- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Vodafone mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Xiaomi Mi A1
utolsó módosítás: 2019.11.07
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tyca
senior tag
Sziasztok! Most vettem egy használt A1-et, olvasom itt is meg angol fórumokban is, hogy sok embernél halk a beszéd hangerő, nálam is. Szobában még éppen elmegy, full hangerőn, de szabad téren nagyon zavaró. Mindezt a legfrissebb gyári rendszerrel. Van erre valami megoldás? Downgrade 7-re vagy főzött rom?
-
Tyca
senior tag
ok, köszi az infót!
-
Jabby
őstag
Sziasztok!
Több app-nál is lehetőség van egyedi értesítési hang beállításra, de nem ajánlja fel a gyáriakat.
hol találom ezeket, honnan tudom betallozni őket? Vagyis hol tárolja a telefon? -
infectedmann
őstag
Tegnap lett elegem a gyári rom auto fényerejéből. Hiába korrigálok rá, hogy milyen fényerőt szeretnék, sosem találja el a megfelelőt. Keresek rá valami alternatív megoldást (custom rom most Android Q-ig nem érdekel), mert ez így borzalom.
-
mttssz
senior tag
válasz infectedmann #24906 üzenetére
Ha nem akarsz custom romozni akkor kapcsold ki az automata fenyerot, mast nem nagyon tudsz vele kezdeni.
Custom ROMok kozul nekem eddig az ArrowOS meg most a Lineage az ami rendesen eltalalja a fenyeroket az alapjan ahogy behuzkalom az elso par napban kezzel, nem is tudom mikor kellett utoljara hozzanyulnom.
-
MODERÁTOR
válasz infectedmann #24906 üzenetére
Én az F-Luxot használom, mióta a Redmi Note 5-re kijött a Pie.
Xiaomi 13T
-
dzsi23
addikt
Sziasztok!
Pár perce meg akartam nyitni egy fájlt, és akkor vettem észre, hogy a Fájlok app eltűnt, sem Nova-ban, sem a gyári launcherben nem látom. A beállításokban szerepel az alkalmazások között, de ennyi.
Nálatok működik? -
eclipse19
senior tag
válasz Viktor0610 #24908 üzenetére
Az F-Lux az nem Windowsra van és színhőmérséklet macerálásra való?
Androidon "F" nélküli Lux-ot ismerek.
Mi-A1-en még nem próbáltam, de LG G2-n nagyon jól bevált.[ Szerkesztve ]
Hogy a telefonom működése attól függjön, hogy valaki más fizeti-e a számláját??? Viccnek is rossz....
-
MODERÁTOR
válasz eclipse19 #24911 üzenetére
Pár napja még F-Lux volt.
Most Screen Brightness Control néven találtam meg a Playen.
Van belőle Lite (ingyenes) verzió is.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 13T
-
infectedmann
őstag
Viktor0610 köszi a tippet, még ma kipróbálom
-
Hegezoo
tag
Sziasztok.
El köszönök. Szomorú szívvel, de megy a piacra az A1. Egy Redmi Note 7 váltja Meg kell jegyeznem, én abba a táborba tartozok, akiknek soha semmi baja nem volt a készülékkel Remélem, a Note 7 is így fog viselkedniiPhone 12 Pro Max
-
sec0nd
tag
Sziasztok!
Nekem még mindig nem jött helyre a GPS, a legújabb gyári ROM van a telefonon. Van ötletetek arra, hogyan tudhatom meg, hogy szoftveres, vagy hardveres a probléma? A resettől a google camera miatt is tartok, ha nem muszáj akkor szeretném elkerülni. Egy másik nyűgje most, hogy az sms-eket gyakran több órás késéssel kapom meg (Telekom) ha a másodlagos SIM-em aktiválva van.[ Szerkesztve ]
-
Aurig@
őstag
Üdv.!
Open Camera-t használom, ha nagyon ritkán fényképezek a telefonnal. Most vettem csak észre - mivel, ahogy írtam, ritkán használom - , hogy minden képnek más a felbontása: van, amelyik 3 MP, a következő 8 MP, majd a következő 5 MP, volt már 9 és 10 MP is, de a teljes 12 MP még egyszer sem volt. Ez mitől lehet?
A gyári fényképező rendesen 12 MP-es felbontásban készít képet.Ahogy a képen is látszik a (Open Camera) maximális felbontás van beállítva, de mégsem abban rögzít.
Köszönöm
[ Szerkesztve ]
<<- OnePlus 7 „8/256” Android 12 ->>
-
törölt tag
válasz Aurig@ #24917 üzenetére
Ezt inkább az Android alkalmazások topikban kéne kérdezni szerintem, a telefonhoz valószínűleg nincs sok köze.
-
Is-tee
aktív tag
Sziasztok!
Ha fel szeretném tenni a lineage-et az itteni leírás szerint, akkor szükséges még az Advenced wipe->format data? Mert a leírás szerint csak wipe data, dalvik, cache.
[ Szerkesztve ]
-
fluttershy
tag
válasz Is-tee #24924 üzenetére
Annyi változás történt a LOS flasheléssel kapcsolatban amióta a topik összefoglaló utóljára frissült hogy most már nem szükséges speckó twrp a LOS flasheléshez (vagyis a leírásban lévő linken található twrp-t ne használd), hanem a twrp webolaláról letölthető legfrissebb img az ajánlott. [link]
Mindig nézzétek hozzá a topik összefoglalóban található leírásokhoz az xda fórumok hasonló topikjait. Ha például egy custom rom developere másakat ír mint ami itt a topik összefoglalóban van akkor nyilván az ő szava a mérvadó.
A format data részben nem vagyok teljesen biztos, de ha gyári romról jössz akkor a bootloader nyitás úgyis gyalulja a telefont, utána még biztos ami biztos alapon plusz egy format data nem fog ártani, ha pedig másik custom romról jössz akkor úgyis erősen ajánlott a clean flash ergo akkor is jobb ha még nyomsz egy format data-t is.
Gapps telepítés után csak wipe cache kell de az kötelező jelleggel. Magisk telepítés után nem szükséges semmi. -
trance89
őstag
válasz fluttershy #24926 üzenetére
A data partíciót nem szabad formatálni csak wipe-olni mert a titkosítás nem fog működni LOS alatt (utólag is meg lehet oldani de sokkal körülményesebben, emiatt), bootloader nyitás után amúgyis semmi értelme se formatálni se wipe-olni mert teljesen tisztán indul
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
trance89
őstag
igen, azt mutatja hogy a titkosítás be van kapcsolva de igazából nincs mivel ha formáztad azzal nem maradt a partíciós tábla végén az a pár kb üres hely ami a titkosításhoz szükséges, hiába mész rá a menüben a titkosításra, restartol és kiírja hogy titkosítás de akkor sem sikerül titkosítania, kicsit megtévesztő...
bootolás előtt kéri a pint? ha nem akkor biztosan nem vagy titkosítva[ Szerkesztve ]
-
bexinho23
őstag
Pize alatt van arra lehetoseg, hogy kikapcsoljuk a telefon 3 erzekelo gombjat alul? Gesztusvezerles kiatt kerdezem.
-
fluttershy
tag
válasz bexinho23 #24937 üzenetére
én is úgy tudom hogy root nélkül nincs :/
(#24935) trance89 én is formáztam a data particiót a los telepítése előtt és most tettem egy próbát a tárhely titkosításával. Nem figyeltem az időt de kb 10-20 perc alatt végigment a dolog. Most titkosítva van, a telefon elindításakor bekéri a pint/jelszót. Viszont nem ajánlom a belakott rendszer titkosítását lineageos-en mert nem működik tökéletesen valamiért. Random lefagyogatott és visszadobott a lezárt képernyőhöz a letitkosítás után. Végigmentem az appokon és volt ami nem indult, force closeolt vagy ha el is indult akkor hibásan viselkedett. Végigmentem az összes appon, kipróbáltam őket, ami hibásan működött vagy el se indult azt letöröltem és újratelepítettem. Kb a telepített appok fele ilyen volt. Most hogy ezt megcsináltam, már működik minen probléma nélkül.
-
gery2123
őstag
Sziasztok!
Mar tobb mint 2 hete szervizben a telo... (Mediamarkt) a kijlezo korul foltosodás jelent meg, volt mostanában valakinek szerviz? Mekkora az eselye, hogy javítják?
-- PSN_ID: GerY2123
-
addikt
-
bexinho23
őstag
válasz gery2123 #24940 üzenetére
Ugyanez történt az én telefonommal is. Foltosodott. Elméletileg a ragasztás a ludas. Sajnos nálam a garancia lejártát követő 2. héten jelent meg, úgyhogy így jártam. Lassan 1 éve így használom. Zavaró számomra, mert annyira vigyázok a dolgaimra, hogy ezen sincs 1 db karc sem (nem használok semmi védelmet). Remélem már jön valami hír az A3-ról (akár egy amoled kijelzős+nfc párossal).
-
monyo12
tag
Sziasztok!
Valaki használ Piel experience romot? Képek minősége miatt váltanék, megéri -e?Köszi
-
Draun01
tag
Ez érdekes dolog, sokszor elgondolkozom én is hogy váltanék, de aztán eszembe jut hogy igazából teljes mértékben elégedett vagyok az A1-el és az új telók meg nem tudnak annyival tobbet hogy érdemes legyen váltani. Az egyeduli erosebb indok max egy jobb kijelzo-ház arány lenne (kisebb also felso kávák), de az újabb telók meg nagyon nagyok, sokuk kb ugyanekkora házban magasabb kijelzo aminek senki nem éri el a tetejét (mondom ezt úgy hogy 10 emberbol 10-nél nagyobb a kezem). Egyébként a Mi9 SE gondolkoztat el néha, de az sem az igazi (akksi, ujjlenyomatolvasó, jack). Szóval marad az A1.
[ Szerkesztve ]
Pixel 6a
Új hozzászólás Aktív témák
- Battlefield V
- Opel topik
- PlayStation 5
- Kutya topik
- Apple notebookok
- Milyen monitort vegyek?
- Renault, Dacia topik
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest