- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nokedli92
aktív tag
válasz mpierre #59600 üzenetére
Ahogy elnézem az árakat, akkor lehet jobban járok a bykski fullcover blokkal minthogy vegyek egy ilyen univerzálisat, mert ehhez még vennem kell bordákat ventiket, tehát majdnem ugyanott vagyok.
A gpu felett neked nem lesznek takarásban a ramok a blokk miatt?
Üdv, Csaba
-
mpierre
veterán
válasz Nokedli92 #59601 üzenetére
Ha arra gondolsz, hogy a 2 ram chipet kitakarja a blokk (ami a gpu felett van), akkor negatív. Csak egy 1-1,5 mm gap pad kell oda és máris érintkezik a blokk fém felületével a 2 kitakart ram modul. A többire meg megy a borda.
#59603: Yep. Gap pad. Problem solved. Megfelelő hűtése lesz. A blokk fém része kb a kártya szélégi ér, így ezzel megoldással megoldhatod a hűtésüket.
[ Szerkesztve ]
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
mpierre
veterán
válasz Nokedli92 #59603 üzenetére
Van pci-e slotba rakható 92-es, 120-as dupla venti tartó. Pont úgy néz ki beépítve, mintha lenne ott még egy akármilyen kártya.
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
mpierre
veterán
válasz Nokedli92 #59603 üzenetére
Fontos! Azért a gap pad megvásárlása előtt érdemes lemérni azt a rést... Nem túl szerencsés, ha feszíti a karit a gap pad.
-
Plasticbomb
addikt
válasz Nokedli92 #59599 üzenetére
Biztos vizezni akarsz? Annyira nem lesz olcso, mint mondjuk venni egy jobb leghutot, mint pl egy Artic Cooling Accelero Extreme, vagy egy Raijintek Morpheu, meg maximum par kicsi bordacskat ahova meg kell, teljesitmenyben kb ugyanott leszel, csak 1-2 slot hely helyett 3-4 slotos lesz a kartya. Viszont kevesebb macera, hibalehetoseg, ha elromlik a venti, a borda akkor is hut, stb...
ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)
-
MPowerPH
félisten
válasz Plasticbomb #59606 üzenetére
A teljesitmenyben ugyan ott, az azert messze nem igaz. A hocsoves megoldasoknak megvannak a hataraik, a vizes megoldasokkal kozel nem tudjak felvenni a versenyt, es melle hangosabban uzemelnek.... Akkor mar inkabb egy jobb AIO, beepitok kerettel...
De lehet rendelni jo aron Bykski FC blokkot, szerintem azt kellene eroltetni.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Plasticbomb
addikt
válasz MPowerPH #59607 üzenetére
RX480at hutok egy Accelero Xtreme IV-el, miota feltetem ahutot ujra, rendesen, azota a gpu 40-45fokig meg, huzva. s ez 50 euro (egy Morpheus is 60+ventik kb 40 euro ha nagyon magasan arazott ventiket veszel), van hozza bivaly hatlap (sajnos a Morpheushoz nincs hatlap, de az artic hatlapjat meg lehet venni kulon is, s ha akarod, fel lehet tornaszni a kartyara), meg ami kell. Igaz, hogy harom slotos, akar negy slotosra is boviti a kartyat (Morpheus + accelero hatlap egyertelmuen 4 slotos), de nem 300+euro, hogy kiepits egy alap loopot.
(Egyetlen bajom az Acceleroval, hogy a gpu hofok alapjan gyak alapjaraton tartja a ventiket maxon is, igy azert nem brutal a legaramlas, ami max terhelesnel jol jonne a vrmnek. Na, ha olyan ventit valasztasz a Morpheushoz, akkor nincs gond, annyi levegot fog attolni rajta, amennyit nem szeretnel, s akkor is kussolni fog, mig az accelero, ha feltolod manual a ventit maxra, akkor a ventiknek megjon a hangjuk.)
Egyebkent persze, jo moka vizet epiteni, de egy RX580 eseteben annyira nem eri meg. Kiveve, ha amugy is megcsinalod, vagy mar ott a kesz loop, csak boviteni kell, hogy hozzaadd a kartyat.
[ Szerkesztve ]
ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)
-
addikt
Sziasztok!
Van egy épített rendszerem régről, amiben a blokkot cserélni szeretném AM4-re.
Elég ha csak szétszedem, összerakom feltöltöm, vagy legalább a blokk fittingjeit cserélnem kell? Esetleg minden is cserélnem kell (csövek, fittingek)A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
Plasticbomb
addikt
válasz kleinguru #59609 üzenetére
Ha az alaplapon a blokk helye ugyanoda esik, akkor szerintem nem, max mosd ki a rendszert, aztan csere, ha mashova esik, akkor nezd meg, hogy belefer-e a csoveknek, vagy tul feszes, vagy egyaltalan nem esik "kezre", akkor csereld a csoveket is.
A blokk g1/4es, mitn a masik, akkor fittinget sem kell cserelned, csak tekerd ki oket a regibol, be az ujba.
SZERINTEM.
-
addikt
-
Nokedli92
aktív tag
válasz Plasticbomb #59606 üzenetére
Most építettem meg életem első vízhűtését, szóóval igen Tudom hogy nem olcsó, de ez ezzel jár.. Vállalom a kockázatot. De vacilálok még, mert lehet inkább megvárom az új AMD kártyákat és abból veszek egyet amit levizezek.
Íme:
Délután 5 fele kezdtem, és és hajnali 4 körül végeztem vele, de sajnos nem tökéletes mert A B360M Bazooka lapomon 1 darab CPU venti vezérlő van, és nem tudom hogy a szivattyút és a ventiket hogyan kéne vezérelni. Esetleg valami tanács ezzel kapcsolatban?
Jelenleg a radiátor 3db ventije rá van kötve a lap CPU vezérlőjére, a pumpa vezérlője viszont a gépház vezérlőjére. Most annyi van hogy a radiátor ventik nem mennek csak a gép indulásakor felpörögnek, viszont a szivattyú szerintem magas fordulaton megy.UI: Azért tartott ilyen sokáig mert a Cougar Puritas házba nem tudtam bepréselni esztétikusan a radiátort és a pumpát, ezért vettem itt aprón egy Fractal Design Define R6 házat amibe még át is kellett költöznöm.
mpierre
Köszi szépen a segítséget! Lehet inkább egy Bykski lesz, vagy megvárom az új Radeonokat és azt vizezem le.
Üdv, Csaba
-
Puma K
nagyúr
válasz Nokedli92 #59612 üzenetére
Korábban rákészültem az épített vízre így rendeltem egy ilyet: [link]
Igaz 3-4 hét volt mire megjött, de megérte. Főleg úgy, hogy egy áráért kettő jött ugyan azon a napon, így akár 20 ventiltáort is tudok vezérelni
Ezzel a szabályzóval korábban egyidejűleg 9db Noiseblocker NB-eLoop B14-PS Black ventilátort is szabályoztam, majd most 1 hónapja, hogy megépítettem a vizet 7db-ot. A ventilátorok azonos típusúak.
Látszik is a vezérlő: [link], [link]
A házban 3 féle gyártó 3 féle ventilátora van.
7db : Noiseblocker NB-eLoop B14-PS Black
1db : Noctua NF-A20 PWM
1db : be quiet! Silent Wings 3 120mm PWMAz alaplapra ment közvetlenül a Noctua és a be quiet!, plusz a pumpa.
Még tervben van a VGA levizezése egy FC blokkal.
[ Szerkesztve ]
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
bocali
csendes tag
Sziasztok,
meglévő gépem mellé építenék egy másikat, de a meglévő hűtést szeretném használni mind kettőn.
Ehhez keresek valami olyan megoldást, hogy a csöveket cseppmentesen lehessen szétszedni összerakni.
illetve egy osztó-gyüjtő is jó volna, mert valamiért most azt se találok. -
senior tag
Sziasztok,
mivel hamarosan megérkezik szinte minden a vízhűtésemhez.
Ezért folytattam a tervezést.A ház végül, amibe bele fogom építeni egy Lian Li PC-O11DX lesz.
Mint ahogy már régebben is írtam, 10/16-os hajlékony csővet fogok használni.
Az alábbi bekötésre gondoltam:Három dologban kérném a véleményeteket.
- Jó-e ez a terv?
- Merjek 45 fokos adapter nélkül nekiállni vagy mindenképp számítsak arra, hogy szükségem lesz rá?
- Nézelődtem a flow szenzorok között, de nem volt olyan amire elsőre azt mondtam volna, hogy ez jó lesz. Az az elképzelésem, hogy ventillátor csatlakozóra kötve fogom monitorozni. Van favorizált megoldás?üdv.: Boldog Ferenc
-
Tikakukac
titán
válasz fboldog #59615 üzenetére
Aranyigazság: úgy kösd be, hogy ne kelljen 3 ember a szétszedéséhez, sem az összerakásához. Ha nincs végtelen helyed és nem úgy csináltad, mint én, akkor muszáj leszel kompromisszumra. Akkor meg ezerszer inkább menjen mondjuk pár fok a vízre vagy bármi másra, mintsem nyomorogj meg ha gáz van, akkor liter vízből szedd ki a gépet.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
mpierre
veterán
Egy alaplapi usb-t beáldozva: Aquacomputer Áramlás és hőmérséklet adatok. Ennél több nem feltétlen kell. Nem olcsó, de jó.
-
holczy
aktív tag
Hwinfo monitorozni bőven jó. Ha van sok felesleges pénzed, akkor vehetsz külön vezérlőt is, ahogy felettem írták. Ventillátor csatlakozókat számold meg, ha kell vegyél 1-2 elosztó kábelt. (Ebay-en kb 350-400 ft) Ha hajlékony csővel dolgozol, megúszhatod a 45fokot. Max nem fog feltétlen tetszeni a végeredmény, de magadnak építed, a te szemed dönti el. Leeresztő csapot mindenképp ajánlott beiktatni a rendszerbe. Ha le kell engedni, sok problémától megkímél.
-
varmi2
nagyúr
válasz fboldog #59619 üzenetére
Egy baj van a rajzal. A tartály tetejéből nehezen fog a víz eljutni a cpu blokba. A kivezető csőnek is a tartály aljábba kellene lennie. A tartályt annyira kell feltöllteni folyadékkal, hogy maradjon némi levegő benne, mert ez a tágulási tartály. Nekem kb másfél centi levegő van a tartályba.
[ Szerkesztve ]
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
chopin42
addikt
Szevasztok! Elég off dolog lesz itt, de megpróbálom. Erre a bordára raknék fel 2 120-as ventit. Sapphire pulse vega 56. A borda felmelegedhet 60 fokig, bal oldalt mindenképpen. Kell-e a ventik alá valami, illetve mit lehet alátenni, főként ahol a motor érintkezik a bordával? Ilyen gyorskötözős rögzítéssel lenne megoldva, noiseblocker ventik kerülnének rá. Köszönöm!
Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
senior tag
válasz chopin42 #59625 üzenetére
A gyári ventillűtor rögzítés mintájára nem tudsz hajtani egy lemezt, amire rögzíted az új ventillátorokat?
Illetve mi van a gyári ventillatorokkal? Ezek már ilyen "Quick Connect" megoldásuak. (Ugyan ilyen kártyám van nekem is)
Bővebben:
https://www.youtube.com/watch?v=jYR9WkYbb0A
https://forums.overclockers.co.uk/threads/nitro-quick-connect-fan-replacements.18809608/Nem biztos, hogy mértetben ilyen kell:
https://www.amazon.com/inRobert-Cooling-Replacement-Sapphire-CF1015H12S/dp/B07GTKPKXH[ Szerkesztve ]
üdv.: Boldog Ferenc
-
senior tag
válasz mpierre #59617 üzenetére
Igen, ez az egyik legszimpatikusabb.
Azt nem tudod véletlenül, hogy a fan header része működik-e a szoftver nélkül is? Nem bánnám, ha nem csak windows (Linux, MacOS) alatt látnám azt, hogy működik a rendszer.
Azt el tudom fogadni, hogy a kontroll (+ display) szoftver csak Windowsra van megírva.
-
chopin42
addikt
válasz fboldog #59626 üzenetére
A gyári ventik hangosak. Nagyon. Már van egy garnitúra rajta, [kép][kép], de kevésnek bizonyulnak komoly tuning alatt. A gyári ventiket mondjuk így is kenterbe verik, kb harmad hangerőn azonos a teljesítmény. Úgyhogy az eredeti kérdés továbbra is fennáll.
-
Tikakukac
titán
-
-
chopin42
addikt
Szevasztok! Ez is off lesz itt, de akinek van Noiseblocker Eloop b12-P ventije, megnézné nekem a tényleges max fordulatot? Sajna tesztek alapján mind elmarad a papíros maximumtól. Radiátorra gyakran ajánlott, ezért itt nagyobb eséllyel kapok választ, gondolom én...Köszönöm!
-
Plasticbomb
addikt
-
chopin42
addikt
válasz Plasticbomb #59639 üzenetére
Nálam van már b12-4, ami elég jó, de 1100rpm-ről indul, és kb 2200ig megy nálam. 3pin. Így is nagyon jó, de a b12-p pwm-es, és ha esetleg menne 1900-at (némely teszt szerint megy 2000-et, többi szerint meg max 1660 körül), illetve alacsonyabbról indul, lehet jobb lenne. Vegára kéne, 1900kb elég mindenre, ezzel a lapátkialakítással. 1660 viszont lehet nem lenne ugyanaz ezzel a lapáttal. Mondjuk kissé zavar, hogy egy 5-6k árú ventinek nem stimmel sem az induló feszültsége (3,3 papíron, nálam 4,32~1100rpm), sem a max fordulata (2400 papíron, nálam ~2170). Ezért érdekel a b12-p valós teljesítménye.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz hash99 #59641 üzenetére
Black Ice Nemesis LX360
53.7mm a teljes vastagág, szóval ez alapján el fog férni esélyesen felül is.A a "tervrajzomat" nézem akkor a felső radiátor elhelyezéssel a pumpátol menő cső jelentősen hosszabb lenne (és persze, jóval szabadabban hajlítható), illetve az elosztókhoz vezető út is nagyon megváltozna.
Ez így jelenleg fura nekem nagyon, de meg fogom nézni, hogy élőben hogy működik.
[ Szerkesztve ]
-
Demo07
aktív tag
válasz fboldog #59644 üzenetére
Uhh mit rendeltél fogy fent akadt a vámon?
Én is inkább gpu>cpu>radi>pumpa&tartály loopra tennék... mert a gpu vizezeve még max terhelés alatt is hűvösebb mint a cpu... feltéve ha a cpu-t meghúzod!
Nálam 3 óra benchmark után volt a 1080ti 47 fokos, 37fokos víz mellett, amikor a cpu már 62-67 fok között ment, delid ellenére. -
DonDennis
senior tag
válasz fboldog #59648 üzenetére
Az én 2080 vizes blokkom is fent akadt , de azt le is szarnám csak olyan lassan szütyögnek rajta 1 hét mire kiküldik a hülye levelet addig áll az eljárás...
"Why would I sit down? I'm always on my feet." - Dominick Cruz / "I can't read, can't write, can't do math... but I can compete" - Julian Edelman
Új hozzászólás Aktív témák
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
- BIOS frissítés
- Milyen notebookot vegyek?
- Befagy az egész gép
- Call of Duty: Black Ops 6
- Sorozatok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Filmvilág
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest