- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Xiaomi Mi8 összefoglaló
(kódnév: dipper)
Új hozzászólás Aktív témák
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz HUTCHDB #13050 üzenetére
Nekem egyre inkább gyanús hogy a google valamilyen takarékossági okból le sem szinkronizálja az értesitéseket rendesen.
Én a telefonommal Taskerrel vezérlem a szinkronizálást, oránként 5 perce bekapcsolom, nekem elég gmail-hez, úgy mindig megjön az értesités.
De pl Facebook lite az üzenet értesitéseket le sem küldi már jó ideje.
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz aprokaroka87 #13051 üzenetére
Ahogy irtam korábban, ez nem a xiaomi hibaja, mivel más androidos telefonon is ez a helyzet push esetén.
Mate20 pro, OP6T, P30pro, S10plus. Ezek voltak nekem az elmúlt hónapokban, és mindegyikkel gond volt." Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz gigabytman #13055 üzenetére
Nem.
Leírás, lépésről lépésre?" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
gigabytman
tag
válasz HUTCHDB #13056 üzenetére
Akkor lehet, hogy a linkelt videós segítséget sem nézted meg? Itt: [link]
A szükséges ADB 1.4.3 portable letöltése (ha még nincs ilyen a PC-den): [link]
Kicsomagolva:
Figyelem, "Doze_kikapcs...txt"-t, (vagy bármilyen más nevüt) Neked kell létrehozni és beleírni a parancsot, hogy bármikor innen tudd bemásolni a parancssorba, de ha megjegyzed, akkor nem kell. A parancs: adb shell dumpsys deviceidle disable
Ez a végeredmény, ne indítsd újra a telót!!! A WIFI használatot kapcsold ki a telefonon, csak a mobiladat menjen. Meg kell érkezni a Gmail értesítéseknek csak rövid 1-2 perces késés megengedett. -
HUTCHDB
nagyúr
válasz gigabytman #13057 üzenetére
Köszi.
[ Szerkesztve ]
" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
gigabytman
tag
válasz HUTCHDB #13059 üzenetére
Ezt nem értem. Milyen Időintervallumra gondolsz? A parancshoz nem kapcsolódik más változó. Vagy szinkronizálási gyakoriságra gondolsz, mert olyan nincs.
Gmail speciális push rendszerű, tehát azonnali üzenetküldő alkalmazás. Ez PC-n lévő Gmail alkalmazásnál jól működik. Ha fut a Gmail a számítógépen és küldenek üzenetet, az gyakorlatilag azonnal megérkezik és jelez.Ez Androidon (6.0 óta) probléma, ahol hosszabb idejű tétlenség kb. 15-20 perc múlva kezd "bealudni" az alkalmazás. És minél később ébreszted fel, annál nagyobb lehet az üzenetek késése. A fenti parancs megakadályozza, hogy "bealudjon".
-
n.karoly
csendes tag
válasz gigabytman #13060 üzenetére
Szia,
Pár hónapja felvettetem ezt a problémát itt, de akkor valahogy nem lépte át az ingerküszöböt, így válasz nem érkezett. Ez a parancs csak Gmail szolgáltatásra vonatkozik vagy a beépített levelező kliensre is hatással van? Ugyanis nekem a levelező kliens értesítés is ugyanúgy késve jön meg mint a gmail. Nem tudom más, hogyan oldja meg a céges emaileket, hogy azonnal megkapja...
A korábbi beállítási ( (#13043) Karavik) javaslatok leellenőrizve, ugyan úgy van beállítva.
Köszi -
g_g_g
Topikgazda
válasz n.karoly #13061 üzenetére
Ez mindenre vonatkozik, a telefont nem engedi mély alvásba kerülni.
Én hetek óta használom és valóban azt tapasztalom, hogy minden üzenet megérkezik késés nélkül.Szerintem nyugodtan próbáld ki, szerintem semmi vesztenivalód nincs, ha meg működik, akkor meg is oldódott a probléma.
-
-
retesz147
addikt
Köszi!
Tudom, hogy már kérdeztem, sőt azt, is hogy válaszoltál rá, de akkor még csak 1-2 napos volt a tapasztalatod, gondoltam megkérdezem még 1x hosszabb tapasztalattal. De ezekszerint ez nem változott.
Amúgy én rootolt vagyok.Kipróbálom.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 13 eu dev...
-
gigabytman
tag
válasz n.karoly #13061 üzenetére
Látom már közben kaptál válaszokat.
Valóban nincs kockázata. Nem kell root, de még bootloader nyitás sem. Csak a fejlesztői menüt kell bekapcsolni az USB hibakeresés opcióhoz, ami nem érinti a garanciát.- #13062 havri 1 Igen, vannak különféle e-mail kliens app.-ok ingyenes/fizetős. Van amelyiknél megjön időben az értesítés, és van, hogy nem. Sokat kipróbáltam . És persze a letöltött app.-ot is megfelelően be kell konfigolni, ami plusz hibalehetőség.
-
Karavik
veterán
válasz gigabytman #13057 üzenetére
Köszi ezt kipróbálom én is, bár root nincs de újraindításig tudom tesztelni...
Xiaomi Watch S3 + Xiaomi 14 12+512GB [Android 15 Global EU HyperOS 1.1.4.0.VNCEUXM]
-
butyu
csendes tag
Sziasztok!
Mióta megvettem a MI8 -at (2018.december) global dev -en vagyok élvezve a gyors javításokat. Mivel hetek óta nem jött frissités tegnap ránéztem a fórura és a "pofám leszakadt" megszüntették a global dev-et. Sok - sok hozzászólást és az összefoglalót is többször átnézve az jött le, hogy adat törlés nélkül nem lehet átállni Stabil -ra. Nincs nyitott bootloader és nincs twrp-m sem. Kérlek erősítsetek meg, hogy egyetlen lehetőségem az összefoglalóban leírt metódus:
"Zárt bootloader mellet is meg lehet csinálni és minden adatot törölni fog.....stb"
U.I: Ráfér már egy clean rendszer mert mostanában ha a mobilnet be van kapcsolva és roaming -olni próbál a "készülékkeresés leállt" felirat mellett csúnyán lefagy (fekete képernyő, semmi reakció csak újraindítás segít)
Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld!
-
gigabytman
tag
Még szombaton tettem fel az eu. dev 9.7.25 Rom-ot. Nem foglalkoztam akkor képernyőzár beállítással, csak simán felfelé húz.
Most szeretnék, de nem tudok sem PIN-t, sem mintát beállítani. Mi a hiba? Többször újra indítottam, semmi változás ? -
HUTCHDB
nagyúr
válasz gigabytman #13060 üzenetére
Félreértettem ezt a mondatodat:
" 15/30/60 tétlenségi időkkel, és érdekes eredménnyel ”
Újra értelmeztem, és rájöttem, hogy ez a teszt időket jelenti.
Egyébként nálam ezután sem 💯 % os a helyzet, volt olyan email érkezés, ami más értesítés berkezesekor jelent csak meg, ami egyértelműen a késést jelenti.
" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
g_g_g
Topikgazda
válasz gigabytman #13073 üzenetére
-
gigabytman
tag
Persze. Az előző romoknál mindent sikeresen kipróbáltam már. Működött az ujlenyomat, PIN, de még az arc alapú feloldás is.
Arra gondolok, hogy most a Rhodium témát választottam a classic ill. a default helyett. Plusz még a ZEDGE app.-ból állítottam be hátteret és zárképernyőt. Már visszaállítottam a default témát és zárképernyőt. Újra is indítottam. De nem tudok beállítani még egy mintát sem.Lehet hogy ez a Rom vagy a MIUI érzékeny ilyen dolgokra? Mármint külső app.-ból zárképernyő, háttér?
Bakker telepíthetem újra.... -
g_g_g
Topikgazda
válasz gigabytman #13076 üzenetére
Szerintem nem itt lesz a gond.
Pont a Rhodium téma nekem is megvan és használtam is egy rövid ideig.
Aztán most a Default témát használom, de nem emlékszem, hogy lett volna ilyesmi probléma bármelyik témánál is.
Külsős zárképernyő app nincs telepítve esetleg valamilyen launcher? -
g_g_g
Topikgazda
válasz gigabytman #13078 üzenetére
De mi pontosan a jelenség?
Amit küldtem képet ahhoz képest nálad hogy van?
Megvan a menüpont és inaktív vagy nincs is menüpontod?
Arcalapú feloldás működik?Szerk.:
Még egy dolog jutott eszembe.
Fejlesztői lehetőségekben van egy olyan opció, hogy "Képernyőzár kihagyása"
Nincs ez véletlenül bekapcsolva?[ Szerkesztve ]
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz gigabytman #13078 üzenetére
Én egy wipe cache, dalvik-ot csinalnek
-
gigabytman
tag
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz gigabytman #13081 üzenetére
Jah, ez így más!
Ebből reset lesz!
Az ujjlenyomat olvasóval van valami, és remenykedj, hogy nem hardveres a gond." Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
g_g_g
Topikgazda
válasz gigabytman #13083 üzenetére
Szokásos dolgok jutnak eszembe... szenzor tisztítása illetve új ujjlenyomat rögzítése
De ha a fényképezésnél működik, akkor nem hiszem, hogy ezek segítenének.Esetleg, ha nem a PIN kód-nál adnád meg az ujjlenyomatot, hanem a főmenüben először állítanál be ujjlenyomatot (Feloldás ujjlenyomattal -> Be) és utána a PIN kódot?
[ Szerkesztve ]
-
gigabytman
tag
Sajnos nem jó egyik opció sem . De szerintem van különbség a szenzor használatban. Fényképezésnél az érzékelő úgy működik mint egy érintős nyomógomb. Bárki bármelyik ujjával tud exponálni. Feloldáskor meg ténylegesen szkenneli az ujjat, és összehasonlítást is végez, ez egy sokkal bonyolultabb funkció. Viszont a Biztonság app.-pal teszteltem a hardware-t, és futtattam egy bizt. vizsgálatot is.
Hardware teszt eredménye:
Biztonsági teszt eredménye:
Azt hittem fordítási hiba, nyelvet váltottam UK-re, de az van angolul is.
Nézd meg légy-szíves, nálad is akku. túlmelegedést ír? (Nem gondolom, hogy a jelenlegi problémámhoz köze lenne)
Illetve aki EU.dev 9.7.25 van meg tudná nézni a fenti tesztet, hogy minél több infó legyen? -
g_g_g
Topikgazda
válasz gigabytman #13085 üzenetére
Igen, nálam is túlmelegedési problémát ír az akkumulátorhoz....
(lehet csak ahhoz van köze, hogy nincs aktiválva az akkumulátor optimalizáció és néhány alkalmazásnál kézzel konfiguráltam ezt) -
HUTCHDB
nagyúr
válasz gigabytman #13087 üzenetére
Megneztem, mindent bekapcsoltam, illetve ki, amit kért, de ugyanúgy tulmelegedest jelez, így ez valami bug lehet...
-
gigabytman
tag
Eddig ezekkel próbálkoztam:
A verzió
1. Wipe/advanced/Dalvik art cache/Cache/System/Data
2. Internal Storage-ból Rom install
3. Wipe cache/dalvik
3. Reboot system
Bebootol, kezdeti lépések majd rögtön a jelszó beállításnál beállítottam a szokásos PIN-t, tovább is lépett (azt hittem minden OK) de nem. Rendszer feláll és a beállításokban azt jelzi, hogy Password---KI. Próbálom újra beállítani nem. Mintázat nem. Ujjlenyomat nem érzékel.
B verzió
1. Wipe/advanced/Dalvik art cache/Cache/System/Data + Internal storage
2. Rom másolás PC-ről telóra, majd Internal Storage-ból Rom install
3. Wipe cache/dalvik
3. Reboot system
Bebootol és ugyanaz mint előbb.
Kipróbáltam egyből ujjlenyomattal. A beirt PIN-nel tovább lépett, de az ujjamat már nem érzékeli.
A SIM kártyámat áttettem a tartalék telómba, remélem ez nem befolyásolja ezeket a műveleteket. Ki tudja mikor/hol lesz ennek vége.(esetleg szervíz)Szóval, ha el is romlott fizikailag az ujjlenyomat szenzor, attól még egy sima képernyőzárat PIN-nel/mintával be kellene tudni állítani. Neeeeem?
Utoljára kb. 1,5-2 hete használtam az ujjlenyomatot feloldásra. Igaz az egy másik Rom-on volt. Kipróbáltam a PE Caf változatát. EU. dev-ről clean install, gyakorlatilag a fenti "A" verzió.
Ezeket flash-eltem fel:
PixelExperience_caf_dipper-9.0-20190713-2026-OFFICIAL.zip + Disable_Dm-Verity_ForceEncrypt_02.04.2019.zipSzépen beszkenelte az ujjamat, és igen működött képernyőzár feloldáshoz. Kipróbáltam két nap után vissza álltam EU.dev-re, bocsánat aki szereti, de nekem fapad ez a Pixel Rom.
Azóta EU.dev romon a fenti problémáim vannak. Lehet valami összafüggés?Ne kíméljetek, kérek szépen javaslatokat, mit tegyek?
-
qgevic
csendes tag
válasz gigabytman #13090 üzenetére
Megpróbálkoznék egy MiFlash + stabil fastboot rommal. Ha a globalban sikerül beállítani az ujjlenyomatot akkor szerintem az EU rommal is sikerülnie kell.
-
Lomas
tag
Van valakinek tippje, mi indítja el automatikusan a bluetooth-t és a wifit? Gyárri global stabil.
[ Szerkesztve ]
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz gigabytman #13090 üzenetére
Csak a gyári stabil rom maradt mi flash-el.
-
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz gigabytman #13096 üzenetére
Mehet a twrp, de a data particiot is formazd!
Összefoglalóban lévő leírás tökéletes." Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
csanalaci
csendes tag
Sziasztok !
Telepítettem a Pixel Experience ROM-ot.
Megy szépen minden, de nem találom hol kellene beállítanom a telefon gyorstárcsázót ?
Valahol olvastam, hogy bal alsó sarokban 3 pötty, és ott a gyorstárcsázás, de nálam nincs ilyen. Valami ötlet ? -
HUNited
őstag
válasz csanalaci #13098 üzenetére
Custom rommal kapcsolatban eddigi tapasztalatom szerint itt nem lesz szerencséd. Ez a MIUI örök faxa és éljen topik.
Egyébként True Phone appot keresd, nagyon jól beállítható. A gyári PE tárcsázó (Google féle) nem egy nagy tudású darab, dual simmel pl. igen nehézkes.
-
csanalaci
csendes tag
Köszönöm, éppen most tettem fel, jónak látszik
Új hozzászólás Aktív témák
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Napelem
- Szólánc.
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- BestBuy topik
- Óra topik
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium, Bontatlan, 1 Év Apple Garancia
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest