Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Dalai Láma

    őstag

    válasz kymco #6032 üzenetére

    De én nem a kegyelemről írtam, és mintha elbeszéltünk volna egymás mellett.

    A keresztény pedig nem egy annyira egzakt fogalom. Képzeld el, hogy van egy út. Van, aki csak most lépett erre az útra, valaki pedig már sokkal előrébb jár rajta. És mégis mindketten keresztények.

    Van, akinek könnyebb az úton maradnia, és van olyan is, aki le-letér, és csak nehezen tud rajta maradni.

    Keresztény az, aki Krisztus tanításai szerint él, és igyekszik megvalósítani az életében, hogy valóban a szeretet irányítsa a tetteit.

    De ennek is vannak szintjei. Ha csak hetente mész el templomba, és tartasz ott bűnbánatot, és legalább ott kicsit magadba szállsz, akkor is keresztény vagy.

    De értem, mit mondasz, az, hogy elhiszem, hogy Jézus az Isten fia, még önmagában kevés. De bármit is teszek, minden kevés lesz, mert mindig lehet még jobban. De ott van Isten a másik oldalon, hogy amihez én már kevés vagyok, azt megadja, megsegít.

    Ez lehet ugyanaz, mint amit írtál. Ha kinyitom az ajtót a Kopogtató Jézusnak, ő már be is jön. Van ,aki csak ajtót nyit, van, aki ünneplőt húz, mások még fejedelmi ebéddel is várják Jézust. De mindegyikük keresztény.

    A talentumos példabeszéd is hasonlóról szól. Mindenkinek más jutott, azokkal kell gazdálkodnia. Meg kell tennünk, amit tudunk, de akinek 2 talentuma van, attól nem várja el az Úr, hogy ugyanannyra megsokszorozza, mint akinek 5 van. Bár ez most lehet hogy annyira nem illik ide.

    ''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

Új hozzászólás Aktív témák