- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Honor Magic V2 fél év után
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- Apple Watch
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Huawei Pura 70 - fura lettem
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz Kendek #12902 üzenetére
Nincs más egyéb csak a hibaüzenet. Általában ezek előtt a op. rend. belassul elsötétül a szkrín és ilyen trippek után közben beszól.
Volt már úgy is hogy több hibajelentést kaptam egymás után., pl lásd alább:
Egy alkalommal nekifogtam ezt-azt lepattintani az applikációk közül. Csak egy-két jelentéktelent, de tényleg. Semmi rendszerrel összehozó app, és akkor nagyon beszólt:
"probléma a következőkben: nuvolaplayer-flashplugin... ez nem hivatalos ubuntu csomag (hogy a fenébe). Távolítson el minden 3. féltől származó csomagot és próbálja újra"
Miután eltávolítottam egy applikációt: "A csomagművelet meghiúsult", de azért már sehol nem látom a programot.
Majd elnézést kért és jelentette, hogy npconfig alkalmazás váratlanul leállt. Valóban váratlanul, ki a fene várta.
És végül már angolul beszélt: "System program problem detected. Do you want to report the problem now." stb.
-
busman83
csendes tag
Helló megint!
Na sikerült utánna járni! 10.04-es Ubunturól van szó és akkor a probléma az lenne , hogy mikor bejelentkezek akkor az aztalon semmi sem látható csak a letöltés mappa! Kollegám elmondása szerint baloldalt volt egy menü ahonnal eltudott érni mindent ( Start menü jellegű )! Az akérdésem hogy lehet ezt vissza hozni??
Válaszokat előre is köszi! -
félisten
válasz Kendek #12907 üzenetére
Szvsz lehet, hogy a Netbook Edition/Netbook Remix van fent azon a laposon, mert annak valóban van a bal oldalán start menü szerű képződmény...
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
MODERÁTOR
válasz Fire/SOUL/CD #12908 üzenetére
Baloldalt fent a GNOME Terminálnak is volt indítómenüje, akár Főmenüje is ha az lett beállítva. Szerintem csöppet jobban hasonlít a Start menüre, meg úgy általában a Windows tálcájára mint a Netbook Edition felülete. Mindenesetre legyen igazad, akkor mit lehetne tenni, hogy megjelenjen?
-
félisten
válasz Kendek #12909 üzenetére
Gőzöm nincs róla, mint lehetne tenni(nyilván van valahol olyan beállítás, amivel elrejthető/megjeleníthető stb), anno talán ha 2x telepítettem ilyen UNR változatot, pusztán csak megjegyeztem, hogy elképzelhető, hogy nem is a sima 10.04-ről van szó.
Ha a sima verzió, akkor nyilván az általad adott módszer megoldja a gondot(bár az is lehet, hogy UNR esetén is beválik).[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
busman83
csendes tag
válasz Fire/SOUL/CD #12910 üzenetére
Igen, egy HP Netbook-on van!
-
félisten
válasz busman83 #12911 üzenetére
Nem erről van szó. Az Ubuntu 10.04 LTS-nek van Netbook Edition/Netbook Remix(UNR) változata és ez külső megjelenésében is más (UNR 10.04), mint az alap 10.04-es Ubuntu.
Ettől függetlenül az csináljátok meg, amit Kendek korábban javasolt.
-
busman83
csendes tag
válasz Fire/SOUL/CD #12912 üzenetére
Az említett, Alt + F2 kombinációra semmi sem történi, nem jön elő semmi menü.
-
MODERÁTOR
válasz busman83 #12913 üzenetére
Mondjuk ha GNOME Panel, akkor végül is nem csoda, mert azt az indítót a panel biztosítja, viszont nem fut. Esetleg próbálkozz meg egy Ctrl+Alt+T billentyűkombinációval, amire egy terminálablaknak kell megnyílnia ha minden jól megy. Viszont ha a Netbookos felületről van szó, akkor abban nem tudok segíteni. Az már régen nem támogatott, alig használt és elfeledett.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz busman83 #12915 üzenetére
Ha tudnám, hogy pontosan miről van szó, akkor talán esélyem lenne segíteni. Én mondjuk a GNOME Terminál ablakát vártam volna arra a billentyűkombinációra. De még egyszer hangsúlyozom, a már rég nem támogatott és fejlesztett 10.04-es netbookos felületben nem tudok segíteni. Sosem használtam, és a legtöbbünk így van ezzel. Nekem netbookon is jobb volt az elrendezett GNOME Panel, később pedig a Unity. Ha rám hallgatsz, akkor inkább frissítesz legalább a következő, de még támogatott LTS-re.
-
törölt tag
válasz #22237440 #12904 üzenetére
Hajjaj, én is hányszor kaptam ilyen ablakot. Semmi nem tűnt fel nekem működés közben csak villant egyet a képernyő és bejött ez az ablak. Aztán kb. percenként beadta és végül felajánlotta, h letilthatom az ugyanilyen hibák jelzését. 12.04 LTS
Más distro, win, osx nem jelez hibát, én ugyan memtest-et nem futtattam, mert szerintem ez nem hardver hiba.
[ Szerkesztve ]
-
mark77
tag
Sziasztok!
Használ valaki itt Alcatel L100v 4G modemet? Egyáltalán van ezeknek már támogatása?
Egyrészt nem működik se SUSE se Ubuntu rendszeren, ellentétben egy Huawei modemmel. Ráadásul, Linuxos próba után az Istennek sem akar működni. Még Windowson se.Cannibal Corpse
-
kertsa
senior tag
Sziasztok!
Hogy tudom kideríteni, hogy mitől az a hiba, hogy a Chromium a youtube videók nagy részét nem jeleníti meg, viszont a Firefox gond nélkül megnyit mindent. Azóta van ez, mióta újratelepítettem a rendszert és a /home partíciót klónoztam.
-
kertsa
senior tag
válasz vicces #12923 üzenetére
Akkor egyre gondoltunk... de nekem is rá kellett jönnöm, hogy nem az a ludas.
(#12924) sh4d0w Töröltem, majd újratelepítettem, és a hiba ugyanúgy megvan. Hogy tudom törölni a maradék fájlokat, a böngésző mentett adatait? Mert újratelepítés után minden adat megmaradt.
[ Szerkesztve ]
-
kertsa
senior tag
Valami nem tetszik neki
Nem található „dkpg” nevű parancs, talán erre gondolt:
„dpkg” parancs a(z) „dpkg” (main) csomagból
dkpg: a parancs nem található
dpkg: függőségek vannak, így nem törlöm ezt: chromium-browser:
chromium-browser-l10n függőségek: chromium-browser (>= 31.0.1650.63-0ubuntu0.12.04.1~20131204.1).
chromium-browser-l10n függőségek: chromium-browser (<< 31.0.1650.63-0ubuntu0.12.04.1~20131204.1.1~).
chromium-browser-l10n függőségek: chromium-browser (>= 31.0.1650.63-0ubuntu0.12.04.1~20131204.1).
chromium-browser-l10n függőségek: chromium-browser (<< 31.0.1650.63-0ubuntu0.12.04.1~20131204.1.1~).
chromium-codecs-ffmpeg függőségek: chromium-browser (>= 4.0.203.0~).
dpkg: hibás feldolgozás: chromium-browser (--purge):
függőségek vannak - nem törlöm
Hibák történtek a feldolgozáskor:
chromium-browser -
Találtam egy cikket a ramdisk használatáról. Nem túl friss, de aktuális? A technika leirása még csak-csak rendben, de valóban érezhető gyorsulást kapok ezért a maceráért? Van vmi (magyar) teszt ami a gyakorlatban, mérésekkel is igazolja, hogy megéri azt az 1-2GB-ot? Még úgy is hogy SSD-ről fut a rendszer?
---
Az utsó LTS még nem támogatta a lemez titkosítást, de a truecrypt tuti rászuszakolható. Hogyan? Erről se találtam (magyar) cikket.
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
janos666
nagyúr
Másnál működik a Samba megosztás (a saját home mappára) trusty alatt?
Ha csak simán a nautilus-ban jobbklikkelek és ott állítanám be a megosztást, akkor egy olyan hibát dob, amit mások legutóbb 11.x-nél emlegettek, és nekem nem segített, hogy gksu-val indítsam a nautilus-t.
Felraktam a system-config-samba csomagot, de ott bármit állítok bárhová (először a súgót követve), a Windows gépről sehogy sem tudok belépni.
Mióta letöröltem a fent említett csomagot és újratelepítettem a Samba-t egy purge után, már nem látom többé a nautilus-ból a megosztás lehetőségét, ezért nem is copy-past-eltem most a hibát, amit az először írt, de azzal volt gondja, hogy valamit nem tudott a nobody-hoz rendelni.TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
kertsa
senior tag
Kubuntun van az asztalon egy mappaszerű, ahova lehet fájlokat és mappákat tenni. Nem tudom a nevét Ezt véletlen kixeltem. Hogy tudom visszakapcsolni?
-
-
kertsa
senior tag
Mégis akadt egy kis gondom ezzel. Ha kirakom a mappanézetet, akkor az egész home belekerül és az asztalon lévő dolgok ott maradnak az asztalon. Ha az asztalon lévő fájlokat törlöm, akkor a mappából is törlődnek.
Hogy lehet azt beállítani, hogy csak az asztal mappa legyen az asztalon mappanézetbe?
-
-
GTK+ vagy Qt? Feltettem volna az Avidemux-ot, de mi alapján döntsem el melyik verzió a jó nekem?
-
válasz rybank #12949 üzenetére
Értem, köszi!
Közben belefutottam a következő problémába: W7 rendszert lementettem vhd-be. Viszont a Virtualboxban végtelen ciklusba fut a boot Kiírja hogy a windows betölti a fájlokat, alul húzza a fehér csíkot, aztán újraindul.
Az a baja, hogy ebbe az 1 vhd fájlban van a 100MB-os rendszertöltő, és a "normal" C: partíció?
Hogyan készíthetnék egy VirtualBox alatt is működő lemezképet?Hopsz, engedéjeztem az io apci-t, és beröffent
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- World of Warcraft (WoW) Díszdobozok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest