- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
Új hozzászólás Aktív témák
-
Martin97
aktív tag
válasz dzsoke2 #44350 üzenetére
Szia!
Mivel gyárilag összerakott a gép, ezért nem hiszem, hogy van hozzá tuningbios.
Esetleg szoftveresen tudsz valamennyit emelni az órajeleken, de ezt a módszert nem szoktuk ajánlani több szempontból sem: nem tudod visszaosztani a ram órajelét, a pci-e órajelet sem tudod fixen 100 mhz-re beállítani, nem tudod finomhangolni a feszt (jobb esetben a lap nem ad a procinak +feszt, rosszabb esetben szétfeszeli). Ha nagyon akarod próbáld ki, a program neve setfsb.
De egy próbát a legfrissebb bios is megér, vagy a neten keresni hozzá mókolt oc biost, ha van.
-
Martin97
aktív tag
válasz customer114 #44353 üzenetére
Erre a rendszerre pénzt áldozni már nincs túl sok értelme.
-
dzsoke2
tag
válasz customer114 #44353 üzenetére
Pedig pont erre gondoltam ha nem tudom tuningolni,akkor veszek bele 1 4magos q-procit.Miért nem ajánlod?
-
customer114
őstag
válasz dzsoke2 #44355 üzenetére
Mert a q prociknak már tényleg nem sok értelme van. Mindjárt keresek egy régebbi fórum beszélgetést és módosítom ezt a hsz.-om.
Itt lesz, ~40 hsz.-os beszélgetés.
Személy szerint még megrögzött 775 platformosoknak a Xeon E5450-et ajánlanám, de sztem a te levono lapodhoz nincs bios mikrokód frissítés. És így inkább azt javaslom gyűjts még egy kicsit és válts 1155 vagy 1150re. Amíg gyűjtöd addig is meg le az áruk.
Konklúzió: úgy lenne (egy kicsi) értelme a quad vagy xeonnak, ha tudnád húzni, de nem tudod..
[ Szerkesztve ]
-
bucihost
senior tag
Sziasztok!
Még mindig hadilábon állok.
Van egy "csoda" configom:
- dual procis 1366 szerver alaplap
- 2db 4 mag / 8 szál Xeon proci @ 2.26 ghz
- 11 gb ddr3 ecc ram.a gépet (még mindig) sakkozásra használom. (gép a gép ellen)
itt ugye elég erőteljesen számít a proci.Szerver lap révén, a procik (annak ellenére hogy van még bennük kraft) nem húzhatók, így ghz téren eléggé elmaradok a többiektől.
Gondoltam rá, hogy váltok 1 procis i7 / xeon (4-6mag+HT) vagy esetleg 8 mag amd-re.
Mivel grafikai teljesítményre egyáltalán nincs szükségem, ezért "félconfig" elég.
Lap+Proci+Memória.A kérdésem az lenne, hogy szerintetek 1366 i7-el érdemes e még bajlódni, vagy újabbakat kellene néznem?
Esetleg ha küldenék teszt progi, akkor az AMD 8 mag / i7-et használók / tuningolók lefuttatnák e, hogy milyen eredményeket kapnak?
-
bucihost
senior tag
válasz Kean_Sorbo #44358 üzenetére
Köszi Teszt progi
-
dzsoke2
tag
válasz customer114 #44356 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm.Akkor nem fejlesztem,inkább konfigot váltok.Esetleg and fx2?
-
Martin97
aktív tag
válasz bucihost #44359 üzenetére
Szia!
Szerintem nem érdemes bajlódni. Inkább válts 2 procis X79/99 rendszerre, ha a keret engedi. Sokkal nagyobb a teljesítménye, mint a meglévődnek.
A tesztet lefuttattam egy I5 3230m processzoron (kb sandy i3 asztali viszonyletben):
Egyébként azt szabad tudni, hogy ez mi célt szolgál a mindennapi életben?
#44360 dzsoke2:
Akkor jó az fx, ha tuningolsz, illetve olyan játékokkal játszol, amik kihasználják a több magot. (Ehhez kell normálisabb lap és hűtő.)
Ha ez nem teljesül akkor inkább intel, mert annak nagyobb az egy szálas teljesítménye.[ Szerkesztve ]
-
dzsoke2
tag
válasz customer114 #44363 üzenetére
Aha értem,akkor Intel lessz.
-
joker1220
őstag
válasz dzsoke2 #44350 üzenetére
Valószínű hogy a frissebb bios is pont így le lesz butítva, ha egyáltalán van hozzá. Ez a divat az összes brand pc -nél
(#44363) customer114
Nem tudom hogy mi bajod az AMD-vel, nekem bevált. Minden játék szépen fut
Üdv
[ Szerkesztve ]
,,A lustaság nem más, mint pihenés mielőtt még elfáradnánk''
-
Martin97
aktív tag
válasz rambustibi #44366 üzenetére
Esetleg tudsz futtatni egyet négy szálon is? Illetve alapon ment az fx?
Bocs, aláírás alapján gondoltam fx-re.
[ Szerkesztve ]
-
Martin97
aktív tag
válasz rambustibi #44369 üzenetére
Köszi.
-
Kean_Sorbo
őstag
No itt van a 4690K/4.3GHz:
[ Szerkesztve ]
Vasvellával nem lehet szilvát aszalni!
-
Bratilla95
tag
-
Methionyl
senior tag
Csak hogy legyen rajta még csiszolni. Fx @4,5Ghz
They can break you but not your promise, even death won't keep you apart. Through this darkness you will find him in your sword still beats, a heart.
-
bucihost
senior tag
Köszi a teszteket!
Lettek szép eredmények nekem a 8(16) x 2.26 GHZ-vel van 13-14000 pont
Esetleg valakinek nincs véletlen I7-965X vagy x5650 prockója? Kíváncsi lennék azoknak az eredményeire is
-
ЯΞD
senior tag
Kíváncsiságból én is megnéztem. 2500K @4,2GHz
[ Szerkesztve ]
-
Ktm123
tag
válasz bucihost #44382 üzenetére
Szia!
Vízzel hűtöm. Köszönöm a linket a másik programhoz!
12 szálon már kicsit jobban adja. 4,6ghz 12 szál ~24k[ Szerkesztve ]
-
bucihost
senior tag
Köszönöm szépen mindenkinek a teszteket. azt hiszem rá kell hasalnom egy X5650 projectre
-
demmer123
őstag
Ha a proci windows alatt,több órás játékok alatt stabil de viszont teszt programoknál pl intel burntest maximum,very high,prime 95 alatt kifagy a rendszer akkor kell emelni feszt?Vagy maradhat a fesz és ne foglalkozzak a teszt programokkal ?
-
Martin97
aktív tag
válasz demmer123 #44389 üzenetére
Szia!
Én azt ajánlom, hogy törekedj arra, hogy tesztek alatt is stabil legyen, de ha nem zavar akkor maradhat. Viszont az idegesítő tud lenni, ha fontos munka közben fagy ki a gép. PL.: renderelés, stb...
Ezt a mag és órajelháborút meglátva kisebbségi komplexusom lett.
-
Ktm123
tag
válasz rambustibi #44391 üzenetére
Úgy hogy ő még a rossz verzióval tesztelt, ami nem támogat 8 szálnál többet.
-
Martin97
aktív tag
Gondolom a Hyper-threading segítségével a virtuális szálakat is használja a program.
Mint nálam is: 2 valós, 2 ht mag, és így jött ki a 4. -
KYZRR
őstag
[ Szerkesztve ]
You can only die once, make sure it is worth it...
-
secular
tag
Sziasztok!
Egy Intel Core i7-4790K-t szeretnék majd tuningolgatni egy Gigabyte GA-Z97X-GAMING 3 lapon.
Először is alkalmasnak találjátok-e ezt a kombinációt?
Valamint milyen hűtést ajánlotok hozzá?
Én egy DeepCool Maelstrom 120T vízhűtést néztem rá ki, de az se zavarna, ha sikerül olcsóbban is összehozni.Köszönöm előre is a segítséget!
-
Enigma1945
őstag
hali urak!
elkezdtem tuningolni még a napokban a következő s754-es konfigot:
asus k8n alaplap
sempron 1.8ghz 3100+
1gb ddr 400 ram kingmax
fsp 250-60mdn-120 tápegységeljutottam vele 9x szorzón 2430Mhz-ig, 3x-os HT-val, 270-es fsb-vel ( én így jegyeztem meg bocsi mindenkinek )
tovább nem birok menni, akármit osztok vissza..nem jön be a gép. feljebb nem tudok menni fsb-vel sem, mert akkor már a HT nem bírja szerintem. így is jelenleg 810Mhz a HT órajele. ha a HT-t vagy a memóriát osztom vissza a gép nem jön be abszolút.
mit tegyek?a kérdéseim a következőek:
a feszültség a biosban AUTON van.
oprendszer alatt a cpu-z meg az aida is azt írja a VCORE1.392-1.408V között van.
de a BIOS 1.456Vcore-t jelez. ilyenkor mi van?
nekem mindig azt mondták, a biosnak kell hinni, nem a külső programoknak.köszönöm a válaszokat!
Komolytalan emberek kíméljenek!!
-
customer114
őstag
válasz Enigma1945 #44397 üzenetére
Korhű felhasználónév ehhez a kérdéshez.
-
Oetker
csendes tag
Sziasztok, a tanácsotokat szeretném kérni, egy régi konfigot kezdtem el húzni, nincs nagy elvárásom csak kihozni a rendszerből a maximumot. A lap fórumán írt alap dolgokat beállítottam.
sima p5b alaplap, C2D E4400, 2x1GB Kingmax KLDD48F-A8KB5 és 2x2GB Micron 16HTF25664AY-800J1
mindenhol minimum feszt állítottam be, SPD-t auton hagytam
cpu frequency 310 x 9
dram frequency 775mhzEddig ezt hoztam ki, orthos 1 órát futott nem volt semmi cink egyenlőre, (amúgy az orthos tesztnél miért 3100mhz-t ír ki?) esetleg még mivel teszteljem, meg mit állítsak még?
-
Martin97
aktív tag
válasz Oetker #44399 üzenetére
Szia!
Jónak tűnik a beállítás.
A szorzót nyugodtan állítsd 10-re ha nem annyin van, és bírja a proci.Egy 65 nm-es procinak mehet a még nagyobb fesz, ha tudod hűteni.
A lapod bír nagyobb fsb-t is.Szóva ha még akarod akkor lehet még benne tartalék. A program valószínűleg 10-es szorzóval számol és úgy jött ki a 3100 mhz.
Én a linx-et illetve a primeot ajánlom teszteléshez.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest