett felraknom, mivel egyedi 2.1 hangrendszer van a gépben. Legfrissebb Win 10-nél hogy tudom megakadályozni, hogy ezt a drivert lecserélje frissebbre?
-
csixy
addikt
válasz megema #50999 üzenetére
drp.su ?
Ez is jó sok mindenre, csak drivereket és windows alkatrészeket engedj neki telepíteni. Sima progikat ne engedd felrakni neki , mert teletolja gépedet cirill karakterekkel!Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen notebookot vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- OLED TV topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- További aktív témák...
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest