Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • gedemmm

    csendes tag

    Srácok, nagyon nagy és összetett témában kérdezem a véleményeteket. Biztos nem csak egyféle véleményt fogok kapni, de minél több hozzászólást kérek, amennyiben lehetséges. Nagyon sokat! Profi véleményeket is várok.
    Talán lehetne új topicot is indítani erről. De kezdjük itt.

    Szóval:
    Mint tudjuk, a nemzetközi SGS3 négymagos procival és 1GB RAMmal van felszerelve. Van egy ún. LTE verzió Amerikában, ott 2GB a RAM - viszont a proci csak kétmagos.

    Szerintetek melyikkel lehet hosszútávon jobban kijönni? Elég 1 GB RAM? A rendszer már önmagában elég sokat megeszik ebből + multitasking stbstb. Szerintem parás lesz.
    Jó, MÉG nyilván elég, de én egy brutális csúcstelefont szeretnék venni, ami nagyon sok idő múltán is tökéletesen megállja a helyét. Emlékezzünk vissza a Galaxy S1re, az 512es RAMtól mindenki eldobta az agyát, hogy ez örökké elég lesz, és nem egy user kezdett panaszkodni belassulás, lag, memóriahiány miatt néhány update után, sokat használva a telót. (És még meg sem említettük a modolást, ROMcserét, Cyanogenmod, MIUI stb.)

    Kezdem úgy érezni, hogy 2GB RAM-ra sokkal több szükség lesz később, mint a négymagos procira, ami jól hangzik persze, de egyszerűen nem lehet kihasználni.

    Attól, hogy jelenleg zökkenésmentesen működik a rendszer 1GB memóriával és nem lehet kifutni belőle, tartok tőle, hogy az idő múlásával 2GB RAM többet jelenthet majd, mint egy Exynos proci.

    Ráadásul bejelentették, hogy Koreában a négymagos proci 2GB RAMmal párosul. Nyilván ez árban is többet jelent, de nem érdemes figyelmen kívül hagyni.

    Mi a véleményetek erről? Minden egyes gondolatot nagyon szívesen vennék, hogy valóban tisztán láthassak a kérdésben. Régóta szeretnék egy igazi csúcsmoblit, most jött el ennek az ideje, de tökéletes döntést szeretnék meghozni - minden szempontból.
    Éppen ezért rendkívül fontos, hogy tanácsokat kapjak, és sokat, több nézőpontból. Előre is köszönöm, srácok.

    Egyébként azért foglalkoztat ennyire ez a RAM-téma, mert van egy iPod Touch 4-em (jailbreakelve) 256 MB RAMmal, és kb kétóránként rebootolnom kell, mert egyszerűen meghal. Elfogy a memória, becrashelnek az appek. Nyilván közel sem említhető egy lapon a Samsunggal, de tapasztalatból tudom, milyen nagyságrendű gondokat okoz a memóriahiány.
    Ne alázzatok meg, ingyen volt, nyertem, nem adtam rá ki pénzt. :)

    (Ja, és mielőtt megkérdeznétek, hogy mi értelme van ezen filózni, simán lehet eBayen rendelni bármelyik Magyarországon nem elérhető Unlocked /kártyafüggetlen/ verzióból, gondolok itt az amerikai és koreai SGS3ra.)

    Köszönök mindent előre is!
    Ádám

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák