- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- iPhone topik
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
m4rk.89
aktív tag
válasz Kean_Sorbo #45151 üzenetére
Rendben, köszönöm.
-
m4rk.89
aktív tag
LLC-ből mennyi adható max. 24/7-re? (Z77-hez 50%-ot olvastam egy guide-ben | Asus Z77-A, 2500k)
Ha tuningolok akkor a Turbo-nak bekapcsolva vagy kikapcsolva kell lennie? -
-
m4rk.89
aktív tag
válasz Kean_Sorbo #45154 üzenetére
Offsettel tuningolok, hogy idle a feszt is vissza vegye.
Tehát akkor a 75% mehet Z77 esetén 24/7-re anélkül, hogy kárt okoznek a cpuban?
Nálam extreme a 100%, ultra 75, high 50.
-
vendingo
veterán
válasz Kean_Sorbo #45147 üzenetére
Meddig számít jónak a hűtés idle és terhelés alatt?
Mármint hány c°?[ Szerkesztve ]
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
m4rk.89
aktív tag
válasz Kean_Sorbo #45156 üzenetére
Prime95 SmallFFT teszt alatt a maximális maghő 86 fok elfogadható? 2500k-n egy Corsair H50 van Noctua NT-H1 pasztával.
-
vendingo
veterán
válasz m4rk.89 #45158 üzenetére
Most nyomok én is egy Prime95 tesztet SmallFFT beállítással, de sehogy se bírom az i5 2500k-t 4400-ra húzva 60 fok fölé vinni.
Silver arrow hűtőm van+ 5 éve felkent noname paszta.
Én a 60 fokot is sokallom, mert most költöztem új házba, és a régiben sokkal kisebb hővel dolgozott a proci.Közben rákapcsolt a hűtő is, így már csak 57-58 fok körül ugrál. Ház ventik minimum közelébe vannak szabályozva.
[ Szerkesztve ]
-
-
vendingo
veterán
válasz m4rk.89 #45160 üzenetére
Nekem silent base 800 van, ami nem a szellőzéséről híres, mivel hangszigetelt ház. Csak a gyári 3 venti van benne leszabályozva. 3 progival monitoroztam a hőfokot, mindegyik azonos értékeket mutatott.
Szerintem kicsit kicsi a h50 radiátora, a silver arrow meg egy csúcs procihütő, ami simán vetekszik a nagy kompakt vizekkel is. Sőt....Nálam fix 1,4 volton megy a proci, holnap húzom tovább 4.6-ra, illetve ma jött meg az MX4 paszta is, azt is felkenem.
[ Szerkesztve ]
-
Kean_Sorbo
őstag
Ne legyetek már ennyire ........!
Az egyik a core hőmérsékletről csiripel, a másik meg a kupakról.
Bassza már meg!Tegyétek fel a RealTemp-et, meg a LinX legújabb verzióját. Futtassatok le vele 10 kört teljes memóriával, aztán megnézheti mindenki a maga mag hőmérsékleteit. Ennyi.
Ha akkor is 60-at mutat leszopom a lábujjamról a körmöt.
Vasvellával nem lehet szilvát aszalni!
-
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz m4rk.89 #45163 üzenetére
Ennyit bír, de az előtte lévő 86 fok is elfogadható amit írtál. Azt kell belátni, hogy az átlag használat során (játékok, egyéb programok) ezek a hőfokok megállnak 50-70 fok között, ami teljesen jó. A leszabályzási hőmérséklete ezeknek a processzoroknak 100 fok körül van.
Ezek a programok gyakorlatilag az utolsó szuszt is kicsavarják a processzorokból, ami arra jó, hogy megnézhessük stabil-e a rendszer, valamint a maximális hőmérsékletet amit nagyon extrém körülmények között elérhet. A valós felhasználás során ennek a teljesítménynek a kb. a felét használjuk ki.Vasvellával nem lehet szilvát aszalni!
-
vendingo
veterán
válasz Kean_Sorbo #45162 üzenetére
Futtattam az említett progikkal tesztet. Max mag hőfok 58c°.
Jó étvágyat a körömhöz.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
vendingo
veterán
válasz Kean_Sorbo #45167 üzenetére
Csináltam PrintScreent, de valamiért nem megy a paintom, azt írja, hogy nincs társítva a művelet végrehajtásához megfelelő program... Ha adsz valami tippet, hogyan tudnám elővarázsolni a képet a vágólapról, hogy szerkeszteni tudjam, akkor felteszem.Közben rájöttem a megoldásra, de azóta már felülírtam a vágólapot.
Még egyszer tuti nem futtatom le egy kép miatt.10-es linx volt max memóriahasználattal. 3db mag max 58, 1db mag max 56 fokos volt.
[ Szerkesztve ]
-
vendingo
veterán
válasz Kean_Sorbo #45169 üzenetére
Ne értsed, nem miattad csináltam a tesztet.
-
vendingo
veterán
válasz vendingo #45168 üzenetére
Csináltam egy új rövidebb tesztet, mert reggeli teszt óta újrapasztáztam a procit, az előző olyan volt már mint a rágógumi.
1 óra linx (6-os szintig) max memóriahasználattal
Paint továbbra se jó, így mobilos képet tudok prezentálni.A kérdésem az, hogy netezés, kattintgatás közben 42-50 fok megfelelő a procinak hosszútávon?
A régi házban kevesebb volt a hőfoka, nem szeretném, hogy a tartós magas hőmérséklet megrövidítse az élettartamát.
Terhelés alatt a hőfok szerintem megfelelő. Igaz?A teszt gyakorlatilag nem sokat ér a reggelihez viszonyítva, mert azóta megraktam a cserépkályhát, meg a kazán is bekapcsolt. Reggelhez képest szerintem pár fokot le lehet vonni a mostani értékekből, hogy releváns legyen.
Nem szerettem volna végigfuttatni a linxet mind a 10 műveleten, mert nem azért vettem ki szabit, hogy nézegessem a hőfokokat. Ha van rá igény, akkor egyszer végigfuttatom mind a 10 műveletet.
[ Szerkesztve ]
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz vendingo #45172 üzenetére
Sajnos valami itt nem jó. Ennek a processzornak 4.4GHz-en 110-120 GFlops között kell számolnia. Ráadásul a GFlops értékeknek konstansnak (maximum 1-2GFlops eltéréssel) kellene lenniük. Így elég bizonytalannak tűnik az egész.
Nem tudom milyen az operációs rendszer, de ha Win7 akkor az SP1-et rá kellene telepíteni.És még valamit. A maximum hőmérséklethez elég 2 percet futtatni a Linx-et.
[ Szerkesztve ]
-
vendingo
veterán
válasz Kean_Sorbo #45173 üzenetére
Köszi a tippet, de az SP1 már fenn van. Egyéb ötlet?
Kaby lake-ig szeretném még kihúzni vele, skylake-be már nem szeretnék invesztálni.
-
m4rk.89
aktív tag
válasz Kean_Sorbo #45176 üzenetére
Ezek az értékek mit állítanak? Z77 2500k esetében kell valamit állítani tuningnal?
-
vendingo
veterán
válasz Kean_Sorbo #45176 üzenetére
Kiegyensúlyozottra van állítva.
Long/Short duration level megvan emelve?
Ez mi, és hol kell állítani?Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Kean_Sorbo
őstag
Long/Short duration a processzor TDP limit korlátját állítja. Ha ezek a gyári/auto értéken vannak akkor a szabvány 90-es TDP-re korlátozza a proceszort. Ezért kell tuningnál kitolni mindkettőt. Ez lehet pl. 200-250 között, ekkor már nem fog korlátokba ütközni a tuning.
-
vendingo
veterán
válasz Kean_Sorbo #45179 üzenetére
Ezt biosban kell állítani?
-
sarkany01
tag
válasz Kean_Sorbo #45181 üzenetére
Sziasztok. Azzal a kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy egy számitógépet szeretnék összeállitani, lehetőleg pcxről. (bocsi, hogy nem tuning, de kezdő vagyok) Szoval keret nagyjábol 80-100 ezer forint között lenne, elvárásom csupán annyi, hogy vigye a mai játékokat. ( nyilvan nem a legerősebb pc lesz ennyiből) tápegységem van ( chieftec 550w ) viszont ezen kívül kéne minden más, processzor, videókártya, alaplap, proci hűtő, ram, esetleg gépház és merevlemez. Szoval abban kérnék segitseget, hogy segítsetek már, hogy miből milyet vegyem. köszönöm előre is.
-
elfelejtette
veterán
válasz sarkany01 #45182 üzenetére
Milyen asztali gépet vegyek?
Itt vannak ebben a témában a szakik."Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
vendingo
veterán
válasz Kean_Sorbo #45181 üzenetére
Köszi.
Most a GFlops 118 lett, a proci meg kicsivel melegebb mint legutóbb.
Elvileg most nagyobb teljesítményt tud leadni a proci, hogy megemeltem 200-ra a Durationokat?
-
draco31
veterán
Hali!
A gépem: ASUS P5Q-E
Xeon L5420 CPU
GTX560Ti VGA
7Gb RAM,
Annyit változtattam, hogy az FSB-t 333-ról 350-re állítottam. Így most 2.5Ghz helyett 2.63Ghz lett.
18-20fokos a proci jelenleg, ehhez nagyban hozzájárul a Freezer 13 Pro.
Mit tudtok erről a prociról, meddig lehet elmenni az FSB-vel fesz emelés nélkül? Illetve észre lehet-e venni a javulást, tehát van-e értelme?ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
elfelejtette
veterán
válasz draco31 #45186 üzenetére
775/771-es szériának az FSB volt a szűk keresztmetszet, minél tovább emeled, annál jobban gyorsul a rendszer és a memóriakezelés is.
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
draco31
veterán
válasz elfelejtette #45187 üzenetére
Akkor addig emelgessem, amig stabil a rendszer ha jól értem.
ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
korn
aktív tag
válasz draco31 #45188 üzenetére
Proci feszt fixáld, L széria alapból alacsony vid-es, 1.2V-1.25V szerintem bőven elég lesz. Tjmax 70fok, szóval maghőmérsékletet ez alatt kell tartani. Memória frekire figyelni kell, azt is kézzel kellene belőni. A lap feszültségeit nem nagyon kell bántani , p45-ös lap szóval bírnia kell az FSB-t. 400FSB fölé kellene mennie.
pl L5408, ez mondjuk nem fog összejönni.
[ Szerkesztve ]
-
szaszaboy0
tag
Sziasztok, az miért van hogy az alaplap default állapotban az 1866 ramot 1066 ramnak ismeri fel, állítja be?
Üdv Szabi
-
customer114
őstag
válasz szaszaboy0 #45191 üzenetére
Részletek pliss
-
szaszaboy0
tag
válasz customer114 #45192 üzenetére
Szóval, nyomok egy bios resetet. Minden alap. Fx8320, Asus M5A97 evo lap, 2x4gb kingston fury ddr3 1866mhz ram. Na most a ramot 1066-nak érzékeli. Ez probléma vagy bug vagy anomália vagy mi ez?
Biosban manuál felteszem 1866-ra ez oké. De ha minden rendben nem annyinak kéne érzékelni a ramokat amelyek a valós adatok?Üdv Szabi
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz szaszaboy0 #45193 üzenetére
Ha nem támogatott a RAM, akkor nem ismeri fel. Nincs ezzel semmi gond, ha a manuálisan beállított értékekkel hibátlanul üzemel.
Idézet az alaplap leírásából:
4 x DIMM, Max. 32 GB támogatott, DDR3 2133(O.C.)/1866/1800/1600/1333/1066 MHz ECC, Nem ECC, nem pufferelt memória
kétcsatornás memória architektúra
* A memória QVL (minősített szállítók listája) a www.asus.com webhelyen és ebben a kézikönyvben található.
* Az operációs rendszer korlátai miatt 4 GB vagy annál több rendszermemória behelyezése esetén a 32 bites Windows® operációs rendszer csak 3 GB-ot vagy kevesebbet fog érzékelni. Ha 4 GB vagy több memóriát kíván használni az alaplappal, használjon 64 bites Windows® operációs rendszert.
* A CPU-k specifikációja miatt az AMD 100 sorozatú processzorok max. 1066 MHz sebességű DDR3 memóriákat tudnak csak kezelni. Az ASUS-tervezte alaplap viszont 1333 MHz-es DDR3 memóriákat is kezel.Támogatott memóriák: [link]
[ Szerkesztve ]
-
szaszaboy0
tag
válasz Kean_Sorbo #45194 üzenetére
Köszi a segítséget
Még valami.
Telepíteném a windowst és nem bootol be lemezről.
Egy hete csináltam akkor még működött.
Addig eljut hogy bejön a win logó de alatta töltés jelző nincs és a lemez sem pörög fel.
Már mindent kipróbáltam de semmi eredmény. Más lemezzel is pont ugyanez.Üdv Szabi
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz szaszaboy0 #45195 üzenetére
Indításnál F8. A BIOS menüjében többféle boot folyamat választható. A hagyományost, tehát nem az UEFI-t választva lehet megoldódik a problémád.
Ha ez nem válik be, akkor a telepítés alatt hagyd auto-n a memóriát.
[ Szerkesztve ]
-
szaszaboy0
tag
válasz Kean_Sorbo #45196 üzenetére
Bocsánat elfelejtettem közölni hogy ez a másik gépem ebben ga990fx ud3 lap van. F12 boot menü ott kiválasztom a cdrom-ot el is indul a boot folyamat miután kéri any billentyű lenyomását de csak a win logó van. Esetleg a manuálban hagyott memória okozhat ilyet?
Üdv Szabi
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz szaszaboy0 #45197 üzenetére
Valószínű, hogy hardveres hiba. Egy BIOS reset, esetleg minden felesleges hardver eltávolítása telepítés idejére, megoldhatja a gondot. Esetleg egy memóriamodullal, stb. Elég sok lehetőség van, de az is lehet, hogy csak a DVD meghajtó romlott el.
-
szaszaboy0
tag
válasz Kean_Sorbo #45198 üzenetére
Köszönöm az infót.
Akkor pl az is lehet hogy memóriát tettem be menet közben[ Szerkesztve ]
Üdv Szabi
-
pixta78
senior tag
Sziaszok!
Megint előjött a boot loop..:-(
Gigabyte Z77+2500k + 2x4gb kingston hiperx
Alap állapotban nincs baj, csak ha húzom a procit.
Adtam neki 4,2Ghz-t, majd egy pár hét múlva indításnál az alap UEFI jött be szöveg nélkül, majd újraindul és megint..... Ezen átléptem egy Ultrafast boottal, azt gondoltam megoldódott, hát nem.
Ma megint loopolt..
Csak indításnál hasal el, a teszteken és játékokban nem.
Memóriákat külön külön mind a 4 slotban is próbáltam, alap feszkón de semmi javulás.
Ha a Ram órajelét vissza állítottam 1333MHZ-re így kicsit ritkábban jön elő.Minden AUTO beállításon Van.
CMOS-t cseréltemÖtlete van valkinek?
Hegyet alulról, templomot kívülről, kocsmát belülről!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest