- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
Aktív témák
-
MODERÁTOR
válasz jochen #46748 üzenetére
Debian alapú Mintre melyik Ubuntu verziós PPA-t vetted fel, a Rendszerment telepítése közben és a rendszer frissítésénél nem adódott belőle semmilyen probléma? A Debian Squeeze a Luciddal kompatibilis, de a testingre valószínűleg már újabbé kell. De én inkább amondó vagyok, hogy egy gördülő disztróra ne vegyél fel PPA-t, mert ha jelenleg nem is, de idővel úgyis inkompatibilitás lép fel.
Az elkészített Live-ot lehet telepíteni is, csak el kell indítani a Rendszermenttet hozzá és egyből a telepítős felülete jön be. Annyi, hogy egyelőre a root jelszavát nem lehet átírni, csak a felhasználónak lehet újat megadni. Ezen majd még dolgozom, Ubuntu alatt ugye nincs ebből probléma.
A legjobb ha a sourceforge oldaláról letöltöd a legfrissebb verziót, majd azt telepíted és azzal próbálkozol a későbbiekben. Az elkészült .iso-t pedig hacsak teheted próbáld meg tesztelni kiírás előtt mondjuk VirtualBoxban. Vagy javaslom, hogy olyan adathordozót válassz amely utána felülírható. -
PuMbA
titán
-
jochen
csendes tag
válasz Kendek #46751 üzenetére
Nagyon köszönöm!!! Még egy -két kérdés: ez a Mint Debian nagyon gyors, és tetszik is.,mit javasolsz, akkor minden PPA-tárolót töröljek, ami rajta van? És milyet vegyek fel ami hasznos? Bocs, de minden tanács aranyat ér, még igen kezdő vagyok.
A mértéktartás abból áll,hogyha valamiből elegem van, abbahagyom.
-
ViZion
félisten
válasz jochen #46753 üzenetére
Háát, ha kezdő vagy akkor adok egy tanácsot: legyen mentésed és telepítőd kiírva...
Ősi dakota bölcsesség: "... 2 féle amber van: akinek van mentése és aki h¤lye."Ne törölgess tárolókat csak úgy, az alapok kellenek, ott jönnek a frissítések. Frissítéseket listázza, átnézed, és tudod mi kell, mi a rendszer része, stb. Nem kell bolygatni sztem.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
MODERÁTOR
-
ViZion
félisten
Valami egyszerű, magyarul tudó, kis igényű képszerkesztőt tudtok ajánlani Lubuntura?
Pinta, Gimp, Fotoxx volt próbálva, más?Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
MODERÁTOR
válasz jochen #46758 üzenetére
Hát, megnéztem ezt az LMDE-t én is, de sajnos a 201012-eset szedtem le mert nem figyeltem és az van felül. Ez eddig használhatatlan volt. Valamiért Casperrel csinálták a Live-ot live-boot helyett, ezért máris felkeltette a figyelmemet. De sajnos nem Hybrid ISO-ról van szó, így kénytelen voltam egy DVD-t megírni neki. Telepítés után frissíteni nem lehet mert az töréseket generál, a Rendszermenttet meg nem lehet felrakni, mert a Gambas telepítése leszedné a fél rendszert. Ráadásul még a Firefoxot sem lehet elindítani, annak is van valami hibája.
Na mondjuk ez mind érthető, hiszen sokat frissült a testing tároló azóta, ezért most lecsekkolom az újabb telepítőt is. -
válasz deathtania #46738 üzenetére
Eret vágnék, ha havonta kéne telepítenem a gépem. Már a fél év is gáz.
Ezelőtt asszem 2 évig volt meg a Kubuntu 10.04 LTS, most télen feltettem a 11.10 simát, az is ellesz egy jó darabig. Belaktam, használom. Az asztali gépem nem a kísérletezés terepe, ezen nem fér bele, hogy ja, most telepítettem, és nincs fent valami.
És újra se kell rakni, pár évente már unalomból szoktam[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
gyga
senior tag
ide is beírom hátha ez a topic jobban pörög
kellene egy kis segítség.
Ubuntu alatt akarok file servert csinálni adott 5 mappa megosztva és van 5 felhasználó.
1.mappa 1. felhasználó írhatja /olvashatja 2.mappa 2. felhasználó írhat/olvashat így tovább.
De ugyanakkor arra is szükség volna hogy 1.felhasználó belelásson és másolhasson a 2. felhasználó mappájából és fordítva de nem írhat/törölhet. Ezt hogy tudom kivitelezni?
Más GRUB-ban hogyan tudom módosítani az indítandó os-ek sorrendjét[ Szerkesztve ]
A kisebbség is számíít, teszkó.
-
-
MODERÁTOR
válasz jochen #46761 üzenetére
Nah, feltettem az újabbat. Ezt legalább frissíteni lehetett, vagyis lehetett volna, ha nem akart volna órákba kerülni. De a Firefox és a Thunderbird ezen sem indult el telepítés után, talán egy frissítés jót tett volna nekik.
A Rendszermenttet legalább teleptettem, készíttettem egy visszaállítási pontot vele, majd egy .iso fájlt. Aztán elindítottam a Live-ot, és nem találtam semmi olyan hibát amit említettél, a böngészőn és a levelezőkliensen kívül rendben elindult minden.
Eztán fogtam és elindítottam a telepítést is, nem vettem észre semmi rendellenességet, gyorsan dolgozott. Az újonnan telepített rendszer aztán rendben felállt, az új adataimmal tudtam bejelentkezni.
Összességében elmondhatom tehát, hogy semmilyen problémát sem tapasztaltam amely összefüggne a Rendszermenttel. Csak annyit tudtam megállapítani, hogy nem szívesen használnám ezt a rendszert. Jah, és, hogy az eredeti telepítő Casperes, a Rendszerment-féle meg live-bootos. -
Thusor
őstag
Jelenleg melyik az a linux verzió, amelyik jelenleg a legstabilabb és a legkevesebb probléma van vele?
AOC Q3277PQU monitor / HP Workstation z600 / Synology DS1618+ / Synology DS218+ / DELL PowerEdge T20 / Xbox Series X / Apple MacBook Air (M1)
-
MODERÁTOR
válasz Thusor #46768 üzenetére
Szerintem a 3.2.7, de persze attól függ, hogy mely disztribúció mely kiadása alá szánnád. Na meg persze sok függ a hardvertől is, sajnos van, hogy bekerül egy-egy bug a frissebb Linux kernelbe. De mivel a 3.2-nek ez már a hetedik frissítése, így jó eséllyel már eléggé stabil.
-
MODERÁTOR
válasz jochen #46770 üzenetére
Nekem annyira nem jön be, számomra az Ubuntu megfelelőbb választás.
(#46771) Thusor: Attól függ, hogy milyen formában szeretnéd belerakni. Kész csomagok telepítése szerintem egészen egyszerű feladat. A kernelforrás konfigurálása és fordítása már nagyságrendekkel nehezebb dolog.
[ Szerkesztve ]
-
Thusor
őstag
válasz Kendek #46772 üzenetére
Úgy olvastam a neten, hogy a 3.2-es kernelben már megoldották azt a problémát, hogy ne fogyasszon olyan sokat az ubuntu az aksiból...tehát, hogy ne olyan gyorsan szívja le az aksit. Tehát ezért gondoltam valahogy beletenni legalább annyira az újabb verziót az ubuntu 11.10-be hogy ne annyira gyorsan merüljön le az aksim.
AOC Q3277PQU monitor / HP Workstation z600 / Synology DS1618+ / Synology DS218+ / DELL PowerEdge T20 / Xbox Series X / Apple MacBook Air (M1)
-
MODERÁTOR
-
törölt tag
Sziasztok.
Hogyan lehetséges az említett média centerek távirányítása, tv távval?
mik a tapasztalataitok ezekkel a progikkal? moovidára hogyan lehet feltenni új aplikat (pl. most van rajta youtube) ugyanez a kérdés a XBMC-vel kapcsolatban.
esetleg egy kényelmes megoldást tudtok arra, hogy ha időnként netán a tv-m nem játszik le néhány mkv-t stb. akkor ne kelljen a monitorból kihúzni és átdugni a d-sub csatit, (ugyanis nem szeretném mindkét bemenetet tönkrebaszni idő előtt)
köszi. -
-
-
MacCaine
őstag
Melyik IRC szervert ajánlanátok? Hybrid? UnrealIRC?
-
-
törölt tag
válasz God Vazzeg #46786 üzenetére
1250 Ft az ebay-en! talán olcsóbb
-
-
aag
őstag
A 10.04-re hogyan kell feltenni a Google Earth programját?
(Kérem csak olyan válaszoljon, akinek a gépén fenn van és jól is működik!)
-
svili
tag
Sziasztok!
Hogyan lehet "életre kelteni" egy Huawei 3G USB modemet 10.04 4 LTS alatt (netbook-on)?
Sajnos a sticken csak windows-os illesztőprogram van, és az ubi magától nem ismeri fel.
Próbáltam keresni a topicban, de nem találtam megoldást...Előre is köszönöm az ötleteket!
''A konyak a szocializmusban a nép itala, amit választott képviselői útján fogyaszt!''
-
svili
tag
válasz God Vazzeg #46793 üzenetére
Köszönöm, sikerült!
''A konyak a szocializmusban a nép itala, amit választott képviselői útján fogyaszt!''
-
aag
őstag
válasz God Vazzeg #46791 üzenetére
Köszi, kipróbálom este.
-
-
gyga
senior tag
Hah sikerült 2 nap alatt meghülyíteni az ubuntu-t. Létrejött két tibi nevű felhasználó az egyik rendszergazda a másik rendszergazda alias. Az aliassal nem tudok belépni hiába adom meg a jelszót visszadob a bejelentkező ablakhoz, a rendszergazdával nem engedi törölni az aliast... és meg sem tudom változtatni a felhaszn nevét sem. Ötlet? Törölni a akarom a Rendszergazdát és egy újat akarok létrehozni. most a fiókok még nem számítanak mert a webminen kívül nincs fent más program.
A kisebbség is számíít, teszkó.
-
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest