- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Mobil flották
-
Mobilarena
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőt
A Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kasya
nagyúr
A Revo váltás utóbbi időben nekem sem tűnt olyan olcsónak már. Azt is látom, hogy lépcsőzetesen, ahogy többet váltok úgy ad jobb árfolyamot. Pl. 1000-1millio-10millio. Pedig Prémium csomagban egységesen "jo" valtast várnék.
-
-
t72killer
titán
Ha eltérnek a tőzsdei árfolyamoktól, azt nem kéne valahol jelezniük? Főleg, hogyha éveken át forex ASK áron vetted náluk a devizát és közben ez szép csendben mindenféle tájékoztatás nélkül lett először ask +0.1% (kb másfél éve láttam ilyesmit) és mostanság ezekszt ask +0.33% (0.7% spread)??
Ha brokihoz megyek forexezni, első kérdés, hogy hány pip(!) a spread.
#50452: igen, próbára beírtam nagyobb összegeket, de még azokkal se állt vissza az ask ár közelébe se.
És ismét, helyi főkereszt: GBP/USD, brit revolut illetőséggel.[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
t72killer
titán
Értem, tehát ha a CEO-nak leég a ferrarija, és hirtelen aznap az 1.33-as jegybanki/tőzsdei környéke helyett csak 50 centet adnak egy fontért a kártyatranzakciókban, mindenféle előzetes figyelmeztetés nélkül, az teljesen legális eljárás...
-
pictigjis
senior tag
válasz t72killer #50457 üzenetére
egyébként én is értem, hogy fel vagy háborodva, de a jelenlegi feltételeiben a revolut nem állítja (és soha nem állította), hogy bankközi árfolyamon vált. a jelenlegi megfogalmazásuk szerint "revolut exchange rate" alapján végzik a konverziót, ami olyan gumiszabály, amibe nyilván bármi belefér. ha nem tetszik, nem kötelező használni
-
t72killer
titán
válasz pictigjis #50458 üzenetére
Kérdés, hogy a gumi hajlítgatása "érdekes módon" egyre magasabb spreaddel növelve a bank bevételét mennyire fér bele az FCA-nek.
Igen, felmerült, hogy 1.minek is vagyok itt egyáltalán, 2.mireföl ez a megnövekedett pénzéhség, talán hiány van/mi lesz a következő? Most nincs időm bankkereséssel vacakolni, de lehet kéne.
[ Szerkesztve ]
-
-
Oliverda
félisten
Pl. ezt:
(10) Az összehasonlíthatóság megvalósulása érdekében valamennyi kártyaalapú fizetés esetében a pénznemek közötti átváltási díjakat azonos módon, nevezetesen az Európai Központi Bank (EKB) által kiadott legfrissebb rendelkezésre álló euro devizaárfolyamokhoz képest számított százalékos árrések formájában kell közölni. Az eurótól eltérő két pénznem közötti átváltás esetén az árrés alapulhat az EKB két különböző árfolyamából származó valamely árfolyamon is.
[link]"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
válasz Oliverda #50463 üzenetére
A valutaváltásnak nincs köze a kártyaalapú fizetéshez. Amit te linkeltél arról szól, hogy ha mondjuk a forintszámládhoz kötött kártyáddal vásárolsz euróban valamit, akkor kell arról információt kapnod a bankodtól, hogy mekkora árréssel fogja neked számolni.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
Oliverda
félisten
A valutaváltásnak tényleg nincs, hisz az készpénzes tranzakciót jelent.
"Amit te linkeltél arról szól, hogy ha mondjuk a forintszámládhoz kötött kártyáddal vásárolsz euróban valamit, akkor kell arról információt kapnod a bankodtól, hogy mekkora árréssel fogja neked számolni."
Igen. Akkor légyszi mondd meg, hogy ezt most hol mutatja a Revolut, mert én nem találom..."Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
t72killer
titán
válasz vmarci21 #50466 üzenetére
Ez egy semmi, gyakorlatilag az is belefér, hogy Csütörtök reggel 9 éd Du 3 között 3 centet adnak cserébe 6M Ft-ért "mert csak" alapon, 0 tőzsdei/jegybanki/egyéb iparági ok nélkül. Azt a bizonyos "revolut árfolyamot" kellene pontosabban definiálniuk, uis azt 100%ban ők kontrollálják.
[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
válasz vmarci21 #50466 üzenetére
Ez "Revolut-árfolyam" bullshit még a nagy kereskedelmi bankok gyakorlatánál is sunyibb megoldás, mert az égvilágon sehol nem teszik mellé az aktuális középárfolyamot, hogy legalább "szemre" be lehessen lőni a különbséget.
Nem csoda, hogy szépen csendben beszántották a Revolut Communityt...
[ Szerkesztve ]
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Cilindrik
aktív tag
Sziasztok
Megújítanám Disney előfizetésemet viszont mindig sikertelen a tranzakció mintha letiltott kereskedő lenne, pedig nincs benne egyik tiltó listába sem. Mi lehet a megoldás?
köszi
-
vmarci21
tag
válasz t72killer #50467 üzenetére
Arra reagáltam, amit idéztem a hozzászólásodból, tehát hogy "szép csendben" váltak le a bankközi árfolyamról, és hogy ne tájékoztattak volna arról, hogy most már nem feltétlenül a középárfolyamot használják - mert erről tájékoztattak, kettő email is volt erről, hogy most már saját, Revolut árfolyam van.
>> into.hu - https://into.hu <<:::>> Webfejlesztés: https://intomedia.hu <<
-
t72killer
titán
válasz vmarci21 #50472 üzenetére
Az azelőtti sem "közép"árfolyam volt, hanem kábé(!) a forex ask szint, amit máris nevezhetünk "revolut árfolyamnak". És az sem világos, hogy a "revolut árfolyam" spreadje hogyan is nőtt mégtovább az elmúlt kb másfél évben, stb-stb. Ez egy nem dokumentált KÖLTSÉG a fogyasztó részére.
-
t72killer
titán
válasz Oliverda #50474 üzenetére
Pontosan, nekem kb 2évvel ezelőttről már rélmik "kisebb csúszás", de akkor még nem foglalkoztam vele, mert feleannyi se volt, mint a mostani. Már ott tartunk, hogy a valós forexet hiába nézem ha kézi váltást akarok intézni. Persze, a júzerek 95%-a totál pénzügyi analfabéta, és nyomja a market ordert arra amit épp az arcába tol az app és fel se fogja mi történik vele.
-
rolkaDb
aktív tag
Sziasztok!
Csupán pár kommentet olvastam vissza, ebben pont a devizaváltás speardjéről volt szó.
Namármást, jövőhéten megyek angliába hosszú hétvégére. Ilyen esetben hol lenne a leginkább megfelelő váltani pár fontot(forintról természetesen)? Revo basic csomagom van, illetve wisenál is a legalapabb ingyenes verzió.
*Plusz egy kiegészítés, bár gondolom ez a legrosszabb forgatókönyv, hogy revoluton a forintos zsebből vásárlok kint és vált, ahogyan sikerül. Az megvan, hogy hétvégén van valami dij.
Ha egyiket sem tanácsoljátok, marad a kp fontban, mivel az a lehetőség is adott, már meglévő deviza állományból vinnék magammal, amennyire szükség lehet.[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz rolkaDb #50477 üzenetére
A legtutibb, ha előre váltasz valamennyit, mert ha hétvégére esik egy kártyatranzakció, akkor +copás van a 7végi felárral. A forintos spread-et elég könnyen meg tudod állapítani: felütsz egy forex oldalt miközben a revoluton megnyitod a váltás funkciót, ott mutatja a "revolutos árfolyamot".
A többi szolgáltató nem valószínű, hogy lényegesen jobb lenne, ugyebár régen az volt, hogy a revolut utcahosszal vezetett még a wise előtt is a tőzsdei szintű árfolyammal: a wise mindíg is egy kicsi (de publikált!) %-al drágább volt. Ha a wise nem romlott, akkor most kb 0.1%-al lehetünk a wisenál rosszabbak.30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
vnorbi
aktív tag
-
Oliverda
félisten
-
rolkaDb
aktív tag
Mindenkinek köszönöm a hozzászólást, meg is feledkeztem a hazai bankok középárfolyamos váltásáról. Összehasonlítom ezeket, Így már főleg nem lesz gond egy szál sem.
ui.: Közben rálestem gyorsan revo vs gránitra. ~3ft-tal magasabban váltana a revolut.
Gránit: 395.75.-
revo: 398.50.-[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
Akkor ezekszt ők is romlottak, 3-4évvel ezelőttről nekem 0.1% rémlett.
#50481: így-így pontosan! Értékelendő mindenesetre, hogy a 0.33% nem valami kertvégi pottyantósból kikiáltott " saját brand árfolyamhoz" képest van náluk. Ezekszerint a revolut és a wise pontosan ugyanannyi sápot szed le az emberről.
#50484: hoppá... tehát ott vagyunk, hogy a szipiszupi revo lassan semmivel se jobb a versenytársaknál... A gránitnál van eldobható virtuális kártya? Mert lassan így érik a váltás...[ Szerkesztve ]
-
-
rolkaDb
aktív tag
válasz t72killer #50485 üzenetére
A gránitnál legjobb tudomásom szerint még pár hónapig(1-2) ingyenes a virtuális kártya, utána pedig talán ~900ft/ho a díja.
#50486 axiomia:
Az appban néztem, ahogyan most is rápillantottam, "Azonnali devizaváltás" fogad, most épp 396,20.-ért, a revo is emelkedett. Végül is nem olyan hatalmas összeg jelen esetben, hogy számítson számomra, főleg, hogy fontra leszszükségem.
Annak árfolyama is hasonlóképpen alakul, (granit: 475,24.-,revo:478,33.-).
Ez pl 200 fontnál 618huf, tehát mondhatjuk, hogy 1,5 font, nem egy nagy összeg, ha a körülményeket vesszük figyelembe akkor mégis, ezért próbálom mindig megtalálni a lehető legjobb ár/érték arányú utat.[ Szerkesztve ]
-
axioma
veterán
-
Oliverda
félisten
válasz t72killer #50485 üzenetére
Sávosan változik a Revolutnál az árfolyam, de erről sem
írnak expliciten sehol. 10 millió forint körül már kezd újra normális lenni a spread.Wise
———
Revolut
Az olló 350-400k huf körül kezd jobban nyílni a Revolut javára, alatta már csak minimálisan jobb a Wise-nál, a hétvégi felárral viszont már csapnivaló, egyszóval akinek hétvégén kell devizát váltani, az inkább Wise-zal csinálja.
[ Szerkesztve ]
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
t72killer
titán
válasz Oliverda #50491 üzenetére
Ez van most, aztán kérdés mi lesz a folytatás. Amikor kezdtem:
- havi kb 6EZER EURÓNYI váltás díjmentesen, forex ask árfolyamon, kb első revós évemben
- utána több éven át kb 1kEUR-nyi összeg, de továbbra is forex ask
- úgy 2éve vettem észre, hogy bejött egy pici plusz spread
- mára ez a pici spread közel 0.7%-ra nőttSzóval nem éppen baráti a tendencia, még ha számol is az ember egy KEZDETI "beetetős" évvel. Ez már nem a beetetés elvétele, hanem folyamatos romlás.
-
HoTDoG
tag
Az utóbbi pár hétben feltűnt, hogy az átváltási árfolyamok (hétköznap természetesen) messze elmaradnak a korábbi, bankközi szintektől. Pl amikor 395 az EUR/HUF árfolyam, akkor 392 körül van az átváltás Revoluton. Korábban 1Ft különbség sem volt.
Nőtt a margin?
Metál előfizetéssel pedig nincs jobb árfolyamom, csak az átváltási költséget spórolom meg. -
HoTDoG
tag
válasz Oliverda #50494 üzenetére
Igen, látom, hogy van némi tapasztalati úton szerzett információ, ahogy én is megosztottam. De hivatalos tájékoztatásra nem emlékszem a cég részéről. Elsősorban ilyemit keresnék/várnék
Egyébként pedig van hetente több száz új HSZ ebben a topicban, nem mindig fér bele az alapos visszaolvasás .
-
Oliverda
félisten
válasz HoTDoG #50495 üzenetére
"De hivatalos tájékoztatásra nem emlékszem a cég részéről. Elsősorban ilyemit keresnék/várnék"
Hiába keresel ilyet, csak maszatolás volt eddig. Amíg valami nem kötelezi őket részletesebb tájékoztatásra, marad a sunnyogás.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz Oliverda #50496 üzenetére
+még UK-ben is ez megy. Lehet utánanézek, hogy az FCA-nál lehet-e "amatőr feljelentést" tenni, avagy anélkül, hogy átolvasnék 74 oldal ígymegúgy - de ittmegottkiskapu - féligbank fintech cégekre vonatkozó pénzügyi szabályozást, tudnak-e érdemben kezdeni bármit azzal az infóval, hogy egy csöppet megnőtt a spread. És ezt bizony a Las Palmas-i Hiperdinóban kártyával fizető ügyfél nem feltétlen realizálja ríltájm/a kártyalehúzás ELŐTT.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz t72killer #50497 üzenetére
Ember, te miről beszélsz? A kommunizmusban volt olyan utoljára, hogy megbüntettek kereskedőket ún.
árdrágításért
. (Na meg az árstop alatt, de azt most hagyjuk...)Én kis összegben szoktam váltani, kínai vásárlásokat fizetem belőle néhányszor 10$ körüli értékben, pont lesz*rom, hogy 4000Ft vagy 4030Ft kerül emiatt levonásra, cserébe nagyon szeretem az appot, a szolgáltatásokat, a virtuális kártyát stb.
-
t72killer
titán
FYI: lehet komcsi találmány, de olyan, hogy fogyasztóvédelem, ill mindenféle versenyjogi és egyéb szabályok vannak itt a #hanyatlónyugaton is. Ezügyben pl egy versenyhatóság is simán szaglászhat: ha ugye elő van írva a transzparencia, és A-cég ennek teljesen megfelelve közli az ügyféllel, hogy milyen költségei lesznek, B-cég viszont csak hímez-hámoz "majdkiderül" alapon, az nem kicsi versenyhátrány. Többek között pl én is nagyban ajánlgattam a revolutot ismerősnek ismeretlennek, mondván hogy milyen szupijó feltételekkel lehet itt pénzt váltani, messziről kerüljék el a wise-ot. Nno, hát ez mint kiderült, krvára nem valid, kvázi megtévesztő cégpolitika alapján veszik el a másik cégtől az ügyfelet.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest