- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Honor Magic V2 fél év után
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Poco X6 Pro - ötös alá
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
gtasystem
őstag
na megtaláltam ez a hiba:
Check if system has the tools required for installation.
fglrx installation requires that the system have kernel headers. /lib/modules/3.8.0-35-generic/build/include/linux/version.h cannot be found on this system.
One or more tools required for installation cannot be found on the system. Install the required tools before installing the fglrx driver.
Optionally, run the installer with --force option to install without the tools.
Forcing install will disable AMD hardware acceleration and may make your system unstable. Not recommended.megoldást nem találtam nem tudom mi a francot kellene telepítenem előtte hogy települjön a catalyst..
feladom inkább gyűjtök windózra..http://db.tt/fdsEa7Ff <--itt regisztrálj és nem bánom meg..:-)
-
válasz gtasystem #13349 üzenetére
Hm, esetleg még ebből a PPA-ból lehetne feltenni drivert
sudo add-apt-repository ppa:makson96/fglrx
sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade
sudo apt-get install fglrx-legacy
Ezt a 4 sort kell becopyznod terminálba (CTRL-SHIFT-V elvileg a beillesztés oda)
Mutogatni való hater díszpinty
-
törölt tag
Hali!
Alkottam, és most semmilyen usb-s eszközt (pendrive, külső hdd) nem lehet csatolni. Vagyis nem biztos, hogy én alkottam, mert már közvetlenül az első pendrive csatolási kísérlete után ugyanazt a hibát írta ki, amit azóta is. Azon egy Ubuntu volt.Pendrive-okkal nincs baj, másik gépbe dugva mennek.
-
Ezt nem lehet kihagyni
Tartós rendszergazdai jogok, ha bekened magadMutogatni való hater díszpinty
-
-
X Factor
addikt
Sziasztok,
Van nálam egy eeePc-szerű Dell netbook, Ubuntuval van szerelve, raktam rá VLC playert, mégis videó lejátszásnál szaggatnak főleg az mkv tartalmak.
Mplayer esetén pedig pa_stream_writable_size Connection terminated hiba üzenet fogad.
Make things work
-
őstag
-
X Factor
addikt
válasz lionhearted #13363 üzenetére
Lefogom csekkolni, most néztem minden mást rajta, avi-k mp4-ek, Mind a VLC mind az mplayer ragyogóan viszi, megmondom h. máskor ne mkv-zon ^^
Make things work
-
őstag
-
-
fecus
őstag
Tiszteletem!
Van olyan install image ami Ubuntut, Lubuntut, Kubuntut is tartalmaz? Hol ezt, hol azt kell telepítenem.
Most olvastam egy W8.1-es Toshiba tablet tesztjét. Van már az Ubuntunak tabletre való verziója? Gondolom ez az x86-os tablet már simán vinné.
"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
fecus
őstag
válasz atesz117 #13370 üzenetére
Köszi. Tanulmányozom.
"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
wopi
aktív tag
Sziasztok!
Kezdő linuxos vagyok. Korábban mindig windowst használtam, de szeretnék megismerkedni a linux világával is. Telepítéssel, alapvető beállításokkal, programok telepítésével nincs bajom. Eddig viszont nagyrészt Ubuntut használtam, szimpi volt, de a Unity felülettel nem sikerült megbarátkoznom. Érdemes azzal foglalatoskodni, hogy ezt eltávolítsam, vagy esetleg más verziót, disztrót telepítsek, aminek ez nem része? Mit ajánlotok?
Nagyon köszönöm, és elnézést, ha nagyon alapvető a kérdés.
-
stopperos
senior tag
Szerintem egy tiszta telepítés sokszor a legegyszerűbb. Ubuntun belüli variánsok közül én Xubuntu-val dolgozom az utóbbi időben (itt a legújabbat javaslom, vagy a 12.04-hez rakd fel a dev ppa-t.
Ha normális grafikus kártyád van, akkor Kubuntu-val is megpróbálkozhatsz, nekem egy Radeon 9600-on fut OpenGL 2 gyorsítással az asztal az egyik gépemen.Ez egy olyan, hogy kinek mi jön be, mi áll jobban kézre. Ha próbálni kell valami újat, akkor virtualbox-ban vagy LiveCD segítségével nézem meg általában.
[ Szerkesztve ]
"What is Linux? I only joined because of the the penguin..." - meanwhile in the linux community. http://9gag.com/gag/arpZGOy
-
törölt tag
Sziasztok
tudnátok ajánlani nagyon jó védelmi rendszert
adat, jelszó védelemre?? -
törölt tag
válasz sh4d0w #13368 üzenetére
Köszi. Csak az USB szar. Majd megy LiveCD-ről.
Akkor már csak egy amatőrnek tűnő kérdés (még sosem kellett ilyennel foglalkoznom): hogy tudom kideríteni, hogy milyen fajta HDD-van: PATA, SATA, SATA2. Ha cserélni kell majd.
(Durva, megnéztem asszony gépén a gnome-disks-szel, hasonlóan "jó" állapotban van. Pedig az enyém 6 éves, az övé alig több, mint 2!) -
sh4d0w
félisten
válasz #40553216 #13377 üzenetére
Ha desktop gép, akkor a legegyszerűbb, ha megnézed, milyen széles kábel megy az eszközbe. Ha nagyon széles, akkor PATA, ha keskeny (kb. 2 cm körül), akkor vmelyik SATA lesz az.
Egyébként a Disk utility megmondja, milyen a vezérlőd, akkor meg már értelemszerű.
https://www.coreinfinity.tech
-
BoB
veterán
válasz #63761920 #13379 üzenetére
Alapvetően ez a program azért van hogy ne kelljen emlékezned a sok különböző jelszóra. Az hogy biztonságosabb-e megítélésem szerint több dologtól függ.
Alapvetően a legbiztonságosabb az ha az összes jelszód bonyulult, minden helyre különböző és csak a Te fejedben van meg. Ilyenkor a program nem biztonságosabb.
Ez nem kényelmes, ezért az emberek egyszerű jelszavakat használnak, sokszor ugyanazt több vagy az összes helyre. Na ilyenkor ez a megoldás jobb. Van benne jelszó generálő is ami elég bonyolultakat állít elő, és neked csak egyetlen fő jelszót kell ismerned.
You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.
-
-
-
-
törölt tag
Ha azt írják is, még nem egyértelmű:
Az állapotról a udisks --dump ezt írja:
Attribute Current|Worst|Threshold Status Value Type Updates
===============================================================================
raw-read-error-rate 100|100| 62 good 0 Pre-fail Online
throughput-performance 100|100| 40 good 0 Pre-fail Offline
spin-up-time 253|253| 33 good 0 Pre-fail Online
start-stop-count 97| 97| 0 n/a 6022 Old-age Online
reallocated-sector-count 100|100| 5 good 0 sectors Pre-fail Online
seek-error-rate 100|100| 67 good 0 Pre-fail Online
seek-time-performance 100|100| 40 good 0 Pre-fail Offline
power-on-hours 33| 33| 0 n/a 1234.0 days Old-age Online
spin-retry-count 100|100| 60 good 0 Pre-fail Online
power-cycle-count 98| 98| 0 n/a 4554 Old-age Online
g-sense-error-rate 100|100| 0 n/a 0 Old-age Online
power-off-retract-count 100|100| 0 n/a 96 Old-age Online
load-cycle-count 67| 67| 0 n/a 333012 Old-age Online
temperature-celsius-2 125|125| 0 n/a 44C / 111F Old-age Online
reallocated-event-count 100|100| 0 n/a 26 Old-age Online
current-pending-sector 100|100| 0 n/a 0 sectors Old-age Online
offline-uncorrectable 100|100| 0 n/a 0 sectors Old-age Offline
udma-crc-error-count 200|253| 0 n/a 0 Old-age Online
load-retry-count 100|100| 0 n/a 0 Old-age OnlineTehát a 12.04 LiveCD-s Disk utility jónak, de pre-fail-nek írja, amit a 13.10-es "hiba várható"-nak. Most akkor?
-
sh4d0w
félisten
válasz #63761920 #13387 üzenetére
Az egy lépcső, amit kispx írt, a másik, hogy belenézel a logoutos blogomba.
Egyébként ha jól rémlik, a Firefox aktuális verziója a Java tartalmat alapból már nem mutatja, csak user kattintásra.
tomtyi: a képen a vezérlő logója scsi-s, amit emlékeim szerint a SATA-s eszközök kapnak meg Linux alatt, csak mintha IDE-kompatibilis módban futna (IDE mode).
[ Szerkesztve ]
https://www.coreinfinity.tech
-
-
BoB
veterán
válasz #40553216 #13396 üzenetére
Összes oldal SATA-t ír típusszámra úgyhogy szerintem 99% hogy az. De sokkal egyszerűbb lenne ha kiszednéd mert 2 percig tart, a neten meg rákeresel hogy néznek ki a különböző csatolók. Utánna meg nyugodt lehetsz hogy egészen biztosan az.
You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.
-
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest