- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Mobil flották
-
Mobilarena
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
KismAji
tag
Sziasztok, olyan problémám lenne, hogy 2 napja rendeltünk egy ASUS RT-N12 D1 routert és kb 3-5m-ig van normális jelerőssége.
Neten olvastam róla teszteket, hogy nagy a wifi hatótávolsága, illetve itt fórumon is megkérdeztem és ezt ajánlották használatra. A router összerakása után végigment az általános telepítésen, majd újra lett indítva. Az asztalon lévő számítógép tetején lett elhelyezve a fal mellett. A másik szobában már nem lehet venni normálisan a jelet a telefonnal.
Holnap veszünk hosszabb kábelt és máshova lesz rakva a router, hátha a vályog fal árnyékolja le.
Tudnátok segíteni esetleg, hogy mit lehetne tenni, hogy nagyobb legyen a hatósugara wifinek?
Válaszotokat előre is köszi,
D. -
MODERÁTOR
-
KismAji
tag
válasz Intruder2k5 #20252 üzenetére
Hello, nincs más látható wifi. Még úgy is komolyan árnyékolhatja a jelet, hogy kb a 1,5-2m-es ajtó van és az mindig nyitva van?
-
MODERÁTOR
válasz KismAji #20253 üzenetére
A vastag vályog fal semmiképpen sem jó, de ugyanakkor a nyitott ajtó is könnyít a dolgon, ha van rálátás! Akkor is megpróbálnám a csatorna fixálást, ha nincs más WiFi, akkor az 1-est választva!
Claude Leon, igen, bár ebből a szempontból nyerő lehet a padlás, hiszen a födém általában két hajópadló, és legfeljebb egy kis agyag, ugyanakkor a nyári kánikulák miatt, és az ott nem ritka 50-60 fokos hőség miatt ezt inkább nem javasolnám!
[ Szerkesztve ]
-
KismAji
tag
válasz Intruder2k5 #20255 üzenetére
Egyelőre marad akkor az áthelyezés. Utána nézek ennek a csatorna beállításnak, mert sajnos csak távsegítséget tudok nyújtani a beállításában mivel sajna 180km-re van jelenleg a barátnőm akinél van a router.
Köszi a segítséget
-
Echo_
csendes tag
Sziasztok!
Egy kábelmodemre van csatlakoztatva egy netgear WGR614v9 router a legfrissebb firmwarrel. Erre csatlakozik két lan kábellel egy számítógép és egy tp-link tl-wr841nd típusú router, amin szintén a legutóbbi firmware van. A netgear router ip címe 192.168.1.2 és a dhcp 1.100-tól osztja az ip-ket. A tp-link router ip címe 192.168.2.2 és 2.100-tól osztja az ip címeket. A netgear lan portjából megy a lankábel a tp-link wan portjába. A probléma a következő lenne, hogy másfél vagy 2 hetente újra kell indítani a routereket, mert nincs net. Gyakran előfordul egy nap az is, hogy a wifi hálózaton nincs net. Se laptopon, se telefonon. Megnéztem, hogy kap ip-t a gép és nem is jelzi, hogy korlátozott lenne a kapcsolat. Mind a kettő routert tudom pingelni is.
A segítségeteket előre is köszönöm! -
Topikgazda
-
Claude Leon
senior tag
válasz Gubek-Einste #20259 üzenetére
Azt se felejtsd megemlíteni, hogy AP/switc-ben LAN-LAN öszzekötés kell
-
Topikgazda
válasz Claude Leon #20260 üzenetére
A linkelt leírásban minden benne van.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Echo_
csendes tag
Sajnos LAN-LAN módban is fennállt a probléma és a két routert nem tudom megcserélni mert a netgear antennájának jele kevés itt az emeleten nekünk.
Köszönöm az eddigi válaszokat![ Szerkesztve ]
-
Ryder1
senior tag
Sziasztok!
TP-LINK WR740N routerem van, firmware-t frissítettem rajta, azóta pedig nincs net. Se routeren keresztül, se úgy ha közvetlen dugom rá a netet a gépre. Tuti biztos, hogy jó felhasználónevet és jelszót írtam be. Ilyenkor mi az isten van? Volt már áramtalanítás, router reset, de semmi.
-
Jocky
tag
Sziasztok!
Látom, hogy, sok hozzáértő van ebben a topicban és segítséget szeretnék kérni! Van egy Cisco WRT 320n-es wifi routerem és az a problémám vele, hogy csak 13-14 mb a sebessége wifin és vezetéken is! 60 mb-os a netem és ha közvetlenül a modemre kötöm vezetékkel a laptopot akkor 63 mb-ot mérek, ami tökéletes. Tudnátok segíteni, hogy mi lehet a gond a routerrel? Minden alap beállításon van. A wifi jel is nagyon jó. Nem nagyon értek a router témához, úgyhogy kicsit szájbarágósan írjatok, ha lehet! Köszi! -
krealon
veterán
"Van egy Cisco WRT 320n-es wifi routerem és az a problémám vele, hogy csak 13-14 mb a sebessége wifin és vezetéken is! 60 mb-os a netem és ha közvetlenül a modemre kötöm vezetékkel a laptopot akkor 63 mb-ot mérek, ami tökéletes."
Ilyen esetben a legegyszerubb modszer, ha nincs szenne konfiguralva az eszkoz, hogy visszaallitod gyari alapertekekre es ujra beallitod rajta a dolgokat.
Lehetseges, hogy kezd faradni a tapegyseg es ezert nem tul acelos a teljesitmenye, tekintve hogy eleg regi mar ez a tipus (a legfrissebb firmware hozza 2011-es).
Kapcsolouzemu tapegyseg teszteles -
MODERÁTOR
Szia!
Nézd meg a gyártó oldalán, hogy van-e újabb firmware annál, ami jelenleg rajta van! Ha igen, akkor töltsd le, tedd rá a routerre, majd ha ezután elindult, akkor áram alatt nyomj neki 10mp reset-et, állítsd be a netet, a wifi-re egy wpa2 védelmet, és ezután próbáld ,meg ismét a mérést!
-
Jocky
tag
válasz Intruder2k5 #20267 üzenetére
-
MODERÁTOR
-
Jocky
tag
válasz Intruder2k5 #20269 üzenetére
Nem bánnám én sem, de nem tudom mit csináljak vele! Tudsz valami tippet adni? Nincs erre a típusra Tomato firmware? Kipróbálnám azt is, hátha jobb lenne, de nem találtam. Vagy teljesen más lehet a gond?
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Esetleg próbáld meg Tomato-val is! Egyéb ötletem nincs...
szerk.:
Látom közben Te is erre jutottál!A TomatoAnon szerint Linksys WRT320N típuson leginkább a Max build használatos! Ebből a legfrissebbet itt találod!
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Ja igen, ha fent van, akkor kezdésnek NVRAM törlés!
Administration -> Configuration -> Restore Default Configuration -> Erase All Data In NVRAM Memory -> OK
-
Jocky
tag
válasz Intruder2k5 #20272 üzenetére
Köszi, kipróbálom! Ha nem jelentkezek akkor nem lett jó!
-
MODERÁTOR
Keresgéltem WRT320N routing sebességgel kapcsolatos infót!
-
Jocky
tag
válasz Intruder2k5 #20274 üzenetére
Felraktam, kiírta, hogy újraindítja a routert, de most meg nem enged be, mert jelszót kér! Próbáltam azt is ami volt a DD-WRT-n és az admin,admin-t is, de egyiket sem fogadja el!
-
MODERÁTOR
-
Jocky
tag
válasz Intruder2k5 #20276 üzenetére
Reseteltem, így beengedett az admin, admin-nal, de nem jó a sebesség! Három mérést csináltam. első 18 mb, második 7,5, harmadik 8 mb. Jobb volt a DD-WRT firmware, de valami más gond is lehet!
-
MODERÁTOR
Akkor pedig nem nagyon marad más, go to krealon hsz-éhez, és el kell gondolkodni a táp hibáján...
Itteni tapasztalatok is azt mutatják, hogy 120Mbps nem gond neki!
[ Szerkesztve ]
-
Jocky
tag
válasz Intruder2k5 #20278 üzenetére
Külső táp van hozzá, majd megpróbálom egy másikkal! Köszi a segítséget!
-
-Rolika-
senior tag
-
A_ScHuLcZ
addikt
Nem értem, olyan, mintha nem működne megfelelően a NAT-olás a routeremben (Linksys E2000 DD-WRT firmware-rel).
Most direkt kipucoltam az egész NAT táblát, és újra felvettem pár értéket, elmentettem, alkalmaztam, újraindítottam, mégsem működnek. Helyi tűzfalat a teszt idejére szándékosan kikapcsoltam a gépemen, noha abban is engedélyezve vannak ezek a portok, de most inkább ne legyen plusz hibaforrás, először ezt szeretném kideríteni.
Jelenleg ez az 5 érték van felvéve a NAT táblázatba, és port teszterek szerint csak a 2. van nyitva, a többi zártnak látszik kintről. WTF?
És ezek a tesztek:
Több open port testert is próbáltam, nem értem a dolgot.
"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."
-
MODERÁTOR
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz Intruder2k5 #20282 üzenetére
Nem figyeltem, igazad volt, köszöntem!
"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."
-
madafaka77
csendes tag
Sziasztok!
Este áramszünet volt nálam, és lehet, hogy szétküldte a wifi routert. Amikor megnyitom a böngészőt, ez a kép fogad:
a hozzá tartozó cím: http://192.168.1.254/indexpnp.htm
Ha a finish-re nyomok, vagy a previous-ra, illetve a clear-re, akkor se történik semmi.A router többi beállítása egyáltalán nem érhető el, és ha más ip-t írok be, akkor sem csinál semmit, hanem csak ezt az opciót hozza be. A driver cd-n semmi használható nincs, csak pdf-ek a gyors beállításokról.
Mivel nem nagyon értek hozzá, ezért nem tudom, hogy mit kéne beírnom az üres helyekre. Esetleg, ha valakinek lenne ötlete, akkor azt előre is köszönöm!
A router kiiktatása nélkül van net, de ugye a wifi miatt jó lenne, ha megoldódna a problémám. Nekem is a routeren keresztül van netem eredetileg ugye.
Router típusa: Gigabyte GN-BR01G
Op. rendszer: win7[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz madafaka77 #20284 üzenetére
Kezdnek nyomj egy reset-et és állítsd be webfelületről a router-t.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
MODERÁTOR
válasz madafaka77 #20284 üzenetére
Szia!
Bal oldalon az Advanced Setup menüben, Network Configuration kellene neked, és ott be tudod állítani a WAN kapcsolatot! Ezt a varázslót, meg auto detect-et el kellene felejteni!
-
madafaka77
csendes tag
válasz Gubek-Einste #20285 üzenetére
reset-et nem tudok nyomni, mivel nincs rajta reset gomb, max ki tudom húzni a tápkábelt, de azt már ezerszer megtettem és nem változott semmi.
a webes beállítást pedig nem érem el, vagyis elérem, csak a képen látható opciót módosítgathatnám egyedül.[ Szerkesztve ]
-
madafaka77
csendes tag
nem látom a bal oldali menüt. pont ez a problémám, h alapból ebbe a static ip menübe lép be, és nem tudok semmihez se hozzáférni ezen kívül.
-
MODERÁTOR
válasz madafaka77 #20287 üzenetére
Azt nem nagyon hiszem, hogy nincs rajta reset gomb! Egy kis lyukat keress, ahol egy kiegyenesített gemkapoccsal, vagy egy tollal be tudod nyomni a reset gombot! Ez lehet az alján is akár!
szerk.:
Az alján van, és INIT-nek hívja! Azt nyomd be áram alatt 10mp-ig![ Szerkesztve ]
-
chewycl
tag
Sziasztok!
Adott egy Tp-LINK TL-WR941N router. Elkezdte azt csinálni a napokban, hogy folyton eldobálja a wifit, nemcsak, hogy nem tudok csatlakozni a hálózathoz, de teljesen elszáll, nem is észleli azt. Körübelül 5x kell újra nyomni a routert mire jó lesz. A legfrissebb driver van fent, a garancia lejárt.
Van valami ötletetek? Próbáltam a wireless channeleket átállítgatni, de az összesnél ugyan ezt csinálja. Minden nap el kell játszani ezt a routerrel... -
MODERÁTOR
-
madafaka77
csendes tag
válasz Intruder2k5 #20289 üzenetére
ok, sikerült a reset, látom a menüt, viszont a varázsló se tudja beállítani a dolgokat. eddig úgy volt a netem, h nem kellett megadnom semmit még egy win reinstall után sem, hanem alapból volt net. melyik kapcsolatot kéne választanom a router beállításánál: pppoe, dynamic ip vagy static ip?
-
MODERÁTOR
válasz madafaka77 #20292 üzenetére
Milyen neted van? ADSL, kábel, DIGI, PPPoE, DHCP, stb... A gépen, hogyan állítottad be?
-
madafaka77
csendes tag
válasz Intruder2k5 #20293 üzenetére
Digi van, amihez a szerződében van felhasználónév, meg jelszó. Fogalmam sincs, h régebben hogyan lett beállítva, én kb 4 éve hozzá sem nyúltam, amióta digis vagyok
-
MODERÁTOR
válasz madafaka77 #20294 üzenetére
Az a baj, hogy az Advanced Setup -> Network Configuration menüről már nem találok képet a neten, és ennyire én sem ismerem ezt a routert! Az viszont biztos, hogy neked a WAN kapcsolat beállításait kell keresned ez alatt, ahol PPPoE-t kell választani, és akkor meg tudsz majd adni felhasználónevet, és jelszót!
-
madafaka77
csendes tag
válasz Intruder2k5 #20295 üzenetére
esetleg így, hogy látod már vmi ötlet? mert én már kipróbáltam, amit írtál, de nem működik úgy se. itt pl, ha a wep key-hez, akármit írok (generátorral is) nem fogadja el.
próbáltam úgy beállítani, ahogy láttam 1-2 oldalon a neten. lépésről lépésre azt csináltam, de csak nem lett jó az se.
gondolom a win alatt nem kell csinálnom semmilyen kapcsolatot?! mert ott például csak azt tudom kiválasztani, h felhasználónevet és jelszót igénylő kapcsolat. olyan nincs is, h automatikusan minden neélkül kapcsolódjon a ntehez, pedig, ha jól emlékszek olyannak kellene lennie, nem?![ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz madafaka77 #20296 üzenetére
Igen ez az, a második kép! Ott töltsd ki a DIGI-től kapott névvel, és jelszóval, a User ID, és Password mezőket, majd alul Finish!
A WEP ráér utána, az a WiFi titkosításhoz tartozik, előbb legyen net!
Windows alatt tiltsd le a jelenleg használt PPPoE (DIGI) kapcsolatot, csak az egyszerű Helyi kapcsolat kell! Vagy ha vezeték nélkül használod, WiFi-n, akkor az!
[ Szerkesztve ]
-
madafaka77
csendes tag
válasz Intruder2k5 #20297 üzenetére
csak az első két mezőbe írjak akkor? a többit hagyjam úgy, ahogy van?
-
MODERÁTOR
válasz madafaka77 #20298 üzenetére
Igen, a többi marad üresen, alapon!
-
madafaka77
csendes tag
válasz Intruder2k5 #20299 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.