- Mobil flották
- iPhone topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Android szakmai topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- OnePlus Nord 3 - kapcsoljuk északot
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
direwolf
őstag
Paff, megint nem figyeltem
Akkor összefoglalva:
1. ha wds wifin megy: fő router ap+wds, második router/ap egyik wifi adapter client+wds, másik sima ap
2. ha wds etherneten megy: fő router ap+wds, második router/ap csak egy wifi adaper sima ap módbanBólints rá légyszi
"I've seen things you people wouldn't believe"
-
betyarr
veterán
újabban már nálam is szokásba hozta a no-ip hogy havonta erősítsem meg a regisztrációmat.létezik valami ingyenes helyettesítő megoldás ddns-re?mindenképp olyan lenne jó,ahol nincs szükség semmi plusz szoftwerre/hardverre vagy különböző manuális ip-frissítési tevékenységre,hanem mint a no-ip esetében a ddns szerver és a router mindent elintéz egymás között mindenféle beavatkozás nélkül.dyn-dns fizetős lett,no-ip mindenképp havi megerősítést akar,comexe nem fogad el magyar telefonszámot a regisztrációnál.
a router gyári fw-jét nem szeretném cserélni. -
dethroner
veterán
Sziasztok!
Korábban egy ilyen 1043-as fehér masinát használtam és emlékeim szerint meg voltam vele elégedve. Aztán gyorsabb netre váltottam, már nem bírta a tempót és vettem új telókat amikről azt hittem tudják az 5GHz-es wifit, valamint ilyet támogató tévét, ezért vettem egy WDR3600-at. Nos, a telók nem tudják mégsem az 5gigát és a tévé esetében is rájöttem hogy stabilabb a kapcsolat vezetékkel összekötve. Panelban lakom, és a 3600-as wifije nem a legkiválóbb, 2 fallal odébb már csak kettes jel van és a sebesség is jelentősen leesik. Mivel van még gari a 3600-asra úgy gondoltam eladom és talán vennék egy 1043-as V2/V3 masinát. Ha nem csak a wifi térerőt nézzük, akkor hozhat előrelépést?A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
vargalex
Topikgazda
válasz betyarr #63763 üzenetére
Eddig a no-ip csak akkor kérte a belépést a weboldalon, ha nem változott az IP címed. Ugyanis az ilyen frissítéseket egy no change-val nyugtázta és nem rögzítette magát a frissítés tényét. Hogy ez változott-e, nem tudom, mert már nem használok no-ip-t.
Gyári firmware-val ebben az esetben sem oldható meg, legfeljebb valamelyik kliensen lehet script-elni.Alex
-
betyarr
veterán
válasz vargalex #63764 üzenetére
ezek szerint változhatott náluk.gondolom így akarják rávezetni az embereket,hogy váltsanak fizetős szolgáltatásra.és megtehetik mert a dyndns is ezt tette,a comexe meg nem fogad el magyar telszámot a regisztrációhoz.patthelyzet...
gondoltam váltok asusra,de ott meg más gyári softverbeli hiányosság van.de ez már nem ide tartozik. -
mekker
őstag
Üdv!
V2-es routert használok Suste BB 0.8.1 firmware-rel egy ideje, de most a nyári szünetben (ismét) előjött egy olyan probléma, hogy a vezetékes eszközöket napi szinten ledobálja a router. A wifis rész teljesen stabil, csak a switchnél jelentkezik a probléma.
Ha megnyitom a "Switch" menüpontot, akkor úgy mutatja ilyenkor, mintha vagy az egyik, vagy mindkét kábel ki lenne húzva a portjából. Ilyenkor értelemszerűen se a WAN-t, se a helyi hálózatot (samba, router cfg) nem tudom elérni.
Szinte biztosan a routernél van a gond, mert két géppel is ezt csinálja, illetve kollégiumban stabilan volt net ugyanezzel az alaplappal, telepítéssel.
Mit tudnék vele kezdeni?
[ Szerkesztve ]
Данное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.
-
chros
őstag
válasz mekker #63766 üzenetére
Pontosan ugyanez volt a gondom Archer C5 1.2-vel (ugyanaz a hardware, nagyobb flash/ram), de CC 15.05-on (suste firmwaret mar kb 1 eve nem hasznalok, de a regieken (0.4 talan?) jol ment).
A megoldas nekem CC 15.05 (es masoknak is CC-vel) helyett az ujabb CC 15.05.1 . Azota atomstabil (kb 3 honapja, igaz transmission nincs rajta, es a smaba/ftp-t is csak igen ritkan hasznalom).
Igy, vagy probalj ki egy nagyon regi suste-t vagy rakj ra egy CC 15.05.1 (ebben az esetben, neked kell bekonfigolnod az egeszet, sajna). -
k.zozo.
tag
V1.0 routert használok. Felmerült egy olyan kérdés, van különbség sebességben vagy bármi másban hogyha a router lan portjairól osztom tovább a netet az eszközök felé vagy továbbküldöm egy switchbe és onnan? Van itthon egy elfekvő switch csak nem tudom van-e értelme a router után kötnöm.
[ Szerkesztve ]
-
betyarr
veterán
válasz vargalex #63764 üzenetére
no.most azon agyalok,hogy úgyis most jár le a 2 év hűség és lehet lejjebb váltok 200mbitre.ezt gondolom már simán viszi az openwrt,ugye?
kérdésem még az lenne,hogy 1043 v2-őn abszolút stabil?wifi,portforward stb-vel sincs gond?olyat tud,hogy ha beállítok több portforwardot,akkor azt ideiglesen tudom tiltani/engedélyezni egyenként?(most pl. az asus routerről azért mondtam le,mert ott csak az összes portforwardot lehet egyszerre tiltani/engedélyezni,egyesével nem).
esetleg van valami friss emulációs oldala az openwrt-nek?mert feltenni lehet nem lenne nagy gond,de beállítgatni már úgy látom hozzáértést igényel.és ebben nem feltétlenül vagyok a toppon...[ Szerkesztve ]
-
mekker
őstag
-
chros
őstag
Jo kerdes, en sem tudom. Egyebkent melyik verzioban forditottatok utoljara firmwaret? (revision number?)
@(#63769) betyarr: "lehet lejjebb váltok 200mbitre.ezt gondolom már simán viszi az openwrt,ugye?"
Ez sok dolgon mulik. Nekem pl, 74/20-as netem van, es beuzemeltem a cake qdisc-et smq-sript ala: ha maxon megy a dolog le es fel es wifi kliensek is vannak, akkor a load mar 1 koruli.[ Szerkesztve ]
-
betyarr
veterán
semmi extra nem kell rá.se dlna szerver,se transmission,se ftp szerver,csak ddns.annyi kell hogy jól és stabilan ellássa a feladatát zsinóron meg wifi-n is.ne kelljen hozzányúlni csak akkor ha mondjuk engedélyezni vagy bezárni akarok egy portot.
a gyári fw-vel eddig hibamentesen üzemelt.mindenre megfelelő volt,amire használtam.ezért lenne jó ha az openwrt-vel is így működne.elérhető ez?megéri a fáradságot?[ Szerkesztve ]
-
direwolf
őstag
Szia suste!
Van egy fura problémám (most nem wds, azt sikerült beüzemelni ) Az van, hogy a 4g stickbe dugott microsd-re swap-elek, és a syslogot a második partícióra irányítottam (a 9092-n figyelő scriptjeitekkel partícionáltam, hogy ne legyen gond) 1024 kB-onként rotálva. Nálatok nem volt még olyan gond, hogy elkezdi megenni az erőforrásokat, és kb 2 nap után teljesen belehal a router? Azért gondolom, hogy a syslog csinálja, mert ilyenkor amíg még elérhető ssh-n, top-al a kworkerek zúzzák a system timeot. Most kikapcsoltam a syslog mentést, remélem így nem jön elő.
-
Gery0505
aktív tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy van egy ilyen routerem, még a V.1-es verzió, a fehér, és egy olyan gondom van vele, hogy szinte naponta újra kell indítani, mert lefagy az egész. Újraindítás után persze jó minden, megint megy 1-1,5 napig. Lehet valamit kezdeni evvel a hibával, vagy kuka az egész? Nincs moddolva, gyári firmware van rajta. Mi a tapasztalatotok, nálatok is csinál ilyet?"Failure is always an option." Adam Savage
-
Gery0505
aktív tag
-
direwolf
őstag
Tudom, ez egy kényszermegoldás. Swapnek nem fogok egy vinyót üzemeltetni. Egy elfekvőben lévő 2 gigás sd erre pont jó. Sajna swap meg kell, mert anélkül random rebootok vannak. Én nem hinném, hogy ez a probléma, vargalex buildjével is ugyan így ment, és ott soha nem voltak erőforrás problémák. Sőt, akkor még extroot is volt!
-
godorrobert
csendes tag
Sziasztok!
Ezzel a routerrel szeretnék megosztani egy hdd-t usb keresztül a laptopom(wifi) és a tv(lan) (lg 42lf652v) között!
Jó megoldás lehet? -
mekker
őstag
Egyelőre megpróbálom frissíteni a legújabb sustés BB-re a firmware-t, hátha jót tesz neki.
Az normális, hogy betöltöttem a 0.8.2-es frissítést, de még most is 0.8.1-es verziószámot ír reboot után?Данное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.
-
mekker
őstag
0.8.2-repair-2016-07-18.tar
Ezt betöltöttem backupként
Azt hiszem 9092-n írja rendesen. Nem tudom, hogy a bugomon lényegében változtat-e ez, de e gy próbát megér.[ Szerkesztve ]
Данное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.
-
suste
veterán
válasz mekker #63785 üzenetére
elötte azért frissíteni kell 0.8.2-re is a 0.8.1-repair -ral (ha meg volt akkor ok)
de egyébként ezekben hálózati javítás nincsen, leginkább csak 9092 javítások
érdemes lenne kiszűrni melyik kliens okozza a hibát, mert mint írtam, másnál hibátlan az fw
ismerősömnél: TP-LINK-TL-WR1043N-ND-V2 | FW:suste/headless@OpenWrt@0.8.1 Barrier Breaker 14.07 | 9092:suste/headless@OpenWrt@0.8.3 | Load: 0.09 | Uptime: 34.86 days
már volt 60 fölött is, és még sosem panaszkodott semmire (3 tv, ps2, ps3, ps4, tabletek, telefonok)[ Szerkesztve ]
-
dethroner
veterán
Sziasztok!
V3 routerem van, tegnap kipróbáltam hogy a wifi erősebb lesz-e ha feldobok rá egy usa fw-t. Nem lett jobb, és most tennék fel egy eu fw-t de nem engedni Nem lehet a régiót sem megváltoztatni. Van valami ötletetek?A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
dethroner
veterán
válasz szaboi6512 #63788 üzenetére
A system tools-ban lévő factory defaults semmi változást nem hoz
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
-
-
chros
őstag
válasz betyarr #63775 üzenetére
a gyári fw-vel eddig hibamentesen üzemelt.mindenre megfelelő volt,amire használtam.ezért lenne jó ha az openwrt-vel is így működne.elérhető ez?megéri a fáradságot?
Elhiszem, hogy ez a dyndns dolog nagyon zavaro problema: irj egy emailt a gyartonak, hatha beleraknak mas szolgaltatokat is a firmware-be.
Az, hogy megeri e valtani, jo kerdes. Ha van idod es energiad, es hajlando vagy tanulni (leginkabb linux-os ismereteket), es nincs meg eleg osz hajszalad, akkor mindenkepp javasolt a valtas: egy teljesen uj vilag tarul eled. -
Tamás88
őstag
Minap beszereztem 2 db 1043ND routert (mindkettő V3-as). És miután az egyik routeren lengyel rom volt, így azt a nálunk letölthető változatot "frissítettem rá". Na most olyan f@**@ gyors lett, hogy Diginél 100Mb/s helyett 108Mb/s van. Kapcsolat a következő: Modem-->1. router --> (wifi) 2. router--> (lan) gépem.
[ Szerkesztve ]
-
-
dethroner
veterán
Hú, illumináti
A válasz a [link] második oldalának legalján lévő factory-to-ddwrt-wr1043ndv3-us.bin letöltés volt.
Most egy DD-WRT van fent, meg kell ismerkednem az alternatív fw-kel és kellene egy magyar nyelvű, jó nagy wifi hatósugarú fwA hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
siddis
őstag
válasz dethroner #63798 üzenetére
..talán állítsd át magyar nyelvre. És szerintem dobd fel rá a legújabb bétát, nem tudom melyik verziót raktad fel : ftp://ftp.dd-wrt.com/betas/2016/
[ Szerkesztve ]
-- Aux armes, citoyens --
-
dethroner
veterán
válasz siddis #63799 üzenetére
Vazze, nyelvet is lehet választani? Na ennyit a tudásomról Megtörtént.
DD-WRT v3.0-r28882 std (01/19/16) ez van fent. Ez milyen? Amúgy az fura hogy ez V2-es verziónak látja a routerem, holott V3 és a gyári fw is V3-nak látta. Ez az új csoda csinált belőle V2-t?A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
Új hozzászólás Aktív témák
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest