- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
vargalex
Topikgazda
válasz SteveBeard #23801 üzenetére
Hi!
A firmware-ban lévő default tűzfal szabályokat mindig vissza tudod állítani:
cp /rom/etc/config/firewall /etc/config/firewall
Persze, ha nem akarod visszaállítani, akkor elég, ha megnézed a tartalmát.
Alex
-
SteveBeard
senior tag
válasz vargalex #23802 üzenetére
Már kezdem magam szégyellni a buta kérdéseimért...
A firewall.user nekem tök üres vagyis csak ez szerepel # This file is interpreted as shell script.
# Put your custom iptables rules here, they will
# be executed with each firewall (re-)start.
de ez semmi.
Az /etc/config/firewall-ban természetesen ott van minden kiegészítve azzal, amit én írtam bele.
Tehát innen ezt kitörlöm, majd ezt iptables -I FORWARD --src 192.168.1.27 -m time --weekdays Mon,Tue,Wed,Thu,Fri --timestart 21:00 --timestop 09:00 -j REJECT
iptables -I OUTPUT --src 192.168.1.27 -m time --weekdays Mon,Tue,Wed,Thu,Fri --timestart 21:00 --timestop 09:00 -j REJECT beillesztem a firewall.user-be a "kikommentezett" rész után?Steve
-
mgrincs
tag
válasz SteveBeard #23803 üzenetére
Szia,
a /etc/config/firewall egy, az UCI szintaktikájának megfelelő config fájl.
Ehhez tudsz a Luci-ban új szabály hozzáadni, de ott nincsen lehetőséged egy szabály "helyének" a meghatározására, mivel mindent alapértelmezésben a standard szabályok mögé tesz. A következő rész:config 'include'
option 'path' '/etc/firewall.user'teszi lehetővé, hogy egyedi szabályokat hozzátehess a tűzfaladhoz.
És a kérdésre igen a válasz, a Luci-ban töröld ki a hozzáadott szabályokat, és a
/etc/firewall.user-be pedig mehet a két új szabály. Megjegyzem, a Luci-ban a custom rules fül alatt is ezt a fájlt tudod szerkeszteni, amint azt vargalex már előbb említette.Én preferálnám a Luci-ban törlést, ha ott adtad hozzá, de természetesen a fájlban törölni ugyanaz.
http://www.youtube.com/watch?v=HkTa3-ZZbD8
-
utánvétel
aktív tag
Kb 2 hete WR1043-asom gondolt egyet, és a laptopok (2db is van) nem akartak kapcsolódni a wifi-re. A laptopokban a wifi hibátlanul működött, minden elérhető hálózatot mutatott volt, amelyiket full térerővel, csak a sajátomat éppen alig-alig. Vagyis szinte nem is volt térerő.
Routeren néztem a beállításokat, minden oké, nem állítódott el semmi. Nagy ijedtemben leszaladtam a közeli sz.tech boltba és vettem egy másik WR1043-ast.
Hipp hopp beállítom, és a jelenség ugyan az: egyik laptoppal sem tudok fellépni a hálózatomra. Vezetéken semmi gond, úgy hibátlanul kapcsolódnak, speedtest fullon, 120Mbit suhan.
Aznap több órányi kísérlet után feladtam, azonban másnap reggel azonnal újbóli próbálkozás és csodák csodája: minden a régi, mindkét laptop csatlakozik, a térerők fullon.
Mi lehetett a probléma? Ufók? Vagy esetleg napkitörés volt?
Mindenesetre most van 2db hibátlan WR1043-asom[ Szerkesztve ]
*** A printer lassítja a papír haladását a szemetes felé... ***
-
Reag3nS
senior tag
Üdv!
Segítség kellene a tapasztaltabb wr1043 tulajoktól.
Firmware: Gyári, TL-WR1043ND_V1_110429
Amit el szeretnék érni, hogy az asztali gépen fps játékot lagmentesen tudjak játszani úgy, hogy laptopon böngésznek, youtube-olnak, esetleg torrenteznek.
A játék a 27000-től 27999-ig használja a portokat.
Bandwidth Control/Control Settings-ben beállítottam a netem paramétereit (5000/512).
Rules listben pedig az asztali gépem ip-jét (192.168.1.100 Laptopé 192.168.1.140) és a hozzá tartozó iptartományt (27000-27999) és a hozzá tartozó sávszélességet fel és letöltésre is 500/512 , 500/512).Jelenség a következő: torrent maxon tölt le, szerverre felmenve egy ideig jó a pingem, viszont pár perc múlva 999 ms.
Tanácsot szeretnék kérni mit tehetnék ennek érdekében.
[ Szerkesztve ]
CyberGames >>> http://cybergames.hu/
-
MODERÁTOR
válasz Reag3nS #23808 üzenetére
Szia!
"Tanácsot szeretnék kérni mit tehetnék ennek érdekében."
Röviden:
Semmit!Bővebben:
Szerintem semmit! Az, hogy gyors torrent letöltés mellett is jó pinged legyen, esélytelen! Megfelelően gyors netkapcsolat mellett, a torrentklienst kellően lekorlátozva némileg csökkenthető a latency, de tökéletes soha nem lesz! Sajnos semmilyen BW Control-al nem tudod úgy szétválasztani a két forgalmat, mintha az két külön nethozzáférés lenne, gyors le/fel töltés, és/vagy a magas kapcsolatszám mindig hatással lesz a pingre. Ráadásul,. amennyiben ez egy DSL net, ott ez a hatás még hatványozottabban kijön!szerk.:
A sebességeket nem értem pontosan...A neted 5M/512K? Jó lenne valami mértékegység is mellé...
De a limiteknél akkor mi az az 500/512?
[ Szerkesztve ]
-
norral
aktív tag
Ebben tudtok valami tanácsot adni?
-
tobias40
veterán
Miért nem teszi be azt a kérést a tűzfalba a PUTTY-on keresztül?
echo -e "config rule\n option src lan\n option dest wan\n option src_ip 192.168.1.202\n option extra '-m time --weekdays Mon,Tue,Wed,Thu,Fri --timestart 23:59 --timestop 16:00'\n option target REJECT" >> /etc/config/firewall
Éjféltől 16 óráig szeretném arra a gépre tiltani a netet.Másik ip-vel meg minden rendben,tiltja a gépet.
Tűzfal és router restart már megvolt.Ott a tűzfal beállításoknál sem jelenik meg ez az ip-re vonatkozó sor ahol később lehet még szerkeszteni a lucy-ban!
Üdv!
-
vargalex
Topikgazda
válasz tobias40 #23811 üzenetére
Hi!
Nyilván azért, mert az előző is ugyan ilyen módszerrel lett létrehozva és nincs soremelés a végén (így az előző szabályhoz csapja). Próbáld így:
echo -e "\nconfig rule\n option src lan\n option dest wan\n option src_ip 192.168.1.202\n option extra '-m time --weekdays Mon,Tue,Wed,Thu,Fri --timestart 23:59 --timestop 16:00'\n option target REJECT"
[ Szerkesztve ]
Alex
-
Reag3nS
senior tag
válasz Intruder2k5 #23809 üzenetére
Az internetkapcsolat 5120 kbps / 512 kbps. Ez egy kábelnet, nem ADSL.
Ennyi sávszélesség bőven elég a játéknak.
Azért nem értem, mert percekig megy a torrent maximális sávszélességgel, a válaszidő pedig olyan a játékban, mintha semmit sem töltenék a másik gépen. Tehát működik a létrehozott szabály, mert ha csak cmd-ből pingelek ott magas a ping, mivel másik portot használ.
-
MODERÁTOR
válasz Reag3nS #23813 üzenetére
Ez a szabály a játékos gépre vonatkozik, amit lekorlátoz 500kbps/500kbps-ra az adott portokon, viszont szerintem inkább a torrentes gépet kellene limitálni, de nem 500kbps feltöltésre, hanem jóval kevesebbre! Emellett a kliensben a kapcsolatok maximális számát is le kell venni, de drasztikusan! 5Mbps kapcsolatot szerintem 50 szálon már bőven ki lehet használni (én 100 szálon kihasználom a 16Mbps-et), ráadásul itt sem ártana limitálni a sebességet, tehát ezt reálisnak tartom, felfelé pedig max 10 kapcsolat, és egy 250kbps körüli limit, hogy maradjon sávszél a játékodnak is!
Fő szabály: Kellő limitálás nélkül soha nem lesz jó ping!
[ Szerkesztve ]
-
ToBeY
nagyúr
Jött ki új gyári frimware a routerhez,valaki próbálta már?
-
Reag3nS
senior tag
válasz Intruder2k5 #23816 üzenetére
Ha deaktiválom a szabályt, egyből lag van, eszerint én azt láttam, hogy a porttartományra ennyi sávszélességet biztosít mindenképp és előnyben részesíti a TCP és UDP protokollokat. A másik gépen a fennmaradó sávszél használható és a pingcsomagokat akkor ennek függvényében sorlja be.
Tehát működik, de miért csak x percig? Torrenten már az első másodpercekben sok szálon tölt és mikor elkezd nőni a ping, a szálak nem változtak. Ezért nem világos számomra. Mert ha több száz szálon kezdene el tölteni pl 5 perc után azt mondom router processzora nem bírja, bár elég jó cpu-ja van..
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz Reag3nS #23818 üzenetére
OK! Az én véleményem akkor is az, hogy egy limitálás nélküli - esetleg több száz kapcsolatot is nyitó - torrentezős gépet ez a szabály nem fog ellensúlyozni, bármilyen kicsi is a torrentcsomagok prioritása, illetve bármilyen nagy is a játékod portjainak prioritása! Ha a torrentet nem akarod limitálni, akkor felejtős a játék!
Hogy mire az x perc azt nem tudom, de a fenti véleményemet fenntartom...
-
utánvétel
aktív tag
válasz SteveBeard #23807 üzenetére
Az oké, de 2-3 éve megy ugyanott, mozdulatlanul, hibátlanul, aztán egy nap rossz és utána megint jó?
*** A printer lassítja a papír haladását a szemetes felé... ***
-
Reag3nS
senior tag
válasz Intruder2k5 #23819 üzenetére
Rendben, köszönöm az észrevételed!
-
MODERÁTOR
-
Reag3nS
senior tag
Összefoglalnám a kérdésem:
Segítség kellene a tapasztaltabb TL WR1043N tulajoktól.
Firmware: Gyári, TL-WR1043ND_V1_110429
Amit el szeretnék érni, hogy az asztali gépen fps játékot lagmentesen tudjak játszani úgy, hogy laptopon böngésznek, youtube-olnak, esetleg torrenteznek.
A játék a 27000-től 27999-ig használja a portokat.
Bandwidth Control/Control Settings-ben beállítottam a netem paramétereit (5120 kbps/ 512 kbps).
Rules listben pedig az asztali gépem ip-jét (192.168.1.100 Laptopé 192.168.1.140) és a játékhoz tartozó iptartományt (27000-27999) és a hozzá tartozó sávszélességet fel és letöltésre is 500 kbps/512 kbps , 500 kbps/512 kbps). [link] Ennyi sávszélesség bőven elég a játéknak (fel és le).Jelenség a következő: torrent maxon tölt le, szerverre felmenve egy ideig jó a pingem, viszont pár perc múlva 999 ms.
Azért nem értem, mert percekig megy a torrent maximális sávszélességgel, a válaszidő pedig olyan a játékban, mintha semmit sem töltenék a másik gépen. Tehát működik a létrehozott szabály, mert ha csak cmd-ből pingelek ott magas a ping, mivel másik portot használ.
Ha deaktiválom a szabályt, egyből lag van, eszerint én azt láttam, hogy a porttartományra ennyi sávszélességet biztosít mindenképp és előnyben részesíti a TCP és UDP protokollokat. A másik gépen a fennmaradó sávszél használható és a pingcsomagokat akkor ennek függvényében sorolja be. Tehát működik, de miért csak x percig? Torrenten már az első másodpercekben sok szálon tölt és mikor elkezd nőni a ping, a szálak nem változtak. Ezért nem világos számomra. Mert ha több száz szálon kezdene el tölteni pl 5 perc után azt mondom router processzora nem bírja már, bár elég jó cpu-ja van..Tanácsot szeretnék kérni mit tehetnék ennek érdekében. Kinek milyen észrevétele van?
-
MODERÁTOR
válasz Reag3nS #23825 üzenetére
Még egy mondatot én is hozzáteszek... Ha nem zárkózol el tőle, esetleg a Gargoyle féle OpenWrt-t megpróbálhatod, abban sokkal kifinomultabb QoS és BW Limit beállítások vannak, mint a gyári fw-ben! Lehet ezzel kicsit jobban be tudnád hangolni, mert a sávszél mellett itt a prioritást is megfelelően tudod konfigolni.
-
ToBeY
nagyúr
Ugye ha gyári fw akarom lefrissíteni semmi reset vagy ilyesmi nem kell,rá lehet tenni az előző gyári fw-re az újat?!
[ Szerkesztve ]
-
Dasler
csendes tag
-
raidx
őstag
válasz SteveBeard #23807 üzenetére
Ez így igaz!
Ugyan ritkásan kapcsolom be a Wifit a WR-1043ND-n de azon időszakban három szomszéd is panaszkodik, hogy szakadozik a wifi kapcsolatuk. Mind háromnak gyengébb roterja van és az enyém elnyomja őket.
Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX
-
siva
aktív tag
Üdv!
Nem akarok off-olni, de itt nagyon sok profi guru van, mint az eszköz saját topikjában, ezért ha valaki tudd segíteni privát válaszoljon.
Szóval van egy medion Nas -om (ez Zyxel 210 es alapu) ARM6-os, megy vele egy ffp -0.7-es (ez egy usb-n keresztül be mountolt linux kiegyészítő op rendszer, erre lehet telepíteni + dolgokat transmission-t is), Én feltettem a transmission 2.50 -t. De olyan hibát okoz, hogy pár óra menetel után a load értékek felmennek 5 -re, de a proc % -ok ezt nem mutatják. Olyan mintha a hálókártya meghajtója nem bírná a sok kapcsolatot. Próbáltam sysctl -el pár változót átírni de nem segített. Nekem az is jó lenne ha óránként valamilyen script leállítaná majd újraindítaná a hálókártyát...Köszönettel..
[ Szerkesztve ]
-
zsolt501
nagyúr
Új verzió jelent meg a Gargoyle verzióból.
New in 1.5.4:
Bumps OpenWrt version to latest Backfire version for latest wireless fixes and support of multiple switch models in Buffalo WZR-HP-G300NH routers
New improved version of Active Congestion Controller. Paul has done OUTSTANDING work on this, and there is now fairly comprehensive QoS documentation on the wiki!
Implements ability to configure router as a Tor Relay/Bridge including ability to configure an Obfsproxy bridge (for routers that support Tor)
Implements ability to connect to Tor bridge (including Obfsproxy bridge) instead of directly to a relay (for routers that support Tor)
Allows monitoring of total Tor Bandwidth usage (for routers that support Tor)
Allows access to Tor hidden service addresses from all hosts (toggled and untoggled) when Tor is active and separately toggled for each host (for routers that support Tor)
Allows monitoring of bandwidth to/from router itself, which was before included in the "Total" categories, but not recorded seperately
Option to attempt to save configuration when upgrading. Some versions may still be incompatible.
Fixes monitoring of web history/searches for ranges of IPs
Some fixes for mounting/formatting of USB drives
Fixes security issue -- bandwidth.csv is no longer visible if not logged in
Adds two new optional date formats: dd.mm.yy and yyyy-mm-dd
Enable ps wide output in busybox -- allows more accurate listing of running processes when logged in via SSH
Sets cron loglevel to 9 so syslog doesn't show every time a cronjob runs (which can quickly clutter up the system log)New in 1.4.7:
Bumps OpenWrt version to latest Backfire version for latest wireless fixes and support of multiple switch models in Buffalo WZR-HP-G300NH routers
Fixes monitoring of web history/searches for ranges of IPs
Fixes security issue -- bandwidth.csv is no longer visible if not logged in
Enable ps wide output in busybox -- allows more accurate listing of running processes when logged in via SSH''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
DonDragonka
őstag
Egyrészről igen, de...
Én ezzel (2/10/2012)jól becumiztam...
Kérdés, hogy szerintetek is ez az új gyári FW, lehet Ti nem erről beszéltek...Szóval felraktam, de nem mentetem le az előzőt. Viszont mindent szépen alapra állított. Igazából azért lepett ezzel a húzásával meg mert a korábbi routereim nem csináltak ilyet. FW frissítés jött, beállítások maradtak. Na ez nem olyan...
A döntésképtelenség legnagyobb akadálya, ha túlságosan nagy a tudásbázis...
-
tobias40
veterán
Hogyan tudok egyszerűen lucy-ból letiltani vkit ip.vagy mac alapján,ha meglátom hogy fellépett routerem-re?
-
vargalex
Topikgazda
válasz DonDragonka #23838 üzenetére
Hi!!
Az előző firmware zip-jében volt egy Router Upgrade Help.pdf. Ez így kezdődik:
"Note: After upgrade, all the settings will restore to factory default, you can back up the settings first."
Alex
-
DonDragonka
őstag
válasz vargalex #23841 üzenetére
No igen. akkor meg is csináltam.
De az újabb zip-ben már csak a .bin van oszt jónapot.
Sőt ezt az okosságot, kiírták a honlapon is ahol a FW-ek vannak az általad említett FW-nél. Sőt ott azt írták inkább konfigolj újra mindent, mert az úgy lesz jó. De az újabbnál semmi ilyen infó nincs.Kicsit egyszerűen gondolkozom, de ha írják akkor mentek, ha nem akkor nem. Mind1, pár kattintás és gyorsan vissza is állítottam mindent, 4-5 perc alatt megvolt.
[ Szerkesztve ]
A döntésképtelenség legnagyobb akadálya, ha túlságosan nagy a tudásbázis...
-
-
dragon1993
őstag
Megjött gariból a router-em. (mindig lefagyott minden fw-vel)
Csináltam egy fw frissítést , ami szerintem semmit nem fog érni ,de azért egy próbát teszek.
Hogyan tudnám úgy hazavágni a routert ,hogy cseréljék ? -
MODERÁTOR
válasz tobias40 #23843 üzenetére
A MAC szűrés, ahogy mondani szokás, sz@rt sem ér!
Aki egy picit is ért hozzá, néhány perc alatt megtudja az engedélyezett MAC címeket, átállítja arra a saját eszközét, és már fent is van! Onnantól pedig le sem tudod tiltani, mert akkor magadat is letiltod! Ha csak nem tudsz Te is MAC-et cserélni, de akkor ez meg egy végtelen játék lesz...
A WEP körülbelül ugyanennyit ér, legalább WPA kell, de lehetőleg WPA2! Ha jól emlékszem Neked van 20Mbps neted igaz? Az képtelenség, hogy azt ne bírna titkosítani a router...
[ Szerkesztve ]
-
vargalex
Topikgazda
válasz tobias40 #23843 üzenetére
Hi!
Luci-ban Network->WiFi->Radio0 menüpontban az Interface Configuration-nál a Mac Filter fül. Beállíthatod, hogy csak a felsorolt MAC címeket engedje, vagy a felsoroltakat zárja ki.
Ahogy Intruder2k5 is írta, megfelelő titkosítás nélkül semmit nem ér.
[ Szerkesztve ]
Alex
-
Jimcat
csendes tag
Sziasztok!
Gyors kérdés ?
Foglakozik valaki router újraélesztésel soros porton mert az enyémet sikerült áramtalanítani Firmware frissítés közben.[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
Jimcat
csendes tag
válasz Intruder2k5 #23849 üzenetére
Akkor megkeresem.Bár benned bíztam már egyszer segítettél egy o!play élesztésében.De most nincs kábelom és nem akarok keresgélni sem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- LG 27QP88D-P Dual Ergo Monitor Szett!2x27"/IPS/2560x1440/HDR/Type-C/Dual Ergo Kar/
- Raspberry Pi Zero W (v1.1) + 16Gb Sandisk UHC microSD
- Latitude 5290 2-in-1 12.3" FHD IPS érintő i5-8250U 8GB 256GB ujjlolv 4G LTE gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest