- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
-
Mobilarena
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
senior tag
válasz flashpointer #65493 üzenetére
Ezeknél nem fogsz alacsonyabbat találni.
Sőt, ezek annyira alacsonyak, hogy szinte 100%, hogy kell egy toldó, ha fittinget is szeretnél betekerni.
Amúgy a highflow.nl elég jó áron (de tény, hogy nem filléres darabokról van szó) forgalmazza a Koolance termékeket itt EU-ban.
(Itt jegyezném meg, hogy ha valaki rendelne, akkor szívesen leszervezek csoportos rendelést, hogy a postaköltség minimalizálodjon (DPD-vel 4 ilyen fitting 15 euros postaköltséggel jár)üdv.: Boldog Ferenc
-
Zsohi
őstag
válasz Hobbbyt #65503 üzenetére
Próbáltam, nem ért semmit. A homok és a víz valamelyest működött, a cső nem laposodott, de az anyag felgyűrődött. A sima fagyott vízzel megbékéltem volna azonban olvastam egy tippet a szappanos fagyott vízről ami közel hibátlan eredményt hozott.
https://ca.pcpartpicker.com/user/Zsohi/builds/
-
MPowerPH
félisten
Aquasuite hasznaloktol kerdeznem. Ha felrakom a progit a meghajtora, hogy oldom meg, hogy a mar egy masik meghajton telepitett, bekonfigolt formaban fusson? 30 perc, mire belovok ott mindent, jo lenne ezt a lepest megsporolni. Van ott config file? Vagy csak telepites utan siman copy-paste, es irjam felul a file -okat?
Don't Tread On Me
-
Demo07
aktív tag
válasz MPowerPH #65505 üzenetére
Aquasuit-ba van az overview fülnél fogaskerék, és ott lesz egy export page opció!
[kép]
Ha ezt az opciót választod akkor az adott elrendezést és füleket, kimenti egy file-ba amit később bármikor visszatölthetsz! (pár kb méret)
Emlékeim szerint ilyenkor a venti és pumpa profilokat is kimenti! (Ebben nem vagyok biztos!)
DE az adatmezőket (date source) amikor visszatöltöd a már mentett overview-ot akkor újra be kell neki adni, hw infoból vagy aida-ból!
Max abból a szempontból gyorsabb hogy nem nulláról kell felhúznod mindent.
Sajnos az adatmezőket akkor is újra bekéri ha mondjuk egy nagyobb verzió frissítés van a programban mondjuk X24-ről > x25...
Talán ez is valami segítség...
OFF:
Pm üzikre max holnap/holnapután írok...nagyon el vagyok havazva -
MPowerPH
félisten
válasz Demo07 #65507 üzenetére
Software adatokat nem hasznalok, virtual sensor van, de az is belso elo szenzorokbol dolgozik. A 2db D5 Next ugye az Aquaeron keresztul megy, ventivezerles, pumpak, riasztas, na meg az a rohadt sok nev, amit beirtam, melyik mi. Ha csak fele annyi munkam lesz, mar az is valami.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Zsohi
őstag
Elkészültem vele. Azt a csődarabot amiről még tegnap tettem említést a három hajlítással nem sikerült kiviteleznem, hézagolókkal és 90-es csatikkal abszolváltam és egy egyszerű 90 fokos idommal összekötöttem(a bal alsó sarokban). Túl kevés voltam ahhoz már sajnos, akármit próbáltam rossz volt ránézni azokra az ívekre.
A csöveket végül csak kifényesítettem, a tűkőr sima felület nem adta nekem és végül maradtam a képen látható állapotnál. Felülre beraktam egy takarólemezt amit bőrrel vontam be, szerintem nagyon feldobja.
Végül nyomás próbáztam az EK biciklipumpájával. A levegőt eleinte tartotta 0,75 baron, de 10 perc elteltével a két jobbszélső cső valamelyike mindig kiugrott a fittingekből, most negyedjére nem finomkodtam és erőből meghúztam a bilincseket ahogy az ujjaim bírták, és jelenleg már 2 órája hibátlanul tartják a nyomást, a csőt se lehet már kihúzni olyan könnyedén. Azonban bennem van a para, mi van akkor ha ez élesben történik meg?! Meddig bírhatják az o-ringek, a vibráció a pumpából, stb...
