- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Mobil flották
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz Gombinyó #54455 üzenetére
Ha tudod távirányítóval kapcsolni a ledeket, akkor azt lehet még tenni. Én pont az ellenkezőjét utálom, a jelenlegi LG tévém kikapcsolja az áramot az USB-n, ha készenlétbe teszem, így nem tudom a digitális órát a tévébe dugni, mert amíg nem tévézek, addig nem mutatja az időt.
-
hegylako01
tag
válasz SzabóTamàs90 #54454 üzenetére
Pedig ott van
"Az USB-eszköz támogatott fájlrendszerei: FAT16, FAT32 és NTFS."
Help guide:
Sony C Android tv 2015
Sony D Android tv 2016
Sony E Android TV 2017
Sony F Android TV 2018
Sony F Nem Android TV 2018
Sony G Android TV 2019
Sony G Nem Android TV 2019
Sony H Android TV 2020
Ezek bekerülhetnének az összefoglalóba is -
Steelheart2
őstag
válasz PrinceHerceg #54415 üzenetére
Megoldodott a probléma.Ma jött egy frissités a TV re és telepittés után müködik a felvétel.:)
Iphone 13 pro,Xiaomi Mi 10 Pro 8/256,; Xbox Series X,Asus TUF Gaming FX 505 DT
-
gellei
aktív tag
Ezekkel a tv-kel már....
Csak 43-as jöhet szóba nekem, nagyobb nem.
Ezeket néztem ki: 43WF665, 43XG7005 és ha megéri a pluszt akkor esetleg 43XG8096.
Gondolom képminőségre kb ugyanaz, leszámítva a fhd vs 4k témát. Android nekem jó lenne, ezért gondoltam a 8ast.
Samu-ban 43TU8502 őt néztem, mindig Samu tv nk volt, és elégedett is vagyok velük, de erről nagyon sok rosszat olvastam, és konkrét véleményt eddig nem igazán írtak nekem, akinek van, vagy látta. Ha jól tudom az 43-ban is VA. Azt olvastam, hogy nagyon felhős, nagyon nagyon sötét, rossz a mozgás. Ez igaz mondjuk a Sony-kal szemben, amiket néztem? Vagy ez jobb lenne ebben a méretben képminőségben? Számomra az az elsődleges lenne, meccs természetesen.Piftuka véleménye is érdekelne!
„Uraim, ha ma veszítetek, akkor továbbra is a világ legjobb csapataként lesztek számon tartva - de ha nyertek, a nevetek örökre fent marad.” Josep Guardiola
-
törölt tag
Sziasztok.
Van a hálóban egy belépő szintü Sony kd49xe7096 tv a falra szerelve. Nem egy nagy eresztés a képe, de aludni mellette tökéletes
Komolyra forditva... Szerettem volna beállítani a folyamatosabb mozgást, mert főként 23.97-25fps körüli tartalmakat játszom le vele raspberry pi-ról. Természetesen az rpi mindig a forráshoz igazítja a kimenet fps-t, tehát a tv is azt kapja.
Megfigyeltem viszont, hogy a motionflow valahogy fejreáll a gyors mozgásoknál. Van valami köztes megoldás, hogy folyamatos legyen a kép, de ne kockásodjon?Van a nappaliban is egy öreg Sony 55-ös, még 3D-s tv (típust nem tudok fejből, de nem androidos és lassú a menüje is, főleg bekapcsolás után), de azon kívül, hogy a képe sokkal szebb, mintha a motionflow is jobb lenne rajta. Azon nem figyeltem még fel ilyesmi problémára.
-
TCr
veterán
https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
ArGab
őstag
Úgy tűnik igen, kvázi minden ATV2-es modell ott van a LATAM frissítési listában. A Sony Europe a FlatpanelsHD-nek már megerősítette, hogy még idén érkezik a frissítés az európai modellekre is. Ráadásul állítólag sikerült feltornázni a kernelt 4.9-esre, így - elvben legalábbis - további frissítések is lehetségesek.
[ Szerkesztve ]
-
Buckey
őstag
-
Iparmágnás
tag
Sziasztok! Most dobta fel a frissítést az XH90 elvileg a 2.1 HDMI is benne van.
Szerk: úgy látom valós link.
[ Szerkesztve ]
-
Iparmágnás
tag
VRR és ALLM csak később jön, egyelőre csak a 4k 120fps-t oldották fel. Pedig a VRR várósabb, mint a 4k 120fps...
-
Csandi
őstag
válasz Iparmágnás #54473 üzenetére
Fontos info még, hogy a 3-mas és 4-es számú HDMI csati frissült!
-
wrathchild
tag
válasz Piftuka #54405 üzenetére
Jogos a gondolatmeneted, de jelen esetben a kérdésem helyes volt
Épp azért vagyok kíváncsi a véleményedre, mert az általam olvasott hozzászólásaidból leszűrhető TV választási priorítások alapján az XG95 egy megfelelő választásnak tűnik, mégsem vetted meg, másnak viszont többször is ajánlottad.
Mint írtam, én is hasonlóan tettem, majdnem megvettem, de nem.
Pusztán csak kíváncsi vagyok, Téged végül mely tulajdonságai tántorítottak el? -
Chesterfield
őstag
Sziasztok!
Sziasztok!
Édesanyámnak keresnék 43-as android TV-t.
HBO GO, Netflix, Plex, RTL most, Kodi, Youtube, SD/HD
Fontos, hogy tudjon pendrive-ra adást rögzíteni.
Az ára jó lenne, ha 200 alatt megállna.KD-43XG8396 típust néztem ki.
Ez jó lenne erre a célra? Vagy másik típust javasolnátok helyette?köszönöm
-
sting2
addikt
válasz wrathchild #54477 üzenetére
Szerintem csak vár arra a " mindenesre" ami árban és tudásban pár évig ok lesz.
Mivel nem Gamer, inkább Filmes felhasználó - (remélem jól tudom), ezért még nehezebb választani, pláne, dönteni.
Mert elég nagy szórás van a márkák és azok tudása között, még ha csak a 2020 as évet is vesszük alapúl.Sound & Vision : Marantz- Sony - Playstation
-
ozzy711
őstag
Megjött az automata frissítés az xh90-hez. A hdmi3 már earc képes. Gondolom a 4k 120 hz is oké, csak még nincs videókarim amivel ki tudnám próbálni.
-
Piftuka
veterán
Nem. Nem LED-es fényforrás okozta, és a korábban linkelt HDTVTest videón is kiválóan látszik.
Vincent még külön ki is emelte (később update-elte a videó alatti információt is). Mindig el szokta mondani, ha az általa tesztelt tévén "rainbow effect" jelentkezik a "csodabevonat" miatt.
"Aquila non captat muscas."
-
Piftuka
veterán
válasz gellei #54464 üzenetére
Hát ha mindenképpen a 3 SONY közül választanál, és fontos az Android OS (és az azzal együtt járó "sallangok"), akkor az XG8096 az egyetlen választás.
Bár 150.000 forintból én biztosan más tévét vennék. De tudom... max. 43 col... Még így is... ha IPS panel, akkor én az LG palettájáról választanék. Ennyiből már kikerül az új "NANO" széria belépő darabja is.
(Igaz, ott nincsen Triluminos panel, és Android, cserébe van jobb kontraszt, és WebOS.)
-
Piftuka
veterán
válasz wrathchild #54477 üzenetére
"Pusztán csak kíváncsi vagyok, Téged végül mely tulajdonságai tántorítottak el?"
Egyébként a szó klasszikus értelmében semmi nem "tántorított el". Csak még várok.
Viszont ahogyan fentebb is írtam, nagyon nem tetszik, hogy a fő gyártók évről-évre visszafelé fejlesztenek. A 4K@120 Hz, ilyen app, olyan új OS, és a hasonló "sallangok" implementálása számomra teljesen irreleváns.
A panel színmélysége, kontrasztja, fekete szintje, általános minősége, a mozgásmegjelenítés viszont nem. És hát sajnos éppen ezekben lépeget visszafelé az összes ismert márka felsőkategóriás LCD készüléke!
-
Joshi
titán
válasz Piftuka #54483 üzenetére
Nem tudom mire vársz, arra semmiképpen ne várj, hogy egy 65"-nál nagyobb képátlójú tévé olcsó lesz, ráadásul a felső kategóriában. Ha észre vetted volna a gyártók trendje az, hogy aránylag magas áron kivezetik a régi terméküket és jön a még drágább új modell. Az autóiparban is ez van, már nincs olcsó de jó autó.
Az LCD pedig azért "korcsosodik", mert az OLED mellett nem tehet mást tenni mint vágni a budgetet, hogy eladható legyen a termék. Lehetne nagyon jó LCD paneleket gyártani, de az OLED mellett nem éri meg a gyártásuk, így marad a kompromisszum és ügyeskedés.[ Szerkesztve ]
-
Piftuka
veterán
válasz #16820480 #54484 üzenetére
Senki nem marad le semmiről. A következő 1-2 év alapjaiban fogja meghatározni az LCD tévék jövőjét.
Egyébként ha a "nagyok" nem is hajlandóak lépni (Mini LED, rengeteg dimming zóna irányba) ott van még a TCL és a Hisense. Ők speciel folyamatosan fejlesztenek.
-
törölt tag
válasz Piftuka #54487 üzenetére
Lehetséges, mondjuk én úgy tervezem, hogy veszek egy tévét most, aztán visszavonulok egy barlangba és a következő 10-15 évben (vagy amíg el nem romlik) nem nagyon leszek kíváncsi rá, hogy mit csinálnak. Kb semmi olyan nincs a láthatáron, ami érdekelne (4K-nál feljebb nem megyek felbontásban, 120Hz-nél feljebb sem látom értelmét, 14ms input lag is elég jó 4:4:4 mellett).
Egyedül a miniLED lehet érdekes talán, de majd 10 év múlva, ha lehet max 200 ezer környékén kapni -
spartan44
tag
Sziasztok!
Pár hónapon belül (lehetőleg karácsonyi ajándékként) terveznék majd egy TV-t vásárolni.
Sajnos elég laikus vagyok a témában, a most használt TV-m egy FullHD felbontású, 11 éves Samsung TV. Egy kis segítséget szeretnék ezért kérni.A fő szempontok nálam:
- PS5-höz kell elsősorban, de nem kell minden extra funkció. Nem kell a HDMI 2.1, a VRR-támogatás és társai. Ha tudja a 4K 60 FPS-t, meg a HDR-t, meg kiváló a hangzása, az nekem már tökéletes. :)
- Átmérőben ilyen 120-125 cm körülit szeretnék.
- A LED, OLED-es kijelzőt jobban preferálnám, de ha LCD marad, az sem akkora gond.
- A PS5 mellett a másik fő funkció, amit használnék rajta, az a YouTube. Viszont a gyári, reklámokkal teleszórt YouTube-ot utálom, így csak olyan keszülékek jöhetnének szóba, amik Android TV alapúak, mert ha jól tudom, arra fel lehet tenni ilyen Vanced-alternatívájú appot. (Samu TV-k nálam ezért is ki lettek csukva, mert azokon ugye asszem nem Android fut.)
- És végül az ár. Max. 200-210-ig tudok elmenni.Nézegettem már pár ajánlatot és van egy típus, ami elég tetszik. Egész konkrétan ez egy SONY KD-49XH8096B. Sajnos a központi szalon weboldalát már későn találtam meg. Ott nemrég épp akciós volt és + 3 év gyártói garanciával (így összesen 5 év garival) 210 lett volna. Most sajnos pont az eredeti árra ment vissza, de talán majd még karácsony előtt akciózni fognak, úgyhogy majd figyelem.
Mit gondoltok, ez a TV jó lehet? Vagy van esetleg valakinek más ajánlata?
Előre is köszönöm a segítséget mindenkitől! :)
-
semetka
őstag
XE8505-nek minden HDMI-je tud 4k/60fps + HDR-t?
==Gigabyte Z170X Gaming 3 Core i5-6600 2x4GB DDR4 2666MHz Kingston HyperX Fury with Intel HD Graphics 530==
-
medve75
csendes tag
Sziasztok.Sony kd65x7055,kd65xg7005 mindkettő IPS paneles ? Kollégámnak kellene infó,nekem kd55xg7077 van azt tudom hogy VA paneles.A kettő 65-ös közül melyik a jobb vétel?Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
semetka
őstag
válasz Csandi #54494 üzenetére
Jogos amit írsz. Nem gondolkodtam eladásban , még ha az 5 viszi a 4es játékokat is. Még nem döntöttem mi lesz a 4 sorsa.
@speter33: akkor valamit találnom kell amit még be tudok dugni mert ezen az elosztón marad 1 szabad slot
==Gigabyte Z170X Gaming 3 Core i5-6600 2x4GB DDR4 2666MHz Kingston HyperX Fury with Intel HD Graphics 530==
-
Celtis
veterán
válasz spartan44 #54490 üzenetére
Csak a rend kedvéért, a LED (és QLED is) valójában LCD, csak másként nevezik. Csak az OLED más, de az nagyon. LCD-ken belül pedig a VA és IPS paneleket kell megkülönböztetni. A VA panel hátránya a kisebb betekintési szög, az IPS hátránya, hogy a fekete az inkább szürke rajta. A PH topikokban sokkal inkább a VA-t szokták ajánlani. Az általad kinézett TV IPS-es.
A kiváló hangzás alatt mit értesz? Mert ezek lapos TV-k ebben nem igazán jeleskednek, kivéve néhány csúcs modellt. Mindenképpen érdemes kipróbálni, nehogy csalódás legyen a vége.
Ahogy mindenkinek, neked is a 9-es sorozatot ajánlom. Ha még elkapsz egy 55xf9005-öt 250 körül, látványosan jobb képminőséget kapsz, mint a kinézett készüléken. Ha egyébként elfér az 55-ös attól nem kell félni, hogy túl nagy lesz. Ilyen nemigen fordult még elő. Ha pedig nem fér el, akkor helyet kell csinálni neki. -
vlevi
nagyúr
válasz Celtis #54498 üzenetére
Jaja. Jól mondod. A marketingosztály a bűnös, mert kitalálták a LED TV elnevezést, pedig egyik sem az. 10 éve a háttérvilágítást még fénycsővel oldották meg, azokat hívták LCD TV-nek. Aztán, amikor áttértek a LED háttérvilágításra, meg kellett valamivel különböztetni, és jól hangzott, hogy ez LED TV. Pedig mindkettőben ugyanaz az LCD panel van.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom mobilszolgáltatások
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Diablo IV
- Microsoft Excel topic
- Windows 11
- Windows 7
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- További aktív témák...