- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Xiaomi Mi A1
utolsó módosítás: 2019.11.07
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tom5
addikt
Ez a Google camera api telepítést még leírhatná valaki lépésről lépésre, mert nekem totál amatőrnek még teljesen homály. Előző rendszeren zárt bootloaderrel még feltettem (mondjuk már arra sem emlékszem hogyan) de, hogy most mit merre, hogy. Nem vágom. (droidmester féle)
Előre is köszönöm! -
-
fluttershy
tag
válasz HoaryFox #24486 üzenetére
Frissítettem: https://pastebin.com/nn87r0rx
Beletettem az észrevételeket amiket kaptam illetve kibővítettem ezekkel:
- Xda topik ahol megtalálhatóak a 7.1.2 és 8.1.0 hivatalos gyári fastboot romok és ota frissítések
- 9.0 -> 8.1 downgrade xda leírása
- camera2 api, hal, eis bekapcsolása ideiglenes rootolással gyári rendszeren a gcam használatához
- és még pár apróságMost már több dolog nem jut eszembe
-
MissBlack
újonc
Akku időt javítja az márciusi frissítés?
-
M@Db0Y
senior tag
válasz fluttershy #24503 üzenetére
Szuper a leírás, ezek alapján fel is raktam a LOS-t.
Köszi!
-
fluttershy
tag
válasz fluttershy #24503 üzenetére
[link]
A camera fps fix magisk modulok linkjei töröttek voltak úgyhogy felkutattam őket és lemetettem a saját driveomba. Most már azoknak a linkjei vannak benne a leírásban. Ez most már tényleg végleges[ Szerkesztve ]
-
eclipse19
senior tag
válasz HDR123 #24507 üzenetére
Félreértetted.
Nem akarok lecserélni semmilyen rendszer alkalmazást.
Most, 8.1 alatt, sincs rootolva és lecserélve a gyári telefon alkalmazás.
Mindössze arról van szó, hogy az exDialer-t használom a legutóbbi hívások megnézésére, a "tárcsázásra" és a hívások indítására.
Onnantól a gyári alkalmazás jön be és a hívást az kezeli.
Az lenne a kérdésem, hogy ugyanez lehetséges-e Pie alatt is?Hogy a telefonom működése attól függjön, hogy valaki más fizeti-e a számláját??? Viccnek is rossz....
-
mobilizmo
addikt
válasz fluttershy #24479 üzenetére
Szia!
Van egy-két megjegyzésem az új összefoglalóhoz, de egyébként nagyon szép munka.
Ezt a linket én nem javaslom belerakni:
"Custom kernel, ROM, TWRP, Magisk telepítésről infó - by DroiDMester
[link]"
Az én tapasztalatom az, hogy ebben csak félrevezető, rossz információk vannak.A kihagyás igaz a Kezsolca féle linkre is.
([Kelzsoca programja BL nyitáshoz, záráshoz, roothoz])
Azzal a megjegyzéssel, hogy itt inkább azzal van a probléma, hogy régi és egyáltalán nem vagyok biztos abban, hogy ez még aktuális. Továbbá én a bootloader (vissza)zárását semmiképpen nem ajánlanám, van egy-két speciális eset amikor jó kivitelezhető, de nem szabadna abba a hibába esni, hogy valaki ebből általánosít. Például custom ROM telepítésnél a visszazárás nagy valószínűséggel téglázza a telefont.TWRP leírásba pedig a CosmicDan twrp linkjét raknám az most a legjobb Mi A1-hez (esetleg a leírást lehetne magyarítani).
Több helyen is a twrp-vel kapcsolatban előkerül, hogy ne telepítsük. Lehet így is, de én ennek csak akkor látom értelmét, ha valaki root nélkül akarja használni és a custom ROM-ba be van építve a gapps (vagy az OTA meghagyja, egyelőre nem tudok ilyenről).
-a telepített ROM úgy is felülírja a gyári recoveryt, törli a root-ot és a gapps-ot
-ha fent van a twrp, attól fogva a módosításokhoz nincs szükség pc-re (nyilván a letöltendőket ebben az esetben a telefonnal kell intézni)
Szóval ameddig nincs olyan OTA ami ezeket a problémákat megoldja, véleményem szerint sokkal egyszerűbb úgy upgradelni (dirty) a rendszert, hogy twrp-ből flashelünk fel mindent. Havoc-OS esetében ez nagyjából 15 percet jelent.Android platform tools telepítése a pc-re szerintem teljesen felesleges (hacsak valaki nem akar fejleszteni droidra), simán elegendő egy minimal ADB
Bootloader nyitás:
Ezzel a művelettel kapcsolatban mindenhol el szokták mondani, hogy mindent töröl a telefonról. Most már lényegtelen információ, de a A1-nél ez nem kezdettől fogva van így. Inkább csak azért lehet ez érdekes, mert ebből érezhető, hogy Xiaomi-nál próbáltak egy nyitottabb rendszert építeni. Oreo upgrade-nél aztán változtattak és biztonsági okokból bekerült a törlés. Viszont ha jól emlékszem ez itt, ennél a pontnál az újraindítás után történik meg. Ez esetleg lehetőséget ad arra, hogy a CosmicDan twrp boot image-vel twrp-be bootolva lehet csinálni a nandroid backupot a teljes telefonról, így ameddig fastbootunk van vissza tudjuk állítani a megelőző állapotot. Meggyőződve erről a lehetőségről nem vagyok, amikor én nyitottam még nem így csináltam. Ha valakinek van ezzel kapcsolatban tapasztalata az hozzátehetné ehhez a részhez. Fontos biztonsági elem lenne, egyébként is amint van működő twrp az első dolgunk egy nandroid backup készítése (a működő rendszerről).Nagyjából ennyi.
Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
TaylorPro
addikt
Tegnap volt időm és feltoltam én is a Lineage-et. Eddig hiba mentes. Mindenképpen megér egy próbát már csak a Gcam miatt is.
Pixel 9 Wintergreen 256
-
fluttershy
tag
válasz mobilizmo #24509 üzenetére
Köszi a visszajelzést
- A DroiDMester linket és a Kelzsoca féle programot kiszedtem. Igazából nem próbáltam ki őket csak áthoztam az előző leírásból.
- A minimal ADB-t nem ismertem, köszi; cseréltem a leírásban az android platform tools-t erre. + ennek elég nagy előnye az hogy a telepítője a system variables közé beteszi a minimal ADB könyvtárát így nem kell szórakozni vele hogy "adb" meg "fastboot" parancsok előtt odamozogjunk a parancssorba arra a helyre ahol az adb meg a fastboot van mert bárhonnan működik.
- Lineageos-en működik az ota és a root meg a gapps is megmarad utána; recovery-t nem próbáltam telepíteni de azt szerintem nem hagyja meg. Viszont a CosmicDan twrp-t belerakom a leírásba és azt is amit írtál.
- "Továbbá én a bootloader (vissza)zárását semmiképpen nem ajánlanám, van egy-két speciális eset amikor jó kivitelezhető, de nem szabadna abba a hibába esni, hogy valaki ebből általánosít. Például custom ROM telepítésnél a visszazárás nagy valószínűséggel téglázza a telefont." - Na ezt viszont gáz hogy kihagytam. Most már ez is benne van. Köszifrissített összefoglaló: [link]
-
Nerazim
őstag
válasz mobilizmo #24509 üzenetére
Nekem csak annyi hozzászólásom lenne a bootloader nyitáshoz, hogy nem feltétlen törli az adatokat.
(legalábbis Oreon biztos nem) Pontosan nem emlékszem már ennek a menetére, de itt mások is hasonlóan jártak el, mint én és nem nekik sem törölt mindent a nyitás.Ebben írtam anno: (#23209)
[ Szerkesztve ]
Be my computer.. Baby I'm a user!!
-
infectedmann
őstag
HavocOS felhasználók!
Nem tudom, hogy csak most tűnt e fel, vagy csak valamit elállítottam, de mit tudok kezdeni Lawnchair v2-ben ezzel az ocsmány betű típussal? Legalább hosszúr körbe nyomkodtam a Lawnchair beállításait, de nem találtam rá semmi opciót, a Havoc Beállítások>Felület>Betűtípus választó sajnos nem segít rajta
-
gkrisz78
tag
válasz infectedmann #24513 üzenetére
Én ezt olvastam másik fórumban:
"April fool's,you can disable it in the 3 dot menu in settings"
Szóval április 1.-i tréfa, és a beállítások menüben kikapcsolható a "..." menüben.
Én másik launchert használok, így nem tudom működik-e.Xiaomi Mi A1 + Xiaomi Huami Amazfit Bip
-
fluttershy
tag
válasz infectedmann #24513 üzenetére
fuuuuuu. Ha egy általam használt alkalmazás átállítaná a betűtípust comic sans-re akkor az lenne az utolsó nap hogy használtam. Tökmind1 hogy április elseje van. Amúgy utálom ezt a napot
-
gzsylm
csendes tag
Valakinek van tapasztalata a márciusi frissítésről? Miután elrontotta pl az üzemidőmet, a februárit fel sem tettem... Tehát mi a tapasztalat?
-
Victoryus94
őstag
válasz gzsylm #24517 üzenetére
Nekem fent van, de nem érzékelek semmit a februárihoz képest.
Viszont egy ideje gyakori hogy 15-30 perccel később kapom meg az értesítéseket.
Elsősorban Gmail-nél látom. Illetve vannak "fantomrezgések" is. Amikor rezeg a teló, de nem látszik semmi változás/értesítés.Ilyesmit tapasztalt valaki?
(Mindenféle energiatakarékos dolog ki van kapcsolva)
[ Szerkesztve ]
-
Jabby
őstag
Tehát az új frissítéssel sem változott a hangerő, maradt halk?
-
Maffia91
aktív tag
válasz Victoryus94 #24518 üzenetére
Akkor nem halucinálok
Ugyanezeket tapasztalom én is.Honor Magic 5 Pro, Huawei P30, Xiaomi MI A1, OnePlus One
-
fluttershy
tag
válasz huberpe #24523 üzenetére
Nálam úgy néz ki az akku idő hogy 4-9 óra SOT-ot kapok. Minimum 4 óra akkor is megvan ha max fényerőn nyúzom a telefont és még mellette játszok is (pubg). 9 óra ha minimum fényerő mellett használom moderáltan. Azt hogy hány napot bír; nem tudom mert kímélem az akkumulátort, nem engedem hogy 30-40% alá merüljön. Az is nagyon sokat számít hogy milyen appokat használsz. Mindent amit ki lehet váltani úgy hogy böngészőben megnyitod ha szükséged van rá (pl facebook, menetrendek, időjárás) azt érdemes inkább onnan használni. Mindenkinek azt szoktam tanácsolni hogy instant messaging és social network alkalmazásból is minél kevesebb van annál jobb. Ha végképp semmi nem segít és nagyon rossz az akku időd akkor érdemes megpróbálni egy factory resetet.
Facebook app tipikusan egy olyan dolog amit már legalább 5 éve nem használok mert egy hatalmas méretűre nőtt, szarul megírt aksizabáló kémkedő hulladék. Ha böngészőből nyitom meg az m.facebook.com-ot akkor megkapom ugyanazokat a featureöket amiket az alkalmazás tud és a chromeban lehet már oldal értesítéseket is beállítani. Nagyon sok ilyen app van még a facebookon kívül amit ha kidobsz akkor a telefon kb fellélezik, javul az üzemideje, gyorsabb lesz stb. Közösségi hálók közül csak a instagram és a tumblr van fent. Tumblrt letörölném mert annak is trágya az appja csak sajnos böngészőből nem olyan jó használni. Instant messagingből csak a messenger, google messages, (+instagram dm, +tumblr dm, +tinder), videotelefonálásra csak a google duo és a messenger. Skype, viber, snapchat: köszönöm de nem. Ha valakinek ezek a kapcsolattartási lehetőségek (+email,sms,telefonhívás) közül egyik se felel meg azoknak a kedvéért nem fogok +1 alkalmazást használni, ami kb nem tud semmi pluszt amit a fent leírtak ne tudnának de azért van a telefonomon mégegy dolog ami szívja a háttérben az aksit. Úgy gondolom hogy ez a felsorolás is baromira hosszú, nincs szükségem ennél többre.
(#24518) Victoryus94
Nekem is csinált ilyet a telefon még anno ősszel amikor oreo volt rajta. Sajnos nem emlékszem már rá hogy mi okozta pedig utánajártam a dolognak :/ Már nem szokott rezegni egyébként. Ha rootolva van akkor futtass [Matlogot] és ha rezgett akkor keresd vissza hogy mi csinálta. Ha sikerült megoldani a rejtélyt akkor oszd meg velünk itt mert kíváncsivá tettél.
[ Szerkesztve ]
-
infectedmann
őstag
HavocOS felhasználók!
HavocOS alatt nem találom az opciót, ahol a le tudom tiltani a kamera indítását a power gomb dupla megnyomásával :-/ Gyári rendszer és LineageOS alatt is ugyan ott volt, de HavocOS alatt feladtam :-/
-
mobilizmo
addikt
válasz infectedmann #24529 üzenetére
Beállítások->Keresés->Kamera megnyitása...
-
Victoryus94
őstag
válasz fluttershy #24528 üzenetére
Nincs Rootolva. Decemberbe volt először, hogy barátnőmmel kártyáztunk az ágyon, és azt néztük melyikőnk telója rezgett. Azóta egyre gyakoribb, szóval tuti az enyém volt (Bár akkor nagyban tagadtam...)
[ Szerkesztve ]
-
trebrona
nagyúr
válasz Victoryus94 #24531 üzenetére
Mi még nem kártyázásnak hívtuk, de örömteli, hogy december óta egyre gyakoribb!
------- Nem mindegy, hogy egyelőre áll a meccs, vagy egyenlőre áll a meccs. ------
-
mttssz
senior tag
LinageOS alatt tanul rendesen az adaptiv fenyero? Amig az ArrowOS-t hasznaltam az egy alom volt, 2-3 kezi csuszkazas utan megtanulta mekkora kulso fenynel milyet szeretek, ez az AEX meg akarhanyszor kijavitom akkor is lehuzza 0-ra a fenyerot ha ugy tetszik neki.
-
Maffia91
aktív tag
Szétvet az ideg... Másnak nincs gondja a GPS-el a márciusi frissítés óta? Semmilyen jelet nem talál szabad téren, amíg a 0 Ft-os fika céges telefonom egyből... Mi a megoldás rá?
Honor Magic 5 Pro, Huawei P30, Xiaomi MI A1, OnePlus One
-
gerejoe
tag
Hali urak.Lenne egy kis problémám,mióta felment a márciusi frissítés nem tudok ftp-re fel menni mert afile manager +-ban ha bekapcsolom unknown ssid-t lát és ezért gondolom hogy az ftp is ezért nem akar kapcsolódni,teszem hozzá a frissítés előtt tökéletesen működött,ötletek hogy mi lehet a hiba?
-
yusukee
aktív tag
A Havoc-OS felrakása óta elég rossz lett az akuidő a gyárihoz képest. Másnak is rossz?
-
mobilizmo
addikt
válasz yusukee #24538 üzenetére
Mennyi ideje van fent? Néhány nap kell azért a kernelnek, hogy "beálljon" a szokásaidnak megfelelő stratégiára. A rom verziójától függően egyéb teendő nélkül a kernelre működik a Spectrum, abban te is állíthatod mi legyen a stratégia. Nekem nincs vele egyébként ilyen tapasztalatom, nagyjából ugyanazt nyújtja, mint a gyári. Azonban azt is hozzá kell tegyem, hogy ez csak érzésre van alapozva. Soha nem foglalkoztam ezzel a témával részletesen, nem néztem statisztikát. Nem várok el telefontól egy napnál hosszabb üzemidőt, azt meg bőven teljesíti.
-
drdr
senior tag
Havoc OS-ben van 2 db azonos ikonú fényképező.... Egyik sem indul, mit lehet tenni? Illetve elindul, de le is áll azonnal....
-
mobilizmo
addikt
A ROM-ban csak egy gcam van "gyárilag", a másik nem véletlenül Magisk modulból jön? Nekem működik a "gyári" is, bár az tény, hogy ha lassított módra kapcsolok akkor fc jön. Felraktam a Pixel2Mod-Arnova8G2 v8-at, abban működik a lassított mód 120 fps-el (ennek a menüjét nem szeretem).
-
drdr
senior tag
válasz mobilizmo #24543 üzenetére
Havoc + opengapps (super)... Ezt felrakva egyből 2 fényképezőgép ikon lett... Előtte kipróbáltam a LOS 16.x-et abban működött a kamera....
Egyik Pixel2Mod, V8.3build-5.1.018.177624777, a másik GoogleCamera 6.1.021.220943556...
Magisket csak utólag tettem fel, hogy hátha annak hiánya miatt nem megy egyik sem...
Más: az opegapps telepítésekor, lehetőség volt kiválasztani hogy miket tegyen fel, ott véletlen rányomtam, hogy jegyezze meg, azóta nincs ez az opció... Hol tárolja, tudom törölni valahol ezeket a beállításokat?
A google backup továbbra sem működik. IPV6 kikapcsolva a routerben, de mobil neten sem jó... valami a fiókommal lehet....
[ Szerkesztve ]
-
drdr
senior tag
-
mobilizmo
addikt
Ez az utolsó verzió, ez jó. Gapps-ból viszont minél kisebb pico, legfeljebb nano amit fel szoktam rakni. Ezen kívül ami google-től kell még azt felrakom a play-ről. Az alap funkcionalitást kapjam meg, a többit majd intézem.
-
HoaryFox
őstag
No, az Összefoglaló update-je megtörtént, még egyszer köszönöm/köszönjük fluttershy kollégának a belefektetett időt meg mindent. Kicsit finomítottam rajta (pl. a lenyitás előtt nem lehet kép, így ezt kivettem), valamint feltöltöttem a PH!-ra a képeket az Imgur helyett.
"A wikipedia nem tudományos lexikon, hanem egy multiplayer módú notepad." by Pikari
-
fluttershy
tag
válasz HoaryFox #24547 üzenetére
Én köszönöm használja mindenki egészséggel. Ha outdated lesz akkor majd újra ráncfelvarrjuk.
Szerk:
Juj bocsi. Most vettem észre hogy ez nem a legfrissebb változat. Azóta kibővítettem meg hibajavítottam többször is a többi fórumozó észrevételei alapján. Lecseréltem most gyorsan a képeket is a mobilarénára feltöltött változatokra:[ Szerkesztve ]
-
drdr
senior tag
Úgy tűnik a gyári rommal kezdetektől hallható sistergés megszűnt, nagyon minimálisan hallható mikor megszűnik a hang és kikapcsol (az erősítő ???). Viszont egy equalizer ráférne, nem találtam a Havoc Os-ben, csak a feature-ök között felsorolva Dirac Sound FX supportot....
Milyen equalizerrel működik együtt? Kétfélét kipróbáltam, de csak hangerőt szabályoztak....
Új hozzászólás Aktív témák
- NBA és kosárlabda topic
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- TCL LCD és LED TV-k
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Horgász topik
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest