- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android szakmai topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Mielőtt kérdezel:
1. Olvasd el ezt az összefoglalót!
2. Vedd figyelembe, hogy a fülhallgató higiéniai termék (így nem küldhető vissza webshop vásárlás esetén sem! - akadnak kivételek), így nehéz javaslatokat adni, mert nem rendelkezünk annyi releváns tapasztalattal!
3. Rengeteg a szubjektív dolog, például: egyéni a hallás, egyéni a fül kialakítása, egyéniek az igények stb.
4. Találd ki, hogy milyen kialakításút szeretnél!
5. Határozd meg, hogy milyen célra kell! (Sport, hívás, zene stb., ezekben érdemes prioritást állítani)
6. Fontos szempont, hogy milyen eszközzel fogod használni! (pl iPhone nem támogat LDAC-ot)
7. Mennyit szánnál rá?
8. Olvass tesztoldalakat, nézz teszt videókat, próbáld szűkíteni konkrét típusokra!
9. Érdemes prioritást állítani a különböző extra funkciók terén is, pl Multipoint, ANC, akku kapacitás, hangkarakter stb (ez nagyban összefügghet, hogy milyen célra használod (6. pont)).
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz lmaresz #4850 üzenetére
A 75t-hez nem működik a zajszűrés, a személyre szabott hangolás, meg az equaliser. Lehet, hogy valamit kihagytam. 85t-m nincs, de gondolom ugyanezek nem működnek.
Miért baj amúgy, ha engedély kér a mikrofonhoz? Az pl a zajszűrés hangolásához kell.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
vicze
félisten
Gyakorlatban nem, FCC segíthet ki. OnePlus Buds Z
Hát tényleg elég custumnek néz ki a chip, legalábbis nme láttam még ilyen furcsa formát és tokozást. Sajnos nem lehet kivenni semmilyen irást így talány marad. -
lmaresz
aktív tag
Tehát ha egyszer beállítom, majd kikapcsolom/letörlöm az appot, akkor már nem működik pl. a zajszűrés?
Érdekes, hogy a Sennheiser appja például (ha jól tudom) nem kér ezekhez a funkciókhoz mikrofon engedélyt. Az AirPods Pro meg elvileg tudja a zajszűrést Androidon mindenféle szoftveres támogatás nélkül...
Én úgy gondolnám, hogy a zajkioltáshoz nem feltétlenül lenne szükséges a hangfelvételeket a telefonhoz továbbítani, ugyanis a fülhallgatóban lévő jelfeldolgozó processzor elvégezné a funkcióhoz szükséges műveleteket. Bár lehet túlgondolom az adatvédelmet...
-
tomp
félisten
Nagy nehezen rátaláltam.
Kezdésnek a sima Buds-ot használtam az FCC oldaláról. Ott olvasható az SoC. BES!
Kínai kereséssel pedig rátaláltam erre az oldalra. Itt részletesebben kivesézik.
BES 2300IU2 SoC!
Amúgy mi ez a Google Fast Pair ?
Ha már tudja az SoC...
Nekem ez jó? -
vicze
félisten
Köszi ez elég hasznos oldalnak tűnik.
Ez lesz az akkor még nem találtam meg, hogy BBK cég-e.
Fast pair kb. Ugyan az mint a Apple esetében, közel rakod a fülest és megjelenik, és rákérdez akarod-e párosítani, spórolsz 10-15mp-t 1x.
Samungok is tudják egymás közt. BT Beacon protokoll lényegében. -
Fall-N
veterán
Sajnos ha a gyártók nem említik a marketing anyagban, akkor csak a külföldi szétszedős cikkek és videók alapján szoktam rátalálni, hogy mi lehet bennük. Sokszor talány marad, főleg ha olcsó a füles és nem érdemes "villogni" vele. Általában ha AptX képes akkor fel szokták tüntetni, hogy melyik Qualcomm chip van bennük pl. QCC3020.
Sajnos a kodek támogatás is talány marad és nem említik direkt a gyártók. Az átlag ember úgysem tudja, miért lenne jobb egyik vagy másik. De a legolcsóbb SBC-t tud, a többi már az AAC-t is. Tegnap nézelődtem az MM-ban és direkt néztem a TWS-ek dobozát. Egyik sem írta a kodek támogatást, csak azt hogy milyen hiper szuper bass boost van benne (ami nem kéne), meg hogy BT5.0 (mai manapság már alap, van nem egy BT5.1 is már).
Általában ha nem saját megoldást használnak akkor Arioha, Realtek vagy QC chip van bennük.
[ Szerkesztve ]
-
czinooo
újonc
Szia!
Köszönöm szépen a válaszod. Találtam még 1-2 modellt a Hayloubol, ezekről mit tudsz esetleg?
Haylou GT1 Plus
Xiaomi Haylou GT1 Pro
Xiaomi Haylou GT1 XRMindet a xiaomi-store.hu oldalon találtam, mind van raktáron és még kijön karácsony előtt.
Megnéztem az általad említetteket, a Honor is szóba jöhet, de érdekelne, hogy szerinted ezen 3 körül melyik lehet a legjobb választás.
Köszönöm előre is!
Üdvözlettel: Czinege Márk
-
vicze
félisten
válasz xabolcs #4755 üzenetére
Kösz, hogy írtál a LC-BT2-től valahogy erről lemaradtam , a TRN BT20s Pro-val együtt nemrég jött meg.
Még csak a TRN-nél tartok, de az valami fényévekkel jobb mint a BT20s, tok működés nagyon fasza, tényleg értelmes minőségi termék. Hangra BT20s-nél nagyon minimálisan jobb csak sajnos, AAC-n azért hallgatható, AptX meg egy f** raja.
Nemsokára eljutok a LC-BT2-ig is, az azért lényegen jobb kell legyen.
Amúgy Linuxon harckeltél rá LDAC-ot vagy AptX HD-t? -
Fall-N
veterán
Nincs alapzaj a TRN-nek? Múltkor kérdeztem, valaki írta, hogyha érzékeny az IEM akkor lehet alap sistergés, meg tesztben is említették. Én is gondolkodtam ezeken a TWS adaptereken. Van sokféle iBasso, FiiO.
helixP: Van többfajta csatlakozóval, így bármilyen IEM rátehető, a KZ is. Alin van átalakító készlet is, mert cserélhető a csatlakozó.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Hello!
Van valahol valamilyen topicosszefoglalo ahol le van vezetve hogy egyes arkategoriakban mi az ajanlott termek?
Apple Airpods alternativat keresnek ami nemileg olcsobb annal mert 60 ezer forint kicsit eros nekem. 30-40ezres kategoria a maximum amit kiadnek erte.
Ha lehet akkor hazai boltbol vennem mint amilyen az alza peldaul.
Ezt nezegettem de nem igazan van mogotte erv csak ezt a markanevet valahol mar lattam
[link]
Elore is koszonom a segitseget!Youth hides the key to salvation
-
vicze
félisten
Visszaszívom, van alapzaja, úgy 10mp mire levágja jel után, bár zene alatt ez nincs jelen és igazán nem tudom miért lenne zavaró. (TRN)
Szerk:
Szóval TRN csak sima fehérzaj semmi zavaró úgy 10mp után levágja, csak zene után van. FiiO-nál van zene előtt 1mp és után 3-4mp egy sokkal kellemetlenebb magas frekis "IC zaj".
De FiiO konkrétan hangban agyonveri mindegyik codec-en a TRN-n... Nagyon jól meg van csinálva és normalizálva van mindegyik.
TRN sokkal kényelmesebb és jobb viselni, az továbbra is kiemelkedő, hogy 100%-osan TWS-ként viselkedik, kiveszem kapcsolódik megy, berakom kikapcsol tölt, pont ahogy kell.[ Szerkesztve ]
-
siskad
őstag
Sziasztok! Tudnátok valami itthon beszerezhető fülest ajánlani? 15k lenne a max keret, és legtöbbször zenehallgatásra, filmnézéshez használnám. Fontos lenne, hogy ne agybadugós legyen, mert az egyszerűen sehogy nem marad benne a fülemben.
-
vdavid96
kezdő
válasz czinooo #4859 üzenetére
Szia!
Kb. 2 hónapja vettem egy Haylou GT1 XR-t. Teljesen meg vagyok vele elégedve, a 800 mAh-s tartó elég sokszor fel tudja tölteni a füleseket. Az én zenehallgatási szokásaimnak megfelel.
Vásárlás előtt sok videót néztem a Haylou fülesekről, érdemi különbség nem igazán van közöttük hangzásban a tesztek alapján. A Pro/XR a tartó kapacitása miatt jobban megéri (a Plus 350 mAh körül van ha jól emlékszem).
-
vicze
félisten
Nem, egy félével jön, de olyannal kéred ami neked jó. Az extra csatlakozó extra pénz.
Kérdésekre a válasz, igen rá tudod tenni, számomra nagyon stabil és kényelmes a TRN, a nem Pro nem volt ilyen jó.
Ha nem zavar a magasabb ár várd meg a FiiO verziót, ha csak ki akarsz próbálni egy ilyet akkor BT20s nem Pro elég olcsó. Sajnos tényleg TRN BT20s Pro (és nem Pro is amúgy) AptX-e annyira förtelmes, hogy AAC-re váltás nélkül nem hallgatnám. -
KaitouP
nagyúr
Sziasztok!
Srácok, szeretnék venni egy Xiaomi Mi Airdots Basic S TWS fülhallgatót, de ahogy rákeresek interneten, (árukereső által listázott boltok, meg nem listázottak) két külön néven jelenik meg a cucc.eMAG: Xiaomi Mi Airdots Basic S
Alza: Xiaomi Mi True Wireless Earbuds Basic 2Ez most ugyan az a modell csak más a megnevezés, vagy két külön modell, de akkor mi a különbség? Alzáról vásárolnék, mert eMAG-nál drágább és nincs is raktáron, de így nem merek.
Sonic X Shadow Generations teszt: https://playstationcommunity.hu/sonic-x-shadow-generations-ps5-ps4
-
Fall-N
veterán
válasz czinooo #4859 üzenetére
Igazság szerint az alap GT1 továbbfejlesztett TWS-ei.
A GTS Plus és XR Qualcomm QCC3020-as chippel van szerelve és AptX képes. Az XR nagyobb akksit kapott, de egyik sem tud aktív zajszűrést a kettő közül. A Pro tud ANC-t, de nem AptX képes. Ha tippelnem kéne akkor Arioha 1562 chip van benne, mint a legtöbb "gaming" kínai TWS-ben. A legtöbb Blitzwolfban is az van. -
-
Fall-N
veterán
Akkor egyáltalán nem zavaró.
Érdekes az átnevezett TRN-es FiiO. Mondjuk legalább csereszabatos lesz hozzá a TRN adapterei a többi csatlakozóhoz is.
Az AptX-en mit tudtak elbaltázni? Esélyes talán, hogy a FiiO javít rajta.
Szerk: Elnézést most láttam én is több hozzászólást írtam egymás után.
[ Szerkesztve ]
-
xabolcs
őstag
Nem foglalkoztam semmi ilyesmivel, csak megorultem, hogy videohivasokkor nem kell vezetekes headset utan kapkodnom!
Rovid kereses utan ratalaltam erre az EHfive / pulseaudio-modules-bt repora, aminek a #3-as issue-jaban PPA-t is lehet talalni.
Majd teszek vele egy probat.vicze1 / #4866
De ha TRN-en ennyire rossz a dekodolas, akkor a FiiO UTWS3-on majd jo lesz?
Vagy ennyi mindent el tudnak intezni szoftverrel?
Es akkor majd a FiiO-s szoftvert rakuldod a TRN-re, s kapsz egy UTWS3-at?[ Szerkesztve ]
aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
-
KaitouP
nagyúr
Ööö... egy alapesetben 6, és talán a forint gyengülésének köszönhetően 8 ezer forintos eszköztől aki egy hangyányit is otthon van a fej és fülhallgatók világában (jelen!) az valószínűleg tudja, hogy ennyi pénzért mit kap. Az átlag, általában telefonkészülékek mellé csomagolt basic vezetékes fülhallgatókat szeretném kiváltani, kényelmi szempontokat tekintve TWS-el. Amennyit és ahogy én ezekkel az eszközökkel töltök, ez a Xiaomi füles bőven megfelel, nem is kell több. Minőségi zenehallgatásra megvan a megfelelő minőségű fejhallgató, mert bár biztos vannak a fülhallgatók piacán is kiemelkedő, minőségi darabok, én még mindig abban hiszek, hogy egy minőségi, komolyabb fejhallgatónak nincs is párja, és amikor itthon vagyok, inkább azt teszem fel a fejemre. Utcán, utazás közben, egyéb olyan szituációkban meg ahol jól jöhet a vezetéknélküliség és az agybadugós kivitel, oda bőven jó lesz a Basic S. Nem mellesleg adok a Mobilaréna tesztjeire, és nem hinném, hogy ezt a cikket hasracsapva, mindenfajta szakmaiság nélkül írták volna meg az év elején. Ez alapján meg ha nem is best choice, de jó döntés lehet a Basic S.
[ Szerkesztve ]
Sonic X Shadow Generations teszt: https://playstationcommunity.hu/sonic-x-shadow-generations-ps5-ps4
-
vicze
félisten
Hát a Pro az egy toltő tokos és cserélhető kábeles valamint újabb QC chippet kapott. Így normál TWS lesz minden cserélhető kábeles fülesből.
Pl a más kábel miatt is sokkal kényelmesebben mint a sima, és nagyon stabil nem mozdul sehova.@Fall-N: Elég könnyen elcseszhető, ha nem csinálnak semmit és szar DSP-t kap. A TWS-ek hangja 90%-ban SW-től függ, ezt hanyagolják a kínaiak többnyire, ahogy esik ugy puffan nagyon sok esetben. FiiO nagyon jó SW támogatásban, szóval szinte biztos javítja, plus app támogatást és beállításokat is ad.
-
Eyesis
őstag
Sziasztok, van valakinek tapasztalata az Ultrasone Go Bluetooth-al? Szeretnék valami fejhallgatót, onear vagy overear, bluetooth-osat, amivel a TV-t tudnám nézni. (LG Nano 55 793) főleg filmnézéshez használnám, tudnátok ajánlani valamit? ilyen max 40e körül?
Eyesis
-
Fall-N
veterán
Újabb Qualcomm QCC3020-as TWS a Blitzwolftól. [link]
-
Fall-N
veterán
Igen, valószínűleg olcsóbb OEM kasztnit vesznek. Valahogy a Huawei/Honor márkának nagyobb érzéke van pálcás fülest tervezni, igaz más kategória a kettő.
A töltőtok is baltával szabott.
Kinézetre viszont meglepően jól néznek ki a Happy Plugs "svéd" gyárt(at)ó cégnek a TWS-ei. Tegnap néztem őket élőben és baromi jól néznek ki, a drágább Air füleseik már QC-sek AptX-szel.
[ Szerkesztve ]
-
PioDVD
senior tag
Úgy néz ki, fiam mégis a JBL-hez ragaszkodna. Most akciós lett a Free II, listaára jóval több, mint a 225-ös, vajon jobb-e? Ha esetleg valaki hallotta volna mindkettőt.
Azt tudom, hogy teljesen más a kettő kialakítása, a Free II agybadugós, fiamnak a nem olyan tetszik, de ha jobb a Free II hangja, talán meggyőzhető.
-
vicze
félisten
Na lassan beköszönt LE Audio ideje. 13év után végre frissítés a BT Audioban, nem semmi.
-
ttomas2005
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég vásároltam egy Lenovo XT90 vezetéknélküli agybadugós fülhallgatót. A hangzása nagyon szuper, kicsit erősek a mélyek de ettől eltekintve szerintem elfogadható. Viszont van egy kis probléma a latencyvel. Az alábbi technikai jellemzőkkel rendelkezik:
Technikai jellemzők
Bluetooth: 5.0
Bluetooth profilok: HSP/HFP/A2DP/AVRCP
Audio codec: SBC, AAC
Maximális távolság: 10 méter
Meghajtó átmérő: 13mm
Frekvencia tartomány: 20 – 20K HzNem sokat késik a hang, de olyan 0.3-0,4 sec néha megvan. Azt szeretném kérdezni, hogy valahogy nemtudom buypassolni a kodeket benne, hogy ne késsen a hangja? (a jelenség Androiddal és Windowsal is fennáll)
-
vicze
félisten
válasz ttomas2005 #4899 üzenetére
Röviden a válasz az hogy nem.
A latancy nem elsősorban a codec-től, hanem a SW-től függ. Telefon nem veszi figyelembe a BT sync-et, adott app nem veszi figyelembe, füles nem küldi. Emennyiben tényleg minden eszközön és minden alkalmazásban csúszik akkor a füles a probléma, ha csak bizonyos esetekben akkor telefon SW oldalon lehet.
Több videó lejátszó program is támogatja a hang elcsúsztatását manuálisan, ami javíthat a problémán. (minden OS alatt)[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- LG 27MR400 Monitor
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS Touch, I5-8350U, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, SZÁMLA, GARANCIA
- Lenovo Thinkpad T450, 14" HD+ IPS, I5-5300U CPU, 8GB DDR3, 250GB SSD, Dupla akku, WIN 10, Számla, Ga
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest