- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Az éj sötét és tele van Xiaomi 14T-vel
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Honor 200 Pro - mobilportré
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Orionhilles
senior tag
-
Vistaboy
veterán
válasz Vistaboy #4599 üzenetére
Összegezve: Maga a wifi kapcsolat működik a telefon és a tablet között, de a net nem érhető el róla. Ha bekapcsolom a hotspotot, kikapcsol a wifi és vice versa. Ekkor a telefonon sincs net. USB megosztásnál a telefonon már van net wifi nélkül is, de hiába csatlakozok rá a tablettel, onnan minden továbbra is offline.
Szóval, ha valahogy nem sikerül kapcsolódnom a routerhez, akkor nem lesz net a tableten és nem fog érni semmit. Délután elvisszük egy ismerőshöz, szerintem ott semmi baja nem lesz, de majd ezt csak meló után tudom meg. De előre sejtem, hogy csak nálunk nem akar majd működni, pedig mindent megpróbáltam.
(#4601) Orionhilles: Még majd azt kipróbálom, de csak meló után, mert már mennem kell el.
[ Szerkesztve ]
"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222
-
domerator
veterán
válasz Vistaboy #4595 üzenetére
Nekem ugyanez a helyzet a cegnel a routerrel (tipust nem tudok), menti de nem tud csatlakozni, csak probal 10-20 masodpercenkent.
Ha lesz megoldas ne titkoljatokOtthoni UPC routerrel szerencsere megy, tescos routerrel ment, telefonos megosztas nalam mukodik (ipad airrol legalabbis siman ment)
Nem a temahoz tartozik, de a kis tablet mar a 83. oranal tart reset nelkul... droidnal ez azert nem semmi... bar korantsem ugy hasznalom, mint egy telefont.
[ Szerkesztve ]
Reggae ‘till I die ... iPhone 13 mini, MacBook Air M1, Homepod (sztereó)
-
fater01
tag
válasz Vistaboy #4602 üzenetére
Sziszto!
Ennek a router dolognak fussunk neki még egyszer.
1, A telefonok kapcsolódnak a routerhez. (és működik a net)
2. A telefonhoz kapcsolódik a tablet.
3. Kettőböl kettő készülék rossz.Javaslatom: Telefonok leválasztása a routerről. Router kikapcs-bekapcs. Nem reset! Csak ki-be! Várj 10mp a ki és be között. Elsőre a tabot engedd rá és próba. Ha működik jöhet a többi.
Más. Ha mobil hotspotként működik a telefon normális hogy eltűnik a wifi a telóról, hiszen ilyenkor adatforgalmat oszt meg a rácsatlakoztatott készülékekkel. (wifit sajnos nem lehet még) Tudom mert ezen rugózok három hete.(nem idevágó témában)Ha egyesével csatlakoznak az eszközök, akkor az egy másik kávéház. Router konfig.
De elmondás alapján én a routerre tippelek. Nem oszt IP-t a tabnak. -
bagkri01
őstag
válasz fater01 #4604 üzenetére
Na meg figyeljünk arra is, hogy mennyi eszközt tud kiszolgálni a router, az otthoni mezei routerek általában 6-ot. Én már jártam úgy, hogy e miatt nem csatlakozott fel a mobilom.
samsungI600>tmobile pulse>nokiaE52>se xperia mini>nexus s>acer liquid gallant duo>JiayuG3>WayteQTalk5H(MIUIbyKelzsoca)>Xiaomi Hongmi 1S>lumia 535>Lenovo A6000>Meizu M2 Note
-
b0bcat
addikt
válasz Vistaboy #4595 üzenetére
Nem lehet, hogy elértétek a routerre csatlakoztatható eszközök maximális számát? A kisebb/olcsóbb routereknél találkoztam már olyannal, hogy 5-nél több eszközt nem tudtak kezelni. (Ezt a mennyiséget meg nem nehéz elérni, ha a családban több okostelefon, tablet és PC van...) Ez magyarázhatná a helyzetet.
Online angol nyelvtanfolyam tanári felügyelettel, mindössze havi 990 Ft-tól! > http://tinyurl.com/yvpnn99r
-
pcnet
addikt
válasz Vistaboy #4602 üzenetére
Szerintem:
1. DHCP-t állítsd be routeren.
2. Router elérte a max csatlakoztatható eszközök számát.
3. Nincs net, ilyenkor wifi hálózat van, csak internet nincs. Nem tudom milyen neted van otthon, de ha pl ADSL, akkor próbálj meg modemen keresztül, router kiiktatásával csatlakozni PCvel a netre. (Bár ilyenkor csatlakozna tab és telefon a wifire, csak net nem lenne.)
4. Próbálj meg másik csatornát állítani routeren.
5. Próbálj meg másik titkosítást.
6. MAC szűrés kikapcsolása.[ Szerkesztve ]
“A szervizben munka folyik, nem víz. Ezért a szerviz rövid i.” by Fagyallo
-
edeleny
őstag
Tegnap este nálam is rosszalkodott a wifi, de legalább mindkét Tab-on.
Ujraindítás segített csak. lehet hogy egymást zavarják? ( 6 eszköz van a wifi-n, idáig nem panaszkodott!)Az interneten előtt is ugyan ennyi hülye volt mint most, csak a világ nem tudta róluk, hogy azok.
-
fater01
tag
válasz edeleny #4609 üzenetére
Nem nekem szólt, de azért elmondom, hogy én hogyan védem ki a dolgot. Általában akkor borult meg nálam a hálózat, mikor beestek a rokonok. Nos az otthoni eszközöknek a (pc nem játszik, mert az kábelen kapja a netet) fix IP-t adtam. Így ha beesik valamelyik rokonság max nem tud csatlakozni a hálózatunkra. Bocs, de old meg. És így még az az előnyöm is megvan, hogy az összes eszközt hálózati meghajtóként látom a sajátgépben és nem kell kábelekkel vesződnöm, meg drivereket telepítgetnem. Minden mappaműveletet meg tudok csinálni vezeték nélküli hálózaton.
-
edeleny
őstag
válasz fater01 #4611 üzenetére
Ehhez, annyira nem értek, de meg fogom nézni/csinálni!!
Ja egyébként ténylegesen 7 az a hat, a PC-t nem számoltam.Nem tudom a lányom mit csinált suli előtt!
A Tab matekból megbukott:
kevés a szabad terület:
Összes: 2,04 GB
Elérhető 128 MB
Alkalmazások 3.00 GB
Képek. 3,96 MBAz interneten előtt is ugyan ennyi hülye volt mint most, csak a világ nem tudta róluk, hogy azok.
-
Carline
őstag
Üdv!
Tegnapelőtt vettem a Tescoban egy ilyen tabot. Eddig megfelelőnek tartom.
Üzemidőt nagyon jól bírta. Rootoltam és fagyasztottam ami nem kell.
Tegnap nyúztam is rendesen. Második töltés után minimum feletti fényerőn majd 8 órányi filmnézést kibírt.
Ma reggel letöltöttem a v1.01 frissítést és a recoveryben a frissítés hibával leállt.
Két fájlnál nem elvettem a jogokat (000) hanem a törlésre nyomhattam.
A két fájl a /system/app/Email.apk és .odex és a /system/app/Exchange2.apk és .odex
E nélkül meg a telepítő nem fog végigmenni, mert hiányolja a két fájlt.
Szerk:
Szóval az lenne a kérésem, hogy akinek megvan az eredeti rom még az a fent összesen 4db fájlt tegye már fel valahová.
Ha az egyszerűbb akkor a két gyári frissítésen átesett /system mappát is feltehetné én meg berakosgatom őket a helyükre.
Közben ha minden igaz [itt] megvan a rom.Egy problémám viszont van a tabbal. Usb-n gépre kötve, párszor felismeri a gép, többször meg csak a tabon a töltés indul el és nem jelenik meg pl. az usb hibakereső és média mód. Ilyenkor sem mediaként sem adb-vel nem érem el a telefont.
Ha nem lesz megoldás az usb-re akkor még délutánig felrakok rá egy fals boot.img-t meg recoveryt és cseréltetem a három napon belül. Tutira nem fog bekapcsolni.[ Szerkesztve ]
˙ɐʌloɹoslǝɟ ʞɐuuɐʌ ʞouoɟǝlǝʇ ɐ ɹɐɯ ɐɯ 'ʞɐʇloʌ ᴉɐʇɐpɐ ƆԀ sǝ doʇdɐl ɐ uǝƃǝɹ ʇʇI
-
Taita3
csendes tag
A fastboot tethered recovery launcher-ben beütöm T3-at elindul a cwm recovery telepítés de a végén pirossal azt írja: Device status: Unknown Device Information: Unknown.
Ez mit jelent? Van neki jelentősége?A cwm recovery viszont feltelepül a tab-ra.[ Szerkesztve ]
-
Mattb
senior tag
Olvasgatom itt, hogy sokan letiltotok dolgokat. Erdekelne hogy ez mennyire noveli az uzemidot? Valamint hol es miket erdemes letiltani? Az open dottos dolgokat, es azon kivul?
-
fater01
tag
A google play kell, mert nélüle nem tudod hsználni. Kell a google szolgáltatások. Azon kívül minden szutykot törölhetsz. Térkép, google +, játákok, újságos, film zene, meg a fene tudja még milyen tescos és nem tescos szarok vannak amik nem kellenek.
Más. Nézegettem ezt a particionálást. A system appoknak fent van tartva majdnem két giga. Ha a link2sd-vel system appá alakítasz egy alkalmazást és nem linkeled ki az sd-re, akkor az hová kerül. Marad a belső sd-n, vagy bekerül ebbe a fenntartott tárhelybe? Annak kéne megnézni, aki rootolt. Én még hiszek a mesékben várok egy hivatalos frissítésre, de az root után nem fog felmenni.
-
koma106
senior tag
válasz Drótszamár #4520 üzenetére
Készletinfó (2015.01.07. reggel):
Dunaharaszti TESCO Hipermarket - 10 db fekete tablet, tokból csak zöld és kék
Soroksári út, Pólus Center, Budapest Megapark - tablet elfogyott
-
-
-
kisspall
aktív tag
A belső 2 GB-ból közel 800 MB foglalt, de ami megtalálható rajta, az összesen 28 MB, több fájlkezelő szerint is, rejtettekkel együtt. Hol van a többi?
-
edeleny
őstag
A helyzet nem lett jobb!!
leszedtem a két legnagyobb app-ot, a RR3-t, és a Sims3-t.
Továbbra is kevés helyet mutat.
De hol a nyűben van!
A fájlkezelők 813 MB-t találnak csak, a rendszer szerint 1,77 GB foglalt!
Hun van a közel egy giga?Ha bemegyek a Tárhely, menübe, először pár másodpercig mutatja, hogy tele van, majd vissza áll kb 50%-ra!
[ Szerkesztve ]
Az interneten előtt is ugyan ennyi hülye volt mint most, csak a világ nem tudta róluk, hogy azok.
-
koma106
senior tag
-
pcnet
addikt
válasz koma106 #4629 üzenetére
Szerintem meg újra kirakják. Enyémen nem volt fólia, nem a beállítások varázsló fogadott, angolra volt állítva a nyelv és be volt rajt állítva a Tesco wifi is. Gondoltam frissítéssel hazavágom, mert az előzőt is azzal vittem vissza, de erre meg felment mindkét frissítés. Pixel hibát, külsérelmi nyomot nem találtam, így maradt. Nem volt kedvem újra egy elhalálozó példányra cserélni és fél óránként vissza futkosni vele. Meg hát, most bizonyítsam be, hogy nem én vettem le a fóliát.
“A szervizben munka folyik, nem víz. Ezért a szerviz rövid i.” by Fagyallo
-
Taita3
csendes tag
Hülye vagyok,de tanulni szeretnék!
Addig eljutottam,hogy bejön a cwm recowery,a "clockworkmod" könytárat kicsomagoltam felmásoltam az sd kártyára,hogy tudom telepíteni recowery-ből,mert nekem sehogy sem akarja látni?! Vagy zip-ben kellett volna felmásolnom? -
embe
nagyúr
A recoweryben a "backup and restore"-t keresd meg!
Ott válaszd a "restore from external sdcard"-ot!
Ha mindent jól csináltál akkor be kell hogy ajánlja a kicsomagolt mentést, egy dátum szerint. 2015.01.04..
Válaszd ezt, és indítsd el a helyreállítást!A kártyára úgy másold/csomagold ki, hogy a a clockworld mappa legyen ott!
[ Szerkesztve ]
-
fater01
tag
válasz edeleny #4634 üzenetére
Megnéztem én is és igazad van. Valami foglalja a helyet, ami nem látható. Próbáld meg recoverybe tenni és ahol wipe bejgyzés van csináld meg. Kivétel a wipe data.
És azért szerintem a system datában van valahol a megoldás még akkor is, ha az egy másik meghajtó. Gyanúsan egyezik az abban lévő adatmennyiség az innen hiányzóval.
[ Szerkesztve ]
-
peterit
csendes tag
Sziasztok!
Talán hozzám hasonlóan többen is vannak, akik nagyon nem értenek az Androidhoz.
Ma megjött az SD kártya, a kártyára telepítés érdekelne.
Végigolvastam pár száz hozzászólást, nézegettem a videókat, de még mindig nem értem teljesen.Ha esetleg lenne valaki, aki most kezdené el csinálni, nem tenné meg véletlenül, hogy az egész folyamatot egy teljesen érintetlen tablettel (PC-re mit kell telepíteni, mit kell letölteni, stb) felveszi videóra és felteszi a youtube-ra, hogy a nagyon gyengék is megértsék?
Tudom, hogy elég sok idő, de nagyon örülnénk neki.
Köszönöm
-
bagkri01
őstag
Csomagold ki a clockworkmod mappát mindenestül másold az sd-re, a mappán belül lennie kell egy zipnek, azt a zipet kellene látnia a cwm recoverynek.
[ Szerkesztve ]
samsungI600>tmobile pulse>nokiaE52>se xperia mini>nexus s>acer liquid gallant duo>JiayuG3>WayteQTalk5H(MIUIbyKelzsoca)>Xiaomi Hongmi 1S>lumia 535>Lenovo A6000>Meizu M2 Note
-
motoflug
őstag
Sziasztok!
Az ebben a tabletben található HW erősebb ennél: ?
Processzor: MTK6589 Quad-Core 1,2 GHz, négy darab processzormag
Grafikus processor: PowerVR SGX 544MP
Memória: 1GB DDR3 -
edeleny
őstag
válasz fater01 #4636 üzenetére
Megpróbálom, de mi az a wipe, azért ennyire még nem vagyok okos androidból!!
Mivel már úgy is hazavágom lassan, kipróbáltam a rendszer alkalmazássá tételt, és szépen berakja a Data mappából a System mappába!
De a chas-nak akkor is sok az 1,4 GB 64 megát használ!!!
[ Szerkesztve ]
Az interneten előtt is ugyan ennyi hülye volt mint most, csak a világ nem tudta róluk, hogy azok.
-
fater01
tag
válasz peterit #4637 üzenetére
Csigavér! Első a root ez alapján. http://prohardver.hu/tema/re_op3n_dott_tablet_igenis_szamit_az_ar/hsz_942-942.html
Erről egyébként van video is. Ha kéred valaki be is likeli.
Annyival egészíteném ki a dolgot, hogy a legújabb SU-t Mielőtt nekiállsz mókolni, már rá kell másolni a kártyára, mármint a telefon belső tárhelyére, mert amikor kell onnan tudod betallózni. -
gs20
tag
Némi dilemmában vagyok...
Nekem a régebbi 3. típusú rom került fel mind a 4 tabletre.
linktosd-vel, és xinternalsd-vel szépen működik a dolog, nincs tárhely gond, én elégedett voltam eddig vele.
A google play nem telepít hiba eddig egyik tabon 1x, másikon 2x jelentkezett, nem zavart.Közben olvastam az új romról. Kipróbálnám, de:
a szépen elkészített eredeti rom mentéseim elszálltak a szélbe, a gyerek törölte őket a pendriveról, mert kellett a hely filmeknek . Szóval mind a 4 tabletem összes mentése elveszett.
Ez okozhat gondot a későbbiekben? Pl gari?
Ha kipróbálnám az új romot, akkor az eredeti mentés hiányában toljam fel az 1.-es mappában lévőt, aztán csináljam tovább a telepítési leírás szerint?
E=MZ²
-
fater01
tag
válasz edeleny #4644 üzenetére
Ha neked jó, akkor nekem is. De ezzel minden ugrik.
Root=rendszergazda lehetsz az androidot futtató eszközödön.(általában garancia veztéssel jár a beavatkozás)
SU= szupruser apk. (Ezzel tudod megadni egyes alkalmazásoknak, hogy rendszeralkalmazások adataihoz is hozzáférjenek)
TE döntesz,hogy ezek kellenek-e neked. -
aktív tag
Próbáltam rootolni a tabletet az itteni egyik leírás alapján, de a végén az UNKNOWN üzenet fogadott és nem történt semmi.
Ez alapján csináltam: LINK
Volt vkinek ilyen?
Új hozzászólás Aktív témák
- IPAD PRO 11" 64GB WIFI+CELLULAR / 4G LTE / , ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- TÖRÖTT Surface Pro 7+ - i5-1135G7 16GB RAM 512GB SSD
- ÚJ Surface Pro 10 Business edition Intel Core ultra 5 135U 16GB RAM 512GB SSD
- Apple iPad Air M2 13" Wi-Fi + Cellular + Apple Smart Folio + Apple Pencil Pro
- GIGA ULTRA AKCIÓ!!! iPad Pro billentyűzet MAGIC KEYBOARD 11"
- Apple iPad 9, Space Gray, makulátlan, 64Gb, Wifi+Cellular ( eSim ) 10.2'' Retina + Smart billentyű
- Apple iPad Air 4, Silver, 64Gb, Wifi, karcments, 10.9'' Retina+ Pencil 2 ugy.
- Apple iPad 12.9'' M1, 5gen, 128Gb Wifi+Cellular, makulátlan, Space Gray + Smart Keyboard+ Pencil 2
- Apple iPad Air 6, M2, 11'' Wifi+Cellular, karcmnentes , garanciális, új, 100% akku.
- iPad Pro 4. generációs 11" gyári tokkal és magic keyboarddal
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest