- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
Aktív témák
-
God Vazzeg
veterán
válasz Neil Watts #47847 üzenetére
Zárt meghajtót raktál az amd oldaláról? Működik rendesen a 3D gyorsítás? Flash videók, ilyesmi? Ati catalyst cc-ben tudod állítgatni a kijelzőket pont úgy mint windowsban
-
veterán
válasz God Vazzeg #47851 üzenetére
Az ubuntu által ajánlottat raktam fel. Elvileg igen. Na igen. Pl. a Xinerama inaktív.
-
God Vazzeg
veterán
Szerintem te nem látod át a dolgokat. Ez olyan, mint hogy pl win alatt minden játék minden dll-t tartalmazzon, ami neki kell, tehát saját dx, saját api-k, minden legyen benne. Ezzel kb a játék méretét duplájára növelnéd, ezért kell a win-re feltelepíteni a dx-et pl, és azt használja mindegyik játék, így elég 1x meglennie. Rengeteg ilyen dolog van win alatt is, max nem találkozol vele, én már sok olyannal találkoztam hogy eltávolítok valami progit, és vagy másik progik nem indulnak el, vagy volt hogy omlott a win. Teljesen egységesíteni meg azért nem lehet, mert amihez egységesítenél azt is fejlesztik.
Az lts nagyon jó irányvonal, és szerintem pont előnye hogy nem bughalmazos fos programok frissülnek le vele, hanem a meglevő minden nap használt programjaim lesznek egyre jobbak. Nekem ezek a daily build témák eddig használhatatlanok voltak, pedig ott a lefrissebb van mindenből..
-
God Vazzeg
veterán
válasz Neil Watts #47852 üzenetére
Kíváncsi lennék, amd oldaláról letöltöttel mi lenne a helyzet! Ja és rendszergazdai ccc-t indíts, csak abban tudsz ilyeneket állítgatni. Nincs 2db moncsim, amúgy kipróbálnám neked nálam mi a helyzet
[ Szerkesztve ]
-
válasz Neil Watts #47852 üzenetére
Na ezt ha sikerül, nekem is súgd majd meg pls., mi lett a megoldás, mert nekem sem nem akarja sosem az igazságot
Mutogatni való hater díszpinty
-
MODERÁTOR
válasz God Vazzeg #47854 üzenetére
Az AMD honlapjáról letölthető legfrissebb meghajtó jelen esetben régebbi mint ami a Precise tárolójából elérhető (8.951 <-> 8.960, vagyis 12.3 <-> előzetes 12.4).
A kijelzők beállításainál (nem a Control Centerben) pedig beállítható, hogy az indítópanel csak az elsődleges képernyőn jelenjen meg, avagy mindegyiken. -
veterán
-
aag
őstag
Személyeskedtek érvek helyett. Így nincs értelme beszélgetni.
-
veterán
-
veterán
Felrakva az ati drivert, beállítva a kijelzőknél hogy melyik képernyőn látszódjon a launcher, a következőt kapom:
"A kért virtuális méret nem illeszkedik az elérhető méretre: kért=(3840, 1080), minimum=(320, 200), maximum=(1920, 1920)" meg
GDBus.Error:org.gtk.GDBus.UnmappedGError.Quark._gnome_2drr_2derror_2dquark.Code3: A kért virtuális méret nem illeszkedik az elérhető méretre: kért=(3840, 1080), minimum=(320, 200), maximum=(1920, 1920)
glxinfo | grep direct
direct rendering: Yes
GL_AMD_multi_draw_indirect, GL_AMD_name_gen_delete,
GL_ARB_draw_indirect, GL_ARB_draw_instanced,
GL_EXT_copy_buffer, GL_EXT_copy_texture, GL_EXT_direct_state_access,glxgears:
8043 frames in 5.0 seconds = 1608.507 FPS
8931 frames in 5.0 seconds = 1785.948 FPS
8678 frames in 5.0 seconds = 1735.565 FPS
8814 frames in 5.0 seconds = 1762.676 FPSMOD: Most itt vagyok:
Kiterjesztett módban sem lesz aktív.
Üdv. core2
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Látod, ezért nincs értelme sokadszorra is lefutni ugyanazokat a köröket, semmi sem fog változni (legfeljebb ha nem másoktól várod el, hanem magad teszel érte), de legalább már unalmas.
(#47860) core2: Jelenleg még a kettő (fglrx és fglrx-updates) csomag ugyanaz, majd csak a Precise kiadása után fog ez változni. Ezért is írták oda zárójelben hozzá ezt.
-
veterán
válasz Kendek #47863 üzenetére
Ja, oké köszi! Nem tudtam mire vélni
MOD: Sikerült megpatkolnom a dualmonitor beállítást mostmár megy mint a veszedelem, s egy launcherem van.A te gondolataidat követtem némi módosítással. Jelenleg még nem tudom, hogy pontosan hogy sikerült, majd rájövök hogy mit csináltam másképp.
Üdv. core2
[ Szerkesztve ]
-
-
MODERÁTOR
válasz Neil Watts #47864 üzenetére
A lényeg, hogy jó lett, én is csak annyit tudtam, hogy elméletben működik. Nekem csak egy monitorom van az asztali géphez, így próbálni nem tudom, de azt olvastam, hogy ráfeküdtek a többmonitoros támogatás kérdésére.
-
veterán
1. Felraktam az Ubuntu által ajánlott drivert
2. Utána átpattintottam a CCC-t kiterjesztett módba
3. Reboot
4. Bekapcsoltam, hogy csak az 1. képernyőn legyen a launcher, és most működik
"Az informatika 20% matek, 60% miszticizmus és 20% agyérgörcs" -Kendek: Köszönöm szépen még1x! Nélküled nem biztos hogy rájöttem volna. Sőt!
Most már csak egy gondom van: Hogy csinálok hardveres videógyorsítást Ubuntu alá HD5770-nel? nVidia altt két checkbox volt az egész, itt fogalmam sincs. O.o
Üdv. core2
[ Szerkesztve ]
-
MoneyHunter
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni!
Adva van egy Albacomp laptop (M660SE_Traveller V6), melyre Zorin OS 5.2-t telepítettem. Video kártya típusa: s3 VN896. A probléma pedig a videó lejátszással van, mégpedig akár melyik fájlt játszom le Movie playerrel, vagy VLCvel teljes képernyőre kilép a felhasználóból, a lejátszás megáll. Tudnátok nekem segíteni? Mi lehet a gond? Compizt kikapcsoltam, de nem segített, meg szerintem nem is működött.
Köszi! -
veterán
válasz MoneyHunter #47868 üzenetére
a kártya drivere szerintem bugos, s azért csinálja. Nem sok mindent lehet vele szerintem kezdeni.
-
válasz MoneyHunter #47868 üzenetére
Zorin az milyen felülettel megy?
3D gyorsított?
Próbáld meg levenni az effekteket, egyáltalán a 3D felületet kikapcsolni.
Különben a VIA támogatása valóban trágyább még az ATi-nál is, de ilyet nem kéne alkotnia.[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz Neil Watts #47867 üzenetére
Adobe Flash alatt sehogy, egyébként meg a VLC-vel elvileg egyszerűen. Vagyis elméletileg csak telepíteni kell az xvba-va-driver nevű csomagot, majd a VLC-ben be kell pippantani a GPU-gyorsítást. A gyakorlatban aztán vagy működik, vagy nem, olyan is volt már nálam, hogy csak újraindítás után volt jó. Múltkorában nemrég nagyon jól ment, most mintha nem használná, de ettől függetlenül még a madaras videót is viszi szinte akadás mentesen. Sajnos ennek a megoldásnak a fejlesztése már leállt, így ennél jobb biztosan nem lesz vele. Majd talán a nyílt meghajtóval lesz előrelépés, legalábbis múltkorában erről olvastam.
-
MoneyHunter
csendes tag
Szóval azt mondjátok, nem érdemes szenvednem vele? Maradjak a bevált OS-nél? Csak mert nagyon belassult és nagy a gépigénye, ehhez a laptophoz és örültem volna ha egy jobb rendszert tudok feltenni rá.
-
válasz MoneyHunter #47874 üzenetére
Mi van abban a gépben?
Pentium M, vagy valami asztali P4?
Mennyi RAM?
Lubuntunak illene vele menni, vagy végső esetben Slitaz, ha nagyon kevés RAM van benne.Mutogatni való hater díszpinty
-
veterán
válasz MoneyHunter #47874 üzenetére
Most nem az Ubuntu ellen akarok menni, de esetleg ez? Kis erőforrás igényű.
-
MoneyHunter
csendes tag
Adatok a laptopról:
· Intel Core 2 Duo, Intel Core Duo vagy Intel Celeron M processzor;
· VIA VN896 + VT8237A chipset;
· 15.4” Glaretype WXGA TFT kijelzı (1280x800);
· 2 db DDR2/667MHz memória slot, max. 2GB RAM;
· Magyar billentyőzet, Touchpad scroll funkcióval;
· VIA VN896 integrált videókártya, 256MB-ig bıvíthetı memória
függvényben;
· SATA merevlemez;
· Dual DVD író;
· 1x Express Card slot;
· AC97 hangkártya + 2db belsı hangszóró + 1db belsı mikrofon;
· S/PDIF digitális kimenet (5.1 CH)
· 3x USB 2.0;
· 1x külsı monitor csatlakozó;
· 1xRJ45 10/100Mbps Ethernet csatoló;
· 1xRJ11 56k modem;
· 1x mikrofon csatl., 1x fejhallgató csatl.;
· 7-in-1 belsı kártyaolvasó;
· Li-Ion akkumulátor;
· Wireless LAN;
· Méret: 360 x 267 x 25.41,5GB ram van benne.
Ugye a Zorinnal problémáim akadtak, most kipróbálom ezt: http://lxde.org/Core2
Ha az LXDE nem válik be, akkor kipróbálom ajánlatod![ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Neil Watts #47876 üzenetére
vagy esetleg a crunchbang. nekem nagyon bevalt.
-
válasz MoneyHunter #47877 üzenetére
Ha Celeron M, akkor Lubuntu, ha Core Duo, vagy Core2, akkor kb. bárminek mennie kéne...
-
veterán
-
veterán
válasz Neil Watts #47880 üzenetére
Sikerült 75%-ról 35%-ra levinni a prociterhelést bluraynél! tök jó köszi! (Bár a VDPAU hatékonyabb )
Lehet hogy bepattintok majd a gépbe megint egy GeForce-t azért...Üdv. core2
-
Lacces
őstag
válasz Neil Watts #47867 üzenetére
Szia.
A 4. pontot kifejtenéd pontosabban?
Régen nálam is volt ilyen hiba, 11.10-nél. (Pár napja írtam fel ide fórumba, hogy a 12.04 egyre bugosabb nekem, az elején tökéletes volt, sok frissítés miatt)A 4. pont az nekem misztikum
Azt pontosan hogyan lehet beállítani, hogy csak 1 helyen legyen a launcher?Mert amikor én dual-monitoroztam 11.10 alatt, akkor a monitor kisebb felbontású volt a külső monitor meg nagyobb, és emiatt az ubi mindig mindkettőt ugyanarra állította be...
De ez az 1 launcher dolog nekem új
És vlc2.0 alatt mit pipáltál be?
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
Lacces
őstag
válasz Neil Watts #47883 üzenetére
Köszi, az első kép nekem még új azt a sidebaros részt még sosem láttam. Nah most rohanok a külsőmonitorért
-
veterán
-
leslieke
Jómunkásember
válasz Neil Watts #47887 üzenetére
Aha, köszi, megtaláltam én is!
A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
-
Lacces
őstag
Szoktak Ubi-ra alkalmazásokat vagy a rendszer Java nyelven fejleszteni?
-
veterán
-
kenny123
addikt
Valaki tudna segíteni, hogy hogyan tudnék egyszerűen pendriveot formázni?
Köszi
yo
-
veterán
-
kenny123
addikt
-
Lacces
őstag
Hogyan lehet megőrizni, hogy az Ubuntu stabil rendszer legyen? (ne kezdje felvenni a windows szokásokat )
Mint például, ami már most nem tetszik a 10.04.4-ben: A sok frissítés után elkezdett win-hez hasonlóan viselkedni. lassabban tölt be (belépés után is kell egy kis idő mire fel áll a rendszer).
Ez is eszi a memóriámat.Amúgy van-e különbség abban, hogy terminálban vagy grafikusan frissítem a rendszert? Vagy esetleg mint root?
-
kenny123
addikt
Azért most úgy elgondolkodik az ember, hogy egy film rátétele pendrivera milyen "bonyolult".. Vanvalami egyszerű módja, hogy szétdarabolt filmet egyberakjak?
yo
Aktív témák
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
- Cégek számára kedvezmény! Irodai programok: Office, Word, Excel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest