Hirdetés

2018. május 25., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) H.Istvan25


H.Istvan25
(őstag)

Ennyi pénzért szerintem teljesen korrekt

Huawei Mate 9

(#2) szupermacs válasza H.Istvan25 (#1) üzenetére


szupermacs
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nagyon is korrekt. Reméljük nem lesz tele a topik szériahibás telefonokkal.

Steam: szupermacs // BattleTag: Szupermacs#2730 // Uplay: szupermacs // Origin: szupermacs // XLive: SleeplessWar

(#3) ribarszki


ribarszki
(senior tag)

Ennyiért teljesen rendben van. Ha ráadásul beesik 1-2 akció is, tökéletes lesz a feleségemnek.

(#4) margithid


margithid
(PH! kedvence)

Jónak néz ki, nem tudom majd android 8 várható-e rá.
Ha már majdnem gyári androidot tesznek fel, akkor jobb lenne ha beállnának az android one projekt mögé, nem nekik kellene foglalkozni a szoftverfrissítéssel.
Mondjuk nem tudom, hogy google mennyire tudná garantálni egy mtk proci frissíthetőségét.
Snapdragon 660nal tökéletes telefon lenne :)

(#5) Luck Dragon


Luck Dragon
(PH! kedvence)

Szép a készülék, tudás és ár értek aránya is szuper. De kár a kijelző fényerő képessége miatt.

A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line. Xiaomi Redmi Note 4 & Redmi 4X & MI A1 B20. Logout összehasonlítás.

(#6) PZsolt27


PZsolt27
(kvázi-tag)

Az Apollo Lite "támogatása" után bármit mondanak vagy ígérnek a Vernee-sek, soha többé nem veszek tőlük már semmit.

(#7) vicze1


vicze1
(PH! nagyúr)

"jelenlegi állapotában a legnagyobb eltérés a stock Androidhoz képest nagyjából az, hogy Vernee OS-nek hívják"
Nem értem miért kell az olvasókat folyamatosan ezzel megtéveszteni és hitegetni, mikor egyértelműen látható, hogy rengeteg helyen módosítva van a rendszer.

Az hogy a skin-en nem módosítanak, egyáltalán nem azt jelenti, hogy "stock" Androidról van szó.

(#8) F.B.I.


F.B.I.
(PH! addikt)

Most jött vissza a szervizből (Wayteq) a sima Mars (megállt a kijelző) és csillagos 5-re vizsgáztak, 2 hét alatt kapott újat. Itt volt a kezemben a Note4, de mellette is, egy kicsit prémiumabnak érződik a Mars, hiába egy nulla, alap szoftver van rajta, nagy gond nincs vele.Zserintem a gond az lesz, hogy az eustock nem fogja forgalmazni. :(

The Last Ogre. Segítő válaszokat köszönöm! Apád lehetnék Luke!

(#9) rdt89


rdt89
(őstag)
LOGOUT blog

Ennyi pénzért 6gb ram? :C
Más gyártók, még a 4gb-ot se tudják 100 ezer alatt beletenni.
Az én szememben ez a telefon már csak ezért is érdemel egy ajánlott plecsnit. :)

(#10) H.Istvan25 válasza rdt89 (#9) üzenetére


H.Istvan25
(őstag)

Mondjuk a 6GB RAM fölösleges. Nekem a Mate 9-ben bőven elég a 4 giga. De az S8-ban is négy van csak

Huawei Mate 9

(#11) sh4rkk1ll3r válasza rdt89 (#9) üzenetére


sh4rkk1ll3r
(újonc)

Jó hír, hogy amit a Vernee meglép RAM tekintetében, az 1-1,5 év múlva az mobilipari átlagnak lesz tekinthető a kategóriában.

A telefont viszont egy 3 éves időutazásban részesítve nem tartom egy kiegyensúlyozott telefonnak. 60ezeres Antutu pontszámmal hamarabb fog elfogyni a SoC ereje a 3 év múlva jövő appoknál, mint hogy beleszagolj a 6GB végébe.

[ Szerkesztve ]

A Crysis-t egy húzott ENIAC-on tolom.

(#12) moleculez


moleculez
(PH! addikt)

Nem olyan rossz ez. Oké, a kamera az tényleg elég hitvány, de elnézhető.

"Nem vagyok pesszimista. Az nekem úgysem menne...a BUGOK átmenetiek de a FÍCS örök!!!" @abusalempictures

(#13) Fr@nkieWilde


Fr@nkieWilde
(senior tag)

Azt hittem eddig, hogy ezek a telefonok az istenek neveit, viselik, nem pedig a bolygókét. Vagy tévedek?

Más, a telefonhoz és a teszthez is:
6Gb ram, meg minden mi szem szájnak ingere "szarért, húgyért", aztán meg jönnek a siránkozások, hogy jajj ez nem megy, jajj az nem megy, ezzel mi a baj, azzal mi a baj, tömegével mennek a telefonok a szervizbe stb stb. (kb. mint amikor egy alsó kategóriás VGA-ba beletesznek 4Gb ramot, aki nem ért hozzá megy és megveszi, mert őneki az X.Y játék kell, hogy fusson maximális grafikán, aztán ez sem megy rajta, az sem megy rajta és értetlenkedve állnak a dolog előtt, hogy "de hisz 4Gb ram van benne"!!!! Miközben 10.000 Ft volt a VGA. Ez csak egy egyszerű, árakat tekintve nem tényszerű példa, az összehasonlítás végett.) Tehát a "frankó hardver" ne a használhatóság rovására menjen rá. Illetve, ha rámegy, akkor ezekre kellene rávilágítania a teszteknek.

Eközben az elvárható működésről alig esik szó. Illetve, hogy ha működnek is a dolgok, akkor milyen hibarátával, illetve mennyit kell mókolni, hogy hozza az elvárhatót, hogy például ha a statusbar-ban rányomok a néma gombra, akkor valóban némít-e a telefon, ue. a helyzet a helymeghatározás gombbal is, az automata fényerő gombbal, vagy, ha új téma kerül felhasználásra, akkor ezek közül változik-e valami is bármilyen irányba .
A progamok elmentik-e a beállításokat, és azok valóban úgy működnek, vagy netalántán elfelejtik, hogy a felhasználó miket állított be, és ismét gyári állapotban működnek, vagy pl. az üzentek megérkeznek-e automatikusan, vagy milyen beállítások szükségesek azok megérkezéséhez, hogy jelennek meg azok, olvashatók-e a statusbar-ban is, a led fény meddig jelzi, hogy olvasatlan üzenetek vannak stb. stb stb.
Kismillió dolog van, amikre nem térnek a tesztek és nem értem miért. Pont olyan dolgok, amiket általában a kínai csodatelefonok produkálnak, viszont a mindennapi működést nagyon befolyásolják. De a ram mennyisége, a proci gyorsasága, a "videókártya" gyorsasága mindig ott van. Nem mindenkinek az FPS-ek, meg antutu pontok számítanak, van aki csak hétköznapi felhasználásra keres telefont, amibe tök elég a 2Gb ram is, mezei procival, VGA-val, viszont fontos nekik, hogy a telefonon mindig elérjék, főleg üzenetek formájában (viber, messenger stb.)

Úgy gondolom, hogy a telefon egy parasztvakítás, és a teszteket épp ideje lenne kicsit átformálni, mert nem adnak most már valós képet a telefonokat illetően. Kizárólag nyers adatok vannak a tesztekben, amiket kb. 5 sorban össze lehet foglalni. A többi rizsa. Valós működésről pedig minimálisan esik szó.

[ Szerkesztve ]

Nem lehet nékem nagyobb tolvajom, mint aki az én időmet eltolvajolja!

(#14) szupermacs válasza Fr@nkieWilde (#13) üzenetére


szupermacs
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Mars is egy isten volt.

Steam: szupermacs // BattleTag: Szupermacs#2730 // Uplay: szupermacs // Origin: szupermacs // XLive: SleeplessWar

(#15) UnA válasza szupermacs (#14) üzenetére


UnA
(Korrektor)

Persze, csak a cikk címe a bolygóra utal.

(#16) endruboy1


endruboy1
(senior tag)

Érdemes lenne azt is figyelembe venni, hogy az előző Marsnál típushibaként lép fel a kijelző hiba, aminek cseréje legolcsóbban 30 ezer HUF környékén mozog és Gearbestről nem igazán van rá garancia. Két Ismerősömnek is fél év után adta meg magát a kijelző és most úgy tűnik a fenti költség miatt kuka lesz a telefon mert nem éri meg megcsináltatni.

[ Szerkesztve ]

A processzorok ára sem lineárisan, hanem egy konvex függvényt követve (általában exponenciálisan) nő a számítási teljesítménnyel.

(#17) szupermacs válasza UnA (#15) üzenetére


szupermacs
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem arra, hogy a Föld másik feléről származik?

Steam: szupermacs // BattleTag: Szupermacs#2730 // Uplay: szupermacs // Origin: szupermacs // XLive: SleeplessWar

(#18) Ledfold válasza Fr@nkieWilde (#13) üzenetére


Ledfold
(tag)

+1

Valóban a sok paraméter és adat lényegtelenné válik lassan, ha amúgy jó lenne a készülék csak gyárihibás a nagy része. Én is azt szorgalmaznám, hogy a telefonok valós használati értékeit és komfortos működését hozzátok inkább előtérbe a cikkeknél. Lehetne tartósteszt vagy hasonló pl.

Nem ölök állatot, nem is kérek meg senkit hogy számomra állatokat öljön.

(#19) AliceWake válasza Fr@nkieWilde (#13) üzenetére


AliceWake
(HÁZIGAZDA)

Gondolod, hogy ha az általad példaként említett diszfunkciók bármelyike is előfordul, akkor az nem tűnik fel? Illetve, ha előadódik és belefutunk, akkor nem jelezzük?
Kissé indokolatlannak tűnik minden egyes komponensnél és funkciónál kiemelni, hogy egyrészt van, másrészt, jééé, működik. Ha bármilyen funkció bugos, nyilván jelezzük.
Ha minden normál paraméterek szerint, rendeltetésszerűen üzemel, akkor nem látom okát kiemelni, hogy az értesítési LED addig nyomul, amíg tudomást nem veszünk magáról az értesítésről, a WiFi gyorkapcsolója meg gyorskapcsol, ha megérintjük, ahogy a helymeghatározás piktogramja is azt csinálja, amit kell neki, és a Bluetooth is bekapcsol, ha eképpen cselekszünk, és így tovább. Ja, és a töltő is tölti a készüléket.
A Vernee pont egy baromi ingerszegény, cserébe testreszabható készülék, stabil alapműködéssel, de kiemelkedő hardveres teljesítménnyel. Ennyit tud.

[ Szerkesztve ]

Non omnis moriar.

(#20) forgonati


forgonati
(őstag)

Lehet hogy ez kevésbé lesz hulladék mint az elődje, de én mondjuk nem merném bevállalni. Az Eustock sem véletlenül lépett ki mögülük szerintem. Amennyi hibás és tönkremenő készülék volt ezekből, nem csodálom hogy már nem forgalmaznak Vernee-t. A szoftvertámogatás meg egy másik probléma. Az Apollo Lite bugjait a mai napig képtelenek javítani. Hulladék márka, különböző alkatrészeket meg 6GB ramot már össze tud dobálni bárki ott Kínában, de ez már bőven kevés.

Az élet dolgait két részre osztom. Szörnyűre és kibírhatatlanra...

(#21) Bog válasza endruboy1 (#16) üzenetére


Bog
(HÁZIGAZDA)

Pont erre van a fórum, fél évig nyilván nem tudunk tesztelni egy telefont. (Ez a tartóstesztre ácsingozó júzernek is szól.)
Azt is leírtuk már, hogy a kínai eredetű telefonok minőségi szórása igen nagy. De ettől még előre nem lehet megmondani, pláne egy hét alatt, hogy barátom, ez a telefon tök jó, de 4 hónap és 13 nap után megdöglik. Egyrészt azért nem, mert adott márkán belül is lehet óriási eltérés minőségben (az innen-onnan összeszervált komponensek és a nem egy helyen történő gyártás ebbe erősen bejátszik), másrészt pedig azért nem, mert értelemszerűen erre egyszerűen nincs idő.
Volt cikk arról is már réges-régen, hogy a kínai rendelés mivel jár, szóval jeleztük már elégszer, hogy mi lehet necces és miért érheti meg mégis, a felhasználói tapasztalatok pedig tökéletes helyen vannak ebben a fórumban, vagy jelen esetben pont a logout.hu-n is.

Bog utazik a YouTube-on: https://goo.gl/J9p96u

(#22) Dottore válasza Fr@nkieWilde (#13) üzenetére


Dottore
(PH! addikt)

Hát rosszul gondolod. :)

(#23) Fr@nkieWilde válasza AliceWake (#19) üzenetére


Fr@nkieWilde
(senior tag)

Nem azt mondtam, hogy a működő dolgokat kellene felsorolni. De a telefonokat szerintem úgy kellene tesztelni, hogy az általatok feltelepített (alap) alkalmazásokat, amikhez az emberek 99%-a hozzáférhet mondjuk a play-ből, addig nyúzni, amíg arra van lehetőség. (Egy listát lehetne ezekről készíteni, hogy melyekre lenne igény, bár a javát úgy is sejthetjük.) Értem én, hogy nincs idő hetekig, hónapokig tesztelni, nem is kéri senki sem. De egy hét alatt az emberek számára legfontosabb, legtöbbek által használt programokat kellene futtatni, és azok esetleges beállításait kellene megosztani. Nyilván ez minden esetben telefonfüggő, hisz nem mindegy, hogy gyári androiddal érkezik valami, vagy bármilyen más, a márka által ellátott rendszerrel.

Nekem sajnos az általam felsorolt dolgokkal mind mind problémám volt (Lenovo Zuk Z2, Redmi Note 4X), és amiket felsoroltam még csak a jéghegy csúcsa. Azért őszintén, elég kellemetlen tud lenni, mikor egy új telefonnal beülök egy olyan helyre, ahol csöndet kérnek, ennek megfelelően le is némítom a telefont és mégis az idióta sms csengőhangomra gerjed mindenki, mert épp jött egy sms-em. Nyilván ez azért is tűnik badarságnak, mert ez alap, hisz mindenki azt várja, hogy némításnál meg sem fog szólalni a telefon, de mégis megszólal, GPS gyors-kapcsolójánál is azt várhatjuk joggal, hogy ki és bekapcsolásával megy a GPS funkció, közben mégsem, de egy új téma felrakása megoldja a problémát (Érdekes.)

Én jobban örülnék olyan teszteknek, ahol a nyers tényeken kívül a mindennapi használatot vennétek górcső alá. Az általatok futtatott teszt séma már nem állja meg a mai elvárásokat, de nincs ebben semmi probléma, csak úgy gondolom, hogy ideje lenne módosítani rajta, pár dolgot kivenni, párat betenni.

Nem lehet nékem nagyobb tolvajom, mint aki az én időmet eltolvajolja!

(#24) UnA válasza Dottore (#22) üzenetére


UnA
(Korrektor)

De ezt melyik kijelentésre írtad? Mert abban a hozzászólásban volt egy csomó. ;)

(#25) Monkey


Monkey
(kvázi-tag)

Nfc? :W

(#26) jUUh


jUUh
(őstag)

Nagyon ott van ennyiért.

Xiaomi Redmi Note 3 Special Edition | Xiaomi Redmi 2 Pro

(#27) Szabcsizz válasza Fr@nkieWilde (#23) üzenetére


Szabcsizz
(őstag)

Hatalmas +1 neked.

Motorola Moto Z

(#28) ddaydome válasza Fr@nkieWilde (#23) üzenetére


ddaydome
(fanatikus tag)

Kedves Kovesli!

Nekem Vernee ( Gyula) Thorom van.
Már sokszor gondolkodtam, hogy írok egyet a logout-ra de nagyon kevés az időm a munka és a család mellett és persze egy picit sem kérnék a rosszindulatú fórumozókból!

A telefonom március eleje óta van meg, de komoly gondok nincsenek vele.
2 helyreállítás volt, melyből 1 a gyártó javaslatára történt a 7.0 után és 1x-r teljesen befosott a tárcsázó.
A zseblámpát szoktam telefonálás közben be kapcsolni, de azt ne kérdezd, hogy hogy.
Szeretem, gyors, nem lassul be, míg a feleségem P10 Lite felülete igen, szóval elégedett vagyok. Ha kibír még 1,5 évet akkor zsír vétel volt.

Frissítések:
6.0-val jött ki, 2017 márciusában jött a 7.0 és most augusztusban valami frissítés még.
Mindezt 36 ezerért.

A tesóm Samsung Galaxy A5 2016-jára tegnap jött a 7.0-ás android.......
Gondolom most jól megkapom, hogy biztos csájníz bérenc vagyok meg hasonlók.......

[ Szerkesztve ]

Az üzenetet a kínai telefonomról írtam.....

(#29) 455


455
(újonc)

Nekem is van egy ilyen telefonom, minden nagyon szuper viszont egy olyan problémám lenne, hogyha jól sejtem a legutóbbi OTA frissítés óta nemes egyszerűséggel eltűnt egy jó pár felbontás a kameránál és sehogy se tudom visszaállítani. (pl. 13 megapixeles kép csak 4:3-as míg korábban lehetett 16:9-es, nagyobb felbontású 13 megapixeles képeket is lőni) Esetleg más már találkozott ezzel a dologgal? Nagy kár lenne érte, ha ez eltűnne.

(#30) ddaydome válasza 455 (#29) üzenetére


ddaydome
(fanatikus tag)

Hello!

Esetleg gyàri beàllítàsok visszaàllítàsa megoldja? Nàlam ilyen gond nincs, viszont a legtöbb telónàl, beleértve a neves gyàrtókat is a frissítés nem zökkenőmentes. Ha frissítek nàlam alap a fact. Reset.

Az üzenetet a kínai telefonomról írtam.....

(#31) Fr@nkieWilde válasza ddaydome (#28) üzenetére


Fr@nkieWilde
(senior tag)

Kedves ddaydome!

Nyugi én is kínai telefont használok, Redmi Note 4X-et.
Erre is jönnek a frissítések hetente. Nincs is ezzel baj, sőt erre is megérkezett már a 7.0, legalábbis a fejlesztői rom-ra.
De sajnos ezek csak nagyvonalak. Én sokkal apróbb dolgokról beszélek.
A Lenovo Zuk Z2-m például vásárlást követő reggelen nem ébresztett. Hiába volt beállítva az ébresztő, a szerencse az volt, hogy asszony telefonja ébresztett. Úgy gondolom egy ébresztőnek minden tekintetben működni kell márkától függetlenül. Ennél alapabb dolog csak pár van egy telefonnál. De persze nyomták a fórumban, hogy ez milyen brutál jó telefon, hisz kb. 55 ezerért van Snapdragon 820, meg 4 giga RAM. Meg az antutuban vagy 120 ezer pontot produkál, csak az én főnököm éppen lesz@rja, hogy az antutuban van 120 ezer pontom, mikor épp elkések a munkából, mert elaludtam. Ott is olvasgattam később a fórumot és ezer féle romot pakoltak rá, de mindig mindegyikkel van valami probléma. Akkor minek a Snapi 820 és a 4 giga RAM, ha alap dolgokat nem tudnak produkálni a romok a kínai telefonokon!
Utána jöttek a téglásítasok stb.

A frissítésre visszatérve, a Xiaomi cuccai is mindig kijavítanak valami nem is fontos apróságot, aztán vele együtt elrontanak másik 2 jól működő dolgot. Én óvatosan kezelem a frissítéseket.

Az ilyenek miatt mondom, hogy a szoftverezésbe jobban bele kellene mászni a telefonoknál, főleg kínai vonalon. Ezek az apró dolgok, amik amúgy teljesen alapok nagyon sok bosszúságot okozhatnak. És úgy gondolom, hogy a nem megfelelő teszt félrevezető. Totál tesztet senki sem fog tudni produkálni, de ezektől a mostani tesztektől lehetne részletesebbeket is készíteni. Tökéletes telefont nem fog készíteni senki sem, ez tény, hisz az megölné a piacot, de inkább a gyártók is a szoftverekre figyelmének jobban oda, ahelyett, hogy újabb típusokat dobálnak a piacra.

Régen vettél egy Nokiát méregdrágán. Azokkal ilyen probléma nem volt. Sőt akkor még olyan dolgokat is tudtak, amikre senkinek nem volt szüksége. Nem igazán kellett kompromisszumot kötni akkoriban. Ma már a csúcskategóriában is kell sajnos.

[ Szerkesztve ]

Nem lehet nékem nagyobb tolvajom, mint aki az én időmet eltolvajolja!

(#32) ddaydome válasza Fr@nkieWilde (#31) üzenetére


ddaydome
(fanatikus tag)

Hello!

Tesóm Samsung Galaxy A5 2016-án hol a Wi-fi csesződött el, hol a bluethooth, hol egyéb hasonló, minden frissítés után....

Hát ilyen ez a popszakma....
Amúgy alap Nokiát vagy Alcatelt most is tudsz venni.. Nekem cégesnek egy 3700 Ft-os alcatel van és hibátlan!
A zseblámpája szerelésre is tökéletes.

[ Szerkesztve ]

Az üzenetet a kínai telefonomról írtam.....

(#33) joey04


joey04
(PH! félisten)

hát ez a gyártó mindegy mit ad mennyiért, leszerepelt a korábbi bakik miatt nálam.

Bazinga!

(#34) Timer válasza Fr@nkieWilde (#31) üzenetére


Timer
(őstag)

Értem a problémádat, és alá is támasztom rögtön: az előző Mars-ot megvette egy kollégám, és én segítettem neki átköltözni Lumiáról. Annak ellenére, hogy a telefon hardveres szempontból - azért a pénzért, persze - teljesen rendben volt, szoftvernél rögtön belefutottam három hibába:

- A Sygic nem indult, és mind a mai napig nem is fut, ha az áruházból töltöd le. A fejlesztőkkel felvette a tulaj a kapcsolatot, és kapott a pénzéért olyan változatot, amit külön apk-ból kell telepíteni, de legalább megy. Csak háttérbe ne kerüljön, mert akkor instant FC.

-A telefonkönyv Outlook.com címnél felfelé nem szinkronizál, csak lefelé. Ez azért buli, mert beírsz egy számot a telefonba, majd a következő lefelé szinkron törli is. Google Névjegyékbe költözés megoldotta a gondot.

- Gyári email app nem jelez semmilyen email fióknál. Ha felteszem mellé az Outlookot, jelez mindkettő. Ha leszedem, megint nem jelez a gyári app. Végül Outlook maradt, a gyári kliens értesítéseit pedig kikapcsoltam.

Egyszóval, a szoftver miatt (is) ennyire olcsók ezek a vasak, ne legyenek illúzióink. Ha a stabil működés a lényeg, akkor inkább egy kifutó Huawei, lehet, hogy lassabb, de legalább teszi a dolgát.

[ Szerkesztve ]

OnePlus voucher: https://www.oneplus.com/hu/invite#IVSOIN6M7WGPUJG

(#35) spect80 válasza Fr@nkieWilde (#31) üzenetére


spect80
(lelkes újonc)

Egyoldalról tényleg ez lenne a tökéletes teszt, másik oldaról józan paraszti ésszel végiggondolva kivitelezhetetlen.
Gondolj bele abba, hogy mi van, ha tesztre kapott készülék szoftververziója, lokalizációja más, mint amit esetleg te vennél. Vagy náluk előjön olyan hiba, ami nálad nem, esetleg fordítva. Semmi garancia arra, hogy ami egyvalakinél hibás, az a másiknál is az lesz. Sőt ha a tesztben nem jelentkezik egy hiba, ami a usereknél meg igen, akkor meg jönne sok összeesküvés hívő, hogy biztos a tesztelőt fizetik és el akarta hallgatni a hibát, stb. Tehát még vissza is üthet. Cserébe a teszt idejét minimum duplázná egy ilyen részletes szoftverteszt. Magyarul sokkal nagyon erőforrásráfordításnak minimális pozitív hozadéka lenne, ha lenne egyáltalán.
De ha ennyire biztosra akarsz menni, hogy mire adsz ki pénzt, akkor ott vannak a hivatalos fórumok. Én egy ideje már ezért nem használok ilyen kínai telefonokat, mert elég oda benézni, és szinte azonnal látszik, hogy melyiknél mi a típushiba.
Pl.: nekem legutóbbi kínai egy Umi Super volt. Amikor bementem a konkrét típus fórumára a nálam tapasztalt hibák miatt, akkor láttam, hogy a legjobban pörgő és legnagyobb számú bejegyzést generáló topicok (térerő probléma, törékeny kijelző) pont ezekről szóltak.

(#36) DJGABI válasza Fr@nkieWilde (#13) üzenetére


DJGABI
(PH! addikt)

+1, ez! Köszönöm hogy leírtad. Redmi 4x is ajánlott, és így pár hónap használat után egyszerűen nem értem hogy lehetett az. Rendben, egy oké telefon. Ez elég is ahhoz? És olyan alap dolgokról nem volt szó hogy folyamatosan merül. Nem, nem egyedi eset, nem app függő (előző telóm ugyanezekkel az appokkal, minimálisan nagyobb akkuval, stock droiddal tudott 6-8 órát, ez 6-ot se néha. a különbség hogy az mtk volt). Meg akkor még a miui szoftveres hülyeségei.. Hardverileg tényleg rendben van ennyiért, de a szoftver nagyon megöli nekem, és -egyelőre- a custom romok se 100%osak. Az esti képek elég olajfestményesek.

Jó oké, azt ha sz*r a kijelző vagy a kamera nyilván írják le. De nem kell ezt bő lére ereszteni. Az a baj a tesztek formátuma megmaradt ugyanúgy mint 10 évvel ezelőtt. Aztán pár szerző persze próbál egyediséget belecsempészni, de ennyi. Nyilván én se várok el tartós tesztet, van hogy még 1-2 hét alatt se jönnek ki dolgok.

Dogee x5 pro is különösen ajánlott. Ellenségemnek se. Többet volt szervizben, mint használva. X6 ugyanez.

VR mostanában a mánia, valaki régebben betette a szenzor tesztes app képét, de ennél a vernee-nél megint csak a táblázatból derül ki, hogy van benn gyro, mágnes. Aztán hogy tényleg működik is-e... Vedd meg, derítsd ki. A camera 2 api teszt becsülendő, az jó hogy mostanában bekerül a tesztekbe.

<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>

(#37) margithid válasza DJGABI (#36) üzenetére


margithid
(PH! kedvence)

Milyen miui van rajta?
Nekem redmi 3S van, global stable, most 3 órás kijelzőidőnél tartok 1 nap 20 óra alatt, aksi 67%on.
Én csak ajánlani tudom midnenkinek a xiaomit és a miui-t is! (ettől függetlenül a frissítések miatt a stock droidot preferálnám a jővőben)

(#38) Fr@nkieWilde válasza spect80 (#35) üzenetére


Fr@nkieWilde
(senior tag)

Az első mondatom nem Neked címzem, hanem általánosságban a többi ide írt emberkének: látom azért nem egyedi az esetem, ez félig megnyugtat. :)

Visszatérve hozzád spect80:
Nem mondtam, hogy az újítás egy sétagalopp lenne, az elején sok időt, energiát és ráfordítást igényel a dolog. A szoftververzióra/lokalizációra is lenne ötletem.
Ha nálam előjön egy hiba, akkor máshol is legalább annyi eséllyel, mint nálam. Valóban olyan is lehet, hogy a tesztben nem jön elő hiba, másnál pedig igen. Ezek benne vannak a pakliban, azért mondtam, hogy 100%-os tesztet fizikailag lehetetlen kivitelezni, mint ahogy sosem lesz 100%-os, minden/mindenki igényét kielégítő mobil sem.
Összeesküvés elméletet, ha nagyon akarnánk már most is gyárthatnánk, mert ez megint egy "jó"-nak titulált telefon lett a teszt által (hála a különböző helyekről szedett-vedett hardvereknek), mint ahogy a Thor esetében is. Majd kíváncsi vagyok, hogy pár hét múlva mikor jönnek az első felhasználók mikről számolnak be, és se perc alatt nem a "jó" telefonok között említhetik a telefont, mint a Thor esetében anno.
Átfogó garancia természetesen nincs semmire sem, ez egyértelmű, hisz minden termék esetében egy emberi kéz alkotta műről beszélünk, legyen az csak egy toll, vagy egy Veyron. :)

Én egy hét alatt kb. rengeteg gyenge pontot véltem felfedezni a Note 4x-emben, mindez munka, asszony és háztartás, valamint nem kevés utazás mellett.
Ha jelen esetben is egy hét áll rendelkezésre a tesztelésre telefononként, akkor ez simán kivitelezhető lehetne.

Véleményem szerint van egy olyan szűk keresztmetszete az éppen aktuális tesztelni kívánt telefonnak, az időnek, a fizikai lehetőségeknek, a szoftvereknek, a felhasználói igényeknek (mert ugye ez sem egyforma: ami nekem jó, lehet másnak nem, illetve fordítva), mely alapján lehetne (kellene) módosítani a mindenkori mobilteszt sémáját. Ahogy a technológia fejlődik, a piac nő vagy épp zsugorodik, úgy az megköveteli a tesztelés/felhasználás szimultán módosulását is.

Mindezek mellett természetesen nagyon köszönöm az eddigi teszteket, cikkeket (nem csak mobil téren), hisz nem ismertem volna meg nagyon sok mindent, ha nincs a prohardver lapcsalád.
Most pedig megyek, eladom gyorsan a Note 4X-em, és veszek egy Nokia E72-t/E52-t vagy valami finom 8850-est, meg egy kis méretű, de mégis erős kis laptopot. :DDD

[ Szerkesztve ]

Nem lehet nékem nagyobb tolvajom, mint aki az én időmet eltolvajolja!

(#39) ddaydome válasza Fr@nkieWilde (#38) üzenetére


ddaydome
(fanatikus tag)

Hello!

Én olvastam a Thor topicot és a legtöbb hiba azért jött elő szerintem, mert frissítés után b..ztak a felhasználók a gyártó javaslatára...... Nekem tök ez jött le.
Minden szériánál van jó és rossz készülék, de a rossz hír kis hazánkban roham tempóban terjed alapvetően.
Nekem ismerősöm is használ thort és hiba is csak addig volt vele, míg nem csinált fact. resetet.

Én Sony Ericssont vennék a 8850 helyett! :DD

Az üzenetet a kínai telefonomról írtam.....

(#40) nemszabad válasza Fr@nkieWilde (#31) üzenetére


nemszabad
(tag)

Bocsánat, nem vág témába! :R
Tökéletesen igazad van!
Pont lefosom az antutut, meg a többit. Kínaival tolom én is, 4 mag, 6737-es, 2 GB RAM. Pörög-forog, a kétmagaos-1 GB RAM-os LG után álom használni.
Viszont van kompromisszum más tekintetben. Van, hogy magától átállítja a csengőhangot. Vagy rossz oldalról közelítem meg a dolgot, lehet. Talán szuperokos, és fejlett idegrendszere, saját ízlése van, így a számára ellenszenves dolgokat átállítja. Dolgokat, mert van, hogy a hátteret is visszateszi a gyárira.
Tol olyat is, hogy leveszi a kihangosítást, ha adott hívás közben jön egy másik. Ez felbasz némileg, mert mindig kihangosítva telefonálok, ha nem így tennék, elsorvadt volna már a jobb agyféltekém, 2-3 óra beszélgetés pro tag...
Ha összevetem a korábbi LG lassúságát ennek a kínainak az akaratosságával, akkor az jön ki, hogy inkább legyen lassabb, de én hordjam a nadrágot. Persze működhet a jó tempó és a megbízhatóság együtt, de a kínaiaknál - ahogy én látom - nagyobb az esélye annak, hogy nem.
Napi szinten olvasom a MA-t, a napi rutin része. Sokszor látom komoly hardverrel szerelt kínai telók tesztjei után, a hsz-ek között, hogy ennyiért 'best buy', úgy, hogy adott esetben le van írva a cikkben, hogy a hangminőség szar, néha nem azt a betűt érzékeli, amit gépelnek, napfény alatt lópikula sem látszik a kijelzőből, stb. Ilyenkor hidegvizes borogatást kell alkalmazzak annak érdekében, hogy ne jöjjön értem a medicopter 117 :).
Ebben a telóban is 6 GB RAM van. Befosok, 4 van ebben a telibevert PC-ben, amiről írok. 8784 fülről böngészek egyszerre, sokszor 40-50 oldal megy egy időben, fut a torrent kliens, vírusvédelem, viber, stb.
Azt ne is mondjam, hogy az 5800K-nak is oda van adva 1 GB RAM a 4-ből.
Akkor egy átkozott telefonban mi a bánatnak 1,5-2-szer ennyi? Biztos, vaskalapos vagyok, de 32 évesen ezek a dolgok nem mennek a fejembe. 2-3 év múlva mennyi lesz egy felsőkat. telóban? 16 GB? 16 magos proci? Ezzel együtt 6 Ah-s akksi, hogy 1 árva napot kibírjon töltő nélkül? Nem a szoftvert kéne inkább jól megírni? Értem én, hogy vadkapitalizmus van, és még a saját anyánk is eladó, de azért csak van egy határ valahol, nem?
:U

(#41) DJGABI válasza nemszabad (#40) üzenetére


DJGABI
(PH! addikt)

jaja, ez is nagyon igaz. mlais nálam is csinálta, hogy akárhova is raktam a csengőhangot (internal/external sd) újraindítás után visszaállt alapra. legbosszantóbb az volt hogy gyakran média hangerővel együtt a csengőhangot is levette...

ram téma: igen, baromi lusták mostanában a programozók. 4x-en a 3 gigából marad kb 1 most így belakva. hova? minek? egy rohadt w7 kevesebbet eszik. pedig aztán az se az optimalizálás csúcsa

<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>

(#42) Pot$imanu$


Pot$imanu$
(kvázi-tag)

Meglehetősen jól néz ki. :K

Potsimanus

(#43) 455


455
(újonc)

Lefrissítettem a legújabb verzióra viszont továbbra is fent áll ugyan az a hiba, hogy nincs meg az összes kamera felbontás, a legnagyobb felbontás csak 4:3-ban érhető el. Valakinek valami ötlet?

(#44) ofgm


ofgm
(kvázi-tag)

Nekem is a kezembe került ez a telefon egy hétvégére, a feladatom az volt vele, hogy egy ismerősömnek állítsam be használatra készre.
Tapasztalat:
Összeszerelés minősége, illeszkedések, kifejezetten a prémium kivitelt érzetét erősíti. Jól fogható a kézben, feltűnően vékonyabbnak tűnik mint azt gondolnám.
A képernyő fényereje nem problémás, a Full-HD külön jó pontnak számít, a színek egy középkategóriás telefonhoz hasonlítva, kicsivel a felsőbb szinthez áll inkább közelebb. Nappali fényviszonyok között teljesen oda kell verni neki a fényerő szabályozó csúszkát, de mint általában az összes többi telefonnál.
FullHD minőségű filmek tökéletesen futnak.
Hangminőség az elfogadható kategória. Ugyanakkor, telefonáláskor és kihangosításkor is, maximális hangerőn, hiányzott még kb. 20% kakaó, itt nem kell vigyázni, hogy a mellettünk álló ember elcsípi a beszélgetésünk részleteit. Nem mondható rossznak, de alatta van az elvárhatónak.
Fülhallgató ugyan nem jár hozzá, de én egy Panasonic fülessel próbáltam, a hangminősége egész élvezhető, jónak mondható, de itt sem fogunk megsüketülni.
Adatátvitel teljesen rendben volt, mind mobilos és Wi-Fi vonatkozásban is.
A gyors töltőnek adok egy plusz pontot, az akkumulátoros használat kifejezetten szépen teljesített,
A 6GB rendszermemória valamiért nekem nem tűnik 6GB-nak, de szerintem ez az anomália a Helio P25 procinak is betudható.
Az Android nyers 7.0 változata fut a telefonon, minden a felhasználóra van bízva, hogyan - mit akar testre szabni. Ebbe a vernee nem nagyon nyúlt bele, bár szerintük igen - hát, ha ezt akarják, akkor higgyük ezt el :)
Fényképezés terén bőven rászorulna a szoftveres fejlesztés a telefonra, általában nem csinál rossz képeket, de túl jókat sem - zajosak és pasztell-szerűek a képek, a Sony által szállított kamera ugyanis ettől jóval többre lenne képes.
Az ujjlenyomatolvasó számomra parasztvakítás, kipróbáltam, nem vizsgázott rosszul, de nekem többet érne az NFC megléte.
A 2db. SIM fogadására képes, kettő sávon 4G képes, ez viszont dicséretes.
Van értesítési LED, ami bár RGB színű, de ehhez a funkcióhoz elérhető aplikációval sem tudtam megváltoztatni a színeket a különböző értesítésekhez.
Összességében, elmondható, nem rossz telefon, össz.vételára áfával: 66 ezer forint volt - ez a még megérte kategória, ennél többet, viszont már nem nagyon érdemes adni érte.
Esetleg, ha a vernee hosszabb távon is tervezi a mobiltelefonok gyártását, szép teljesítmény van a hátuk mögött hiszen csak 2016-ban indult a cég. Van még bőven feladat, van még min és mit javítani, de az irány kifejezetten jó, csak maradjon meg a dinamizmus.

[ Szerkesztve ]

(#45) Hasyinto


Hasyinto
(lelkes újonc)

Sziasztok. Nem szeretnèk vitát generálni, de.... A felesègemnek thor- ja van egy ève ès hibátlan. Nekem egy redmi note2 a zsebbe hágón, de most küldöm nyugállományba 2 èv után. Mert gondoltam ideje frissìteni. 2 gigáról 6 ra... Természetesen nem vár az ember csodákat egy ilyen árkategóriás kèszülèktől, de azok akik lehúzzák , vagy akik másokat lenèznek azèrt mert ilyen kategóriájú kèszülèket vásárolnak, ( "mert ettől nem lehet elvárni minősèget")azoktól kèrdeznèm, hogy alma 7 vagy Hua.. stb telefonok sokaságával találkozom, amelyek meghajolt rák, vagy felrobbantak, vagy álló helyzetben berepedt a kijelző... stb akkor hol a hiba a rendszerben? A nagyok.. darága kèszülèkei is meghibásodnak, szóval ne bántsunk másokat... :) UI: Azt azèrt mèg megìrom, hogy azèrt merem ezt leìrni, mert olyan bolton van ami ezzel foglalkozik. De nem kìvánok vitába szállni senkivel. Mindenki használjon olyan kèszülèket amit igènye, pènztárcája elbìr. :)

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.