- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Mobil flották
-
Mobilarena
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
TL-WR841N szetszedeserol valakinek otlete?
Van ertelme a hutest tuningolni rajta? o.OEverybody lies.
-
Topikgazda
-
veterán
válasz Gubek-Einste #21452 üzenetére
De nem tudom, hogy szedjem szet
A ket csavar utan meg nem ugrik szet, a kis pockoket mivel tudom kioldani?Everybody lies.
-
krystman
őstag
Sziasztok! Adott egy Edimax router kb 5 éves, és egy Diginet 50/30-as. A Wifijén max 20/20 jön le maximum, így a laptopot kábellel kötöm rá a routerre. A gondom az, hogy átjön a 50/30 viszont letöltés közben ingadozik a sebessége. Eléri az 50 Mbitet letöltés közben, de abban a pillanatban vissza is zuhan 10Mbitet, tehát 40Mbitre. Aztán újra vissza felmegy 50re. Ha közvetlenül rákötöm a gépre a netet, akkor nincs ez az ingadozás. Csak routeren keresztül. Mi lehet szerintetek? A router nem bírja már?
-
legenda
válasz krystman #21454 üzenetére
szia,
sokat segítene az edimax router pontos típusa, hogy a hardver alapján pontosabbat lehessen mondani, de elképzelhető, hogy gyenge az 50/30 pppoe terheléses net alá.
a wifi 20 megabit/sec pedig a g szabványos átvitel miatt lehet, az 50/30 átviteléhez már n szabványos kapcsolat kell.Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Mtomasz81
tag
válasz Intruder2k5 #21437 üzenetére
Köszi! Persze hülye kérdés volt , hisz a pendrive-ot is mindig el szokom dobatni. Két kérdésem még lenne az asus routerbe nem lehet kikapcsolni a lemezellenőrzést valahogy, illetve csak download master alkalmazás van a routerhez vagy lehet más alkalmazást is feltelepíteni?
-
MODERÁTOR
-
Unteroff
aktív tag
Üdv!
Szomszédomnak tönkre ment néhány napja, a nagy viharokban modeme (egy sima D-Link), ami egy TP-Link TL-WR741ND routerhez volt csatlakoztatva, annak nincs semmi baja. T-Home-s netje van, és felhasználó/jelszó párossal kell minden bekapcsolásnál csatlakoznia a nethez.
A boltban ajánlottak neki és megvett egy TP-Link TD-8961ND routert. Vezetéken működik simán a net, de a wifi sehogy nem akar. Látja a gép, a mobilom rá is csatlakozna, de nem küld jelet. Próbáltam mind a CD-s varázslóval, mind a router-es varázslóval is. A CD-s varázslónál a legutolsó pontnál vagy 020, vagy 015-ös hibát ír ki, neten nem nagyon találtam semmit.
Mi lehet a probléma? már többször reseteltem, újraindítottam, más beállítást megadtam, még lekódolás nélkül se volt wifi kapcsolat.Előre is köszönöm a válaszokat!
[ Szerkesztve ]
Steam: BlasiusUnteroffizier SC: Felcser Origin: Felcser_HUN Uplay:FelcserBlasius
-
calogero198
csendes tag
TL-MR3220 routerrel szeretnék WiFi IP kamerát nézegetni, olyan helyen (erdő) ahol nincs net, csak GSM lefedettség. ehhez vennék usb-s modemet. de ez a kompatibilitási dolog "aggaszt". a router listában nincs olyan modem típus, ami beszerezhető telenor, voda lidl, tesco stb. helyeken. Azt mondják ezek elavultak (szerintük). a firmware frissítés szerint sincs olyan újabb típus amit támogat a router. Mit lehet tenni?
-
MODERÁTOR
válasz calogero198 #21459 üzenetére
Szia!
Ennek óvatosan állj neki, még mielőtt pénzt fektetsz a dolgokba, mert mobilnettel ezt a kérdést már számosan megszívták, ugyanis a szolgáltatók többsége NAT-olt címet oszt az előfizetőknek, de legalábbis a távoli elérést tiltja! Persze ennek okaként az előfizetők védelmét jelölik meg, de esetedben ez részletkérdés, a lényeg annyi, hogy nem fog működni! Ha jól rémlik, akkor a Telekom-nál lehet kérni üzleti mobilnet előfizetést, persze nem a magánnal egyező árban, és ezen lehet kérni a publikus címet, illetve talán az Invitel az, ami alapból sem blokkolja ezt a szolgáltatást, de még mielőtt anyagiakat fordítasz a dologra, ennek járj utána!
-
calogero198
csendes tag
válasz Intruder2k5 #21460 üzenetére
És ha nem on-line szeretném a kamerát nézni, csak mozgás esetén képet küldene mms-ként vagy e-mailen? Akkor kikerülhetem az "üzleti csomagot"? Úgy tudom a GSM-es vadkamerák képesek erre!? Valami hasonlót gondoltam ip kamera + router párosítással...
-
MODERÁTOR
válasz calogero198 #21461 üzenetére
Természetesen ez működik, a router LAN oldaláról bármikor lehet kapcsolatot kezdeményezni, azaz a kamera gond nélkül tud képet küldeni!
-
calogero198
csendes tag
válasz Intruder2k5 #21462 üzenetére
És mennyire "szent írás" ez a modem kompatibilitási dolog. Szóval valóban a tl-mr3220 router támogat 4db A4-es oldalnyi modemet, de amit kapni lehet az szinte mind más pl.: router MF668+ támogatást olvastam, de MF667 és MF 668 (+ nélküli) kapható szinte mindnhol... Erre van valami megoldás?
-
MODERÁTOR
válasz calogero198 #21463 üzenetére
A támogatási lista annyit jelent, hogy azok a modellek lettek tesztelve, és tuti működnek! Hogy valamely modem nincs a listán, az annyit jelent, hogy nem tesztelték! Nyilván valamennyi lutri így benne van a dologban, de hát ez már csak így működik sajnos!
[ Szerkesztve ]
-
calogero198
csendes tag
válasz Intruder2k5 #21464 üzenetére
Még egy naiv kérdés! Ha bemegyek a telenorba beviszem a routerem, kipróbálom valamelyik modemmel és ha netán felismeri megveszem. De, muszály nekem a SIM-et is ott megvenni vagy ezek a modemek bármelyik szolgáltatóéval használhatók?
-
MODERÁTOR
válasz calogero198 #21465 üzenetére
Ezt én nem tudom neked megmondani, de ha a mobilokat veszem alapul, akkor azt kell gondoljam, hogy ha egy "akciós" darabot választasz, akkor az biztosan szolgáltató függő, és csak kártyával együtt megvehető! Nyilván árulnak független darabokat is, csak kérdés, hogy árban az mennyire éri meg! De mondom, erre a válaszra tuti nem én vagyok az alkalmas ember!
-
calogero198
csendes tag
válasz Intruder2k5 #21466 üzenetére
Igen, ez a téma már eléggé elkanyarodik a fórumtól... De sok információt adtál. Köszönöm!
-
VeryByte
őstag
válasz calogero198 #21467 üzenetére
Keress olyan router-t, ami nem stick-es, hanem sim-et tudsz beletenni. Van ilyen talán a tp-link kínálatában is. (TP-Link TL-M5350, bár itt meg nincs RJ-45)
"What is the most important thing in a woman?" - "The soul."
-
Topikgazda
válasz VeryByte #21468 üzenetére
D-Link DWR-921/E router-be is lehet tenni közvetlenül SIM kártyát, viszont cserébe az ára már elég húzós.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
laacika
tag
Sziasztok.Van egy Acces Point-om,eddig nem volt vele gondom,de mostanság nyöszörög,a böngésző cimsorába irva bejön az Ap menüje de nem rendesen tölti be,van hogy csak tölt tölt de nem tölti be rendesen,pl:félig üres marad a mező,vagy a wifi listát nem tölti be.Valakinek valami ötlete?Megköszönném mert már kiakaszt. jaj még annyi hogy Firmware-t frisitettem a legújabbra a gyártó lapjáról.Vagy esetleg a win8 kavar be?Köszönöm.
Úgy tanul az ember ha kérdez!!
-
laacika
tag
-
MODERÁTOR
-
krealon
veterán
válasz calogero198 #21463 üzenetére
"És mennyire "szent írás" ez a modem kompatibilitási dolog. Szóval valóban a tl-mr3220 router támogat 4db A4-es oldalnyi modemet, de amit kapni lehet az szinte mind más pl.: router MF668+ támogatást olvastam, de MF667 és MF 668 (+ nélküli) kapható szinte mindnhol... Erre van valami megoldás?"
Ha jot akarsz magadnak, akkor hasznaltan veszel egy Huawei E1750 (masneven T-mobile Web'n'walk stick V). A neten konnyen talalni hozza kodot, amivel fuggetlenitheto (ingyen) es biztosan kompatibilis a router-rel.
A nehezebbik kerdes, hogy hogyan teszed az egeszet idojaras-allova, mert szellozesre szukseguk van a reszegysegeknek, de ha bejut a viz (kicsapodik a para), akkor a korrozio megeszi.
-
laacika
tag
(21470)-es kérésre kérdésre legyenszives valaki valami okosta mondani!Nagyon hálás lennék.
-
MODERÁTOR
-
laacika
tag
válasz Intruder2k5 #21476 üzenetére
Próbáltam,sőtt Operával is.Még roszabb!
-
Topikgazda
-
laacika
tag
válasz Gubek-Einste #21478 üzenetére
A menüben gondolsz a Restart-ra?Vagy az Ap-n kellene keresnem reset gombot?Úgy emlékszem hogy nincs,föl kell mennem a padlásra.
-
Sheld
senior tag
Sziasztok!
Győrben Vidanet előfizetésem van 40megás netre.
Van itthon két routerem, egy Asus RT-N12E, amin tökélesnek tűnik az internet, a probléma azzal van, hogy néha gondol egyet és kikapcsolja a wifi-t, ilyenkor mind3 gépünkön szakad a net értelemszerűen, majd a router újraindítása után, vagy ha várunk 2-3 percet ismét jó minden.
A másik delikvens egy TP-link router, aminek meg az a gondja, hogy WiFi-n keresztül elveszti a netet. Maga a kapcsolat aktív marad, csak az internet "nem jön át". UTP kábellel csatlakozva a routerhet nem szakad a net.
Az Asus routeren frissítettem a firmware-t, újra és újra beállítottam. A TP-link routeren mondjuk nem frissítettem semmit, de sokáig problémamentesen üzemelt.
Valakinek van valami ötlete a probléma megoldására? Jómagam már két hete szívok vele.
Az a vezeték, amiben van áram, pont úgy néz ki, mint amelyikben nincs, csak más a fogása!
-
legenda
szia,
kezdésnek térképezd (inssider3) fel az elérhető wifi hálózatokat, hátha csak egy - vagy több - azonos vagy szomszédos csatornán forgalmazó hálózattal akad össze a tiéd, és ezért adódik a probléma mind a két router wifi szórása kapcsán.
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Topikgazda
-
laacika
tag
válasz Gubek-Einste #21482 üzenetére
Köszi,Reset megvolt,semmi javulás!
-
MODERÁTOR
-
YellowFlash
aktív tag
Sziasztok!
Hol is kezdjem...
TP-Link WR740N-es routerem van. Ledobálja a wifit a telóról (tuti, hogy a router a hibás, mert máshol sosincs gond a wifivel). Megpróbáltam firmware-t frissíteni, csak épp hajnalodott, én meg fáradt voltam. Úgy tűnt, hogy tégláztam a routert. Net nem jött a routerről, csak ha a modemre dugtam a gépet. Ezután megcsináltam az áram ki/reset be/áram be/reset ki varázstrükköt. Erre fel, a drága fogta magát, és most már beton stabilan ad netet, de nem érem el a 192.168.0.1-en a routert, mint eddig és a wifinek is kampó.
Kérdésem az lenne, hogy az webes admin felület nélkül lehet-e Management Mode-t elérni, hogy újrarakjam a firmware-t (ez már tuti jó, kb 20x lecsekkoltam ), vagy felejtős mostantól a wifim?They don't know... PepeLaugh
-
krealon
veterán
válasz YellowFlash #21486 üzenetére
Ha a firmware-ed bootloader-e nem eleg friss, hogy TFTP-n eletheto legyen, akkor csak a soros portos elesztes marad.
(#21487) d@minator
"Megoldódott a youtube és facebook probléma. Vírus állította át a routert. Újra kellett konfigurálni a routert. Persze a dolog többeket is érintett ebből gondolom a szolgáltató felől jött a baj."A router-eket a belso oldalrol (javascript es tarsai) sokkal konnyebb tamadni es megtorni, mint kivulrol, ezert viszonylag kicsi a valoszinusege, hogy a szolgaltato felol nyomtak fel.
Ehhez eleg, ha a router alapertelmezett ertekei nem kerultek atallitasra (LAN IP, admin password) -
d@minator
addikt
válasz krealon #21488 üzenetére
A dolog egy viharral kezdődött bár nem tudom volt e köze hozzá de utána a youtube.com és facebook.com oldalakra nem lehetett csatlakozni sem laptoppal sem telefonokkal. Víruskeresés után a helyzet ugyanaz teljes win telepítés után ugyanaz.
Mint kiderült több háztartásban egy időben jelentkezett a probléma.
A youtube.com-ra a NOD32 trójait jelzett, a facebookra pedig hogy a flashplayer elavult. A szolgáltató természetesen ki akarta kapcsoltatni a vírusirtót és azt mondták ez nem szolgáltató probléma hiszen van net. 10-15 telefon és levélváltás (4nap) után kimentek és újrakonfigurálták a routert.Csak azért írtam ide hátha valakinek lesz hasonló gondja akkor ne hagyja magát a szolgáltatóval szemben fenyegetni, hogy 7000Ft a kiszállási díj ha nem az ő saruk akkor ezt ki kell fizetni. Na meg az első telefon után lezárták a dolgot mivel van net csak ezt nem közölték. Ha nem telefonál az ismerősöm újra akkor csak várhatta volna, hogy megjavul valamikor.
Ha van ötleted, hogy mi történhetett szívesen meghallgatom.
-
krealon
veterán
válasz d@minator #21489 üzenetére
"A dolog egy viharral kezdődött bár nem tudom volt e köze hozzá de utána a youtube.com és facebook.com oldalakra nem lehetett csatlakozni sem laptoppal sem telefonokkal."
A nagyobb tech-oldalak, felismerve az IPv4 korlatait, mar elsodlegesen IPv6-on kommunikalnak.
Peldaul a facebook.com feloldasa a google es az OpenDNS szervereivel:
C:\>nslookup facebook.com 8.8.8.8
Server: google-public-dns-a.google.com
Address: 8.8.8.8
Non-authoritative answer:
Name: facebook.com
Addresses: 2a03:2880:2110:df07:face:b00c:0:1
173.252.110.27
C:\>nslookup facebook.com 208.67.222.222
Server: resolver1.opendns.com
Address: 208.67.222.222
Non-authoritative answer:
Name: facebook.com
Addresses: 2a03:2880:2110:df07:face:b00c:0:1
173.252.110.27Mint lathato elsodlegesen az IPv6-os cimeket kapjuk meg.
Magyaroszagon gyakorlatilag egyik szolgaltato sem kinal IPv6 elerest, igy ezekkel a lapokkal gyakran elofordulnak anomaliak a kulonbozo kerulomegoldasok (Teredo es egyeb 6to4 alagutak) miatt."Mint kiderült több háztartásban egy időben jelentkezett a probléma."
Ettol meg lehetseges, hogy a bongeszoben, egy reklam mogott rejtozo idozitett trojai allitotta at a router-t, aminek az IP es jelszo beallitasai gyari alaperteken voltak.
"10-15 telefon és levélváltás (4nap) után kimentek és újrakonfigurálták a routert."
Ez megerosit abban, hogy nem voltak rendesen beallitva.
Ha at van allitva legalabb az admin jelszo, akkor mar lenyegesen lecsokken a router-ek tamadasi felulete. De ezt sokan nem is tudjak, pedig az elso dolog amit meg egy ember is megprobal, az a gyari alapertelmezett ertkek tesztelese.
-
CloZee
aktív tag
Egy érdekes dologgal állok szemben.
Vettem egy Tenda N630 v2 routert Aliexpressz-ről, ami meg is jött rendesen, a leírásban szereplő angol firmware-el, viszont olyan ez a router mintha nem is létezne.
Az alján az szerepel: Tenda N630 v2, ahogy a leírásban is, viszont a webes feluleten a címsorban Tenda N11-van (ilyen nem létezik), a statuszban pedig hardware v3, miközben a router alján v2, a firmware verzió pedig 5.07.49_en, amit ha beírunk google-be a Tenda N630 névvel karöltve, akkor nulla találatot fogunk kapni. Direkt megnéztem a kínai Tenda oldalt az angol és a magyar mellett de sehol sincs semmilyen információ. Ez eddig nem is lenne nagy gond, de egy Tp-Link Wr1043Nd v2 routerhez lenne csatlakoztatva, mint repeater, viszont a WDS módja nem akar működni. Azt írja csatlakozott a Tp-link routerhez, de internet az nincs (Ap+ WDS van beállítva a Tp-linken a Gargoyle firmware-ben). A WISP mód pedig kemény 10Mb/s sebességet produkál a 60 Mb/s -es netből, miközben ez a Tenda router elméletileg 300Mb/s-es (tudom 150-150, de ez is 60 felett van bőven).
Ha simán beírod a Google-be, hogy Tenda N630, az aukciós oldalak kivételével egyetlen érdemi találatot sem kapok. Ellenben, valahogy sikerült felkeverednem erre az oldalra, ahol rákeresve a "5.07.49" firmware verzióra a következő routerekhez dobott ki találatot: N150, N301.
Azért lenne jó valamit kideríteni erről a routerről, mert hátha van hozzá elérhető firmware frissítés vagy 3rd firmware, amivel jó lenne a WDS módom. Aki kideríti mi is ez a router valójában, az kap egy sört.
Ui: Azt nem hinném, hogy hamisítvány lenne, mert elég jó értékelése van az eladónak, illetve senki sem panaszkodik feedback-ban erre (gondolom nem repeaternek használják, bedugták és ment).
[ Szerkesztve ]
-
Sheld
senior tag
válasz Intruder2k5 #21485 üzenetére
Megtörtént. A csatorna fix állítása. Ma volt a szerelő, modemet cserélt, meg a kábelek korrózióját eltávolította.
Mielőtt jött a szerelő, a wifi beállításai:
wireless mode: b/g mixed
channel: 11+(extension channel: 7)
channel bandwith: 20/40MHzItt voltak olyan problémák, hogy ingadozott a sebesség.
Most:
wireless mode: n only
channel: 11+(ext. channel: 7)
channel bandwith: 40MHz
Meglátjuk hogy milyen. Ti milyen beállításokat ajánlotok?Asus RT-N12E
Az a vezeték, amiben van áram, pont úgy néz ki, mint amelyikben nincs, csak más a fogása!
-
laacika
tag
21470-re valaki legyenszives irjon aki tud rá megoldást.Köszönöm szépen!
-
Topikgazda
-
deathtania
senior tag
sziasztok!
nemrég jutottak el szüleim oda, hogy végre bekössék a netet, és az Invitel "megajándékozott" minket egy ZTE ZXHN H108L típusú "csodával". Mivel nem teljesen vagyok elégedett a cuccal (routertől kb 10 méterre a szobámba már hiába van 1-es erősségű jel, net az már nincs..., én meg Bpesten egy 100MB-es digihez vagyok szokva...), gondoltam kicsit átnézném a menüjét, de a problémám az, hogy már be sem hozza a 192.168.1.1-et (pedig a manualjában is ez van megadva), plusz pár alkalommal már volt újraindítva is, így nem értem, miért nem tudom elérni a cuccost. van esetleg valakinek valamilyen ötlete, hogyan tudnék belenyúlni a routerbe?
először próbáltam wifi-n keresztül csatlakozni, aztán most már kábelen dugtam rá a notim, de még mindig semmi...
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz deathtania #21495 üzenetére
Konkrétan ehhez a típushoz nincsen az Invitel oldalán leírás de hátha valamelyik másikéval egyezik.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
deathtania
senior tag
válasz Gubek-Einste #21497 üzenetére
köszi! csekkolom... amint betölti az Invitel oldalát. mókás, hogy az ő hálózatukból nem érem el a honlapjukat, míg minden mást igen...
-
laacika
tag
válasz Gubek-Einste #21494 üzenetére
Sajnos én annyira nem értek ezekhez,kicsit érthetőbben kellene elmagyaráznod ha megkérhetlek,privi üzibe ha leirnád illetve próbálnál segiteni akkor megköszönném.
Arra gondoltam veszek egy hállókártyát hogy ne az alaplapi lan-ra legyen kötve,hátha segit.Nemtudom.Köszi mégegyszer.Úgy tanul az ember ha kérdez!!
-
VGYke
addikt
Sziasztok! De tényleg, kinek van tapasztalata "ac" szabvánnyal kapcsolatban?
Ha a router Asus RT-AC68U lenne (ami most Asus Rt-N66U) és a wifi "vevő" Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac Supports dual band frequency 2.4/5 GHz, akkor 100Mbps felett lenne esélyem a Wifi sebességre?kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest