- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
xyvalaki
aktív tag
válasz TESCO-Zsömle #59100 üzenetére
Mondjuk én is így tudom. De biztos lesz amit elrontok elsőre. Amivel szenvedek egyenlőre az a tervezés. Ne csak működjön, nézzen is ki valahogy.
Létezik olyan hőpisztoly amit be lehet állítani hőfokra?[ Szerkesztve ]
https://www.twitch.tv/hnh_neutrale/
-
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz xyvalaki #59106 üzenetére
A Core P5 nem ház, hanem bemutatófal. Az azért van, hogy minden látszódjon. Megkockáztatom, ott konkrétan nehéz is úgy elhelyezni HW-eket ,hogy a csatik ne legyenek párhuzamosak (merőlegesek a ház síkjára).
Nálam a Define R6-ban azért ez nem olyan nehéz, a 2 radiátor és a vizesblokkok már 3 különböző sík melyek mind merőlegesek egymásra.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
Leon77
őstag
válasz TESCO-Zsömle #59100 üzenetére
Igen, a petg elvileg jobb, viszont a plexi sokkal víztisztább és szebb. Ja és sokkal, de sokkal olcsóbb is, én petg-vel kezdtem, de hamar áttértem a plexi csőre.
Való igaz, nehezebb vele dolgozni, de egy kis gyakorlás után simán bele lehet jönni.
Láttam, amikor az egyik jutyúber arról beszélt, hogy mennyivel jobb a petg, mint a plexi, például a plexire rávert kalapáccsal és szilánkosra tört, a petg meg nem.
Nem is tudom, én nem szoktam a vízhűtéses gépemet kalapáccsal kezelésbe venni.
Mindent mérlegre téve nálam a plexi a nyerő (főleg az ára miatt)
Mert van élet a halál előtt:P AMD Ryzen 7 3700x, Asus x370 pro, MSI GTX 1080 TI GAMING 11G, 16Gb(2*8) trident z f4-3200c16d-16gtzb, Samsung M2 960 evo 250GB épített vízhűtés és saját készítésű kuckó
-
DonDennis
senior tag
Ha választani kéne akkor ek performance 360 vagy Thermaltake Pacific C360 DDC Soft Tube? Árban kb ugyan ott vannak. Legtöbb helyen ek-t látok mindenkinél meg mintha "profibb" lenne de eléggé most kezdtem az ismerkedést az épített vizes témával.
Illetve tudom eléggé "mik lesznek a lottó számok" de egy ilyen kit-el egy 9900k 4,7 vagy 5,0ghz-n milyen hőmérsékleteket tud produkálni? Most 80fok full terhelés mellett 2-3 óra játék után all core 4,7ghz, ha ez ilyen max 60 fokban megállnak akkor gondolkodnék csak el a vételen.
[ Szerkesztve ]
"Why would I sit down? I'm always on my feet." - Dominick Cruz / "I can't read, can't write, can't do math... but I can compete" - Julian Edelman
-
MPowerPH
félisten
válasz DonDennis #59109 üzenetére
Szinten 9900K, 5.2GHz-n megall a legmelegebb mag 65 fok maximumon game -ek alatt. 5GHz-n 55. EK Supremacy EVO blokkal. Azt mondjuk hozzateszem, hogy VGA limit van mindenhol a 4K miatt, gondolom FHD -ban jobban hasznalna a CPU -t, jobban is melegedne.
En a D5 pumpa miatt az EK kit -et valasztanam.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz Leon77 #59108 üzenetére
Annyit irjatok ezt a merev csovet, hogy a vegen lehet en is megcsinalom magamnak. A 6db elso cso, 1-1 90 fokos hajlitas, szoval nem bonyolult, csak orlodok azon, mi van akkor, ha valamiert ki kell kapnom a CPU -t.
Csak akkor kellene egybol 12db fitting merev csore. Persze csak vilagitos.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
veterán
Uh gephazba koltoztem, akkor gondoltam kitakaritom a CPU blokkot . Kb 1 eves :
Meglepoen sok votl a trutyi . Pedig szintenel folyadekkal ment ( Phoby SuperClear)
[kép][kép]Plussz sikerult eltorni a CPU blokk backplaten az egyik sarki muanyagot. Most szerintem nem fogja normalisan arrol ,mert mintha 5C val melegebb lenne a cpu .Holott kapott mx-4 helyett Kryonautot.. Es a vizhofok is kb annyi mint volt.
[ Szerkesztve ]
-
Grózi
Topikgazda
válasz abridabri #59113 üzenetére
Láttam sokkal rosszabbat is pár hónap után,de ráfért azért a pucolás.
Felfekszik rendesen a blokk?Azért kérdem mert a képen a hátlap nem túl bizalomgerjesztően áll..Bár ha nagyon elállna akkor nagyobb difi lenne a hőfokokban.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
MPowerPH
félisten
-
MPowerPH
félisten
-
proci985
MODERÁTOR
leszoritoerotol fuggoen nagyon sokat szamit a felfogatas.
anno az 1.2 kilos Thermalright IFX14nel konkretan fel fordulat a csavarokon 3 fokot jelentett, egyenletlenul meghuzott csavarok pedig kb 8at.
vizhuteses blokknal jellemzoen magok kozott van kulonbseg, de ez foleg a beepitett homerotol fugg, ami szeriatol fuggoen pl 50 fok alatt nem pontos (SB-Enel pl volt elteres, de ahogy latom a ryzen is varial viz alatt).
en rendelnek egy uj backplatet, tippre filleres tetel.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz MPowerPH #59117 üzenetére
Leginkább tömlési keresztmetszetben. Hagyományos merev fittingek kívülről ölelik a csövet. Ezt a LED-es változatok nem tudják megtenni, mert az elektronika -ami a cső élével találkozik- nem érintkezhet a folyadékkal. Így gyak fogod a 10-12mm belsejű csövedet és abba tolod bele a fittinget. A végeredmény kb 6-8mm átömlési keresztmetszet.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
Tomoty
senior tag
válasz #65675776 #59118 üzenetére
Én beszereléskor "taperoltam", hogy mennyire melegszik. Nem számottevő, amúgy is a fitting is fém + folyadék is kering a rendszerben. A fém szerkezetet a nyáktól egy vékony faggyú szerű ragasztóréteg választja el, ezért van valamennyi hőátadás.
Nem szabad gondot okoznia a melegedésnek.
[Raijintek RGB][ Szerkesztve ]
Postázás mostanában elég nehézkes, van egy extra aktív 3 éves fiam (aki a 2 nap ovi - majd 1 hét megfázva otthon periódusát éli). Szóval elnézést, ha csúszik az alkatrészek postázása. Sajnos amíg nem hívsz fel, addig nincs módomban jegelni a vásárolandó alkatrészt. Előre köszönöm a megértésedet.
-
MPowerPH
félisten
válasz TESCO-Zsömle #59121 üzenetére
Koszi az infot, ezt nem gondoltam volna. Nem volt meg a kezemben ilyen fitting.
Tomoty: Igy villogna, vagnam ki a fenebe. Nekem csak szolid piros es feher static light kellene, a folyadek szinenek megfeleloen.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Tomoty
senior tag
válasz TESCO-Zsömle #59121 üzenetére
Igen, ezen a keresztmetszeten én is meglepődtem. Kibontáskor egy kb 6 milliméteres furat köszönt vissza a fitting belsejében (gondolkodtam is a felfúrásán 7.5-re) .
Ezért a komplett rendszer légtelenítése DDC pumpával egy kib*szott szívás.BMW001: én is "static" rendszerben használom. Ez a videó a "demó" volt az RGB fittinghez.
[ Szerkesztve ]
Postázás mostanában elég nehézkes, van egy extra aktív 3 éves fiam (aki a 2 nap ovi - majd 1 hét megfázva otthon periódusát éli). Szóval elnézést, ha csúszik az alkatrészek postázása. Sajnos amíg nem hívsz fel, addig nincs módomban jegelni a vásárolandó alkatrészt. Előre köszönöm a megértésedet.
-
jones965
Modder
-
Joshi
titán
Az új konfighoz vettünk 5db ilyen ventit, de csak most vettem észre hogy nem tudom őket sorba kötni, mert csak egy apa csatija van. Létezik valami elosztó/összekötő megoldás a ventikhez?
-
tomcat78
őstag
Sorba szerintem ne is akard, ha az alaplapról akarod őket használni.... Összeadódna a teljesítményük. Az pedig szerintem 5 ventinél meghaladná a kb sztenderd 12V-1A aljzatot...
Sima elosztót(3-4 pin) pedig lehet kapni hozzá,ha nem molex csatisak. Bár abba is létezhet,de nem tudom."Adjatok hatalmat, hogy elvehessem tőletek. Rakjátok a fegyvert a szátokba, aztán lőjetek!" Tkyd...
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz MPowerPH #59123 üzenetére
Nekem se, de a TT oldalán van metszet-nézet az ő megoldásukról és logikus, hogy ha élében akarod megvilágítani a csövet, akkor nem szigetelhetsz kívülről, mert akkor IP68-as elektronika kell nyomásálló kivezetéssel.
Nem kivitelezhetetlen, de számottevően nehezebb és költségesebb a jelen megoldásoknál.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
Grózi
Topikgazda
Ezek pwm-s ventik és hosszútávon nem szeretik a feszültségalapú szabályozást.
Kell egy szabad pwm-s aljzat és egy ilyen elosztó: [link]
Létezik olyanban is ami sata-ról kapja a tápot nem molexről.Mivel a tápot külön veszi(pwm-s szabályozás esetén a 2. láb fix 12V-ezt veszi molexről/tápról és ezért nem szerencsés fesz.alapon szabályozni,mert a motor nem fogja díjazni),így az alaplapi aljzatot nem terheli.
daa-raa
Alpenföhn ventiken is van,legalábbis sok modellen.[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Joshi
titán
Köszi. Ilyen maszek PWM erősítőm van, anno többet is készített a kollégám. Akkor veszek olyan elosztót. THX.
-
veterán
Ha mar venti meg sorbakotes . Nekem a Mo-Ran 9db Noctua NF A14pwm van egymasba fuzve , es 1db kabellel csatlakozik a 10portos HUB hoz (sata power ellatas van rajta )
Gond lehet belole hosszabb tavon ,hogy 1 csati kap ekkora terhelest ? (Gep inditasakor felporog mindegyik maxra egy par masodpercig ) -
h.adam.92
őstag
Desztillált víz mindenképpen indokolt a rendszerbe? Van 5L vízem, amire 6 nyelven van ráírva, hogy desztilált víz, magyarul pedig az, hogy ioncserélt...
Az összefoglalóban nincs említve, hogy egyáltalán ne legyen ioncserélt víz.[ Szerkesztve ]
-
CMST2015
tag
XD ionba vizkőn kívül minden retek benne ami csak kell … álatkák vigan megindulnak csak rohasztani kell a polcon üvegbe az áruházakba...….. higitot előkevert fagyálót se vegyen az ember mert uszik benne a szemét nyugodtan lehet elő venni 400-800 mes szürőt anyi a retek benne hogy ha eldugul valami ettől garantáltan ..a cimkén mi áll: fénytől és hőtől távol tartando … sehol nem tartják be
-
Vartanus
őstag
Can I run 4-pin PWM fans on 3-pin fan headers?
PWM fans come with a 4-pin connectors for fully automatic speed control via your mainboard’s 4-pin PWM fan headers. Please note that 4-pin fans can also be connected to your mainboard’s 3-pin fan headers though. When connected to 3-pin fan headers, the fan will run at full speed (unless the mainboard supports voltage based speed control).
Ezt írja a Noctua a saját oldalán a FAQ részen. Akkor a Noctua ventiknél nem gond hogy PWM-et szabályoz az alaplap(vagy más) feszültség alapon?
A user manulban sem írja hogy nem ajánlott 3pinről feszültség szabályozása alaplap vagy 3rd party controlleren keresztül.
A PWM-es és attól mentes ventijeikben is a Smooth Commutation Drive (SCD) dolgozik.
Akkor most mi a helyzet? Ennek ellnére is PWM csere 3pin-re?
< AMD RYZEN™ POWERS. YOU DOMINATE. >
Új hozzászólás Aktív témák
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- AliExpress tapasztalatok
- Sorozatok
- BIOS frissítés
- Milyen notebookot vegyek?
- Befagy az egész gép
- Call of Duty: Black Ops 6
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja