Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kymco

    veterán

    válasz lao ce #15535 üzenetére

    de, tud. nem vetted eszre hogy vannak lelki nyavalyakkal foglalkozo szakemberek? mellesleg az olyan no (vagy a ferfi) akiben nem hagy lelki nyomot az abortusz az szerintem nem normalis szemelyisegu. es ez igy van rendjen. hagyjon is nyomot. melyet.

    Nem igazán értelek. Nyomot hagy egy életre, ezt vsz te sem vitatod, sőt ildomosnak is tartod. Akkor ezek szerint te sem tartod jó dolognak, hát még az, aki ezt a saját magzatán végrehajtja.
    Miért nehéz elhinni, ami benned, külső szemlélőben is visszatetszést kelt, az a közvetlenebbül érintettet még inkább terheli.
    Számos asszony történetét ismerem, akik abortuszt végeztettek, és ezeknek életre szóló következményei voltak.
    A testi szövődmények kockázata nem elenyésző. Nem egy szívbillentyű csere, de minden beavatkozás hordoz kockázatot.
    Kórházban dolgozom, és egy alkalommal nagyon fájt a lapockám, minden mozdulat fájdalmas volt. Valaki egy fájdalomcsillapító injekció koktélt javasolt. Meg is jelentem a sebészeten, ahol lebeszéltek róla, mert a szúrásnak olyan szövődményei lehetnek, amik rosszabbak a mostani fájdalomnál, és a saját példáján keresztül ecsetelte a lehetséges szövődményeket.... Megmaradtam a tablettánál...
    Lehet ezrelékekről, százalékokról beszélni, de az az asszony, akinek a méhe alkalmatlanná válik a gyermek kihordására az abortusz miatt sokkal többet veszített az ügyön annál, mintsem hogy a kis kockázattal való érveléssel meg lehetne vigasztalni. Tudnád-e garantálni, egy 16 éves lánynak, hogy nem lesz szövődménye?

    Az orvostudomány nem arról szól, hogy ha van egy betegséged, akkor hipp-hopp meggyógyít egy metszéssel, egy pirulával. Ezt max a hatvanas években hitték.
    A lelki sérülések terén meg még inkább téves az ilyen hozzáállás.
    A lewlki problémák megoldása sok esetben azért is kezelhető nehezen, mert nem a pszichológus technikáján múlik a siker, hanem a "beteg" hozzáállásán. Amennyiben belül nem lehet előidézni változást, hatástalan minden próbálkozás.
    Ha ez nem így lenne, akkor a sok gazdag híresség nem menekülne fájdalomcsillapítókba, öngyilkosságba, alkoholizmusba... ott tényleg meglenne a pénz a legprofibb lelki megoldásra. De nincs. Nincs tuti megoldás.
    Ezért is fura, hogy kipipálod a lelki problémát azzal, hogy vannak lélekgyógyászok...

    www.refujvaros.hu

Új hozzászólás Aktív témák