- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Mobil flották
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lupus70
csendes tag
Ma kicsit elgyengültem.
Az Eu...cs-ban kiállított utolsó 75 XG 95 -öt holnap délig félretetettem. 600-ért nagyon elgondolkodtató.( máshol 720-tól találni újat) Szemre ok. gyári fólia rajta van , karc nincs, állítólag kb. 3 hónapot ment.
Az idei XH jelentősen nem javult az XG-hez képest.
Vélemény?[ Szerkesztve ]
-
Deck
titán
válasz mintech07 #55236 üzenetére
Jó lenne.. Állítólag a Sony dolgozik rajta és szintén állítólag gyenge a processzora hozzá és nem fog változni a helyzet. Majd kiderül mi lesz.. De aki emiatt vette, mert így hirdették, az becsapva érezheti magát
Ha eltudod engedni a 4k 120hz-et akkor nincs probléma.PC gaming-re is tökéletes ha valaki nem multizni akar!
[ Szerkesztve ]
PS5
-
törölt tag
válasz #16820480 #55177 üzenetére
Közben próbálkoztam tovább, sikerült apk-ból feltenni mégis a LAN Drive-ot, egérrel + billentyűzettel lehet is kezelni (távirányító semmit nem csinál), ellenben root nélkül a normál SMB portokat nem tudja használni, ha meg nem normált használna az ember, akkor azokat a többi eszközön (pl. PC-n) forwardolni kell, mert a W10 meg valamiért csak a szabvány portokat nézi. Illetve nem fér hozzá az USB-re dugott tárhelyhez sem sajnos, csak a belsőhöz.
Lehet, hogy ez utóbbi megoldódna, ha formáznám a HDD-t a tévéről, de akkor meg ugye elveszne minden adat, ami rajta van (nem értem enélkül miért ne tudna hozzáférni az app).Szóval úgy néz ki, hogy nem annyira használható médiaszervernek a tévé sajnos, pedig jó lenne.
-
T 1000
aktív tag
Sziasztok!
Igaz hogy a Sony tv-ken a bluetooth nem tud hangot átküldeni? Sony tv-t szeretnék venni, de nekem fontos volna, hogy Bluetooth fejhallgatóval tudjam a tv-t nézni...
-
mexel
veterán
Halihó!
Talán itt tud valaki segíteni. Van egy Sony 55XF7005 tv-m. Vettem ma egy LG SK5 soundbart.
Sehogy sem sikerül normálisan beüzemelni.
Összekötöm a HDMI ARC bemeneteket ( tv-n is és a soundbaron is) akkor szól, de a Sony tv távirányítója teljesen random módon működik. Hatalmas késéssel megy a hangerő, néha nem megy,, ha a soundbar távján a woofert felerősítem ( hogy legyen mély) akkor a tv távja már nem viszi a hangerőt. Van amikor a tv belefagy a menübe.A 2-es HDMI-be be van kötve egy tv box. Ha azt is bekapcsolom akkorpláne nagy a zavar. Teljesen összevissza megy a hangerő. ( ráadásul legalább 30-ason kell hallgatni hogy legyen hang, mély szinte semmi.
A tv hangszórók kikapcsolva, audiorendszer van beállítva.
Ha optikával kötöm össze akkor a tv távja nem viszi a hangot, csak a soundbar távjával megy, de akkor is elég halk minden.
Hogyan kellene bekötni és mit kellene beállítani a tv-n?
Mit jelent a beállításokban a digitális hangnál hogy auto1, auto2. és PCM? Stb stbÓrák óta ezzel szórakozok de semmi eredmény.
A régi Genius 2.1 hangszórók 10x jobban szólnak, igaz azok nem távirányítósak és csak a fülhallgató kimenetbe vannak kötve.
Szerk: ha a soundbar távján megnyomok egy gombot akkor kb 1-2 percig nem lehet a tv távjával a tv-t vezérelni, aztán utána ismét működik a tv táv. A Bravia sync-et hiába kapcsolom ki, automatikusan visszakapcsol mindig. ( és kikapcsolja a boxot amikor átváltanék rá.)
[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
Ez most szerintetek fekete vagy ezüst?
9077 elvileg ezüst lenne, de itt nem tűnik annak.
-
mexel
veterán
A legnagyobb baj, hogy a tv hangerőgombja viszi az lg soundbar hangját is. Néha a hangerőt veszi le, néha a basszust
Lehet hogy ez a tv ezzel a soundbarral nem működik együtt? Most éppen a fülhallgató kimenetet kötöttem be a soundbarba, ott is a jack bemenetre. ( így nincs sync, de a hangerő így is pocsék) -
runner 125
nagyúr
Sziasztok,
Segítsetek pls. Van egy 65 XF9005B tv-m, plusz egy Yamaha YSP-2700 hangprojektorom. HDMI ARC - HDMI ARC csatolóknál minőségi HDMI kábellel összekötve. Tökéletesen működött eddig az ARC funkció. Tehát ha már a TV-t a tv távval bekapcsoltam, kapcsolta automatikusan a hangprojektort, valamint nyilván azonnal lőtte a TV adások hangját a hangporjektorra. A napokban beaktiváltam egy médiaplayert is, megnéztünk rajta néhány filmet. Semmi gond nem volt eddig, amikor kilőttem a mediaplayert, visszanyomtam a tv adást és ugyanúgy ment a hang a hangprojektoron. Egészen a mai napig. Mintha egyszerűen megszűnt volna az ARC funkció. Semmi nem változott, nem frissült semminél a szoftver.
A tv-t bekapcsolva most nem indítja a hangprojektort. Azt külön bekapcsolva sem kapja meg a hangot, csak a tv hangszórók szólnak. Mi a franc lehet a probléma? Merre találom a TV menüben az ARC funkció beállításait?
TV menüben ha kiválasztom a hangszóró opciónál az Audiorendszert megszűnik a TV-n a hang, de nagy csend lesz. Nem szólal meg a hangprojektor.
Hangprojektor önmagában működik. Netradio szól rajta, valamint a médialejátszó hangját megszólaltatja.
Köszi!"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Celtis
veterán
A HDMI ARC lenne a legjobb módja az összekapcsolásnak. Ilyenkor a TV-vel együtt kell a soundbarnak be és kikapcsolnia, illetve a TV táv hangerő gombjainak a soundbar hangerejét kell állítani, miközben a TV hangja a soundbaron szól.
Nekem is van LG soundbarom Sony TV-vel és tök jól működnek.Amit leírtál az nagyon fura. Első körben próbáld meg, hogy csak a TV és a soundbar legyen összekötve, minden más HDMIs eszközt húzzál ki. Ha így sem működik, akkor lehet érdemes másik soundbarral kipróbálni.
-
mexel
veterán
válasz Celtis #55265 üzenetére
Próbáltam box nélkül is de akkor sem az igazi. Leginkább a nagy lagolás zavar, az a baj a sony távja a soundbart is vezérli.
Mindkettő egységnél a HDMI ARC ba legyen dugva a kábel?
A tv-n ugye HDMI ARC IN van, a soundbaron HDMI ARC OUT.
A soundbaron van egy HDMI IN bemenet is. Talán arra kellene a boxot kötni?HDMI kábel minősége mennyit számíthat? Nem tudom ezek milyen kábelek.
[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
válasz axlfsi #55272 üzenetére
A 9077 100%, hogy ezüst, csak nem mindegy milyen ezüst.
Itt le van írva világosan.
Ez itt nekem belefér. Sötétben még ennyire sem lesz ezüst...
Minden esetre holnap vagy kedden teszek fel valós képet az enyémről, hátha valakit érdekel, aki még vár a tv-re.
balint82: én ezzel tisztában vagyok. 9077-ből nincs is B jelű.
[ Szerkesztve ]
-
Duppy
kezdő
A 9096ban is van egy vekony csik ami fenyes fem de nem zavaro.
A 77 viszont nekem mar tul vilagos fem. Valahogy az idok soran megszoktam,hogy a tv-m fekete keretes. Fura volt az MMben a full ezust keretest nezni.
De izlesek es pofonok.
Amugy 250ert az ezustot is el lehet viselni... 😆
Mar aki nem maradt le.
Bar en is csak utanvettel rendeltem hazhoz a feketet es 1 honap kb mire hozzak. 😑
Bar nekem fura ilyen hosszu kiszallitas,lehet nincs is mar nekik csak befogadtak egy halom megrendelest BF alkalmabol?!?! Nemtom. -
axlfsi
veterán
Hopszi, oké, lehet összekevertem a színeket, mea culpa! ...
Egyébként én is utánvéttel rendeltem MM-ből péntek 0:05 perckor, ... se híre, se hamva, "várhatóan 1 hónapon belül..." státusza van.
Majd akkor lesz szép seggreesés, ha nem teljesítik őket, de majd csak hetek múlva derül ki és addigra az összes, még esetlegesen érkező akcióról lecsúszunk... Direkt nem akartam Q80T-t, mert nem(!) akarok TIZEN-t, de ha biztosan tudom, hogy ezt a megrendelést bebukjuk, lehet lecsapnék a Telekomos 291-re mégis(?)... Nem egyszerű!
UI.: nálunk sokszor megy filmezés is és Androidon a KODI és az USB3 egy álom... (XF9005-ön nagyon bevállt, 4K-s 60-100GB-os filmet olyan lazán megeszik USB-ről, hogy csak na)
˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
runner 125
nagyúr
válasz Celtis #55265 üzenetére
"Amit leírtál az nagyon fura. Első körben próbáld meg, hogy csak a TV és a soundbar legyen összekötve, minden más HDMIs eszközt húzzál ki. Ha így sem működik, akkor lehet érdemes másik soundbarral kipróbálni."
Sorry, h neked válaszolok, de valamennyire az én kérdésemhez is idevág a válaszod. Szóval, valami turpisság nálam is itt lesz. Ugyanis a médialejátszó a hangprojektor egyik HDMI-jére van dugva. Ahogy lehúztam azt a HDMI-t, újra jó lett a TV ARC vezérlés, tehát ki be kapcsolta a hangprojektort is tv ki-bekapcsolás után, és a hangot is átrakta rá, valamint ment a tv távirányítóval a hangerő állítás a hangprojektoron.
DE, ahogy visszadugom a hangprojektor maradék 3 HDMI-jére a KIKAPCSOLT állapotú médialejátszó HDMI-jét, azonnal megzavarodik a TV ARC funkció. Konkrétan a TV távirányítóval a hangprojektor hangerő állítása azonnal megszűnik. Csak a hangprojektor távirányítójával megy.
Viszont, ha a háttérben bekapcsolom a médialejátszót de nem váltok arra a HDMI csatornára, hanem ugyanúgy maradok a TV-nél, ismét minden jó, és megy a TV távval a hanprojektor hang vezérlése. Tehát valami baj itt lehet.A kérdés, h ezt mi a fene okozta csak úgy egyik napról a másikra? Valamint mi lehet a megoldás? Köszi!
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Celtis
veterán
Igen, az ARC feliratú portokat kell összekötni. A kábel minőségre nincs különösebb követelmény.
Az nem baj, hogy a tv távirányító a soundbart is kezeli hanem pont az elvárt működés. Valamennyivel lassab lehet a hangerő szabályozás, de nem tudom neked mit jelent a nagy lagolás.
A boxot lehetne a soundbarra is kötni, de itt jobb ha a tv-re megy. A hang és vezérlés működését nem befolyásolja egyik eset sem.Amúgy a box kihúzása után mi változott.
-
KoVee84
senior tag
válasz runner 125 #55278 üzenetére
De várjál már!
Ugyanis a médialejátszó a hangprojektor egyik HDMI-jére van dugva.
A médialejátszó rá van dugva a Soundbarra és a tvre is? Vagy ez csak muzikpléjer?[ Szerkesztve ]
-
runner 125
nagyúr
válasz KoVee84 #55280 üzenetére
A médialejátszó 1 HDMI-vel CSAK a hangprojektorra van rádugva. A hangporjektor ARC csatiból meg megy még egy HDMI kábel a TV HDMI ARC csatijába.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
mexel
veterán
válasz Celtis #55279 üzenetére
Cseréltem kábelt, találtam egyet ami talán jobbnak tűnik a többinél. Ebben a pillanatban már nem vezérli a soundbart a tv táv, csak a tv hangerőt és így viszi a hangot.
A boxot most a soundbarba kötöttem, ezzel nem is lenne gond, minden jó is lenn így, HA: a soundbar átváltana az aktuális bemenetekre. Sajnos nem teszi, manuálisan kell a soundbar távjával váltani, közben a tv átvált tv hangszóróra Utána azt is vissza kell tenni audió egységre . Ez így igen macera.Nem tudom mit kellene tenni, talán a tv-re kötöm ismét a boxot, csak akkor nem működik normálisan.
-
KoVee84
senior tag
válasz runner 125 #55281 üzenetére
És ha a médialejátszót a tvbe átdugod?
-
mexel
veterán
válasz runner 125 #55281 üzenetére
Én is visszadugtam más kábellel a tvbe a médialejátszót és most így kb jónak tűnik. Próbálj kábelt is cserélni, nekem volt 2 kábel ami talán okozhatta az anomáliát.
Most a Soundbar aaz ARCba van dugva, a box egy másik HDMI-be a tv-ben és így jónak tűnik. ( hellyel-közzel )
-
Technoman
őstag
Akkor összefoglalva a különbségeket: XH9005-ös uaz mind a másik kettő, csak nem lehet a lábakat összébb tolni, az XH9077-es ezüst kávával, míg az XH9096-osnak fekete a kávája. Ennyi?
Más, tegnap kipróbáltam egy Dolby Vision samplet. a beépített playa egy kaki Letöltöttem rá a Kodit (ezért kicsit szimpi a Droid) és simán lejátszotta,viszont nem láttam a DV állítási lehetőséget és ki sem írta. Lehet, hogy azért , mert "virágbolti" volt a sample (Trinity, tehát bizti a DV)?
Még egy kérdésem van a 65"-os XH9-es tulajok felé. Gondolom a FALD zóna itt is 32, mint a többi idei 9-esnek. Riogattak, hogy ebből fakadóan, több lesz a bloomingja a nagyobb átmérőnek, mint az 55"-osnak. Mi igaz ebből?
Thx
-
Celtis
veterán
már nem vezérli a soundbart a tv táv, csak a tv hangerőt
Egyszerre szól a TV és a soundbar vagy mi van? Ha nem vezérli a TV a soundbar hangerejét, akkor az a kábel rossz, nincs benne a CEC szál. De akkor hogy szól a soundbar? Egyébként is miért cél az, hogy a TV távirányítóval ne lehessen a hangerőt szabályozni?
Én elvesztem. -
zsuri0
csendes tag
A hétvégén megvettük az új tévét: egy 65XF9005 lett a nyertes :-)
Elmentünk megnézni az Euronics-ba a bolti bemutató darabot: teljesen hibátlannak tűnt. Ha ment is 3 hónapot az töredék az élettartamához képest. Ugyanúgy járt rá hozzá minden, mint egy teljesen új készülékhez és ráadásul pont volt egy 0%THM-es akció is - úgyhogy el is hoztuk. Vettem még hozzá +3 év műszaki garit. Törésbiztosítást nem vettem, mivel falon van és a gyerekek is nagyok ilyesminek minimális az esélye. Ha meg villám csap bele arra van házbiztosítás.
Még szombaton üzembe helyeztük, szerencsére a régi tévéhez felszerelt falikonzol megfelelő volt. Amikor először néztünk rajta National Geo Wild HD-t teljesen lepadlóztunk: itthon először láttunk 65-ös tévét a falon :-) Aztán jött egy kis meglepi: este akartunk volna egy 4K-s filmet nézni próbának, de a szokásos torrent helyeken nem nagyon van 4K-s tartalom, úgyhogy meg kellett elégedni a Star Wars IX. HD 1080p Blue-Ray verzióval. Összekötöttem hifi-vel is és nagyon nagy élmény volt. Nagyon sok a sötét jelenet - és a fekete brutálisan fekete, azt kell mondjam érzésre feketébb mint a régi (belépő szintű) Panasonic plazmánk, ott valamiért mindig picit szürkének éreztem. Valószínűleg nem így van - lehet hogy a kontraszt volt erősebb a világos részekhez képest. A hangot D/A átalakítóval kötöttem a hagyományos hifinkre.
Szóval jó választásnak tűnik, eddig egyetlen helyzet van, ahol a régi tévé jobb volt: amikor SD tévéadást kell nézni az nem túl szép. Úgyhogy azt hiszem mostantól a minimum a 720p. Ami még a következő meglepi volt, hogy eddig csak úgy eszembe jutott, hogy vmit meg kellene nézni és a kb. 2GB-os SD filmek 5-10 perc alatt lejöttek. Na a Star Wars 1080p 10x ilyen nagy. Lehet, hogy az emberek ezért (is) néznek NetFlix-et? :-)
Amit picit hiányolunk az az Ambilight. Sokáig a Philips ambilight-os tévéivel szemeztünk és volt is alkalmunk megnézni működés közben - nagyon tetszett. Ha ez az akció nincs lehet, hogy Philips lett volna belőle, de mivel a keretünkön belül meg tudtuk venni ezt az LCD csúcsmodellt úgy döntöttünk, hogy inkább a képminőséget maxoljuk ki, amennyire lehet. Azért nem mondtunk le teljesen az Ambilight-ról: vagy statikus háttérfényként, vagy olyan képfigyelő kamerás rendszerrel (Govee) idővel biztosan fogok vmi LED csíkot telepíteni a tv hátuljára :-)
-
zsuri0
csendes tag
Nem tudtok valahol egy leírást a tévé beállításaihoz (elsősorban a kép beállításokra gondolok)? A használati útmutatóban semmi nincs leírva, a neten sem találtam ilyesmit. Egyelőre teljesen meg vagyok elégedve a gyári beállításokkal de azért érdekelne, hogy mi mire való.
-
zsuri0
csendes tag
Valaki kicsit korábban érdeklődött a 65XF9005 euronics-os bemutató darabokkal kapcsolatban: Sopronban és Győrben már nincs, pénteken Zalaegerszegen még volt. A többit nem tudom.
A zalaegerszegi és a győri bolttal beszéltem: mindkét helyen azt mondták, hogy nagyon gyorsan forog náluk az árukészlet, szinte nincs olyan tévé, ami pár hónaptól többet kinn lenne. Az kizárt, hogy bármelyik tévé is évek óta kinn lenne. Győrben azt mondták, hogy vmikor nyáron lett kitéve, Zalaegerszegen pedig kifejezetten emlékezett rá, hogy kb. 3 hete. Én ezt elfogadtam, mivel megcáfolni nem tudom és amúgy olyan feltételekkel lehetett megvenni, mintha új lenne.
-
runner 125
nagyúr
válasz KoVee84 #55283 üzenetére
Kipróbáltam, ugyanaz a hiba!
Átdugtam a médiaplayer-t a TV-re és kikapcsolt médialejátszó mellett ugyanúgy nem megy a TV ARC funkció. Nem vezérli a tv távirányítója a hangporjektor hangját így sem és a TV lekapcsoláskor nem lövi le a hangprojektort és be sem kapcsolja bekapcsoláskor. Sőt, nem is viszi át a hangot hangprojektorra csak a TV hangszórók szólnak, hiába van a TV menüben kiválasztva az Audiorendszer, az alábbi hibaüzenetet dobja a TV:
"TV-hangszóró aktív a az Audiorendszer kommunikációs hibája miatt."
Tényleg elfogynak az ötletek. Megpróbálom a Zidoo médialejátszó fw-t downgradelni. Mert gyakorlatilag a legfrissebb fw-re frissítés óta zavar be a képbe a médialejátszó.
mexel
Kipróbáltam a médialejátszóhoz adott HDMI kábellel is. Ugyanaz, nincs változás sajnos.
A médialejátszó kikapcsolt állapotában is gyakorlatilag valamilyen jelet küld, ami borítja a TV ARC funkcióját."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
mexel
veterán
válasz Celtis #55287 üzenetére
Bocs, félreérthető volt így. Először úgy értettem hogy vezérli, hogy a tv távja vitte a tv kijelzőn a hangerőt ( ahogy kell és kiírta hogy audiorendszer vezérlés vagy valami hasonló) és egyidőben a sounbar ledje is villogott, mint amikos a soundbar távjával irányítom. Azaz egyidőben a tv által vezérelt hangerő is nőtt és külön a soundbaron is.
Most már "csak" a tv vezérli a hangerőt, és a soundbaronnem villog a led, most úgy megy ahogy kell, a tv emeli a hangerőt az osd kiírás szerint.
( előtte elcsúszott az OSD és a soundbar hangja, az OSD már nullán volt de még volt hang, stb) -
ozzy711
őstag
válasz zsuri0 #55291 üzenetére
Olvass vissza pár hsz-t ( kereső használata javallott ), írtunk páran a beállításokról.
Egyébként az sd adások minőségén sokat javít a képzaj csökkentő szűrő ( már nem emlékszem pontosan mi a neve az xf-en ), én is azt használom, teljesen rendben van az sd adás is! A szűrő egyébként nem ront a fhd. adások minőségén sem. -
Celtis
veterán
válasz runner 125 #55292 üzenetére
Ez teljesen normális amit tapasztalsz. A HDMI CEC vezetéken megy a ki/bekapcsolás, hangerő és egyéb vezérlési információ a készülékek között. Ez egy busz, minden HDMI csatlakozó CEC szála, az összes eszköz közvetlenül össze van kötve. Ha erre a buszra rákötsz egy áramtalanított berendezést, az elektromosan beterhel a CEC szálra és így minden CEC kommunikációt blokkol.
Egyszerűen ne kapcsold ki a médiaplayert. Milyen rendszer van ezen a boxon?Update:
Most olvasom, hogy korábban jó volt. Lehet, hogy valamit elszúrtak, és túlságosan energia takarékos lett a médialejátszó kikapcsolt állapotban, pedig a CEC áramkörnek áram latt kéne maradnia. Mielőtt visszamész korábbi szoftverre, nézd át, hogy van-e energiatakarékossági beállítás vagy valami beállítási lehetőség a HDMI-CEC-re vonatkozóan.
Egyébként a médialejátszót is a TV távval használod?[ Szerkesztve ]
-
zsuri0
csendes tag
válasz #58049536 #55294 üzenetére
Köszi. Igen, egy ilyesmin gondolkodtam én is, mint egyszerűbb verzió. Elég hosszú ez egy 65-ös tévéhez? Az USB a tévébe van dugva? El tudja látni elég árammal a LED csíkot?
Másik verzió a kamerás képfigyeléses megoldás lenne kb 3x ilyen áron, vagy én gyártok egyet hobby projekt keretében :-) Még gondolkodom ezeken is.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest