- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Mobil flották
- LG V30 - vezércsel
-
Mobilarena
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőt
A Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
Noxy
veterán
válasz Rage47 #50754 üzenetére
Az OTP-re sem mondják hogy szar pedig jó pár mill.. leemeltek ezzel s módszerrel, meg az AnyDeskel ...+ még személyi kölcsönt is .felvettek.
Ilyenre lehet azt mondani, hogy amíg lósz.. van, lesz veréb is.
Még az itt a piros hol a piros is él, és virul. Max más köntösben.''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
z0d1AK
nagyúr
Hogy a "hamarosan" pontosan milyen időtávot jelent, most még nem tudni. Hallani lehetett ilyen-olyan forrásból 1 évet is, de igazából nincs semmi kőbe vésve egyelőre.
Ha meglesz a fióktelep, egészen valószínű, hogy minden magyar felhasználót automatikusan átmigrálnak alá (aki nem szeretné, annak a számla bezárását ajánlják fel). Tehát kvázi kötelező lesz a magyar fióktelep alá tartozni. Erre jelenleg következtetni lehet csak, más országokban is így jár el a bank, ahol fióktelepet nyit. Legfrissebben most éppen a szomszédban, Romániában.| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |
-
alratar
addikt
Sziasztok,
Lehet hogy nem jól kerestem, de nem találtam választ a kérdésemre se a revolut oldalán, se itt az összefoglalóban.
Ha külföldről, egy bankból utalnak a revolutomra, az nekem mekkora ktg.? Olvastam 3%-ot,de 15-30 USD-t, s azt is ,hogy free.
Van ezzel valakinek tapasztalata?10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem
-
ibogi95
újonc
Sziasztok! Én is úgy jártam, hogy átutaltam a szükséges összeget a boltnak Revolutról, majd jó pár nappal később láttam, hogy visszaérkezett az összeg, ezzel a szöveggel: "A kereskedő nem fejezte be időben a fizetést, ezért a tranzakciót törölték. Nem vontak le pénzt." Végül hogy oldódott meg annál, aki szintén így járt? Tettetek lépéseket? Köszi!
-
-
pictigjis
senior tag
-
-
Krethx
aktív tag
Nevedre szóló egyedi (Local / helyi) számlaszámok.
[ Szerkesztve ]
Mac mini M2 Pro 32GB/1TB - macOS Sonoma | iPhone 12 / 14 Pro 256GB - iOS 17 | Apple TV 4K 128GB - tvOS 17 | Watch S9 45mm - watchOS 10 | PlayStation 5 / 3 / 2 Network Adaptor 80GB HDD-OSD | Amiga 4000D Cyberstorm Mk-II 060 50MHz 128MB RAM/120GB-HDD/32GB-CF - AmigaOS: Workbench 3.1
-
Major Lion
senior tag
válasz ibogi95 #50772 üzenetére
Szerintem nem fognak. En ugy tapasztaltam hogy ha sokaig kell varni a termekre akkor eletben tartjak a tranzakciot, volt hogy egy honapig volt fuggoben a fizetesem es utana elesitettek es vontak le az osszeget.
Szerintem egy levelet nyugodtan irhatsz..On a long enough timeline the survival rate for everyone drops to zero
-
pictigjis
senior tag
válasz Major Lion #50776 üzenetére
tobbszor volt mar lejart zarolasom, de olyan meg nem, hogy nekem kellett volna szolnom, hogy vigyek a penzt. a revolut 7 napja kifejezetten rovid amugy, ezert elofordul neha. az nyilvan mas kerdes, ha a webshop azert nem nyujt be elszamolasi kerest, mert nem tudja vagy akarja teljesiteni a rendelest, errol viszont nekik kellene ertesiteni a vevot. ha a rendeles amugy teljesult, a penz le lesz vonva, a zarolas eredeti engedelyezesevel a kereskedo jogosult az osszegre
-
bigdady
nagyúr
válasz TrollBalint #50758 üzenetére
Az elég gyenge biztonsági eszköz ha működik
-
stifi82
aktív tag
Sziasztok! Alap csomagom van revoluton nincs számla vezetési díj. Pénz hozzáadásával 3-7 millió közötti összeget rá teszek. Utána elutalom unicredites számlára a pénzt (konkrétan aranyat veszek meg később autót is). Csinál ebből a revolut problémát hogy ekkora összeg van utalva rajtuk keresztül vagy ez teljesen természetes dolog? ( hallottam anno hogy kér igazolást hogy honnét van a pénz meg hasonlók)
-
z0d1AK
nagyúr
válasz pictigjis #50788 üzenetére
Nincs a szabályzatban olyan pont, amely korlátozná azt, hogy mennyi idő után költheted el a pénzt a számládon. Te valószínűleg a "loopingra" gondolsz, amit viszont leírt, nem az.
Ilyen méretű tranzakcióknál egyedül azzal érdemes kalkulálni, hogy egyrészt enged-e egyben ennyit feltölteni kártyával az adott felhasználónak, illetve hogy kér-e forrás igazolást a bank rá.| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |
-
válasz stifi82 #50787 üzenetére
Hogyha ritkán, és kevés pénzt teszel a Revolutodra, akkor valszeg nem fogsz tudni ilyen nagy összeget rátenni rövid idő alatt, akár hetekbe, hónapokba is kerülhet. A bank, ahova meg utalod, valszeg fog kérni igazolást a pénzről.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
stifi82
aktív tag
köszönöm a gyors segítséget mindenkinek! Két lehetőségem van otp-ből el utalom az arany árát és megfizetek a tranzakciós illetéket vagy a revolutnál veszek aranyat . Az utóbbi ellen gondolom nem lesz ellenvetésük.? Csak szeretem fogdózni az arany rudakat az olyan jó érzés hogy itt van nálam és birtokolhatom.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz pictigjis #50790 üzenetére
A looping, az angol szó eredetijéből egy körre utal. Azaz amikor valami körbe-körbe köröz valamiért.
Erre a Revolut esetén nagyon jó példa az, ha például azért mozgatod oda-vissza a pénzt, hogy valamilyen előnyt szerezz. Például a bankszámládról feltöltöd a pénzt, majd arra visszautalod azért, hogy így ingyenes legyen a csomagod a hazai banknál. Majd ez megteszed újra és újra.
Az nem egy kör, hogy te a hazai bankodtól feltöltöd a pénzed a Revolutra, majd abból kifizetel egy kereskedőnél egy tranzakciót, amely végén aranyat kapsz tőle. Akkor sem, ha ezt te ingyen végzed, a Revolut persze fizet érte helyetted.| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |
-
pictigjis
senior tag
válasz z0d1AK #50794 üzenetére
ezt pont nekem elegge nem kell elmagyaraznod. ettol viszont meg teny, hogy a szabalyozas celja pontosan az, hogy a kartyas feltoltesek utani azonnali kiutalasokat felszamolja a revolut. nyugodj meg, a loopingra vonatkozo, egyebkent valoban nem pontatlan ertelmezesed ellenere tobben is kaptak mar figyelmeztetest az azonnali kiutalasok miatt. a revolut ugyanis termeszetesen nem tudhatja, hogy azonnali kiutalas eseten milyen szamlara megy a kiutalas, ertsd: nem zarhatja ki, hogy ugyanoda megy, ahonnan jott. ez meg ugye looping
feltoltes utani kartyas vasarlas - az viszont termeszetesen rendben van, soha nem is volt vele gond
[ Szerkesztve ]
-
z0d1AK
nagyúr
válasz pictigjis #50795 üzenetére
Te, igazából tudhatja, vagy nagyon jó eséllyel következtethet hogy hova megy a pénz a Revolut számláról átutaláskor. A banki címzett felvételekor pontos adatokat kell megadnod a számlához tartozóan. Magánszemély esetén a számlatulajdonos nevet (és egyes esetekben a címét), míg cégeknél a céges adatokat.
Na most ha te Tigris Péter élsz és van ezen a néven Revolut számlával, a rendszernek nem kell túl bonyolultnak lennie ahhoz, hogy tudja hogy az Aranyatvásárolok Kft. számlájára utalt pénz nem egy visszautalás. Vagy éppen a Párduc Kata magánszemély nevére szóló átutalás nem egy saját számlára történő visszautalás. 10 utalásból lesz 10 számla adata a Revolutnak és nagyon jól fogják látni, hogy abból 0, 1, vagy 10 átutalás ment a Tigris Péter nevű számlára.| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |
-
pictigjis
senior tag
válasz z0d1AK #50796 üzenetére
én nagyon örülök annak, hogy te ebbe ennyire beleállsz, csak teljesen értelmetlenül teszed. amióta a revolutot apple pay és google pay használatával is fel lehet tölteni, valójában semmilyen információja nincs a cégnek arról, hogy egy adott összeg kinek a számlájáról érkezik. ahogy egy magyar ibanról se tudja, hogy az sima bankszámla, hitelkártyaszámla vagy kutyafüle. vitatkozgathatnánk azon, hogy mire következtethet a revolut meg mire nem, de minek: az algoritmusokat nem tervezik ennyire bonyolultra, mert nem is lenne értelme. kártyával feltöltötte, egyből elutalta? flag, és kész. hogy hány dobása van valakinek? azt nyilván csak ők tudják
ameddig egyedi magyar bankszámlaszám hiányában csak kártyás felöltés van, ebben aligha lesz változás. az utalással érkező pénzeket valóban jobban lehet majd szűrni és csoportosítani, abból akár következtetéseket levonni, de amíg kártyás felöltés van, addig egy valamivel tehet jót magának a user: ha feltöltés után nem utalja el egyből sehova. ha már történik egy váltás (tehát forint feltöltést a revoluton belül átvált valaki mondjuk euróra, vagyis használ fizetős szolgáltatást), már ismét nincs semmi gond
(megjegyzem, az eredeti hozzászólás alapján eléggé úgy tűnt, hogy a kérdező saját unicredites számlájára szándékozott egyből továbbutalni, mert az arany mellett autóvásárlásról is szó volt, de ez tényleg csak mellékszál)
[ Szerkesztve ]
-
stifi82
aktív tag
válasz pictigjis #50797 üzenetére
Unicredites a cég ahonnét veszem az aranyat, itt azt hiszem van 1 kis félreértés, vagy én fogalmaztam rosszul. otpről tenném revolutra megvenném pl a 100 gramm aranyat 3250000ftért. Az aranyos cégnek meg magyar unicredites a számlája. De mindegy is felhívtam őket vásárlástól számítva 24 óra hogy beérjen nekik a pénz. Revolut nem biztos hogy teljesül 24 óra alatt. Aztán a néni a vonal végén már el kezdet problémázni hogy kiutalásnál problémás a revolut. Aztán így el is engedtem ezt a formációt nem vonom be a revolutot. Marad a csányi féle otp lenyelem azt a kb 8000ft-ot. Nem hiányzik itt a baszakodás egyik bankkal sem....
-
Noxy
veterán
válasz pictigjis #50797 üzenetére
megjegyzem, az eredeti hozzászólás alapján eléggé úgy tűnt, hogy a kérdező saját unicredites számlájára szándékozott egyből továbbutalni,
Nem, mert OTP a bankja. UC számla az aranykereskedőé.
Mivel nem lehet b..kártyával fizetni az aranyért, azért szerette volna az utalást Revoluton bonyolítani.
(OTP~ +8000 e költség.)
MÁK-->OTP-->Revolut-->UC.
Ez nem rendszeres, hanem csak egyszeri alkalmi utalás lenne.
Onnan tudom hogy jó ismerősöm, és napi szinten tartjuk telefonon a kapcsolatot.''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
Új hozzászólás Aktív témák
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest