- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
-
Mobilarena
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
fonok87
aktív tag
A hőmérő csatira bármit ráköthetsz kb, mert ha hőmérő szenzort veszel 99% hogy 10k NTC termisztor. Mint ez is amit linkeltél, jó lesz (nekem is ilyen van, Asus lappal prímán működik).
Az áramlásmérő már nem ilyen egyszerű. Ha télnyleges áramlási adatokat akarsz, sztem Aquacomputer márkájút kell venned abból is. Amit linkeltél, annak ventilátor csatlakozója van, és olyan fordulatszámjelet generál, hogy az alaplap értelmezni tudja. Szóval nem igazán áramlást mér, csak mutat egy fordulatszámot, ami nyilván összefüggésben van az átáramló folyadék mennyiségével, csak az összefüggés nem ismert Ha nem akarsz az Aquacomputeresre költeni (ami valóban nem 2 fillér), akkor sztem inkább azt a Barrow-t vedd, amiben nincs elektronka.Truss me, I'm an engineer.
-
aktív tag
válasz Zsolteeka #65105 üzenetére
Hát ha egy sima ventit bedugsz, és annak látszik a fordulatszáma, akkor nem az alaplappal van gond, valószínűleg a pumpával Esetleg kábel nincs kiszakadva? csatlakozóból? vagy pumpából? Ilyen pumpa motoroknál nem tudom hogy működik, sima ventiknél van egy hall jeladó, ami négyszögjelet adja vissza.
2 perc googlezés:
http://kampidh.blogspot.com/2019/11/down-rabbit-hole-d5-pwm-pump-flaw-and.html
mivel gagyi csatlakozója van ha 1 tüskével arrébb kerül 12V kap, és ki megy benne az SMD tranzisztor. -
Aljasvip
senior tag
válasz Zsolteeka #65109 üzenetére
Köszi a tippet!
A P12 PWM-et én is szerettem, jól át tudtam vele szellőztetni a házam, de nem volt halk.
Ezért érdekelne, hogy mi a fene kerül 9k/db-ba az eloop P14-ben, jobb-e annyival, amennyivel többe kerül. Ha igen, akkor rá áldozom azt a keveset, egyszer kell csak megvenni (és szerencsére csak 3 vagy 4db el).[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
-
aktív tag
Köszönöm szépen Valaki ilyen házat szeretne, most tudja mit lehet kihozni belőle.
Mivel v0.2 nál járok, alkatrészek maradnak, csövek elvégzése nem végleges. Lesz merev cső is benne.
Pumpa tartó sem végleges.
Illetve úton van aquacomputer octo vezérlésére.
Lehet előre 2*12ventit rakok 1*14 helyett. -
aktív tag
Köszi az infot, majd akkor v0.3 nál felcserélem+rakok hozzá még 1db 140est.
Pumpával kapcsolatban, maximumon neked mennyire rezeg ? nekem azért eléggé kihallani.
most alapból 1400 fordulaton megy, terhelésen felengedem 3000ig, de felette elég hangos lesz összes D5 ilyen ?[ Szerkesztve ]
-
Puma K
nagyúr
Gondolj bele hogy egy olyan kis lapátos pörgettyű forog akkora fordulaton még jó hogy van hangja...
Nálam 1150-es fordulaton jár alapon és terhelés közben is. Mindezt hangtalanul.
Terheléskor egyedül a ventilátorok szélzaja az ami csekély mértékben hallható.Maximum ha nagyon megszalad a hőmérséklet, akkor megy fel 70%-ra a szivattyú fordulata. Viszont alapból ha emlékezetem nem csak 20-30% körüli tartományban jár.
[ Szerkesztve ]
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
varmi2
nagyúr
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem, ti mit tennétek egy 240-es 60mm vastag radira? 4db akasa viper blacket, vagy 4db p12 pst pwm ventiket? Mind a két ventiből van nekem megfelelő mennyiség, de az egyik pakkot el akarom adni.Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
Zsolteeka
tag
Használt radiátort mivel érdemes megtisztítani? Most töltöttem bele forró vizet egy kis ecettel karöltve. Úgy olvastam a neten hogy a réznek nem árt az ecet, van itthon ilyen fürdőszobai tisztítószer is, ami oldja a vízkövet és az egyéb szennyeződéseket, de azt nem mertem beletölteni a réz radiátorba.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Zsolteeka #65129 üzenetére
forro (de nem gozolgo viz, 70-80fok legyen kb) 5%ra higitott ecettel. toltsd fel felig, razd fel nagyon jol (forro lesz). hagyd allni 5 percet (de ne tobbet, mint 10), razd fel es ontsd ki a maradekot. ha szmortyi / lerakodas jon belole, akkor varj egy kicsit, majd mosd at megint. ha kesz, akkor mosd ki alaposan.
ha nem eleg, akkor alkohol (ne rubbing alcohol!). felraz, kiont.
vörös domestos az max 1-2 perc razogatva, utana pedig jo alaposan oblitsd ki vizzel, mert ha benne marad szennyezodeskent akkor meg fogja enni az O gyuruidet es szivarogni fog a rendszer. marmint azon kivul, hogy le fog bontani mindent.
a forro viz + ecet egyebkent jo, csak adott esetben otszor vegig kell menni a radiatoron.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
-
Zsolteeka
tag
válasz Puma K #65133 üzenetére
Köszönöm a válaszokat srácok, hagytam benne állni a melegvizet ecettel és jól átölítettem már bent is van a rendszerben. A 3d nyomtatott első rács moddomnak köszönhetően a Deepcool Matrexx 70be belefér egy 360x45-ös radi is simán a gép elejébe. Szóval lecseréltem az egyik slim radimat 45milisre.
Hupszi, bocsi, de azt hittem hogy átmosod mielőtt alkalmazod a szettet. Igen, egyébként rózsaszín fagyálló volt benne mert amikor még nem kaptam alkoholt akkor azt kevertem a deszt vízhez. Ne is mondd amúgy, én már 4x cseréltem vizet a rendszerben, de még mindig rózsaszínes lesz egy idő után. Mocsok dolog az a fagyálló. -
senior tag
Nem is olyan rég fejeztem be a kis házba költözést, ami bár nagyon mutatós és "formás", de végül a szerelhetősége és a szellőzés "gyengesége" (van, de nekem nem megfelelő, így nyáron kiderült... ).
Vártam az O11D Minit, de bár a napokban már talán megjelenik, viszont az utolsó videó és fotók alapján arra jutottam, hogy bár radiátorral meg lehet pakolni, de nagyon nagy az esélye, hogy SFX tápos kivitel lesz.
Így maradt végül a Lancool II Mesh (Performance).
Ma meg is jött a CaseKingtől, volt egy kis időm és megnéztem, hogy mi merre fér.
Az elképzelés:
Push/Pull config. 53mm vastag radiatorokkal.Teszt alaplap+ram van bent, hogy látszódjon mennyire férnek el a dolgok.
Azt kell, hogy mondjam, igecsak jól ki van találva a ház.
Kérdések jöhetnek, nyugodtan.
a hátsó szellőztető venti még kb. 2 cm-t tud lejebb kerülni.
és igen, akár a táp fölé is elfér egy radiátor. (neccesen az első miatt és talán még PP-ben is)
(ezen "belenagyítva" látszik, hogy van vagy 2 cm még a ram fölött.)üdv.: Boldog Ferenc
-
fox_mulder
tag
válasz fboldog #65139 üzenetére
Nem bántás képen és nem is sértés, de valahogy így nem szép. Mondjuk nyilván a hatásfok sok esetbe a dizájn rovására megy, de nekem így zsufisnak tűnik nagyon. Nem tudom a felső radiátort, egy sor ventivel, vagy esetleg alulra nem lehet beszerelni? Nem tudom ezt csak úgy ötletelés és nem ismerem a házat és a lehetőségeket se!
Az igazság odaát van.''Na meg a pitbul is''
-
senior tag
válasz fox_mulder #65140 üzenetére
Pont ezért dobtam be, mert kiváncsi vagyok, kinek mi ugrik be az adott "configra". Szóval THX!
Alulra megy ugye a táp és a kábelek, leeresztő csap, oda terveztem elrejteni a szűrőt is.
A táp fölötti részen amúgy elfér (kiprobáltam végül tegnap) a radiator és még frisebb levegőt is kaphat, de még nem vagyok benne biztos, hogy ott mennyire lenne hatékony.
Illetve, ha oda kerülne raditator, az megneheziti a leeresztést, hacsak nem bűvészkedek valamit pár 90 fokos csatival. (este csinalok fotót az elképzelésemről)üdv.: Boldog Ferenc
-
senior tag
válasz KAMELOT #65141 üzenetére
Biztos?
Egy http://metallicgear.com/index.php/products/Neo-Mini-V2 -ból (W190 x D355 x H380)
költözök egy https://lian-li.com/lancool-ii-mesh-performance/ -be (W229 x D478 x H494)
Majdnem vettem amúgy egy https://cougargaming.com/us/products/cases/panzer/
, de sajnos túl borulékony, pedig formára és pakolhatóságra nem rossz.Kb. ez a max. hely mint gépház amit az asztalon beáldozok. Föld nem játszik, a kisebbik gyermek lassan kúszni fog, nem szeretném, ha kábelek közelébe tudna kerülni.
üdv.: Boldog Ferenc
-
senior tag
válasz F e Z o #65144 üzenetére
Semmi hardcoret.
R7 2700 + Vega56 van jelenleg ez lesz cserélve egy 5700xt-re és az új 4000-es szeria valamelyik szimpatikus darabjára.
Alapvetően nem a brutál OC-ra hajtok, hanem a terhelés alatti csendre. Szóval ezért van pl. Push-Pull elképzelés, etc.
Anno az O11D-nél ezekkel a radiátorokkal siman megálltak PUSH-ban a ventik 750-950 környékén. (régebbi hozzászólásaimnál), ha kb. ue. a cél, csak PP miatt, még egy árnyalattal csendesebben.üdv.: Boldog Ferenc
-
-
MPowerPH
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Öregszem
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Óra topik
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Samsung LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- EK-Quantum Vector Strix/TUF RTX 4090 D-RGB - Nickel + Plexi
- EXTRÉM Teljes merevcsöves EKWB szett MINDEN RÉSZE ELADÓ! Ház Distro Blokkok VGA Fittingek stb.
- ARCTIC Liquid Freezer II 420 A-RGB (5év garancia)
- AQUA COMPUTER cuplex kryos NEXT AM4 - Acetal/réz
- Lian Li GALAHAD II 360 Trinity Performance Radiátor - ELADÓ! 9.990.-
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest