- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Mobil flották
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
Samus
addikt
Problémám van. És már az agyamra megy.
Adott egy gép (laptop, Acer, Dual-Core Intel, 3 GB RAM, ATI 4xxx mobil IPG), amin most OpenSUSE van (64 bites, KDE-vel), bár ez lényegtelen.
Ubuntut kellene rá varázsolni (nem jött be neki a KDE, szép, de Unity-hez szokott (előtte az első Unity felületes Ubuntu volt rajta), és a Yast2 is egy utálatos dolog). A 12.04.3 LTS-t. DVD meghajtó nem működik, az kilőve. Marad az USB-kulcs módszer. Igenám, de nem megy...Betölt az Ubuntu, az első Ubuntu kép, mikor kis fehér pontok "töltődnek", fél perc után jön a konzol, hogy (initramfs)Unable to find a medium containing live file system. És ennyi. Két pendrivre-al próbáltam (minden alkalommal formázva lett, mielőtt új rendszer került volna rá), egyiket Opensuse alatt készítettük, a SUSE Image Writer-el, a másikat Windows alatt LiLi-vel. Most a saját gépemen próbálom, ami szintén egy régebbi Acer gép, a hiba ugyanaz. Próbáltam a BIOSban AHCI-t bekapcsolni, de ekkor már a töltés előtt elakad, valami SCSI lemezt ír, és ennyi, timeout...Próbáltam a boot sorrendben a HDD-t hátrébb tenni (egy fórumban olvastam, hogy ne legyen a sorban utánna Windows-t tartalmazó médium, nem mintha számítana), semmi. Először 64 bites verzióval próbáltam, amit a magyar Ubunturól (ubuntu.hu) kaptam le, próbáltam a 32 bitessel a nemzetközi oldalról, próbáltam a LiLi által letöltöttel, semmi változás. Most töltöm a 13.1-et, jobb ötletem nincs...Az eredeti gép, mármint barátnőmé SATA meghajtós, enyém IDE (elvileg, bár nem értem akkor miért van AHCI nálam a BIOSban).
Gondolom nincs mód gépről telepíteni, vagy SUSE alól...
Segítsetek kérlek...Barátnőm elvből nem akar Windows-t (tisztaszoftver, meg nagy multi elnyomása, stb.), szóval az sem játszik, de ha így folytatja, akkor felrakom rá a hetest...
'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!
-
artiny
őstag
Sziasztok
melyiknek kisebb az eroforrasa?
egy xp ,win 7,8,Ubutu-nak?Ubutuhoz a dirver letolto oldalon nem talaltam ubuntuhoz semilyen drivert a laptopomhoz.
Lenovo S205ami kéne hozza az a Power Manager,hogy ne porgesse maxon a ventilatorokat a gepben ha csak pl. pdf et olvasok
[ Szerkesztve ]
-
Nkboy
senior tag
Próbáld meg az alternate telepítőt. Lili helyett, meg próbáld meg a Rufus -t.
Az alternate CD kevésbé ismert lehetőség a telepítésre, de semmiben nem marad el a desktop CD-től, a feltelepített rendszer megegyezik a Live telepítős megoldással. Ha a gépében nincs elegendő memória a desktop CD használatához, szeretné RAID-re vagy LVM-re telepíteni, esetleg valamilyen gond miatt nem indul el a telepítő............
[ Szerkesztve ]
A fekete kormánylégzsák a bézs utastérben felér egy őszinte vallomással
-
kertsa
senior tag
Sziasztok!
Telepítettem a NTFS beállító eszközt a gépre.
Azóta ezzel a hibával indul:
Nincs megadva parancssori argumentum.
Használat: kdesudo [-u <felhasználóné>] <parancs>
A program leáll.Az Ntfs beállító eszközbe mindent visszaállítottam eredeti állapotába, de hiba továbbra jelentkezik. Hogyan lehet a hibaüzenetet megszüntetni?
Fájlkezelővel tudok böngészni a meghajtón, viszont a Deluge nem látja.
[ Szerkesztve ]
-
peter9228
aktív tag
Sziasztok!
Olvastam a téma összefoglalóban, hogy AMD kártyákhoz ajánlott feltenni a fglrx drivert. Ez a legfrissebb Ubuntu-ra is igaz? Nem inkább az AMD oldalán található drivert kéne feltennem? (HD5770-em van, ha ez lényeges) -
BoB
veterán
válasz peter9228 #13060 üzenetére
AMD oldaláról származót nem fogod tudni felrakni csak ha 3.12-es kernelt teszel fel.
Akkor érdemes feltenni ha a nyílt driver teljesítménye kevés vagy egyéb funkció kell ami nincs benne.
(#13059) tomtyi: Kössz.
[ Szerkesztve ]
You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.
-
kertsa
senior tag
Beállítottam és nem működik, és természetesen adminként. A hibaüzenetet megoldottam, viszont a csatolást még nem
Igazából az a bajom, hogy a Deluge-t ha hamarabb indítom, mint megnyitom azt a mappát, ahova a Deluge letölt, akkor hibaüzenetet ad minden folyamatban lévő fájlra. Így a minden rendszerindításnál az az első dolgom, hogy kitallózom a mappát...
Ezért szeretnék megoldást találni.
Van esetleg más ötlet? Esetleg valami konzolos megoldás?
-
peter9228
aktív tag
-
BoB
veterán
válasz peter9228 #13066 üzenetére
Manuálisra állitsd a partícionálós részt, és vagy hagyd a swap-ot, vagy vedd le 1-2 GB-ra.
A partícionálásnál figyelj oda hova kerül a rendszerbetöltő, ne írasd felül a WIn-ét.
Egyébként egy partíció kell swap-on kívül, ezzel a csatolási ponttal: /You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.
-
válasz peter9228 #13066 üzenetére
A fene tudja. Winnyóz alatt ha letörlöd a hiberfil-sys-t, pagefile.sys-t, akkor annyival több helyed lesz. Ha a partíció-átméretezést külső eszközről csinálod, akkor ezeket a win nem is hozza létre, csak a következő futáskor. Az egyik át nem helyezhető file 100% a pagefile.sys, ami a virtuális memória winnyóz alatt.
Ha nem hibernálsz, akkor a hiberfil helyét meg is spórolhatod, azaz kikapcsolni a hibernálást.Mutogatni való hater díszpinty
-
peter9228
aktív tag
Az Easeus megoldotta. Próbáltam kikapcsolni a hibernálást, a lapozófájlt pedig áthelyezni a C-re, de úgy sem volt jó neki. Az Ubuntu telepítôje meg nem látta, hogy mennyi a foglalt hely, ezért nem is volt hajlandó átméretezni.
bob.zxr
Köszönöm! Közben megoldódott, sikerült neki csinálnom 15GB helyet, úgyhogy rábíztam a telepítôre a beosztását. -
kertsa
senior tag
Akadt egy apró problémám. Sikerült megoldanom a merevlemez autómata csatolását, de elvesztettem root jogot felette. Az egész kötet csak olvasható. Hogyan tudom visszaállítani a rendszergazdai jogom?
-
peter9228
aktív tag
Eddig minden működik, egy dolgot kivéve: A VGA hűtése mintha 100%-on pörögne. Kb olyan hangja van alapjáraton, mint windowson, ha játékot futtatok. Ha telepítem az fglrx drivert, azzal megoldódik ez a probléma?
-
ngabor2
nagyúr
Hogyan lehet a kubuntu-desktoppal felkerült KDE-t teljesen leszedni? A következő parancstrióval nem sikerült, pedig a google ezt ajánlotta:
sudo apt-get install ubuntu-desktop
sudo apt-get --purge remove kubuntu-desktop
sudo apt-get autoremove -
Jim-Y
veterán
Sziasztok
Nem tudjátok, hogy miért száll el minden egyes frissítés alkalmával a grafikus driverem? Akárhányszor jön egy rendszerfrissítés-pack annyiszor frissítés után elszáll a GUIm. Ma is volt egy 66 csomagból álló frissítésem, átolvastam és semmi grafikus driver affektáló nem volt benne, mégis utána eltűnt a bal oldali launcher bar és a fenti taskbar is, csak a chrome maradt meg fullscreenben. Újra kellett tennem konzolból az amd-catalystet és csak így javult meg.
Ezt teszem fel mindig:
amd-driver-installer-catalyst-13-4-linux-x86.x86_64.zipüdv
megj: eddig 4 frissítés jött mióra ubit használok, és 4x kellett újrateleptenem a drivert..
[ Szerkesztve ]
-
kispx
addikt
válasz ngabor2 #13075 üzenetére
Az egyes KDE-s programokat is le kell törölni. Google ezt a parancsot dobta
sudo apt-get purge akonadi-facebook akregator amarok amarok-common amarok-utils apport-kde apturl-kde ark audiocd-kio bluedevil calligra-data calligra-libs colord-kde cryptsetup dolphin dragonplayer freespacenotifier gnupg-agent gnupg2 gpgsm gstreamer0.10-qapt gtk2-engines-oxygen gtk3-engines-oxygen gwenview ibus-qt4 kaccessible kaddressbook kamera kamoso kate kcalc kde-base-artwork kde-baseapps-bin kde-baseapps-data kde-config-gtk-style kde-config-tablet kde-config-telepathy-accounts kde-config-touchpad kde-style-oxygen kde-telepathy kde-telepathy-approver kde-telepathy-auth-handler kde-telepathy-contact-list kde-telepathy-data kde-telepathy-filetransfer-handler kde-telepathy-integration-module kde-telepathy-minimal kde-telepathy-send-file kde-telepathy-text-ui kde-wallpapers-default kde-window-manager kde-window-manager-common kde-workspace kde-workspace-bin kde-workspace-data kde-workspace-kgreet-plugins kde-zeroconf kdegames-card-data kdegames-data kdegraphics-strigi-analyzer kdemultimedia-kio-plugins kdenetwork-filesharing kdepasswd kdepim-kresources kdepim-strigi-plugins kdesudo kexi khelpcenter4 kinfocenter klipper kmag kmail kmenuedit kmix kmousetool knotes konsole kontact korganizer kpat kppp krdc krita krita-data ksnapshot ksysguard ksysguardd ksystemlog ktorrent ktorrent-data kubuntu-default-settings kubuntu-desktop kubuntu-docs kubuntu-firefox-installer kubuntu-netbook-default-settings kubuntu-notification-helper kubuntu-web-shortcuts kvkbd kwalletmanager libassuan0 libaudiocdplugins4 libbluedevil1 libcalendarsupport4 libchm1 libcln6 libdebconf-kde0 libepub0 libeventviews4 libfftw3-3 libgpgme++2 libgps20 libgrantlee-core0 libgtlcore0.8 libgtlfragment0.8 libibus-qt1 libincidenceeditorsng4 libindicate-qt1 libkateinterfaces4 libkblog4 libkcompactdisc4 libkdcraw-data libkdcraw21 libkdecorations4abi1 libkdegames6 libkdepim4 libkdepimdbusinterfaces4 libkdgantt2 libkephal4abi1 libkexiv2-11 libkexiv2-data libkipi-data libkipi9 libkleo4 libkmanagesieve4 libkonq-common libkonq5-templates libkonq5abi1 libkontactinterface4 libkpgp4 libkrossui4 libksane-data libksane0 libksba8 libkscreensaver5 libksgrd4 libksieve4 libksieveui4 libksignalplotter4 libktnef4 libktorrent-l10n libktorrent4 libktpchat0 libktpcommoninternalsprivate3 libkunitconversion4 libkwineffects1abi4 libkwinglutils1abi1 libkwinnvidiahack4 libkworkspace4abi2 liblastfm1 liblightdm-qt-2-0 libllvm3.0 libloudmouth1-0 libmailcommon4 libmailimporter4 libmessagecomposer4 libmessagecore4 libmessagelist4 libmessageviewer4 libmuonprivate1 libmygpo-qt1 libokularcore1abi1 libopenal-data libopenal1 libopenconnect2 libopenctl0.8 libopenjpeg2 libopenshiva0.8 libplasma-geolocation-interface4 libplasmaclock4abi3 libplasmagenericshell4 libpoppler-qt4-4 libprocesscore4abi1 libprocessui4a libqalculate5 libqalculate5-data libqca2-plugin-ossl libqgpgme1 libqimageblitz4 libqoauth1 libqtglib-2.0-0 libqtgstreamer-0.10-0 libqtgstreamerui-0.10-0 libqtscript4-core libqtscript4-gui libqtscript4-network libqtscript4-sql libqtscript4-uitools libqtscript4-xml libqtshiva0.1 libreoffice-kde libreoffice-style-oxygen libruby1.9.1 libsolidcontrol4abi2 libsolidcontrolifaces4abi2 libspnav0 libsyndication4 libtag-extras1 libtaskmanager4abi3 libtelepathy-logger-qt4-1 libtelepathy-qt4-2 libtemplateparser4 libweather-ion6 libyaml-0-2 libzip2 lightdm-kde-greeter muon muon-installer muon-notifier muon-updater okular okular-extra-backends oxygen-cursor-theme partitionmanager pinentry-gtk2 pinentry-qt4 plasma-dataengines-addons plasma-dataengines-workspace plasma-desktop plasma-netbook plasma-scriptengine-python plasma-widget-facebook plasma-widget-folderview plasma-widget-kimpanel plasma-widget-menubar plasma-widget-message-indicator plasma-widget-networkmanagement plasma-widget-telepathy-chat plasma-widget-telepathy-presence plasma-widgets-addons plasma-widgets-workspace plymouth-theme-kubuntu-logo plymouth-theme-kubuntu-text print-manager python-pyudev python3-pykde4 python3-pyqt4 python3-sip qapt-deb-installer quassel quassel-data rdesktop rekonq ruby ruby1.9.1 skanlite software-properties-kde systemsettings tasks-icons ubuntu-release-upgrader-qt usb-creator-kde userconfig
[ Szerkesztve ]
-
Jim-Y
veterán
válasz Kendek #13078 üzenetére
Ezt nem értem, a frissítést az ubuntu dobja fel az update manager segítségével, az amd drivert meg azért így rakom fel, mert így működik jól ha dupla monitorom (is) van.
megj: általában csak egyet használok, de van egy második monitorom is a gépre kötve.
De ha tudsz jobb és biztos módszert amd driverre akkor ne légy rest megosztani velem
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Most mondtam azt a jobb módszert amit maga a telepítőcsomag is támogat.
./amd-*-x86.x86_64.run --buildpkg Ubuntu/ubuntukiadásneve
Majd telepítsd az fglrx és fglrx-amdcccle csomagokat, végül pedig add ki a
sudo amdconfig --initial
parancsot is (vagy azt ami a kétmonitoros konfigurációdhoz ideális). Természetesen előtte pucold le teljesen azt a telepítést amit eddig csináltál.
-
ngabor2
nagyúr
válasz FіkuszKukіsz #13080 üzenetére
13.04-re nem találtam ilyen listát. De még keresem a megoldást.
Ha a metacsomagban felsorolt csomagokat egy-az-egyben leszedem, az oké? Vagy utána egyből tegyem is fel az ubuntu-desktopot, úgy a biztos?
[ Szerkesztve ]
-
kispx
addikt
válasz ngabor2 #13082 üzenetére
A 13.10 épülő mint petrán kiadtam a apt-get install kubuntu-desktop parancsot és az alábbi csomagokat szerette volna felrakni, szóval valószínűleg ez lesz a 13.10-es lista
akonadi-backend-mysql akonadi-server ark audiocd-kio dolphin freespacenotifier kate-data katepart kde-base-artwork kde-baseapps-data kde-runtime kde-runtime-data kde-style-oxygen kde-wallpapers-default kde-window-manager kde-window-manager-common kde-workspace kde-workspace-bin kde-workspace-data kde-workspace-kgreet-plugins kde-zeroconf kdelibs-bin kdelibs5-data kdelibs5-plugins kdepasswd kdepim-runtime kdepimlibs-kio-plugins kdoctools khelpcenter4 kio-audiocd klipper kmix konsole ksnapshot ksysguard ksysguardd kubuntu-desktop libaio1 libakonadi-calendar4 libakonadi-contact4 libakonadi-kabc4 libakonadi-kcal4 libakonadi-kde4 libakonadi-kmime4 libakonadi-notes4 libakonadi-socialutils4 libakonadiprotocolinternals1 libattica0.4 libboost-program-options1.53.0 libboost-thread1.53.0 libcln6 libdlrestrictions1 libdmtx0a libepub0 libgps20 libkabc4 libkactivities6 libkalarmcal2 libkatepartinterfaces4 libkcal4 libkcalcore4 libkcalutils4 libkcddb4 libkcmutils4 libkcompactdisc4 libkde3support4 libkdeclarative5 libkdecorations4abi1 libkdecore5 libkdesu5 libkdeui5 libkdewebkit5 libkdnssd4 libkemoticons4 libkephal4abi1 libkfbapi1 libkfile4 libkgapi2-2 libkholidays4 libkhtml5 libkidletime4 libkimap4 libkio5 libkipi-data libkipi11 libkjsapi4 libkjsembed4 libkldap4 libkmbox4 libkmediaplayer4 libkmime4 libknewstuff2-4 libknewstuff3-4 libknotifyconfig4 libkntlm4 libkolab0 libkolabxml0 libkonq-common libkonq5-templates libkonq5abi1 libkparts4 libkpimidentities4 libkpimtextedit4 libkpimutils4 libkprintutils4 libkpty4 libkresources4 libkrosscore4 libkscreensaver5 libksgrd4 libksignalplotter4 libktexteditor4 libkunitconversion4 libkwineffects1abi4 libkwinglesutils1 libkwinglutils1abi3 libkworkspace4abi2 libkxmlrpcclient4 liblightdm-gobject-1-0 liblightdm-qt-3-0 libmailtransport4 libmicroblog4 libmusicbrainz5-0 libmysqlclient18 libnepomuk4 libnepomukcleaner4 libnepomukcore4abi1 libnepomukquery4a libnepomukutils4 libnepomukwidgets4 libntrack-qt4-1 libntrack0 libokularcore3 libphonon4 libplasma-geolocation-interface4 libplasma3 libplasmaclock4abi4 libplasmagenericshell4 libpolkit-qt-1-1 libpoppler-qt4-4 libprison0 libprocesscore4abi1 libprocessui4a libqalculate5 libqalculate5-data libqapt2 libqapt2-runtime libqca2 libqimageblitz4 libqjson0 libqrencode3 libqt4-qt3support libqt4-sql-mysql libsolid4 libsoprano4 libssh-4 libstreamanalyzer0 libstreams0 libsyndication4 libtaskmanager4abi5 libthreadweaver4 libweather-ion6 libxcb-damage0 libxcb-xtest0 libxerces-c3.1 libxml2-utils libxp6 lightdm lightdm-kde-greeter mysql-client-core-5.5 mysql-common mysql-server-core-5.5 nepomuk-core-data nepomuk-core-runtime ntrack-module-libnl-0 okular oxygen-cursor-theme oxygen-icon-theme phonon phonon-backend-gstreamer plasma-dataengines-workspace plasma-desktop plasma-netbook plasma-scriptengine-javascript plasma-widgets-workspace python3-pykde4 python3-pyqt4 python3-sip python3-software-properties qapt-batch shared-desktop-ontologies software-properties-common software-properties-kde soprano-daemon systemsettings
-
BoB
veterán
Bocsánatot kell kérnem: hülyeséget beszélek, nemcsak hogy nem kell az új 13.12-es AMD catalyst-hoz 3.12-es kernel, hanem ráadásul azt nem is támogatja hivatalosan. Valamint xorg 1.14-el is működik
[ Szerkesztve ]
You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.
-
ngabor2
nagyúr
A metacsomagban sokkal több cucc van, kb. a teljes rendszert leszedném. Viszont a listádat köszönöm, azt szedem épp lefele. Pár csomag nem volt feltelepítve, azokat kézzel kiszedtem. Biztos lett volna valami kapcsolója az apt-get remove-nak, amivel a fel nem telepített csomagokat ignorálja, de így gyorsabb volt
-
mytv.telenor.hu mekkora eséllyel röffenthető be? Mivel silverlight, ez így egy kakuktojás.
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
kispx
addikt
Pipeline-val megy?
-
-
sudo add-apt-repository ppa:pipelight/stable
sudo apt-get update
sudo apt-get install pipelightEzek után ff-ban már látszik a silverlight plugin. Mytv még mindég nem megy, de az rtlklub hiradó beröffent. Szóval megy is meg nem is.
Köszi!Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
-
Samus
addikt
Ezt le kell írnom, mert ilyen nehéz linux telepítésem még nem volt...szívatott a gép úgy rendesen.
Előzmények itt: [link]
Tehát a javaslatotokra megcsináltam Rufus-al az alternate ubuntu telepítőt (12.04.3 x64), erről a gép már eljutott a telepítésig, ahol sikeresen kiválasztottuk a nyelvet, majd kaptunk egy fekete képernyőt...két per után ráuntam, és a harmadik próba utána a BIOS-ban a SATA módnál AHCI helyett visszakapcsoltuk IDE módra a dolgot. Ekkor már választhattunk területi beállításokat, billentyűzetkiosztást (bár fogalmam sincs, mi volt az a sok, ami a magyarnál volt, qwerty, qwertz, vessző, halott billentyűk, ezek tiltása, stb.), szóval ez megvolt, majd kaptuk a nagy vörös hátteret, hogy jajj, nem sikerült felcsatolni a CD-ROM meghajtót...
Nem mondod...ezért telepítünk pendriveról...Ötödik próbálkozás után beleuntunk. barátnőm elhozta a külső USB-s DVD íróm, amit kölcsönadtam, hogy próbálja meg arról lemezről indítani a telepítőt, hogy majd arról jól menni fog a sima 12.04.3 64 bites telepítője.
Próbaként bedugtam a CD-ROM hibánál a gépbe az USB-s külsőt, benne a sima (nem alternate), de 64 bites telepítővel. És láss csodát, felismerte, hogy ez bizony az a telepítő, neki ez jó, menjünk tovább. Lemezről másolt úgy két percig, majd jött a kézi beállítások garmadája, a tükörszerverek. Az érdekes, hogy a Wifi adaptert felismerte, volt is a panzióban Wifi (sikeres ember Szilveszterkor csinál ilyet a panzióban ), de WEP titkosítással, 10 karakteres jelszóval. Ennek ellenére a telepítő vagy 1300 csomagot töltött le valahonnan (sem a lemez, sem a pendrive nem jelzett műveletet), a telepítés eltartott vagy 40 percig, de végül sikerült. Így került fel a gépre nagy nehézségek árán a hőn áhított oprendszer...'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!
-
-
kertsa
senior tag
Van most a gépemen KDE és WIN8. Szeretném tesztelni az Ubuntu 12.04 LTS teljes telepítéssel. Ha felteszem ezek mellé, akkor rendesen be fog tölteni a boot választó menü?
-
válasz kertsa #13097 üzenetére
Ha felteszed ezek mellé, akkor működnie kell a választómenünek. De a KDE nem operációs rendszer, csak egy felület Linuxra. Tehát az alatt milyen Linux van?
Merthogy a meglevő Linuxra is tehetsz más felületeket (pl. az alapértelmezett Ubi felületet, a Unityt), és akkor nem kell telepítgetned. Felületet választani meg bejelentkezésnél lehet. A programok is ugyanúgy elérhetőek az összes feltett felületről.Mutogatni való hater díszpinty
-
gyulank
addikt
Sziasztok!
Azzal mit lehet kezdeni, hogy az Adobe Flash Player Settings lefagy?
Szóval hiába kattintok bármire, semmire se reagál, még a cancelre sem.
A Global Settings-re pedig be akar tölteni egy oldalt, de nem megjeleníthető.
Újratelepítettem ezzel, de nincs változás.ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22621.3527 Ubuntu 24.04 x64
-
Samus
addikt
Tényleg, ezt akartam kérdezni. Unity elérhető más rendszerekre is? Például Debian-ra? Vagy ez csak Ubuntu feature, vagy más Debian alapú rendszereken megy csak (meg sem merem kérdezni, hogy például RPM-es rendszerre felpakolható lenne-e)?
'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Elektromos autók - motorok
- Elektromos cigaretta 🔞
- Autós topik
- Xbox One
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió