Hirdetés
-
Jövő tavasszal érkezik az NZXT AMD X870E-s alaplapja
ph A cég két színben készülő újdonsága hozza a termékkategória sztenderdjét, és persze a letisztult dizájnját is messziről felismerjük.
-
Alpine Linux telepítés mindenféle low-end dologra
lo Alpine LinuxMiután pár éve leesett, hogy az Alpine valami lehetetlenül alacsony erőforrásigényű, elkezdtem ezt tenni...
-
Az irodákba kéri a dolgozóit a Dell, az Ubisoft is próbálkozik
it A Dellnél a globális sales csapattól kérik a heti 5 irodai munkanapot, az Ubisoft 3 napot szeretne, de emiatt sztrájkba ütközik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Steven
addikt
Szerintem ezen senki nem csodálkozik , sehol egy húzó cím.
GEARS? Fable , halo egy szar volt....
Hellblade is 4 óra és hát nem volt túl jó
Plagua Tale nagyon jó volt ,de lóf@sz reklámot nem kap ( kapott)
Aztán ott van pl Wukong blama , lassan egy hónapja megjelent a játék és még mindig nincs xboxra.
és lehetne még sorolni.....Valami okosat kéne ide írni ááá : OKOS :D just smile
-
DaVE-1
aktív tag
Day one jön minden pc-re... minek vennének az emberek boxot ha van pc-jük már? Sőt most már az se kell csak eg tv+ kontroller.
Ez a ms-ot se zavarja egyébként de ez már évek óta így van..nekik csak egy lényeg van fizesd a szolgáltatásukat (game pass). Ők erre tették fel az egész gaminget..[ Szerkesztve ]
-
PTM
tag
Kíváncsi leszek a következő generációra. Nekem van XSX is, eleinte azon játszottam, aztán jött pár játék csak PS-re, ami érdekelt. Majd maradtam PS-en mert szívesebben használtam, a rendszer működése és újabban a trófeák fogtak meg.
XBOX-ra pedig nem jött olyan játék, ami visszahívott volna.
[ Szerkesztve ]
-
.LnB
titán
Igazából maradt ugyan az az arány, ami az előző generációban.
Ez meg szerintem azért érdekes, mert látszik, hogy aki Playstation 4-et használt, az ugyan úgy megvette a Playstation 5-öt is a márkahűség miatt. Azért mert a "játékkönyvtára" PS-en van.
Mert igazából a PS5 sem nyújt semmi olyat, amiért érdemesebb lenne azt választani, ott se ömlenek az exkluzív címek. Viszont az is látszik, hogy a GamePass térnyerése konzolon stagnálhat. Szóval annyira az se váltotta meg a világot ilyen szempontból.
Érdekes lehet majd a Call of Duty Game Pass-os megjelenése. Bár jelentős változást kétlem, hogy eredményezne. Ezért is pletykálják azt, hogy az a döntés, hogy GP-be kerül az új COD, még cégen belül is elég sok kritikát kap a Microsoft-nál. De majd kiderül.„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
DaVE-1
aktív tag
" Ezért is pletykálják azt, hogy az a döntés, hogy GP-be kerül az új COD, még cégen belül is elég sok kritikát kap a Microsoft-nál. De majd kiderül."
Akkor ott se nagy lángelmék melózhatnak... Cod az psre fogyott szinte mindig is jobban.
Mivel egyszerre jelenik meg aki eddig oda vette most is oda fogja. Single miatt nem hiszem hogy bárki vette volna őket azaz ha valaki 15$-ot kipenget csak hogy azt a 4-5 órát letolja már nyertek vele. Aki mindig is csak multizott a coddal az ugyanugy megfogja venni boxra is ahogy eddig is megvette mivel valaki évekig tolja és hát a 70$ olcsóbb mint évekre a GPU. Szóval a game pass semmin nem fog rontani. Az tény hogy pont a fentebb leírtak miatt új népeket se igen vonz majd szóval...
+ aki meg kipróbálja de nem tetszik neki és otthagyja a msnak az is 15$ (vagy fene se tudja mennyi most a gpu ára) még mindig jobb mint a semmi..
Ha only single player lenne akkor kicsit más lenne a dolog fekvése akkor szerezhetne sok sok új előfizetőt. Szóval ez a minek teszik bele inkább dolog pl egy indianara lesz rossz hatással mintsem egy codra. -
.LnB
titán
De az Indiana Jónás meg elég hamar meg fog jelenni PS-re nem? 2025 tavaszán, ha jól rémlik.
[ Szerkesztve ]
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
BusinessGuy
őstag
Hardver eladásokban lehet. Csak nem abból van a profit. Software eladásokból van profit a Sony és MS oldalán is,abban pedig az MS nemhogy nincs lemaradva szépen beéri és lassan előzi a Sony-t. Nem véletlenül nem töri magát az MS a konzoljainak eladásával.
-
Ribi
nagyúr
Szerintem emberek nagy része már eljátszoga a telefonján és nincs igazán igénye játékgépre. Elszüttyög azon és az bőven elég. Na meg kézi konzolok.
-
Szabi®
addikt
Próbálkozik a Micro konzolok terén, csak épp játékok terén nem veszi semmibe a saját vásárlóbázisát. Sztem még pár generáció, és a micro el is engedi ezt a konzolos vonalat. Nem látni a stúdióin sem azt a "hű de odabaszunk most " irányt. Már a One érában tökön lőtték magukat azzal, hogy várták az userek a jobbnál-jobb játékokat, és pont azokat a címeket nem kapták meg tőlük, amikre épült maga a Micro játékosbázisa.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz BusinessGuy #7 üzenetére
Azt mondjuk nehezen hiszem, hogy a kb harmadannyi Xbox felhasználó ugyanannyi szoftvereladást produkálna. Egy év alatt egy játékot vettem series S-re, csak a gamepassos címek pörögnek leginkább.
Olyannyira nem töri magát, hogy osztrák media marktokban szinte egyáltalán nincs raktáron (és sejtheted, hogy nem azért, mert olyan jól fogyott). Csak a hiszti megy, hogy nem nő a gamepass előfizetők száma. Vajon miért?Your life is a lie.
-
foxmastR
csendes tag
Nulla cím ami húzna . Az xbox storeban mazsolázva nagyon híg a leves.
[ Szerkesztve ]
-
GreatL
őstag
Mindegyik kiadó kínálata egy... egyre inkább megtalálható PC-n úgyhogy nem érdekel. Jó esetben egyszer szöszölök a beállításokkal aztán mehet a játék.
[ Szerkesztve ]
Intel Core i9-9900K víz | 32 GB | GBT RTX 3080 Ti Gaming OC | 48" LG C1 TV | Samsung(.hu) Galaxy S22+ 256 Vodával | Voda Samsung Galaxy A54 | Pocketbook Inkpad 3 Pro | Canon R8
-
DaVE-1
aktív tag
Csak hogy a MS-nak nem kell + xbox felhasználó. Ezt mindenki elfelejti..ugyanis a ms minden címe kijön pc-re is és több százmillió pc van a világon....Oda meg ugyanúgy vesznek az emberek játékokat Ezért is nem érdekli már rég a MS-ot hogy mennyi xbox fogy.
Hidd el ha kicsit is érdekelné se pc-re nem jönne semmi sem pedig nem lenne game pass wc ülökére se...only xboxra[ Szerkesztve ]
-
-
martonx
veterán
Szerintem sokan félreértik az Xbox számokat, meg az MS hozzáállását. MS-nek az Xbox csak egy a sok platform közül, amin játszani lehet, amin a játékaik futni tudnak.
Sonynak viszont a PS A játékplatform.
Ergo almát a körtével próbálunk hasonlítani.
Mindkét fél ennek megfelelően áll hozzá, és ennek megfelelően próbálja az értékesítéseket, húzó címeket tolni.
Nálunk van itthon 1 Xbox Series S, de van mellé 2 gamer PC is. Ha így nézzük, akkor MS-nek ez 3 user, 3 user költ pénzt a boltjaiban.
Gyanítom MS a nagy képet nézi, ahol számára az Xbox az inkább egy marketing, egy kiegészítő lehetőség, ha húz be pár millió játékost az csak jó, de nem kritikus, nem ezen múlik a gaming divízió léte.Én kérek elnézést!
-
Solten
őstag
Konzol darabszam lenyegtelen (alig van vagy nincs rajta a haszon), a szolgaltatason van a hangsuly. Ezt a M$ szvsz jobban tolja.
[ Szerkesztve ]
Saor Alba
-
k1smono
újonc
Szerintem sokkal egyszerűbb a magyarázat arra, hogy a PS miért fogy 2 generáció óta, mint az xbox. Az xbox one-nál, eleve úgy reklámozták, hogy ez nem egy konzol, hanem egy otthoni média center, ezért nem is kell bele olyan erős vas, mint egy "igazi", csak játékra kihegyezett konzolba. Aztán az állandó online kapcsolat megléte, stb., stb. Sok sok apró, de annál jelentősebb rossz döntés. Aztán láttuk, hogy annyira nem kellett erősnek lennie, hogy ki kellett hozni a világon először egy fél generációs konzolt, a one x-et, amiben már olyan erős vas volt, mint egy igazi konzolban, de addigra a ps4, már rég elhúzott. Jó jó, volt os4 pro is, ez igaz, de ők a vr cuccok miatt adtak ki erősebb hardvert elsősorban, nem pedig azért, mert eleve gyenge vasat raktak az aktuális generációba.
A jelenlegi generációnál, meg hát ugye valami "rakéta mérnök" kitalálta az MS-nél, hogy diverzifikálni kell eleve a portfoliót és akkor legyen series s meg series x. Milyen királyság lesz már majd. Az egyik olcsóbb, gyengébb vassal, majd a csórók tömegei megveszik, így számokban biztos alávágunk a ps-nek...
Csak ez a retardált arra nem gondolt, hogy egy csapat csak annyira erős, mint amennyire a leggyengébb tagja, így jött a hideg zuhany, amikor elkezdtek a fejlesztői panaszok áramlani, hogy mekkora egy kalap fos a series s, és, hogy hiába f4524 a series x, ha mindent is a series s szintjére kell belőni, lekódolni. Ps megint csak nyert, hiába jó konzol lenne a series x.Az MS-nek jövőre semmi dolga nem lesz, csak annyi, hogy beraknak egy ugyanolyan vasat az új konzoljukba, mint a sony, csak egy fajta lesz, nem 100 különböző értelmetlen f05, és kiadnak rájuk pár régi, de leporolt, "rtx"-esítdtt címet, pl. Fable, Gears of war, Halo és pl. dead or alive vagy killer instinct.
Ha ezt így, ebben a formában meglépik, hátradőlhdtnek, mert lesz újra konzol verseny, és nem fog már az első karácsonyi szezonra eldőlni, hogy megint egyértelműen a sony nyert.
Szerintem...
-
Szabi®
addikt
A Micro eddig is valami megmagyarázhatatlan elmebeteg oknál fogva az olyan címeit rakta évtizedre parkolópályára , amik miatt anno volt rá érdeklődés. Csak két példa Halo, Fable, vagy akár mehetett volna akkorát a Kameo Elements, mint most az Astro, és akkor még ott van az, hogy konkrétan az elmúlt két generációban sem nyitányra, sem generációközben nem igazán akarta fenntartani a saját portékájára az érdeklődést.
Hol van az új THe Elder Scrolls, hol van az only Wolfenstein epizód, hol van a Blizzard játéka ? Konkrétan szart nem csinálnak az ms-nél, és kb már ott tartanak, hogy azt sem tudja a jobb kéz mit csinál a bal.
Az ms jelenleg olyan mint egy rossz pizzafutár, aki mindig késve hozza ki a pizzát, ami elhűl, összeesik, és rossz szájízzel eszi meg a végén az ember.Sztem még egy-két generáció, és hagyni fogja a fenébe az egészet. A hozzáállása is ezt sugallja. Ami persze megint nem jó, mert konkurencia nélkül egyik piac sem jó. Oké, kb most sem konkurens már az ms a sonynak, de mégis, csak van még egy választék.
-
k1smono
újonc
hát igen, valahogy nem éreztek rá a ritmusra "mostanában". Ha meg direkt csinálják, akkor meg valszeg el akarják adni majd az xbox brand-et/üzletágat valami olyan cégnek ahonnan valami fejes jött és döntési pozícióban van és direkt rontja szerteszét a cuccot, hogy olcsóbban tudjanak rá ajánlatot tenni, aztán "majd ők megmutatják"... Nem ez lenne az első ilyen eset a gazdasági/üzleti világban. Bár az nagyon meredek lenne, mert az xboxhoz köthető szolgáltatásokból azért elég szépen folynak be bevételek az MS-nek még így is.
-
BaJaZo
tag
Dehogy lényegtelen. Minél több konzolt adnak el annál több játékot vásárolnak majd az adott konzol tipusra.
Egyébként amig a japánok csak PS-t, vagy Nintendo-t vásárolnak, addig a jelenlegi tendencia nem fog változni.
Igen, az MS egy ideje már a szolgáltatásra helyezte a hangsúlyt, de nem tudom, hogy ez a játékok esetében mennyire vált be? -
BaJaZo
tag
A táblázatban látható adatok félrevezetőek, mert az Xbox360 és a PS4 meg lett hekkelve... Valójában az lenne érdekes adat, hogy hány szoftvert értékesitettek a különböző konzolokra?
-
Chiller
őstag
"Day one jön minden pc-re... minek vennének az emberek boxot ha van pc-jük már? "
És minek vesznek PS-t, ha van PC-jük már?
"Csak hogy a MS-nak nem kell + xbox felhasználó. "
Nem hát, nem is lesz több xbox kiadva eddig beetették a népet, de most majd megy ez is a nokia után szándékosan. Azért vették meg az actiblizz-t is, hogy azt is beszánthassák.
mesélj még...
[ Szerkesztve ]
-
Tesztelo.hu
senior tag
Kinectet is megszűntették teljesen érthetetlen módon (ráadásul úgy, hogy az új Xbox-hoz csatlakoztatni sem lehet, de miért? Hiszen már meg volt oldva a driver, minden hozzá...). VR sincs, míg PS-en van. Nem csoda, hogy PS-t többen vesznek.
-
Szabi®
addikt
actiblizz előbb rakjon le valamit az asztalra. Miért előtte nem volt stúdiója a micronak, na nemár ?
A szundiüzemódba hagyott bungie/gearbox azért elég beszédes, mennyire nem stúdión múlt eddig sem.
Pedig ah jól emlékszem a kezükben volt egy Brothers in Arms is, ami nem volt rossz, mégis 13 éve kukázták , aztán Rare, THQ Nordic, Remedy . . .Legalább aludtak egy jót, most nagyon kivannak pihenve. -
Polllen
nagyúr
Ez a hozzáállás közel 28 millió eladott konzolt jelent nekik.
Értem, hogy a ps5-ből kétszer annyi fogyott, meg a részvényesek is húzhatják a szájuk, hogy több is lehetne, de 28 millió...
Lényegében az előző generációban elvesztett vásárlókat nem tudták visszahozni. Helyette inkább a pc-re lőttek, meg a ps tulajokra.Meglepődnék, ha dobnák ezt a 28 millió felhasználót, max ha tovább zsugorodik a közönség, de egyelőre mindkét oldal ugyanúgy teljesít, mint az előző generációban.
Mondjuk az is beszédes, hogy ez a generáció összesen az előző felét tudta összehozni eddig. Sok embert nem tudtak meggyőzni, hogy váltani kellene és a ps5 pro sem ezt fogja szorgalmazni azzal az árral....
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
Szabi®
addikt
Tökéletesen igazad van ez sem kevés, hisz milliós tétel. Sajnos akaratlanul is ahhoz hasonlítom a boxot, amikor még olyan Far Cry-t adtak ki rá, amit semmire, amikor még volt rá Tenchu, Ninja Gaiden, projecz Gotham racing, és egyszerűen értetlenül állok, hogy hogy lehet ennyire tesze-tosza, amikor mi anno pont azt hittük az Xboxkról, hogy megéri majd mindig megvenni, mert mindig lesz rá olyan cím, ami semmi másra, amikor még a box egyet jelentett egy kuriózummal.
[ Szerkesztve ]
-
DaVE-1
aktív tag
Mit meséljek még? Szerintem az hogy a game pass már okos szempillán is elérhető magáért beszél. Szóval a MS-nak hot mindegy hogy vesz-e boxot vagy sem ha van előfizetésed. Az ugyanis több pénz hoz mint ami a konzoleladásban van.
De ezek tények nem is értem miért kell magyarázni bárkinek is.Az acti blizzt meg azért vette meg, mert így már van a kezükben pár pénznyomda cím cod, wow, diablo csak hogy párat mondjak..
[ Szerkesztve ]
-
hohohohóó...
tag
Hagyták volna meg a Kinectet, kiválló kisgyerekes családi elfoglaltság vagy társasági program lehetne pár menetrenszerinti játékverzióval.
-
herion
tag
És minek vesznek PS-t, ha van PC-jük már?
Mondjuk az exkluzív AAA és egyéb játékokért...?
Az Astro Bot miatt én is vacillálok most egy használt PS-en. Tetszik a játék, szívesen játszanék vele most, nem majd csak évek múlva, ha kijön PC-re.
Az Xbox-nak meg semmi exkluzívitása nincsen, amiért érdemes lenne tőlük behúzni egy konzolt..[ Szerkesztve ]
Who Let The Dogs Out?
-
Solten
őstag
-
Polllen
nagyúr
Úgy döntöttek, ahogy, nekem azzal nincs bajom, hogy pc-re is jönnek a játékaik, mert eldönthetem hogy pc-t fejlesztek vagy konzolt veszek.
Azzal viszont igen, hogy pl. az utolsó Halo milyen lett... Ha nem is hiányoznak az exklúzívok, azért a minőségi játékok nagyon. A 360-n imádtam a Halo meg Gears sorozatot.
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
Szabi®
addikt
Persze hogy megjelentetik, hogy nagyobb legyen a lefedettség. Épp ezt írtam fentebb is, hiába a "100x" milliós pc-s közösség, a box címei ott sem szerepelnek annyira jól. A 36 millió gamepass felhasználóba a pc-sek is benne vannak. Gamepass nélkül pc-n sem játszol xbox játékokat.
Akárhogy nézzük, nem rózsás a box helyzete, van bevétele, de neki abból liszenszelnie kell a saját gp könytárába a játékokat is, ami megint nem két dollár kiadást jelent.A micro meg azt elfelejti közölni, mennyi az annyi, már ami játékkönyvtárát illeti, és erre még jönnek a stúdiók, amik viszik a pénzt, ha leraknak valamit az asztalra, ha nem.
Amikor meg elkészítenek egy Redfall hányást, hát köszi, add el, legyen belőle profit . . .[ Szerkesztve ]
-
DaVE-1
aktív tag
" Gamepass nélkül pc-n sem játszol xbox játékokat."
Ott a steam ahol szépen fogynak a játékok. Sokaknak ugyanis kell hogy a fiokon legyen a game ne csak időlegesen béreld.
És de de bizony rózsás a helyzet mert a korábbi sony vs ms pénzügyi jelentésben a ms GAME bevételei jobbak voltak mint a sonyé úgy hogy ugye 3x több ps fogyott mint xbox elvileg..
Szóval a ms köszöni szépen nagyon jól van annak ellenére hogy mindenki leírja őket állandóan.[ Szerkesztve ]
-
Szabi®
addikt
-
DaVE-1
aktív tag
Elég sok. Számolgatni nem fogok a kedvedért de rengeteg.
[Számolgass ha érdekel]
De eddig nem azt mondtad nem lehet game pass nélkül tolni pc-n őket ? -
Szabi®
addikt
Mit számolgassak ? Tudom hogy egy marék játéka van csak . . . Te nem tudtad. Ez semmi / elenyésző a steam teljes tételéhez képest.
A gamepass könytárát nem éred el gamepass nélkül. A pc-re kiadott játékokat megtudod venni. Abból viszont nem az xboxon keresztül van bevétele a micronak. Tehát lehet mínuszos az xbox részleg.[ Szerkesztve ]
-
Chiller
őstag
Jaja, brutál nagy pénznyomda lesz, ha 12x15 euróért megkapsz mindent, ahelyett, hogy évente csak a codért adnának 70-80 eurót... Nem számítva a többi rengeteg játék árát. Lehet reménykedni, hogy az MS ebben a vadkapitalista világban meddig lesz szeretetszolgálat, de csalódás lesz a vége.
#31 herion
Helló, sarcasm tábla... azt akartam ezzel jelezni, milyen 'okosat' mondott a kolléga. Szmájli ->[ Szerkesztve ]
-
Szabi®
addikt
Na látod, akkor az a 60 játék szted mit számít egy 14000-res játéklistán. Mennyi Forzát adtak el ? Mennyi Halo Infinitet ? Mennyi gears of Wart ? Ugye hogy egy marék . . .
" game passban nem mind MS címek csak szólók..."
Ezt írtam hárommal feljebb, csak nem szeretsz olvasni. idézet magamtól "de neki abból liszenszelnie kell a saját gp könytárába a játékokat is, ami megint nem két dollár kiadást jelent"
-
DaVE-1
aktív tag
"Mennyi Forzát adtak el ? Mennyi Halo Infinitet ? Mennyi gears of Wart ?"
Miért tőlem kérdezed amikor a MS se mond soha eladási számokat?
Nem mellesleg nem tudom mi ez a 14000-es lista de gyanítom nem a xbox game studio játékainak a száma..Egy adatot tudunk mivel ezt kötelező nekik közzé tenni azok pedig az adott évek/negyedévek stb bevételi adatai amik nagyon jók játék terén.
Chiller: "Jaja, brutál nagy pénznyomda lesz, ha 12x15 euróért megkapsz mindent"
Mint fent is írtam sok embernek az számít hogy a fiókon legyen a game. Ha 1$ lenne mindig a game pass akkor is megvennék az emberek akik meg akarják venni. Hidd el a Sony userek is tolhatnák felhőbe a codot meg bármi mást ami ms cím mert konzolt se kell hozzá venned ,inkább megveszik ps-re ami oda kijön. Szóval igen a cod ugyanúgy sok bevételt termel majd a game pass mellett is mivel eddig is psre fogott jobban
[ Szerkesztve ]
-
DaVE-1
aktív tag
"Steamen lévő játékok száma a 14000 .. . Durva mi ?"
Hát az durva lenne nagyon mivel már 100 ezer felett van...
The Steam catalog in the US includes 101,035 games. (3 hónapos adat)
Az a baj hogy én tudom mit beszélek neked meg lövésed sincs.
Az hogy mit írnak pont nem érdekel se engem se a MS-ot. Ott vannak a neten feketén fehéren a bevételi adatok. Háromszor kevesebb eladott konzollal day one game pass címekkel is kerestek annyit a game eladásokon mint az állítólag istencsászor sony... De ja biztos szarul megy nekik[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 BLACK DS 256GB, független, alig használt, tökéletes állapot, 2.5+ év garancia
- Samsung Galaxy S24 8/256 (7 ciklus az aksiban)
- Apple Mac Studio / M1 Max 10C CPU / 24C GPU / 32G RAM / 512GB / 60 nap Garancia
- CTO MacBook Pro 16" M1 Pro Chip 32 GB RAM / 512 SSD / Magyar / 60 nap garancia
- Eladó bontott MacBook Air M1 (13")
- Eladó Nokia 6303 Normál Állapotú Független Fekete Gyűjtői Darab Hibátlan Müködéssel Jó Akkuval
- Eladó Samsung E250 Normál Állapotú Független Szürke Gyűjtői Darab Hibátlan Müködéssel Jó Akkuval
- Eladó Samsung D600e Szép Állapotú Független Barna Gyüjtöi Darab Hibátlan Müködéssel Jó Akkuval
- 2 darab egyforma Lego Technic 42095 infrás távos lánctalpas kaszkadőr autó eladó olcsón
- ASUS RTX 4070 12GB DUAL WHITE OC Edition AQUA GARANCIA 2026.12. Kiemelten szép!
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest