- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Mobil flották
-
Mobilarena
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabesz-79
csendes tag
Szervusztok!
Az alábbi problémára keresnék megoldást. Pár hete vásároltam TL-WR841N típusú routert. A beüzemelés óta torrent kliens használatakor egy idő után az internet alapú programok (levelező program, böngésző, skype) belassulnak, szakadoznak. A kliens program pedig hibával pár óra használat után leállt. Ez utóbbin már sikerült javítanom korábbi verziójú kliens telepítésével, de a programok lassulása továbbra is megfigyelhető. Amíg nem használtam routert, hanem a netkábel közvetlenül az aljzaba volt dugva (Digi – LAN) addig ilyen problémám nem volt. Sőt most sincs, ha ezt az eredeti állapotot állítom vissza. A többi routert használó eszközzel (telefon, smart TV) nincs gond. A torrent kliensből többet próbáltam már, sőt már a használt sávszélességre vonatkozó értékeket is kisebbre vettem, az egyszerre futó torrentek számát is minimalizáltam, de a helyzet változatlan. Esetleg valaki találkozott már ilyen problémával? Vagy valakinek valami ötlete van, hogy mi lehet a gubanc? (op rendszer win7)
Segítséget köszi előre is!
-
MODERÁTOR
-
henriii
csendes tag
Sziasztok!
Napokban megvettem az elő routerem (tp link 841n) az egész lakást tökéletesen lefedi,de telon még az udvarban is fogom a jelet. Egy laptop csatlakozik hozzá de 10 percenként azt írja ki hogy korlátozott internet-hozzáférés és nincs net.(Mobillal nincs ilyen gond) Elindítom a hibaelhárítást,egyből újra jó lesz. Ekkor azt írja ki hogy" az útválasztó vagy a kábelmodem és az internet között a kapcsolat megszakadt" Valami ötlet esetleg? -
henriii
csendes tag
Sziasztok!
Napokban megvettem az első routerem (tp link 841n) az egész lakást tökéletesen lefedi,de telon még az udvarban is fogom a jelet. Egy laptop csatlakozik hozzá de 10 percenként azt írja ki hogy korlátozott internet-hozzáférés és nincs net.(Mobillal nincs ilyen gond) Elindítom a hibaelhárítást,egyből újra jó lesz. Ekkor azt írja ki hogy" az útválasztó vagy a kábelmodem és az internet között a kapcsolat megszakadt" Valami ötlet esetleg?tarr kft netem van dinamikus ip címmel ha ez segit valamit
-
Topikgazda
-
Topikgazda
-
Gabesz-79
csendes tag
válasz Gubek-Einste #21755 üzenetére
Kapcsolatok száma is már majd tizedére véve (50) az eredetinek. A sebesség 100/50 Mbps. A mellékelt képen az éppen most mért érték. Ez általában megvan. A furcsaság tényleg az, hogy routert kiiktatva nincs ilyen gond. Ezért is mertem ideírni, hátha a router a ludas. És mint kezdő routeres nem igazán értek hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
Flitter
tag
válasz Intruder2k5 #21752 üzenetére
Szia! beletaláltál! Tényleg a windows saját tűzfala tiltotta le.
Kösziszépen,hogy ezt leírtad ,így ki is tudtam próbálni és minden rendben,épp arról írok
Így legalább megnyugodtam. Igaz vettem másik routert még tegnap tehát ez eladó.
Még egyszer köszönöm szépen
Állampolgári jogom hülyének lenni! By:Flitter
-
VGYke
addikt
válasz Gubek-Einste #21742 üzenetére
Tudsz segíteni abban, hol tudom a kliens specifikációit megnézni, kideríteni?
Mivel alaplapi az "ac" kliens, Asus alaplap leírásban nem látok erre való utalást, csak überszuper ábrákat.
Eszközkezelő sem mond túl sokat, csak annyit hogy Broadcom:[ Szerkesztve ]
kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
steewcv65
őstag
Sziasztok!
Van egy edimax routerem (br-6204wg)4A problémám az ,hogy mióta a digi megnövelte az internet sebességét néha szakad a kapcsolatom!Legtöbb esetben olyankor amikor letöltök!A másik problémám,hogy router nélkül mindent tudok tölteni maximális sebességgel.De routerrel nem!Esetleg tudtok adni tippeket,hogy milyen beállításokat alakalmazzak vagy ilyesmi?
Üdv
István
#MSI B550 Gaming Plus# Amd Ryzen 5800x3D# Kingston Renegade 3733mhz cl15 #Fractal Lumen S28#Nitro+ 7900 XT #Seasonic Focus Gold 850W# HYTE Y60#Epomaker Th80Pro#Razer Pro Click#Rog Cetra#34" Odyssey OLED G8 G85SB #Google Pixel7
-
MODERÁTOR
-
steewcv65
őstag
válasz Intruder2k5 #21761 üzenetére
100mbps-et tud a router a netem meg 60mbps
#MSI B550 Gaming Plus# Amd Ryzen 5800x3D# Kingston Renegade 3733mhz cl15 #Fractal Lumen S28#Nitro+ 7900 XT #Seasonic Focus Gold 850W# HYTE Y60#Epomaker Th80Pro#Razer Pro Click#Rog Cetra#34" Odyssey OLED G8 G85SB #Google Pixel7
-
MODERÁTOR
-
törölt tag
sziasztok,
egy olyan gondom lenne, hogy van egy
zte zxdsl 931 vii modem + router egybe, amit a telekomtól kaptam, de elég rossz a wifi-je, igy szeretnék csatlakoztatni hozzá egy saját routert, hogy arról menjen a vezetéknélküli net, de nem bírom konfigurálni.. a zte-n meg aztán kinyomnám a wifit. -
MODERÁTOR
-
steewcv65
őstag
válasz Intruder2k5 #21763 üzenetére
Értem!
És milyen routert tudnál ajánlani ,ami nem túlságosan drága?
-
Topikgazda
-
steewcv65
őstag
válasz Gubek-Einste #21767 üzenetére
Ezek mennyit lenének képes nat-olni?
-
henriii
csendes tag
válasz Gubek-Einste #21756 üzenetére
Broadcom 802.11n hálózati adapterem van (toshiba satelite c660 gép)
Legfrissebb firmware fut a routeren. Nem értem mi a gond,tegnap délután egyszer nem dobott le,de most megint pár percenként csinálja -
Topikgazda
-
Topikgazda
-
henriii
csendes tag
válasz Gubek-Einste #21771 üzenetére
Szerintem ott minden oké! Csatolom a képet róla. Jel erősség maxon van,lehet hogy beállításnál rosszul írtam valamilyen értéket? Nagyon idegesítő!
http://mobilarena.hu/dl/upc/2014-08/24/393133_wbbcasvmmyz3izhs_picture_2.jpg
[ Szerkesztve ]
-
steewcv65
őstag
válasz Gubek-Einste #21770 üzenetére
Köszönöm szépen!Még egy kérdésem lenne-->Tenda routerekről van tapasztalatod?
-
Topikgazda
válasz steewcv65 #21773 üzenetére
A Tenda eszközökről általában nincsen jó tapasztalat, 1-2 kivétel van de abból sincsen sok használatban így általánosságban inkább nem érdemes venni ha nem értesz a router-ekhez.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
törölt tag
válasz Intruder2k5 #21765 üzenetére
nem tudom csak modemként használni, mert amint bedugom a netkábelt bele, rácsatlakozik, és lecsatlakozni se enged a netről, így gondolom a másik routerem nem is tud átmenni a PPPoE -n mert a ZTE már bejelentkezett.
az ip-je : 192.168.1.254 -
MODERÁTOR
válasz #76441600 #21775 üzenetére
Akkor a saját routered kösd rá egy PC-re, és az IP címét állítsd át mondjuk 192.168.1.250-re, ez jó eséllyel nem lesz útban a zte dhcp szerverének! Ha ez megvan, a saját routerednek még kapcsold ki a dhcp szerverét, és végül a két eszköz egy-egy lan portját kösd össze utp kábellel! Így a saját routered fennmaradó három lan portját, és a wifi részét is tudod használni! A titkosítás persze ne maradjon el, a fentebbi 192.168.1.250 ip címen bármikor eléred!
-
törölt tag
válasz Intruder2k5 #21776 üzenetére
köszi, most már hasít
-
kispredátor
csendes tag
Sziasztok!
Láma kérdés: digi útválasztóhóz kötnék 2 routert, de valami miatt nem megy... mindegyiken beállitottam a ppp usert és jelszót, de csak a lynksys kapcsolódik, az edimax nem. Elképzelhető hogy a digi nem enged 2 eszközt egyszerre kapcsolódni? ha ez igy van, hogyan tudnám a két routert úgy csatlakoztatni az útválasztóhoz hogy legyen két különböző wifi hálózatom?
köszi -
MODERÁTOR
válasz kispredátor #21778 üzenetére
Szia!
Ez nem elképzelhető, hanem biztos, hogy nem lehet két eszközzel egyszerre csatlakozni!
Két WiFi hálózatod csak úgy lehet, hogy a két router egymás után kötöd sorban, de a másodlagos router kliensei látni fogják az első routeren lévő klienseket is! Fordítva nem, tehát az első routerre csatlakozó eszközök elől "rejtve maradnak" a második router kliensei! Mezei routerrel másképp sajnos nem megy! Amennyiben legalább az egyik router "okosítható", úgy azzal megoldható több elkülönített wifi hálózat is!
-
kispredátor
csendes tag
válasz Intruder2k5 #21779 üzenetére
Nem biztos hogy jól értem, de ez azt jelentené hogy az első routert az utválasztó első lan-ba kell dugni, a második routert pedig az első router egyik lanjába?
-
MODERÁTOR
válasz kispredátor #21780 üzenetére
Pontosan! És a két router LAN tartománya nem lehet ugyanaz! Vagyis, ha az első router mondjuk 192.168.1.1 címen van, akkor a második nem lehet ugyanaz, hanem legyen mondjuk 192.168.2.1!
-
kispredátor
csendes tag
válasz Intruder2k5 #21781 üzenetére
Húha, ez kezd külföldiül lenni. Azt hiszem itt az ideje felkeresni egy szakértőt....
Köszönöm a válaszokat, azt mindenesetre megértettem hogy láma vavgyok hozzá....
Az egész onnan indult, hogy a 6 éve gond nélkül üzemelő Lynksys WRT54GL keresztnevű varázsdoboz elkezdte eldobni az internetet (sárga háromszög a hálózati kapcsolat ikonjánál), ami egy tápkábel megvonás/visszadugás után egy ideig helyreállt. Mivel az otthoni hálózatom viszont elérhető volt wifin a sárga hároszög ellenére (hozzáfértem a különböző gépeken megosztott tartalmakhoz), ezért úgy gondoltam csakis a szolgáltatónál lehet a baj. Kijöttek, mértek, ízleltek, szagoltak, majd kijelentették, hogy szerintük a routerrel lesz a gond. Akkor gondoltam én naív, hogy ha az RDS útválasztóba a lynksys mellé teszek egy másik wifi routert (ami az olcsóság és 1xűség kedvéért egy legolcsóbb edimax), akkor a következő internet leállásnál azonnal tudni fogom hogy a lynksys-e a ludas, ugyanis, logikám szerint akkor az edimaxnak szórnia kell a netet. Csakhogy a bitek nagy Manitouja nem ebben tudományban gondolt engem zsenivé tenni...és sehogy sem jött össze nekem hogy a lynksys mellet az edimax is netet szórjon az ő kis becses antennájából...
Áramszünet kizárva, útválasztó és routerek is szünetmentesen vagynak megdelejezve...[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz kispredátor #21782 üzenetére
Az ilyen öregedő routerek, hardverek esetén, ami leginkább elkezd fáradni, az a tápellátás! Ezen belül is két dologról beszélhetünk! Egyrészt a dugasztápról, amit a konnektorba dugsz, mert ebben szoktak lenni elektrolit kondenzátorok, amik idővel kiszáradnak, kifolynak, felpukkannak, ezáltal a táp meghal, vagy legalábbis csak töredékét lesz képes leadni annak az áramnak, amit eredetileg kellene neki, így nem tudja kellőképpen meghajtani az eszközt, ami rá van bízva! Másrészt ilyen tönkrement elektrolit kondenzátorok vannak a routeren belül is, többnyire a tápellátás bemenete közelében, de lehet máshol is! Egyébként routereknél jellemző hiba a WiFi eldobálása, hálózat kimaradás, főleg nagyobb terhelés esetén, illetve nehézkes indulás is! A jó a dologban az, hogy minimális hozzáértéssel, és egy forrasztópákával ezeket többnyire 2-300Ft-ból meg lehet javítani!
ASUS router táp esetén itt egy rövid írás ennek menetéről, egy-két képpel!
http://asusrouterforum.besaba.com/index.php?topic=35.msg45#msg45Linksys router tápja szétszedve!
Illetve itt a routerben lévő kondik láthatóak...
-
Pioneer71
csendes tag
Sziasztok!
Valószínűleg téglát csináltam a TP-LINK TL-WR841N-es routeremből mikor megpróbáltam firmware-t frissíteni rajta. DD-WRT volt már rajta és egy frissebbet próbáltam rátenni. Rá is ment, viszont újraindítás után csak egyfolytában újraindulgat. Tudna-e valaki ebben segíteni, hogy újból routert csináljak belőle?
Előre is köszönöm: Pioneer71 -
MODERÁTOR
-
Jodanovich
senior tag
Valaki tudna segíteni tp-link vagy d-link router beállításában, hogy végre a tv-n legyen net? LG 32LN575S
"Nem értem miért okádik be állandóan a TV-n a net kapcsolat (LG 32LN575S).
Router összegzés
Beállítottam 2 hete minden faszán ment semmit nem nyúltam hozzá, erre smart shareznék és nincs net a TVn.
Mitől megy el a beállítás vagy mi lehet a probléma?"Life is Short... Ride Hard!!!
-
Pioneer71
csendes tag
válasz Intruder2k5 #21785 üzenetére
Szia!
Odáig már eljutottam, hogy összekötöttem USB-n, viszont a putty-n az alábbi dolgog jelennek csak meg. Megállni sem akar a folyamat.[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
steewcv65
őstag
TTL mit jelent a router beállításoknál?(van enable és disable)
-
Pioneer71
csendes tag
válasz Intruder2k5 #21788 üzenetére
Igen, pontosan így van beállítva.
-
krealon
veterán
-
krealon
veterán
-
kispredátor
csendes tag
válasz Intruder2k5 #21783 üzenetére
Nagyon köszönöm a választ. Már csak azt kérdezném meg, honnan ismerem meg az elpukkant kondezátort?
-
MODERÁTOR
válasz kispredátor #21797 üzenetére
A linkelt hsz-ben van kép, amiben egymás mellett ott van a jó, és a rossz kondi is! A teteje púpos, kiszivárgott belőle a folyadék, stb...
Fentebb az új kondi!
[ Szerkesztve ]
-
kispredátor
csendes tag
válasz Intruder2k5 #21798 üzenetére
A nagy Manitou adjon Neked elegendő memóriát, bőséges tárhelyet és hosszú boldog életet! Köszönöm
-
Mzombi
aktív tag
sziasztok!
ma vettem egy TP-WDR3600-t, de az a fura (érthetetlen számomra), hogy a router 35Mbit/s-t és 45Mbit/s-t produkál a 100Mbites DIGI csomagomhoz... Előtte egy régi kisebb tudású router volt, de szinte többet tudott, mint ez. Mit ronthattam el, vagy hol kellene vmit átállítanom?
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest