- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Honor Magic V2 fél év után
- Poco X6 Pro - ötös alá
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- Apple Watch
-
Mobilarena
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
batagy
őstag
Sziasztok!
Új Samsung laptopon Win8-at telepítettünk, Win8 install DVD-ről. A laptop támogatja az UEFI-t elvileg, de a BIOS-ban nagyon limitált ennek beállítása, csak annyi van hogy UEFI: Enabled. A Legacy BIOS-t nem lehet így külön letiltani.
A telepítés előtt legyalultuk a vinyón lévő fájlrendszert, de még a partíciós táblát is. Lényeg az, hogy a Win8 a telepítésnél MBR-re formázta a vinyót, hiába GPT-re akartuk.
A kérdésem az, hogyha előre megformázzuk a vinyót GPT-re (mondjuk Win7 Live CD-vel, mert azzal a rejtett MSR és ESP boot EFI partíciókat is meg lehet csinálni), akkor a Win8 telepítő EFI módban települ?
Vagy ez UEFI mód a bootolási módszertől függ?Kösz!
-
xxSanchez
őstag
Utolsó 1 perc.
Heyho.
-
addikt
válasz batagy #27301 üzenetére
Ha Windows MBR-re formázta, akkor legacy módban indítottátok. Natív UEFI boot esetén GPT-t fog létrehozni mivel mást nem is lehet, és fordítva is. Tehát nem tudod kitrükközni sehogy, UEFI boot kell. Általában boot menüben szokás kiírni, hogy legacy vagy UEFI boot lesz-e, bár nem tudom Samsung mit hozott össze.
-
fPApi
őstag
Van egy idegesítő dolog, amit ki szeretnék kapcsolni:
Időnként (általában felélesztéskor, illetve valamilyen hálózati hibánál vettem észre) ad egy éles, rövid sziréna jellegű hangot a gép, miközben a vezérlőpult/hang/hangoknál a séma "nincsenek hangok". Mi lehet ez és hogyan tudom megnézni, kikapcsolni? -
ielektros
senior tag
válasz xxSanchez #27302 üzenetére
En most vettem meg kettot. 5 perce. Kolegam hivott fel, hogy utolso pillanatra hagyta es kozbejott neki valami nemtudta megvenni. Aztan most reggel uton munkaba kerdezte tolem, hogy nem vettem e veletlenul par extra licenc-et. Mondom nem de veszek mindjart neki ha tudok. Tudtam
-
Macka
veterán
Sziasztok! Egy olyan problémâm van, hogy a Catalyst 13.11 whql van fent 64 bites rendszer alatt, és az asztalon, ha semmit nem csinálok, nekiáll a 7970-et 98%-ban terhelni. Amit hozzáérek az egérhez, megszûnik a terhelés, és minden visszaáll alapra.
Tipp? -
-
tiburon26
csendes tag
"üdv!
windows8 alatt olyan problemam van hogy medialejatszaskor (zene,video,youtube,skype hang stb.)neha elkezd akadozni recsegni a hang.
w8 32bit volt,most 64bit van mindkettönel ugyanez.
telepiteskor vagy ujratelepiteskor nincs gond de kesöbb egyre gyakoribb,most mar kb. ket honap utan egy film alatt 4-5alkalommal.
ilyenkor par masodpercig tart a dolog de nagyon idegesitö.
Talakozott valaki hasonloval,mi a gond-megoldas?
alaplap: asrock 775i945GZ CPU core2duo E4500 ,4gb ddr2,HD4850"erre nincs semmi ötlet?
mar az usb-n csücsül a w7 de gondoltam utoljara meg megprobalom
Sosem szabad alábecsülni a hülyeség hatalmát...
-
batagy
őstag
Rendben, én is így sejtettem, hogy akkor ezek szerint Legacy módban bootolt be. Szerintem is natív UEFI módban kellene ahhoz bootolni, hogy GPT-re formázza.
A gond az, hogy annyira fapados a Samsung laptop BIOS-a, hogy nem lehet beállítani, hogy a DVD-t UEFI módban bootolja be.
Köszi!
-
Orlin
addikt
Sziasztok!
Most figyeltem fel rá,hogy a műveletközpont "zászló" hibát jelez.
De csak 1 mp-re dob fel üzenetet amit el sem tudok olvasni olyan gyors.
Be is mentem,de ott minden be van kapcsolva és ok...
Mi lehet a baja?
(ESET 6 van még fent.Lehet ő a ludas?)Köszi
LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
félisten
Ha egy ilyen kis fekete órát látsz a zászlón(bár írtad, hogy elég gyorsan eltűnt, nem biztos, hogy meg tudtad figyelni), akkor az az Automatikus karbantartás volt, az fut le időnként. Alapbeállításban 3 órakor naponta, de ha akkor nem tud lefutni, akkor a legelső alkalommal, amint bekapcsolod a gépet és tétlen állapot áll elő. Ez a szolgáltatás fel is ébreszti a gépet kérdés nélkül, szintén ez az alapbeállítása.
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Orlin
addikt
válasz Fire/SOUL/CD #27313 üzenetére
Az nincs és kb 5 másodpercenként dobja fel
Mondjuk el tudom tüntetni a tálcáról ,de furcsa.[ Szerkesztve ]
LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
félisten
Lehet, hogy az Eset frissítget és rendezi a sorokat. Sok kergető játssza el azt, hogy átmenetileg (mialatt a letöltött frissítéseket "aktiválja") kikapcsolja egyes védelmi moduljait, ilyenkor persze a műveleti központ "visít".
Olyan viszont nem lehet, hogy nálad egész nap ez megy. A Windows Defender-t szolgáltatás szinten le van tiltva? Ha igen, akkor megpróbálhatod (már ha van kedved, energiád, időd) eltávolítani az Eset-t (van gyári eltávolítója, ne sima uninstall legyen), ha akkor megszűnik a jelenség, akkor egyértelmű mi okozta.[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Orlin
addikt
válasz Fire/SOUL/CD #27316 üzenetére
Defender nem megy.Eset kikapcsolt mindent mikor felment.
Szerintem tuti az ESET kavarhat.Megpróbálom kikapcsolni pár percre akkor is jelentkezik-e a hiba.LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
Orlin
addikt
válasz masholnap #27318 üzenetére
Még csak pár napja van fent.
Mások panaszkodtak rá,hogy jobban fogja a gépet mint az 5.Nálam még nem jelentkezett.
Én is egyre kevésbé bízok benne már.Elég sok rosszat olvastam a hetekben a teszt szerepléseiről.
Mindig Nod volt a gépemen ezért is tettem most még fel.Nincs benne egy rakat számomra felesleges funkció csak megy és jelez ha baj van...
De ha nem javul a teszteken és nálam is produkál hibákat akkor megy a gépről.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Üdv!
Az e-mail értesítéseket hogy lehet kikapcsolni?! Mert már unom, hogy folyton kapok e-mail értesítést a szülinapokról pl. Outlook-os, tehát MS-os mailom van.
Köszi.
-
stewe780
őstag
Ez valami vicc? 90 ezer HUF lett egy pro frissítés?
[link]A bug addig bug amíg nem dokumentálják, onnantól feature.
-
félisten
-
masholnap
senior tag
válasz stewe780 #27321 üzenetére
http://www.microsoftstore.com/store/msstore/pd/productID.266514600
a store-ban "csak" 44eFt kb
-
-
dnelb
veterán
Processzor csere esetén újra kell aktiválni a rendszert?
-
rgeorge
addikt
Van még valakinek felesleges, másnak még nem átadott Windows Media Center kódja? Privátban kérem, köszönöm! Nekem is ugyanazt küldték másodszorra is, valószínűleg azért, mert ugyanarról a gépről igényeltem bár más emailcímre.
Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
félisten
Nem jellemző. (Viszont még mielőtt kicseréled a procit, annak nézz utána, hogy nem szükséges-e BIOS-t frissíteni az új CPU miatt. Ha igen, akkor azt még a régi CPU-val tedd meg)
[ Szerkesztve ]
-
rgeorge
addikt
válasz Psychonaut #27330 üzenetére
Köszönöm, de az a harmadik már publikus lett, így azt bárki felhasználhatta már. Ezért kértem olyat, amit még nem adtak ki.
Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
slice14
veterán
Sajna nemtom. Nem vagyok otthon speaker ügyileg, meg persze alaplaptól is függ.
-------------------
Más: Csináltam egy hülyeséget. Leválasztottam a Skype accomról a Microsoftos accot. Vissza akkarom állítani ami sikerül is, csak az msn-es partnerlistát nem tölti be a listába. Mit tudok ez-ügyben tenni?
[ Szerkesztve ]
Google Pixel 9 ---- Hirdetéseim: http://bit.ly/2tWSizn
-
rgeorge
addikt
válasz rgeorge #27328 üzenetére
Tárgytalan: összekeveredtek a leveleim, ezért hittem azt, hogy ugyanazt küldték kétszer. Most sikerült az első gépet elindítani, és összehasonlítottam a termékkulcsokat (végeit) és különböznek. Elnézést az elnézésért.
-
danee91
senior tag
válasz batagy #27310 üzenetére
Nekem is Samsung laptopom van, azonban én fel tudtam tenni UEFI módban Win8-at, igaz pendrive-ról..
A Samsung boot választója nem jelzi külön előtaggal, hogy UEFI boot készül, egyszerűen ha UEFI Enabled, akkor abban kéne települnie, bár megfogalmazása szerint ez csak annyit jelent, hogy ebben a módban képes GPT és MBR-ről is bootolni, míg ha Disabled ez a menüpont, akkor csak Legacy Boot lehetséges(MBR).
A laptopod a Secure Boot-ot nem fogja támogatni, enyémnél se tudja, de ez csak a windows8 elemzésnél derül ki.2 hülye kérdés azért
64 bites win8-at akartál feltenni ugye?
A biztonság kedvéért azért a SATA Mode-ot ne Auto-ra, hanem Manual-ra tedd, és állítsd be AHCI-ra.
Amugy pontosan milyen laptop, vagy milyen hardverek vannak benne?
UI: Egyébként sztem csak akkor érdemes GPT-re formázni, ha eléred az MBR korlátait, olvass utána. Ha nem éred el, akkor abszolút felesleges(szvsz), én semmivel nem érzem jobbnak a rendszerem, mint MBR alatt(a boot sem gyorsabb), vissza is akarok térni 32 bit win8-ra, ezért most formázhatom át az egész vinyómat vissza MBR-re majd.
[ Szerkesztve ]
ANDROID SZOFTVER SERVICE, -CSERE (PM) // XIAOMI REDMI NOTE 5 AI 4GB/64GB - MIUI 12.0.3
-
zsírsámán
senior tag
válasz slice14 #27336 üzenetére
Osk, csak azért kérdeztem, mert én meg nem tudtam szétválasztani eddig őket, de ezek szerint akkor most talán menni fog. Amúgy nekem meg hiába van tele a live címem a sok sok ismerőssel, szépen e-mail címekkel meg mindennel, ha bemegyek a mail appba, és beírnám a címzettet, nem talál meg senkit (kivéve 3 embert vagy 4-et).
-
-
slice14
veterán
válasz slice14 #27340 üzenetére
Felmentem az outloock oldalára, és tényleg eltüntek az msn-es kontaktjaim.
Húúú... Nemtom hogy törlődtek az msn kontaktok, de sikerült visszaállítani a törölt kontaktok visszaállítására kattintva az outloock oldalon.
[ Szerkesztve ]
Google Pixel 9 ---- Hirdetéseim: http://bit.ly/2tWSizn
-
stewe780
őstag
válasz zsírsámán #27341 üzenetére
Őszintén kíváncsi vagyok rá. Nekem az a meglátásom, hogy egy Vista2 lesz a történetből. Annak ellenére mondom ezt, hogy magam is bevásároltam egy akciósat, és használom teljes megelégedéssel, de ennek ellenére azért nem járok csukott szemmel a világban. Látom miket írnak, mondanak róla, milyen az általános vélekedés, és, hogy egy rendkívül kedvező árazást követő időszak után mennyire alacsony maradt a használati kimutatásokban. (És most direkt nem eladást írtam, mert ott soxor nem egyértelműsítik, hogy akkor most ez még a polcon van, vagy a végfelhasználóhoz került.) Na most ezek után, ha ilyen árakkal lehet számolni, ez az alacsony növekedés is olyan szinten fog megtorpanni, hogy még egy Vista fénykora mértéket sem fog elérni. Win8 userként persze azért szurkolok, hogy ne legyen igazam, de jelenleg a vistáról váltva az egyik 2%-os táborból csak egy másik 2%-os táborba kerültem.
FLx: "Windows 7 is ennyibe került..." Egy win7 prof 38kHUF, nem becsült, hanem valós kiskereskedelmi ár, ha szerinted ez ugyanannyi, mint a 90kHUF, akkor bizony nem garasoskodsz Tudom, hogy mennyi ma a boltok polcain a win8 pro upgrade, de ha azok elfogynak, és ugyanezt az árazást kapja, az über-brutál lesz.
[ Szerkesztve ]
A bug addig bug amíg nem dokumentálják, onnantól feature.
-
addikt
válasz stewe780 #27345 üzenetére
Már réges rég megelőzte a Vista-t, arról nem beszélve, hogy tablet-en ez az egyetlen használható Windows, ez rendesen fogja még pörgetni az eladásokat. Tessék csak megnézni pl. a Lenovo új tablet kínálatát, alig lehet belőlük venni annyira viszik. És azokon bizony mind Windows 8 van.
-
félisten
Most voltam a Phones4U-ban megnezni az uj Blackberryket. Mellettem egy idosebb holgy erdeklodott a Windows 8-as tabletek/hibridek irant, mondvan neki kell Excel meg Word a munkahoz.
Az eladokislany szepen elmagyarazta, hogy jok ezek, de az iPad-en is van minden, amivel lehet Excel tablazatokat meg Word dokumentumokat szerkeszteni, ugyhogy inkabb megmutatna azt.while (!sleep) sheep++;
Új hozzászólás Aktív témák
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Crypto Trade
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Projektor topic
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Tudományos Pandémia Klub
- Elektromos cigaretta 🔞
- Vírusirtó topic
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Napelem
- További aktív témák...