-
DonDennis
senior tag
Nagyon szépek ezek a réz csövek, egy kérdés a pumpából jövő cső ami megy a vga-ba az párhuzamos a másik pumpából jövő csővel ami a hőmérséklet szenzorba megy? Mert kép alapján nekem ferde, ha valóban az nem lehet akkor a pumpához pár fitting távtartót tenni, mert az szerintem megoldaná a problémát, ha valóságban párhuzamos és a kép torzít akkor bocs. Amúgy Jó ez az O11-nekem is anno ez volt, és ötletes a takaró felülre mert az a baj ezzel a házzal ha nincs felül radi annyira üres érzetet kelt. Én esetleg még arra gondoltam, hogy egy réz lap, amire kifurod a 8db lyukat az cpu psu kábelnek, meg én a LIAN LI der8auer ezüst plecsnit is lecserélném rézre és bele maratnám ugyan ezt a logót, az úgy brutál lenne.
"Why would I sit down? I'm always on my feet." - Dominick Cruz / "I can't read, can't write, can't do math... but I can compete" - Julian Edelman
-
Laraxior
titán
Hát azért ezt így elfogadnám a saját gépemben
Nagyon szép!"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
-
Laraxior
titán
válasz MPowerPH #65514 üzenetére
Nekünk sosem lesz merevcsöves rendszerünk... Ahhoz nem igazán passzol a gyakori hardverváltogatás
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
fox_mulder
tag
Teszik nagyon! Azért a rézcső csak nem olyan mint a műanyag és itt elég a tized milliméter vastagság különbség is. Mi van akkor ha valamivel bevonod a részcsövet ott ahol a fittingbe van? Festék vagy valami lak bármilyen olyan anyag amit egyenletesen fel tudsz vinni és egy kevéssel még meg is növeli az átmérőt. Az meg ha olyan felületet eredményez ami nem csúszik annyira csak plusz pont lenne. De gratulálok és nekem bejön amit összehoztál.
Az igazság odaát van.''Na meg a pitbul is''
-
MPowerPH
félisten
válasz fox_mulder #65518 üzenetére
Hidd el, hogy a rezcso az megfelel annak a meretnek, aminek el van adva.
Don't Tread On Me
-
fox_mulder
tag
válasz MPowerPH #65519 üzenetére
Én, ezt nagyon elhiszem. De jó néhány klímát azért már felszereltem és találkoztam lágy rézcsővel. Illetve nagy központi légkezelős klímával is ahol merev rézcsővel dolgoztunk és azok a hozzádott idomok miatt tényleg század pontosak voltak. De egyébként csak ötleteltem. Mivel Zsohi fórumtárs érthetően szkeptikus kicsit, hogy a csövek a helyén maradnak e!? De egyébként egyszerű, azért van a tolómérő, hogy erre választ adjon. Egy PETG vagy Acryl cső külső átmérőjét meg kell mérni egy tolómérővel és összehasonlítani a rézcsővel. De valljuk be a merev csöves fittingek szorítási képességei sem egyformák. Ezt több videón is szemléleték már.
-
MPowerPH
félisten
válasz fox_mulder #65520 üzenetére
"de egyébként egyszerű, azért van a tolómérő, hogy erre választ adjon."
Ott a pont. Azzal kezdtem volna.
Don't Tread On Me
-
aktív tag
Üdv kedves Fórumtársak!
Kis segítséget szeretnék kérni Tőletek, egyedi vízhűtés tervezés kapcsán! Ez még ismeretlen terep a számomra szóval lehet hogy számotokra lesz pár egyszerű kérdés.
Úgy néz ki, hogy most már lesz anyagi keret is a tervezett vízhűtés megépítéséhez. Van egy kinézett/megálmodott koncepció és ebben is lenne pár kérdésem.1. Van értelme mini ITX házba vízhűtést építeni? Gondolok arra, hogy aki vízhűtésben gondolkodik így vagy úgy azért szeretne valamennyit tuningolni is. Mini ITX lapokat is lehet tuningolni? Ilyesmi lapban gondolkodom [link]
2. Amiben segítséget szeretnék kérni, hogy kb. ilyen vízhűtést szeretnék tervezni ami a [videóban] van, természetesen [ebbe a házba]. A ház típusa megvan, de milyen alkatrészeket kell beszereznem a vízhűtéshez? A hozzávaló csatlakozó típusa, mérete érdekelne, a szivattyú és a tartály. Az a baj, hogy a videóban ugyan felsorolja, hogy milyen cuccokat használt, de nincs konkrét típus. Olyan tartályt meg végképp nem találtam, viszont olyat lehet nem is tudok szerezni mert ha jól láttam az custom verzió volt. A radiátorból mindegy milyet veszek? Férjen el a házban és jó napot? Abból van bejáratott típus? A kis kompakt házba ha jól néztem a gyártó oldalán, akkor 280mm -es radiátor fog max beleférni.
3. Szeretnék plexis cpu, illetve vga blokkot venni, de úgy olvastam, hogy azok "hajlamosak" berepedezni. Mennyire kell ettől tartanom? Vagy van drágább típus aminél ez már nem probléma? Ja igen a szivattyúból is szeretnék minél jobb teljesítményűt, mert a vga -t is szeretném bevizezni.
4. Házból néztem még egy típust, de úgy vettem észre ez sajnos régebbi és nincs belőle új USB csatlakozós változat. [Lian Li O Series], ebből is a O7S -t, ami ha minden igaz ATX változat. Illetve az sem lenne még baj, de nem tudom eldönteni hogy a nagyobb OS változat az mekkora, lehet e kapni még, illetve most ez ATX, vagy mATX -es ház? Nem mindegy milyen házba építem, mert a Lian Li -be jobban el lehet férni, ha minden igaz abba 360 -as radi is elfér.
Lényegében szeretnék vga, cput bevizezni egy minőségi rendszerben aminek a kiépítésétől még kicsit tartok, mert nem volt ilyenem, ezért minden infó jól jön!
Kb. egy hónapom van a vízhűtés megépítésére, mert az új AMD kártyákat még szeretném megvárni és abból választani egyet. Prociból egy 3700X, vagy 3900X bőven elég lesz arra amire nekem kell. A cél egy szerényebb tuning a cpu-n - vga marad gyári értékeken - és minél halkabb és hűvösebb legyen, ha hosszabb ideig játszok, akár nyáron is! Cpu-ból, ha +10% órajelt tudok emelni már akkor is 5Ghz -nél járok, ami bőven jó nekem.
Közbe utánajártam a Lian Li O7S egy hatalmas gépház, ami keskeny de magas és lehet is kapni még. Ilyen: [link] Nekem az Asus Z11 is bővenjó. Melyikbe lenne érdemesebb vízhűtést építeni? A kisebb Asusba is jól teljesítő vízhűtést lehetne kiépíteni?[ Szerkesztve ]
Visca el Barcelona!
-
fox_mulder
tag
válasz CsigaGyilkos #65523 üzenetére
Amit kinéztél az nagyon ütős. Nem mondom, hogy annyira nehéz megépíteni, de egyből ilyennel kezdeni azért elég húzós. EKWB webshopba tudsz szerintem szétnézni. Ott tudsz a configuratorral minőségi alkatrészekből egy összeválogatott rendszert is építeni.
[link]
De én rendesen körbejárnám ezt, mert nem lesz egy kevés összeg és az építés sem csak annyi, hogy majd összedobok valamit.
De az biztos hogy itt vannak profi építők szóval a lehető legjobb helyen vagy tanácsokért.Az igazság odaát van.''Na meg a pitbul is''
-
aktív tag
válasz fox_mulder #65524 üzenetére
Örülök, hogy ezt mondod, mert ezek szerint jót néztem ki! Köszi az oldalt, kiindulásnak jó lesz!
Igyekszem rendesen körbejárni, azért is írtam ide először, mielőtt belekezdenék, hogy van e valamilyen buktatója ennek. Igazából már régóta szeretnék egy f@sza vízhűtésre beruházni, eddig halogattam, de mostanra elszántam magam. Sokáig ódzkodtam tőle pontosan a sok buktató miatt. Mert könnyű hazavágni a drága hardvereket egy rosszul megépített vízhűtéssel, nem szeretném eláztatni az új gépemet.Visca el Barcelona!
-
tomcat78
őstag
Ha a vga-t és a cpu-t is vizezni akarod halkan és hűvösen, akkor nem biztos, hogy egy itx kuckó lesz a nyerő....
Én első körben nagyobb házat, vagy külső radis megoldást keresnék.Persze, ez csak szubjektív vélemény."Adjatok hatalmat, hogy elvehessem tőletek. Rakjátok a fegyvert a szátokba, aztán lőjetek!" Tkyd...
-
fox_mulder
tag
válasz CsigaGyilkos #65525 üzenetére
Az sosem jó ha elázik a rendszer és persze ezért se árt nyomás-próbázni, de áramtalanítva a pc komponenseket és így járatni a folyadék hűtés rendszert mindenképp kell. Egyébként ha a gyári folyadékot használod azzal még az ázás is kevésbé veszélyes a rövidzárlat miatt. De mindenképpen oda kell figyelni és az áztatást elkerülni. Meg ami a legfontosabb szerintem, hogy inkább lassan de alaposan kell építeni és türelem-türelem, mert itt duplán igaz a kapkodás a selejt melegágya. Meg előtte érdemes lerajzolni, lemérni és tervezni mi hova, mi mekkora és hogy lehet megvalósítani.De azt kívánom hogy egy saját ízlésednek is megfelelő, szép és hatékony hűtést építs és hidd el ha igényesen megépíted nem fogod megbánni.
-
varmi2
nagyúr
válasz CsigaGyilkos #65525 üzenetére
Megnyugtatlak, ha évekig fogod csiszolgatni a vizhutest, előbb utóbb el fogod áztatni. Csak a mértéke kétséges..
0 tapasztalat kizártnak tartom, hogy pont olyasz, mint a videóban.
Tudsz pénzt spórolni, ha bizonyos alkatrészeket Kínából rendelet.Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
fox_mulder
tag
válasz varmi2 #65528 üzenetére
Aj-aj, hogy el. Még vagy 3-4 dik átépítésnél jártam és benne maradt a csőben a folyadék és hát figyelmetlen voltam. Úgy rá folyt a videokártya paneljére. mondanom se kell meghűlt bennem a vér. Azóta ha átalkítás cső leszedés, csere, takarítás van mindig van nálam egy rongy, hogy ha folyik abba folyjon. De szerintem sokan jártunk már hasonlóan.
-
mpierre
veterán
1., Amennyiben akad olyan ház, amibe belefér, akkor igen. Nem akadály a kis méret. Csak szerelni lesz copás. (Elég kevés tényleges kis méretű ház akad, ami alkalmas egyedi vizet fogadni. Amik tényleg parádésak ebből a szempontból, azok már inkább mATX méretet súrolják.) Erre megoldás lehet a saját tervek alapján házat építeni...
2., ITX vizezésnél a ház határozza meg az elférő hűtési elemek méretét. Még a ventilátor vastagságát is, de alapvetően slim radi a kiindulás.
3., Plexis a jelenlegi összes blokkom. (gpu full cover + cpu monoblokk) egyik sincs megrepedve. Sőt! A teljes csövezés 10/13-as plexi csőből készült. Nem kell megtépni a csatikat, csak meghúzni megfelelően.
Na most, ha csendben akarod a hűtést abszolválni - nagyrészt ez szokott lenni a fő cél - akkor olyan ház kell, amibe elfér minimum 2 db radi (mondjuk egy egy 240-es és egy 120-as, de inkább 2 db 240-es), vagy külső radi lesz.
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
Laraxior
titán
válasz varmi2 #65528 üzenetére
Nekem az volt a legdurvabb hogy a VGAn volt fullcover blokk es ugy engedett a viz hogy befolyt a VGA es a blokk koze. Baszki allt a viz a blokkon
De lekopogom halistennek viz miatt meg sosem halt meg semmim, pedig lassan 15 eve tolom a vizet.... Es colt olyan rendszerem az elejen hogy nesteas flakon volt a tartalyom, a radom meg valami fagyasztobol lett kiszedve, szival takolmany."Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
aktív tag
válasz tomcat78 #65526 üzenetére
Ilyen és ehhez hasonló okok miatt írtam be, hogy milyen gépházba tervezem a gépet.
A külső radis megoldás már nem tetszene igazán (sok helyet foglal), akkor inkább nagyobb házban gondolkodnék!(#65527) fox_mulder: Úgy tervezem, hogy egy teljes napot rászánok a szerelésre, hogy 100%-ban nyugodt körülmények között tudjam építeni. Köszönöm a jó kívánságot!
(#65528) varmi2: Valahol el kell kezdeni...
Ezt kifejthetnéd bővebben is, hogy miért nehéz 0 tapasztalattal olyat építeni, mint a videóban. Minden vízhűtéshez ugyanazok az elemek kellenek. Csak az a kérdés, hogy mennyi alkatrész akarunk vizezni.
Tudnál linkelni oldalt? Ha Kínából rendelem a márka ugyanaz csak olcsóbb, vagy kínai gyártmányra gondolsz? Azok nem rosszabb minőségűek?(#65531) mpierre: "Erre megoldás lehet a saját tervek alapján házat építeni..." ŐŐŐ nem! Bár várj csak... ŐŐŐ biztos, hogy nem ezzel akarom kezdeni!
"Na most, ha csendben akarod a hűtést abszolválni - nagyrészt ez szokott lenni a fő cél - akkor olyan ház kell, amibe elfér minimum 2 db radi"
Igen, erre lettem volna még kíváncsi, hogy 2 radi, vagy két pumpa kell e ehhez, vagy mehet egy rendszeren. De akkor a pumpából elég 1 és mehet a 2 radi? Az viszont tuti fix nem fog elférni Mini ITX házakba! Valószínűleg az úgy fog kinézni, hogy 1db 360mm -es radi megy felülre és egy 240mm -es előre. Ha nagyobb ház van, akkor kevésbé fontos a radi mérete mert több mint valószínű, hogy elfog férni.Köszönöm a sok hozzászólást, így is beljebb vagyok egy kicsit. A Lian Li O7S házról mi a véleményetek? Megfelelő lenne vízhűtéshez? 40K fölött - vagy jöhet high end kategóriás házak is - mit ajánlanátok? Asus Helios -t néztem még ki az tetszik, viszont árában állítólag sokkal jobb házak vannak, pl. CM Cosmos. CM -el csak az a bajom, hogy túl nagy és túl sok helyet foglal el. Egy kicsivel kisebb házban gondolkodom, de akkor marad a sima ATX megoldás.
[ Szerkesztve ]
Visca el Barcelona!
-
mpierre
veterán
válasz CsigaGyilkos #65534 üzenetére
Elég egy pumpa a két radihoz. Nem a radik fogják képezni a legnagyobb ellenállást a rendszerben. Azért akad olyan, amibe elfér 2 db 240-es és mondjuk nem cm cosmos méretű.
Ha jól látom, akkor a Lian Li O7S-be 1 db 360-as radit raksz alapból. [link] Vagyis ezen bukik a 2 radis elképzelés. És a csövezésről és pumpa helyéről még nem esett szó...
Szóval találd ki, hogy melyik ház(ak) tetszik / tetszenek aztán jöhet az ötletelés.
Mindenkinek más ház tetszik. Én pl a corsair 750d airflow-t kedvelem. De a CM-nek is akad pár igen jól eltalált háza... stb.
Szerk.: Amúgy nem értem az "ellenállásod" a saját ház gyártásával kapcsolatban... Kell vmi öreg donor az alaplapi tálcához, aztán jöhet a körítés. De az se rossz, ha egy meglévőt szabsz át.
[ Szerkesztve ]
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
aktív tag
válasz mpierre #65535 üzenetére
Egyébként azt sem értem, hogyha halk rendszert szeretnék miért kell két radi? Nyilván a hűtési teljesítmény megugrik, viszont cserébe több ventilátor kell ami szintén zajforrás! Bár gondolom meglehet oldani ezt is... Vannak extrém csendesre gyártott ventik - mint amilyenek most is a gépházamban vannak - azokból gondolom kettő, hárommal több vagy kevesebb nem oszt nem szoroz.
"Nem a radik fogják képezni a legnagyobb ellenállást a rendszerben."
Akkor micsoda?Ha jól látom, akkor a Lian Li O7S-be 1 db 360-as
Jól látod! Utánanéztem ennek én is! Láttam több videót is a házról. Az a ház szép és jó is, de vizezéshez már kevésbe praktikus, max a cpu -t lehet/érdemes benne lehűteni.Amúgy nem értem az "ellenállásod" a saját ház gyártásával kapcsolatban
Nem tervezek, építek saját házat (egyelőre)! Maradok Asus Rog Helios -nál! Abban elfogok férni. Úgy látom elülső: 3x140mm, felső: 3x120mm. Az bőven jónak kell hogy legyen. Jut is eszembe a nagyobb radit érdemes a vga -ra kötni? Számomra szép ház, tágas, jó anyag használat... Igazából az egy jó ház - ahogy a külföldi oldalakat néztem - csak nem éppen a legolcsóbb. Itthoni fórumokon ezért szét van fikázva... Ja és mielőtt valaki kérdezné! Nem, nem lesz rajta homi színű világítás beállítva, mielőtt bárki azt hinné amiatt veszem! Szép egyszínű piros lesz![ Szerkesztve ]
Visca el Barcelona!
-
tomcat78
őstag
válasz CsigaGyilkos #65536 üzenetére
Jól meg épített vízhűtésnél elég sokáig passzívan tud működni a rendszer. Értsd jól: kikapcsolt ventikkel. Ennek viszont előfeltétele a több, nagyobb radi.
"Adjatok hatalmat, hogy elvehessem tőletek. Rakjátok a fegyvert a szátokba, aztán lőjetek!" Tkyd...
-
KAMELOT
titán
Van egy egyszerűbb megoldás.
Alkatrészeket vidd el Jones-hoz + mi az elképzelésed és összerakja neked!V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Laraxior
titán
válasz CsigaGyilkos #65536 üzenetére
Nagyobb, több radi = kevesebb venti, vagy kisebb ventifordulat.
Legnagyobb ellenállás ha belegondolsz nem a radiban van, hiszen ott a csövek ívben mennek. Hol törik meg a víz útja? A blokkba be és kimenet, ott 90°-ban megy a víz be és ki.(#65538) KAMELOT: A minap nálam is érdeklődtek, hogy merevcsöves vizezés... nah mondom koma, rossz helyen jársz. Akartam neki ajánlani Jones-t, de a csávókám meg is akarja tanulni, az úgy meg nem buli.
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
senior tag
válasz mpierre #65535 üzenetére
Szerk: ez CsigaGyilkos -nak írodott.
Ezt a házat már megvetted (Lian Li O7S) ? Mert eléggé úgy tűnik, hogy már nincs gyártás alatt. Illetve az itthoni ára 220e Ft környékén volt.
Ilyen torony jellegű ház ami kapható is:
- Phanteks Ethno Evolv Shift X -> csak massziv átalakítással alkalmas normális vízhűtésre. Alapvetően egy "hőkamra".
- Thermaltake Core G3: alap kiépítésben 1db 240 fér bele, extra munkával 1db 360 tuti bepakolható, aztán még lehet a tetején probálkozni egy 240-nel. Ami rossz: SFX tápot támogat alapból, trükközéssel bele megy az ATX is. Illetve 0 hely van a kábelek elrejtésehez.A ROG Z11-nek ránézésre ugyan az lesz a gondja mint a Shift X-nek, nem tud rendesen kiszellőzni.
Ha megénzed a régebbi hozzászólásaim, ott láthatsz egy ITX buildet, ami korántsem az extrém hőmennyiségről (R7 2700 + Vega 56 = 65W + 180W ) szólt és ezt sem volt a nagy nyári melegben már olyan csendes, mint amit szerettem volna.
Van egy relative régi radiátor review (https://www.xtremerigs.net/2015/02/11/radiator-round-2015/5/) itt szépen látszik, hogy kb. mi az amit 1-1 radiátor típus (360-as radiátorokról beszélünk) optimális szellőztetéssel le tud adni.Amit mpierre írt a két 240-es radiról kb. a minimum a te elképzelt rendszeredhez, ha nem süvítő ventillátorokat szeretnél. (A ROG Z11-be nem fér be csak egy 120-as és egy 240-es, abból is a 30mm vastag max.) Avagy összesen 1db 360 radiátor felületével számolhatsz.
[ Szerkesztve ]
üdv.: Boldog Ferenc
-
Laraxior
titán
válasz KAMELOT #65541 üzenetére
Hja, ezért nem mondtam semmit. Jöjjön ide, érdeklődjön itt
-
aktív tag
válasz tomcat78 #65537 üzenetére
Így már értem! Akkor a venti fordulatot gondolom valamilyen módon a rendszerhez kell igazítani.
(#65538) KAMELOT: Oooh, hát ha én ezt előbb tudom. Ránéztem a profiljára + a hirdetésére... Nézegetek én itt holmi vacak gépházakat... Nekem nincsenek nagy igényeim, Darth Veder alakú gépházat szeretnék és a lézerkard az egyik pirosan izzó cső legyen, vagy a vga blokk (az túl vastag lézerkardnak, nem jó)!
mpierre: Amúgy röhögni fogsz régebben láttam itt a PH!-n fotókat ahol határidőre egyedi építésű gépházakat készítettek és nem egy megtetszett onnan, egyszer már eljátszottam a gondolattal, hogy kéne egy sajátot tervezni és megépíteni, de nincs azaz Isten hogy én ennek neki fogjak, kinek van erre ideje?!
(#65539) Laraxior: Értem. Sajnos egy ilyen rendszerben több ponton is van ellenállás.
(#65540) foldog: A Lian Li ház az kiesett, pont az általad említett okok miatt. Szűk hely, nem fér el benne két radi. Amit jobban sajnálok, hogy a Rog Z11 -ről is le kell mondanom, ha halk és hatékony vizes hűtést szeretnék. Az a gépház azzal a koncepcióval nagyon megtetszett!
Most elkezdek nézegetni versenyekre készített egyedi gépházakat és onnan is merítek ihleteket! Nincs kizárva, hogy Jones965 kollégával építettek egy házat. De legalábbis a vízhűtés tervezéséről mindenképp megkeresem hogyan lenne érdemes. Megkérdezem a Rog Z11 -ről is, hátha neki van ötlete hogyan lehetne kivitelezni. Foldog egyébként tuningoltad is a ITX rendszered? Mert én max a cpu -t szeretném, ha mini ITX házba gondolkodom és azt sem eszeveszettül. A terv max +10% órajel emelés a cpu -n.Visca el Barcelona!
-
Zsohi
őstag
válasz CsigaGyilkos #65543 üzenetére
Ncase M1, Cooler Master NR200 vagy a Nzxt H210 külső radival, máskülönben szerintem semmi értelme.
-
senior tag
Nem, mivel a csend lett volna a cél par óra játek után is.
üdv.: Boldog Ferenc
-
proci985
MODERÁTOR
fractal design nano Sbe bemegy ket 240es radi, igaz ott mar valoszinuleg elegge trukkos lesz az epitesi folyamat.
[link] NCase M1bol szinten en is neztem egy idoben, hogy beleferne ket radi (munkatarsnak olyanja van es agyaltunk a vizen), de igazabol a buildeket elnezve az egy remalom szerelesre.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
gyurma888
aktív tag
Szia, én is most tervezgetek rendszert. Szerintem a mini ITX alaplapok túl kompromisszumosak és drágák, azt én elvetettem. Most mATX-ben gondolkodok. Ezt a házat néztem ki: [THERMALTAKE Level 20 VT] Ebbe azért fér radi is, bár én most váltottam és külsőben gondolkodok. Ezt néztem most ki: [Alphacool NexXxoS XT45 Full Copper 1260mm] Erről esetleg valakinek vélemény? Olcsóbb, mint a Mora3 és ehhez alapból jár a 4 db 20 centis ventihez a felfogató is. Bykski fittingek már úton vannak Kínából, többit meg majd még ráérek
Új hozzászólás Aktív témák
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest