- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Mobil flották
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
karmaresz
senior tag
válasz troll81 #55652 üzenetére
Ha Sonyban gondolkodsz, akkor szerintem neked is a KD 55-XH900, vagy ha van valami akció és nagyon kényes vagy a lehető legjobb filmminőségre, akkor az XH950. Ár/érték arányban szerintem idén ez a legütősebb LED TV. Ha szerencséd van, a 65-ös és beférhet ebbe valami BF akcióban.
De! ... -és tudom, hogy ez Sony fórum, szóval sorry-, ha most 65"-es keresnék filmnézésre, akkor erre csapnék le amíg van. 340k körül ez a képminőség ebben a méretben szinte ajándék: [link][ Szerkesztve ]
Once, I thought I was wrong but I was mistaken
-
kolosszus87
senior tag
válasz manieeec #55647 üzenetére
A 2 Sony márkaboltnál marha egyszerű a plusz gari vásárlás, ugyanis a kiválasztott tv adatlapján ott a rubrika ahol ki tudod választani a +3 év garit és oda van írva az ára is, majd azt kiválasztva teszed be a virtuális kosaradba a tv-t.
Panasonic TX-65LZ980E oled tv - Sony Playstation 5 - HyperX Cloud Alpha headset - Samsung HW-Q800C Soundbar - Dune HD Real Vision 4K media player
-
karmaresz
senior tag
válasz troll81 #55654 üzenetére
Jól sejtem, hogy nem Magyarországról írsz? Nem tudom, hogy ott helyben milyenek a BF akciók, de ha számít a méret, akkor a 65"-ös még belecsusszanhat a keretedbe, ha figyeled a jövő heti akciókat. Ha nem annyira lényeges, akkor az 55"-sel is jól jársz.
Hozzánk is ugyanez a típus kerül remélhetőleg, csak a nappaliba, 75-ös méretben. Igaz, nálam a film mellett a újgenerációs konzol is fontos szempont volt.Once, I thought I was wrong but I was mistaken
-
kolosszus87
senior tag
válasz Piftuka #55645 üzenetére
Azért kalkuláld be most a járványt is, akadozhat az utánpótlás. Jártam így gumiabronccsal h nem tudják szállítani amit rendelni akartam erre hivatkozva. Ezen kívül csekkold le most az árukeresőt a nagy akciók után...gyakorlatilag a sláger Sony tv a PS5 miatt idén az 55 XH9066 volt, ez teljesen kikopott már most az MM és az Extreme Digital kínálatából, 1 hónapja még 2X ennyi webshopnál volt elérhető. Nem minden modell-méret változat fogja a tavaszig kihúzni. Kalkuláld bele azt is h most az igény is nagyobb lehet ezekre, mert a covid szivatás miatt, ül mindenki otthon és jobb híján netezik, tv-ik...hát jobb szórakozás híján sztem idén vesznek, cserélnek legtöbben tv-t.
Panasonic TX-65LZ980E oled tv - Sony Playstation 5 - HyperX Cloud Alpha headset - Samsung HW-Q800C Soundbar - Dune HD Real Vision 4K media player
-
manieeec
tag
válasz kolosszus87 #55655 üzenetére
ja de én múlthéten már megvettem a TV-t MMben
-
DonDennis
senior tag
válasz manieeec #55658 üzenetére
Ha felhívod és választ kapsz léci írd már be ide mert én is MM-be vettem előző héten, és szeretnék rá plusz garit. Köszönöm.
"Why would I sit down? I'm always on my feet." - Dominick Cruz / "I can't read, can't write, can't do math... but I can compete" - Julian Edelman
-
-
Technoman
őstag
válasz salapp #55662 üzenetére
ja, csak az a gond, hogy ha 100Hz/VA panel-es TV-t akarsz tőlük, akkor csak a 940-es széria jöhet szóba és abból is a baromi nagy 75"-os, a többi mint IPS (a FALD-ot enged el, talán jövőre)
Viszont becsületükre legyen mondva 10 bitesek, ez ugye az idén a Samunak, még a drága 90T-be se sikerült, csak a 8K-s lineup-nál tudták meglépni.[ Szerkesztve ]
-
pandor
tag
közben 250e-ért elfogyott mindenhol az 55XH90. Talán majd BF.kor.
Nem kifejezettem Sony vonatkozású, de talán van tapasztalat vélemény a következőben.
Kezdettől 55"-os tévében gondolkodtam, mert ennél nagyobb nemigen fér el a falon/előtt ahova tervezem.
Most viszont lemértem a néző távolságot ami cca 450cm, ehhez pedig - több helyen olvasva - az ajánlott méret 150+ cm képátló, azaz 58", de inkább 65" képátló.
Van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban, 55" valóban zavaróan/érezhetően kevés a 4.5m távolsághoz? Feliratok (tudom, állítható a méret), szöveges felületek (HBO, Netflix, stb) jól olvasható még? -
-
salapp
addikt
válasz pandor #55667 üzenetére
Annyit kiegészítésül, hogy akármekkorát veszel ilyen távolságra, érdemes megtoldani egy kétkaros fali tartóval, ami kihúzva a falsíktól kb. 45 centivel hozza közelebb a tévét.
Egy barátomnál 55-ös Sony van, három méter feletti távolságból már kicsi sajnos, négy méterre már legalább a 65-öset javaslom, esetleg megtoldani a tartóval.
Mi 50-est nézünk 2 méterről, első sorban 16:9 sorozatozunk ezen a tévén, ahhoz jó, de szélesvásznú filmhez kicsi lenne.[ Szerkesztve ]
Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
F-ECT$
titán
válasz pandor #55667 üzenetére
Kicsi / nem kicsi kérdéskör:
-régebben 50-70 cm-es képátlójú tv-ket néztünk 4-5m-ről, és nem haltunk bele
-ha egyszer már megszoktál egy mértet, akkor nehéz utána visszaszokni egy kisebbre
-a mekkora távolsághoz milyen méret kell egyrészt függ a felbontástól -> itt az a döntő, hogy az adott képátló mellett, az adott távolságról látható-e a 4k / FHD felbontás közötti különbség, vagy nem (4.5m-nél elég lenne az FHD ebben a méretben, de ilyen tv-ket már nem nagyon árulnak)
-a másik szempont, hogy a tv mennyire tölti ki a látómeződet, mennyire mozis az élmény -> itt általában a minél nagyobb, annál jobb a szabály
-kicsit árnyalja a képet, hogy tv és filmfogyasztáson túl akarod-e másra használni a tv-t, pl játszani szeretnél-e rajta, mert ha igen, akkor a túl nagy méret már zavaró lehet néhol, mert nem látod át az egész felületet és folyamatosan mozgatni kell a fejedHa Neked 55" fér el kényelmesen, és nem volt nagyobb tv-d, akkor hidd el jó, lesz. A szöveget el fogod tudni olvasni (hacsak nem rossz a szemed).
Dive ever, work never.
-
pandor
tag
Költözés után vagyok/unk. Eddig 43" volt kb 2m távolságon.
Új helyen két könyvespolc közé kellene elférnie, innen az 55" elgondolás.
De a hozzászólásokból már látom, hogy a könyvespolcot kell átvariálnom :-)
Egyébként csak filmezés (HBO, Netflix, NAS, YT gyerek), nulla konzol/játék.
Persze minden viszonyítás kérdése, meg sok mindent meg lehet szokni, de szeretném kihozni a legjobb filmélményt észszerű (pénz)keretek között.[ Szerkesztve ]
-
Derron
aktív tag
válasz ozzy711 #55672 üzenetére
Pedig én pont 3.6m es szobába keresek 65" tévét, és attól félek, hogy túl nagy lesz
Ebből lejön mondjuk 20-20cm mert mégsem a falon van a tévé, és az én szemem se a falból jön ki. De 3m ről nem nagy egy 65" tévé úgy hogy fogyasztasz rajta tévé műsort, netflix, UHD filmek, és néha konzol is lenne? -
modflow
veterán
Hívtak a Sonytól, még novemberben javítva lesz a 4K/120 Hz hiba a firmware-ben.
Így végül megvettem év is az XH90-et.
Durva nagy lehet ez 65"-ban :) -
pandor
tag
válasz F-ECT$ #55674 üzenetére
Igen, ez lett volna következő. Több napos utánaolvasás, érdeklődés után(köszönöm még egyszer mindenkinek) szűkült le a kör az KD55XH90-re. Abban többnyire mindenki egyetért (még másik topic-okban is), hogy 300e alatt (de leakciózva 250e-ért méginkább) ez most bestbuy.
Tehát 300e alatt a KD55XH90 vagy egy gyengébb 65-ös? Ez itt a kérdés
-
Derron
aktív tag
Nem akarom újra feléleszteni ezt a témát, de nem úgy volt hogy az XH9096BAEP fekete keretes? Tegnap voltam az MM ben ahol ki volt állítva, egy 55XH90 alatta a táblán XH9096BAEP és a tévé keretén végig futott egy króm csík. Ugye csak elírták és a 77 es típust rakták ki?
[ Szerkesztve ]
-
DonDennis
senior tag
válasz manieeec #55665 üzenetére
Köszi szépen! Ha jól tudom ezt a vásárlás követő 1 évben lehet intézni nem? Mert akkor lehet majd márciusba bemegyek amikorra remélhetőleg ez a szarság enyhül kicsit.
"Why would I sit down? I'm always on my feet." - Dominick Cruz / "I can't read, can't write, can't do math... but I can compete" - Julian Edelman
-
manieeec
tag
jaja 1éven belül bármikor!
#55680 Derron: nekem XH9096van, ez fekete keretes de ezen is van egy vékony krómcsík. A 9077 pedig teljesen ezüst.
[ Szerkesztve ]
-
mihaly13
tag
Vettem egy Sony 49XH9505-s tévét és hogy eddig nem volt Sonyim tanácsot szeretnék kérni a Sony hozzáértőktől hogy mire kell odafigyelni a beállításoknál ! Előre is köszönöm a tanácsokat !
-
karmaresz
senior tag
válasz Derron #55675 üzenetére
Ne tarts tőle. Én most ugyanekkora távolságban, -sőt, ha kihúzom a falikonzolt, akkor csak 3,2m- cserélem a 65"-öst 75"-re és ha nem lennének horribilis áron a minőségi 85"-es LED-ek, vagy 77"-es Oledek, akkor még nagyobbat vennék. Nekem a méret többet ad a mozis élményhez, mint az éjfeketék, de bízom benne, hogy az XH900-zal azért jó kompromisszumot kötök ebben is.
Once, I thought I was wrong but I was mistaken
-
Derron
aktív tag
válasz ozzy711 #55686 üzenetére
Na jó, meggyőztetek
Most egy 42" van, de ez se ott ahol a leendő tévé lenne.
Ha meglátok egy 55" meg egy 65" egymás mellett akkor ott azért látványos a különbség, és még a 65" sem tűnik olyan eszeveszett nagynak. Mikor haza érek és kimérem, hogy hol is lenne majd a tévé, akkor elképedek, hogy úr isten, a fél fal egy villogó felület lesz -
gabriel26
tag
Sziasztok!
Lenne egy olyan kerdesem, hogy a sony android tv-m parositottam xbox controllerrel szoval az mukodik.
Szeretnek venni BT eger+bill kombinaciot. A kerdesem az lenne, hogy ha olyat veszek aminel usb stick-et kell bedugni az mukodni fog? Vagy nezzek olyat amibe bele van epitve?
Geforce now-al jatszok es van olyan game ami az xbox controllert nem tamogatja... -
Duppy
kezdő
Sziasztok!
Az MMben vettem egy xh9096ost.
Hazhozszallitasaal kertem. Mikor kihoztak a tvt azt mondtak,hogy benne vana garancia a dobozban. De caak csupa gyari dolog volt benne. Nem kellett volna legyen benne egy lepecaetelt valami amit ok raknak bele? Vagy ilyenkor a szamla a garancia? -
pandor
tag
A fenti méret ajánlásokat figyelembe véve az oda-vissza átgondolt 55XH90 mellé kellene egy B terv 65"-ra 300e kerettel.
Jelenleg 300e alatt 65"-on ezek játszanának: XF75 / XG70 / XG80 / XG85 / XH80
Ajánlott valamelyik jó szívvel, túl sok kompromisszum nélkül vagy nézzek körül inkább az LG/Samu/Philips vonalon? -
Új hozzászólás Aktív témák
- Diablo IV
- Telekom mobilszolgáltatások
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Microsoft Excel topic
- Windows 11
- Windows 7
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- További aktív témák...