Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ddekany

veterán

válasz julius666 #47 üzenetére

"Csak mert szerveroldalon a memóriaigény kis túlzással a kutyát nem érdekli"

Akkor azért tegyük hozzá, hogy "nagyvállalati" alkalmazásokról van szó. Mert van aki havi párezres PHP-s sharing hostingból indul ki, ahol egy alkalmazás átlagos memória igénye lepkefing... főleg mert általában nincs is, csak arra a pár pillanatra amikor épp beesett egy látogató.

• ddekany

veterán

válasz attila9988 #43 üzenetére

Nem, tudtommal a Sun/Oracle JVM megvalósításnak adták a HotSpot a termék nevet.

• ddekany

veterán

válasz attila9988 #42 üzenetére

"Mondjuk nem is értem miért olyan nagy szám a java manapság."

Én szervereken azt mondom, hogy nincs is nagyon más, ha hosszú ideig futó "entőpráÁájz" rendszereket akarsz készíteni. Ok, de van, a C# világ, ami technikailag azonos műfaj, csak az az MS-es világ része. (Meg még lehet vallás háborúzni a dinamikus nyelves táborral, de... azt hagyjuk is.)

"Lassú,"

Hosszú ideig élő folyamatokra való. Olyankor mi gyorsabbnak nála? Most eltekintve C++/ASM és többi tradicionális cucctól, amik viszont rengeteg területen szóba sem jöhetnek karbantarthatóság, fejlesztőeszközök, üzembiztosság és sebezhetőség miatt. Mellékesen azok is csak akkor gyorsabbak általában ha tényleg arra mész rá és értesz hozzá.

"működéséből adódóan nagyon eszi a memóriát"

Attól függ hogyan nézzük... Ez egy GC-s környezet, azoknak megvannak a maga gondjai. De eltekintve beágyazott meg (soft-)realtime dolgoktól (pl. játék engine) már mindenki csak röhögni tud azon, hogy GC nélkül programozzon. És ha már GC, minek van fejlettebb GC megvalósítása, mint a Sun/Oracle féle JVM-nek? Ami hiányzik, az a mélyebb OS integráció, mert anélkül sajnos a JVM-től nem nagyon kapja vissza az OS a valójában már nem használt memóriacafatokat amire egyszer ráült a JVM. CLR-nél gondolom MS valamit tud ez ellen tenni, elvégre ott az OS is az övék.

• ddekany

veterán

válasz julius666 #37 üzenetére

Egyébként amennyire emlékszem anno pont az Interneten kliens oldalon futtatás miatt fűztek nagy reményeket a Java-hoz a készítők. Aztán végül kezdeti emelkedés után pont ott esett pofára, míg szerveren hatalmas siker lett. Bár a bukás oka aligha sandbox lyukassága volt (miközben mások natív kódot tudnak sandboxban futtatni... nekik is azt a fajtát kellett volna), hanem azt gondolom az, hogy béna volt grafikai tudásában egy Flash-hoz képest... ami persze ugyan csak állandó biztonság gondok forrása. Még mondhatnám hogy Java és Java plugin telepítő és update mekkora trágya, de a Flashé kb. egy kategória vele, szóval ez tán nem számított.

A böngészőn kívüli desktop Java-t meg sajnálom, és egyébként az a tradicionális (C++ stb) alkalmazásoknál igenis jóval biztonságosabb. Pont a nyelv és az eredetileg azt "utánzó" JMV filozófiája miatt. De az a töketlenkedés és most már talán beleszarás is ami azon a fronton folyik... Én agresszív dekstop Java irtóvá kb. akkor váltottam át, mikor Oracle úgy döntött, hogy a Java update-el felteteti "gizikiével" as Ask toolbart. Persze Oracle, azoktól az állatoktól én bármit kinézek...

• ddekany

veterán

Ehhh... Simán trollkodnak az ITCafe szerkesztők, hogy ezt ezzel a címmel így lenyomták.

Eközben a valóságban... a Java nyelv (meg a managed code) sikere szerver oldalon jelentős részben annak köszönhető, hogy kvára biztonságosabb mint ha mondjuk C++-ban fejlesztesz. Meg még annál is egyébként, mintha vmi dinamikus nyelven (PHP, Pyrhon, Ruby). Szóval kb a legbiztonságosabb nyelvek közt van valójában, amennyire egy nyelvnek erre kihatása lehet... de nem baj... akkor is a legsebezhetőbb... Sajtó.

Meg látom közben beindult a küzdelem is azok közt, akik ténylegesen szerver oldalon fejlesztenek, és azok közt akik nem, és ettől jobban tudják. Ez már csak ilyen. De szóval, hátha vki mégis megérti... egy szerver alkalmazás, attól függetlenül hogy miben írták (Java, PHP, stb.), ált. úgy néz ki, hogy fogad külső világtól vmi HTTP kérelmeket, vagy mi a feladata, és azon kívül te ott nem fogsz turkálni, meg felcsatlakozni, hacsak nem töröd fel a szervert amin belül fut a Java bizbasz, szóval kb. "a Linux-ot", SSH-t, stb. A Java lukas sandbox-ának szerepe szerveren ritkán van, mert egy szerver alkalmazás az nagyon is akar írni a merevlemezre, meg minden szörnyűséget csinál, amit az OS user ami alatt fut megtehet.

Az hogy a Java plugin mekkora egy trágya, és hogy lerúgom én is ha lehet, az tök más kérdés. Sőt nszvsz az egész desktop Java eléggé... khm. Nem akarnám azzal szívatni "gizit", hogy Java-ban írok neki desktop alkalmazást. Szerver tök más táma.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés