- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Mobil flották
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Celtis
veterán
válasz Albigator #55204 üzenetére
Csak arra utaltam, hogy amikor a PC és a TV támogatott formátumot egyeztetnek, fogalmuk sincs, hogy milyen a kábeled, alkalmas-e az adott formátum átvitelére vagy sem, így a beállításokat (kiválasztható formátumok listáját) sem tudja befolyásolni a kábel.
Az, hogy egy kábel nem tudja a 4K 4:4:4 10bit-et csak abban fog jelentkezni, hogy ilyen beállításnál nem lesz kép vagy tele lesz hibákkal (esetleg hibátlanul működik).Ha van egy aktív eszköz is a jelútban (pl. egy erősítő), az már bele tud szólni, hogy melyik formátum támogatott és melyik nem. Ugyanígy ha a TV HDMI bemeneten nincs beállítva a HDMI enhanced format vagy olyan bemenetre van dugva a PC, amelyik ezt nem tudja, akkor tényleg nem lehet beállítani a kívánt formátumot a PC-n vagy egyéb forráson.
Amúgy a 4K/60Hz YCbCr 4:4:4 10bit-hez elég a HDMI 2.0
[ Szerkesztve ]
-
Albigator
őstag
válasz Celtis #55205 üzenetére
Jaa.
Szóval most egy ilyen Ugreen Displayport to HDMI Cable 4K 60Hz DP to HDMI 2.0 kábelem van jelenleg. A sima fekete, olcsóbb típus ami a kép szerint csak 4K 30 Hz... Szóval ez egy adapter egyben mert DP-t alakít HDMI 2.0-ra. Lehet ez szól most bele?
RTX 3080-amon pedig 3db DisplayPort 1.4a, 1db HDMI 2.1 csati van.Itt láthatod h YCbCr420-am van.
"PC" felbontásoknál pedig nincs 4K de még FHD sincs.
[ Szerkesztve ]
-
Derron
aktív tag
Írnál majd róla pár szót, mit cseréltél rá, és mik a tapasztalataid?
-
Albigator
őstag
válasz nismoka #55210 üzenetére
Nincs ott RGB sem, mint láthatod. Csak az az egy féle: YCbCr420.
Samu TV-nél van. Az sima HDMI kábellel van VGA-ra kötve.
Míg a Sony DP-HDMI átalakítós kábellel.
Szerintem tényleg a kábel lesz a probléma. Hétfőn úgyis kiderül.[ Szerkesztve ]
-
Albigator
őstag
válasz nismoka #55212 üzenetére
Na tessék sima HDMI kábellel ami a Samu TV-hez volt. Kihúztam átkötöttem. Van RGB is meg 3 féle YCbCr már.
Ezek jók?YCbCr444 is van, de csak 8 bit...
Kihajítom majd, vagyis azt fogom használni a Samuhoz (kénytelen leszek mivel egy HDMI portom van) az új HDMI 2.1-es Ultra High Speed kábelt meg a Sanyihoz.
[ Szerkesztve ]
-
-
Duppy
kezdő
Sziasztok.
Rendeltem egy 55xh9096ost az MM tol
Azt irta a visszaigazolo emilben,hogy 1honapon belul all rendelkezesre a keszulek.
A boltban azt mondta az elado,,hogy nrm biztos,hogy megkapom,mert utanvettel rendeltem es az hatrebb soroljak mert aki kifizette elore annak elobb viszik. Es a keszlet veges....
A vevoszolin azt mondtak,hogy szerintuk meglesz.
Ez tenyleg igy megy???
Ha a rendsher engedejezte a rendelest akkor csak van mogotte termek nem? Falsra csak nem vaesznek fel rendest aztan lottoznak... ?!?!
Szerintetek? Esetleg tapasztalat?
Koszi -
S@c@
őstag
Sziasztok,
Mi a vélemény a Sony 55XH9077SAEP modellről? (250e-t megér MediaMarkt, már csak át kéne vennem)?
[ Szerkesztve ]
-
axlfsi
veterán
Napok óta ez a téma, kicsit visszaolvasol vagy rakeresel az XH90 szoreszletre, előrébb leszel ;)
Röviden: meg!
De ha játékra kell, nextgen konzolhoz és nem sürgős, inkább várj egy évet.
Nekem már van egy XF9005-ösöm és valószínűleg hülyeség volt ez most megvenni, mert bajok vannak a 4k@120hz-cel...[ Szerkesztve ]
˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
S@c@
őstag
válasz axlfsi #55220 üzenetére
Igen, next gen konzol is lenne rácsatlakotatva. Xbox series x, de sztem csak 2021 tavaszán, elvileg a 2.1-et már tudja. Milyen bajok vannak 4k 120hz-el? Mondjuk sztem nem sok játék fogja ezt tudni, meg a series x is csak indie játékoknál úgy vélem.
Ha felejtős és valaki nagyon szeretné, BP-i irjon nekem pmben, mert csak érte kell menni.
[ Szerkesztve ]
-
-
okoska74
senior tag
válasz balint82 #55198 üzenetére
a hang menűben álítsd át külső hangszoróra (vagy valami ilyesmi)
iMac 2013 Late ; Apple iPhone 11 ; Apple TV 4K 64Gb ; Sony KD43XF8505 ; Sony HT-XF9000 ; Sony WH-1000XM3 ; Toyota Prius III 1.8 HSD Premium;.... Ha a tények nem igazolják az elméletet, változtasd meg - a tényeket. Albert Einstein
-
syler123
veterán
Sony XH90-nél milyen megoldások vannak a hálózatos filmlejátszásra? Kodit fel lehet telepíteni? Kadenciahelyes a lejátszás? Ha már tudja a tv, akkor dv és hdr filmeket is szeretnék vele nézni, van tv boxom coreelec-el, ott viszont ha jól tudom nincs dv, csak hdr.
-
hozelujiz
tag
válasz Chesterfield #55120 üzenetére
Én akkor vettem is egyet AV Landről.
Nem gondoltam volna, hogy működhet ez a dolog.
Melyik üzletben történt? -
Celtis
veterán
válasz nismoka #55206 üzenetére
Érdekes, a Sony oldal, amit linkeltem ezt mondja:
Please enable ‘ HDMI Enhanced mode ’ for the HDMI input for 2015, 2016, and 2017 models.
To view 4K or HDR pictures at 18 Gbps:*
*4K (50, 60 Hz) with YCbCr 4:4:4, YCbCr 4:2:2, YCbCr 4:2:0 / 10bit, RGB, HDR picture, etc.
Márpedig az említett modellekben biztos nincs HDMI 2.1.
Valószínűleg akkor a Sony írta hibásan és én abból indultam ki. -
mintech07
tag
Nem lehet hogy ezt javítják majd valahogy? Csak ki adnak valami frissítést rá.
Én is rendeltem egy 55XH9096-ot, ennyiért nagyon jó vétel ettől eltekintve is. Ha kijönnek az új tv-k ilyen árba biztos nem kapni egy jó darabig őket. Az új konzolokon meg 4K 120 fps-el szerintem nem sok játék lesz. -
Albigator
őstag
válasz mintech07 #55236 üzenetére
De amúgy komolyan csak én voltam olyan palimadár aki pc gamingre vette az 55XH9096-ot? Mikor persze nem ez rá a legjobb megoldás tudom.
Konzolon le vannak ragadva az emberek h a mostani címek úgyis csak 60 FPS-el mennek általában.
Aki meg véletlen gépen játszik annak a 60 FPS egyértelműen szűk keresztmetszet.(#55232) Celtis
Ezek szerint az. Láthatod későbbi képen sima HDMI kábellel már több beállítási lehetőség lett NV vezérlőpultban.[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
válasz Albigator #55237 üzenetére
"pc gamingre az 55XH9096-ot? Mikor persze nem ez rá a legjobb megoldás tudom."
Hanem akkor mi?
Arra gondolsz, hogy van alacsonyabb input laggal rendelkező TV is?
Valamilyen, nem ide való, IPS paneles LG-re gondolsz?
De vajon annak milyen a képe?
Mert azért nem 100% játékra használja az ember a TV-t, néha filmet is nézne rajta, és, ha a sötét szobában az IPS panelen a fekete csak szürke, akkor hiába a néhány ms-al alacsonyabb input lag. -
-
Csandi
őstag
Szerintem arra gondolt, hogy egy gaming monitor a legjobb megoldás pc gamingre. Csak monitorban egy 27 vagy 32 colos, ugyanilyen gaming funkciókkal és közel sem ilyen jó HDR-el ellátott monitor is 1 misi. Persze, a célra jobb (ha nem kell a nagy méret), de sokkal drágább is.
-
Albigator
őstag
válasz icemad #55239 üzenetére
Igen ilyesmi. És nincs freesync vagy g-sync mint pl egy LG CX-nél.
"Mert azért nem 100% játékra használja az ember a TV"
És igen ezért vettem még is ezt a Sonyt. Mert főleg tv-zni fogok, vagyis inkább sportot nézni meg filmezni nem tv csatornákon keresztül. Gamingre is csak olyanra használom, amit inkább kontrollerrel jó játszani, pl Fifa.[ Szerkesztve ]
-
Derron
aktív tag
Ha valaki nem kemény vonalas gamer (konzol) akkor az XH95 is jó választás lehet?
Olvasgatom itt napok óta a 4:4:4 dolgot, tegnap elkezdtem utána járni a dolognak, sokkal okosabb még nem lett, de valószínűleg szükségem van rá (Egyenlőre nem tudom, hogy minek).
Ami biztos hogy 65" ban kell keresnem tévét, és mivel idén csak a Sony ad 10bit es kijelzőket, és a jelenlegi tévém is Sony ezért maradnék náluk. De ha már kifizet az ember 450.000ft ot egy készülékért, akkor szeretném ha az az adott év csúcsát jelentené, az az tudjon mindent oda vissza 2x. (Oled jelenleg nem vonz, főleg az ára miatt). -
Willhunting
aktív tag
-
Albigator
őstag
válasz mintech07 #55244 üzenetére
Hát reméljük...
(#55245) sheratan
Ez is igaz.Hát RTX 3080-3090-et, vagy majd ezeknek az AMD-s megfelelőjét (6800XT - 6900XT).
Az én kártyámmal ez az átlagos 4K teljesítmény:
Persze ez csak avg. Vannak játékok aminél jóval kevesebb van amelyikben jóval több, illyen a Fifa is. Ott nem kihívás 4k 120 FPS gyengébb kártyával se.Az én monitoromon hivatalosan is g-sync kompatibilis (48-144 Hz), de ugye tudja a freesync-et is. Nem rossz dolog ez ha van.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest