-
Mobilarena
Huawei Ascend Y300 topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
joiner007
aktív tag
Mind a két telefon jár a kezemben nap mint nap. A huawei kijelzője nem láthatóbb jobban napfényben mint az alcatel, a színek szebbek, de fényesnek nem nevezhető. Inkább átlagos. Ha jól láthatót akarsz akkor samoledet veszel, habár ott meg beégés lehet, meg drágább is.
Alcatel 995 gingerbreaddel nem lassabb mint ez a teló, és hd videót vesz fel.
Összességében azért jobb a Huawei, ezért vettem én is ezt. Ráadásul T-nél az alca drágább...
-
szl79
csendes tag
válasz joiner007 #2151 üzenetére
1 éve lesz, hogy használom az alcatelt, de egy kalap kaki a teló. Óriási csalódás, pláne hogy anno 42 ezret leszurkoltam érte, úgy hogy telenor függő. Azért remélem nem lesz teljesen igazad! Engem a HD videó nagyon nem izgat, pláne mert van full hd-s camom... Amúgy meg elég ratyi az a HD amit elkövet...
[ Szerkesztve ]
-
joiner007
aktív tag
Ez mindig ár függvénye is, ha nem akarsz csalódni, vegyél egy S4-et. Ott majd akkor csalódsz, ha véletlen kicsúszik a kezedből, mert GG-ide vagy oda, a kijelzőt nem fogja megvédeni semmi a szilánkosra töréstől.
Ez a telefon jelenleg ebben az árkategóriában, meg még talán picit feljebb is, a legjobb a kategóriájában. Persze csak ha itthon veszed, és fontos a gari (nekem az). Kínából lehet rendelni jobb, erősebb telókat hasonló áron, de valljuk be az azért lutri.
Szóval, ha helyén kezeled a dolgokat, akkor meg leszel elégedve a telefonnal, mint ahogy itt a fórumon a legtöbb ember meg is van.
-
Exian
addikt
válasz joiner007 #2153 üzenetére
"Kínából lehet rendelni jobb, erősebb telókat hasonló áron"
Na, erről van egy "rövidke", friss sztorim: sógorom munkahelyi kiküldetés által Kínába keveredett. Elment a helyi bolhapiacra, ami egy nagy áruház volt. Igazából nem akart semmit venni, de amikor meglátta a Samsung telefonokat az egyik üzlet kirakatában, gondolta, megnézi azért, mert épp akartak venni a feleségének (aki a nővérem ) új telefont. Végül annyira megnézte, hogy vett is egy zsír új készüléket 10 azaz tízezer forintért Sok nem kell hozzá, természetesen nem eredeti Samsung, ez akkor derült csak ki számukra, amikor elvitték egy már magyarországi telefonszaküzletbe, hogy vegyenek hozzá tokot... ott árulta el az eladó, hogy ez bizony csak egy klóntelefon. Nagyon elkeseredtek, azt hitték, hogy az évszázad üzletét csinálták.
Mivel messze laknak tőlünk, csak telefonon mesélték először a történetet, de most hétvégén nálunk jártak és közelről is megszemléltem a telefont. Első ránézésre semmi kirívó, maximálisan korrekt összeszerelés, teljesen eredetinek tűnő burkolat, minőségi darabnak tűnt, én sem mondtam volna meg, hogy "ez azért nem az igazi". Csak akkor vált szemmel is látható a csalafintaság, amikor feloldottam a kijelzőt és megjelent a kép. Na, ott már látszott, hogy ebben bizony csak egy kisfelbontású, nem túl sok pixel/cm2 típusú, gyenge kijelző van Aztán a következő lépésként megnéztem a fényképezőt, mert mondták, hogy nézzem meg, milyen helyen járt a sógorom Kínában. Na, ott jött a második jel: egy hó't gyenge VGA kamera van csak benne, kemény 640x480as felbontással és webkamera szintjét sem elérő képminőséggel
Ugyanakkor maga a vas egészen korrekt, sajna nem tudtam megnézni pontosan, de biztos, hogy van benne egy 1GHz körüli CPU, mert igen gyorsnak bizonyult viszont programbetöltés és egyebek tekintetében. Android az 4.0.X van rajta, tehát még csak nem is valami ezer éves őskövület.
Az biztos, hogy a 10ezret messze megérte, ráadásul véletlenül 2db akkut adtak hozzá a dobozban, ami csak utólag derült ki. Rendesen rajta van amúgy a Samsung embléma, bár egy kicsit látszik, hogy már az sem eredeti De tényleg meglepően korrekt minőségű maga a cucc, csak hát... még sem az igazi, és pont a lényeges dolgok gyengék benne (Kijelző, kamera). Mindenesetre a nővéremnek tökéletes, ennyi pénzért, ha tudna még hozni a sógorom, szerintem én is rendelnék lazán 1-2db-ot, mert második-harmadik telefonnak, tartalékba több, mint szuper.
[ Szerkesztve ]
-
silvergod
őstag
ma elvittem dolgozni a telefont,4 hívásból 2x nem vettem észre..
a rezgő is gyenge,nem igazán érezni a hang meg siralmas...nagyon jó kis telefon,minden más tetszik
de a hang miatt megválunk egymástól sajnos..Iphone 12/12 PRO tokok-fóliák-lencsevédők és Samsung S20--S20 PLUS--S10 Lite - tokok és fóliák eladók ---> aprón megtalálod
-
joiner007
aktív tag
Biztos van ilyen, és a Huawei is kínai, meg majdnem minden más is. Azt is írhattam volna, hogy hazai piacon nem forgalmazott készülékek, pl Lenovo. Ami azért nem rossz.
vond Hát tény hogy zte bladet jobban meghallottam, holott szerintem sem halk a Huawei, csak azt más tokban hordtam, ez a mostani amiben az y 300 van jó vastag. Igaz talán a telót megvédi, a hangot meg a rezgést azonban elnyeli.
[ Szerkesztve ]
-
silvergod
őstag
Én egy nagy üzemeben dolgozok,közepes zajnak mondanám.
de a maxot se hallani normálisan nem hogy a fél hangerőt.
a hangszórót se mondanám hibásnak mert csendben+zenénél hallható,de ahogy zaj közelébe kerül vége...Iphone 12/12 PRO tokok-fóliák-lencsevédők és Samsung S20--S20 PLUS--S10 Lite - tokok és fóliák eladók ---> aprón megtalálod
-
contaxg
veterán
válasz silvergod #2158 üzenetére
Meglepően jól szól rajta a rádió kihangosítva. Csörgéssel sincs gond, pedig a HÉV-et, villamost nem gondolom halk helynek. Próbáld ki az előző csöngö hanggal a telcsit vagy keress egy olyan csengetést amit jól hallasz rajta. Tele van az internet mindenféle ilyennel.
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
Exian
addikt
válasz contaxg #2160 üzenetére
Azért a hangerőre én is annyit mondok, hogy bár nekem megfelelő az erőssége, de közel sem a leghangosabb. Az én előző telefonom (Huawei U8220 (a.k.a. T-Mobile Pulse)) ehhez képest egy atombomba. Igaz, hogy nem élvezhetően hangosabb annak a hangja, hanem csak recsegősen, de "fülvakítóan" hangos. Mondjuk abban éppen ezt nem szerettem Ha véletlenül maxra raktam a csengetési hangot, akkor rettenetesen zavaró volt az üvöltése, bármilyen csengőhangot állítottam be. Az Y300 épp megfelelő szerintem a max. hangerőn, a megszokott csengőhangom pont kellemesen szól. Én egyébként mindig egyedi csengőhangot készítek, évek óta az a mániám, hogy a gyermekeim (van három is) zenélő, csörgő, zörgő játékainak hangjait veszem fel, elsősorban telefoncsengetés hangokat. Így legalább egyedi és megismerem 100 közül is. DE! Otthon meg állandóan ugrok a telefonhoz, amikor a valódi hangja megszólal valamelyik játéknak, amikor épp azzal játszanak!
[ Szerkesztve ]
-
Bencexx
csendes tag
Fiúk-lányok kéne egy kis segítség!
Egészen ma délutánig ha megnyitottam az app managert, a ramnál 250 foglalt, 140 szabadot írt (kb) és ma újraindítások után IS azt írja hogy 340 foglalt 50 szabad... minden cuccot kilőttem amit csak lehet, a gyári app managerben kilőttem amik nem kellenek, facebook disable-t kapott, és 10 megát sikerült még nyernem. Mitől van ez? -
laca54
csendes tag
Hello mindenkinek! Szeretnék venni ebbe a telóba egy micro Sd kártyát, de nem nagyon értek hozzá. Szeretném minnél olcsóbban megúszni, kinéztem egy párat, valaki aki ért hozzá rápillantana, hogy jó lenne-e ezek valamelyike?
(A Class 4 gyorsasága elég?)Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Bass
addikt
Hangerovel nekem nincs gondom,hangosan csorog,jelez vegre hallom a vibert(ace-nel nem hallottam rendesen) viszont ha valami videot rogzitek a felvetel hangja halk,nem lehet a mikrofon erzekenyseget allitani? Ha beszelek jol hallok,mindenkit a leghalkabban es engem is hallanak tehat azzal nincs gondom
"The gods who light up the sky at the gate of sethu"
-
szl79
csendes tag
Pláne mindegy, mert ez csak VGA minőségben rögzít.
-
hun620
aktív tag
Köszi a válaszokat. Mennyire nehéz visszacsinálni a rootot "gyári" állapotra, ha gariztatni kell?
>> Galaxy Tab 2 7.0 P3100/P3110 matt/fényes (klasszikus) fólia, Galaxy S WiFi 5.0 fólia >> http://bit.ly/11HvvRU <<
-
-
hun620
aktív tag
Már van összefoglaló? Meglesem
Van egy Galaxy Tabom, abban már otthon vagyok ROM pakolás és root téren, csak itt megijesztett a bootloader dolog.
[ Szerkesztve ]
>> Galaxy Tab 2 7.0 P3100/P3110 matt/fényes (klasszikus) fólia, Galaxy S WiFi 5.0 fólia >> http://bit.ly/11HvvRU <<
-
r3nat0
csendes tag
Ha már itt vagyunk akkor a cellám is elég magas pedig mindig maxon van a térerő
-
colonell
senior tag
-
Bass
addikt
Mobilon nem latom az osszefoglalot ez normalis?
"The gods who light up the sky at the gate of sethu"
-
randrew
csendes tag
Második töltésre még jobb eredmény lett. A képen látható extrém érték annak köszönhető, hogy az okos telefont (vagy okos készüléket?) az elmúlt 2 hét alatt csak hívásra és sms küldésére használtam. Persze ez elüt az átlagos felhasználói szokástól, nálam is csak azért volt így, mert a fent említett időszakban állandóan a számítógépem közelében voltam, így azon végeztem minden netes tevékenységem, nem a mobilon. A mobil nem volt kikapcsolva és a repülőgép üzemmódot sem használtam. 3G nálam nem kell, csak wifin netezek, bár most azt sem használtam.
Aki nyaralni megy a nyáron és csak elérhető akar lenni ismerősei számára, továbbá nem használja ki a telefon "okos" funkcióit (böngészés, zene, filmnézés, stb), annak elvileg egy töltés elég a nyaralás végéig.
--- Elégedett Huawei Ascend Y300, Huawei Mediapad T1 8.0 LTE és LG Leon 4G LTE tulaj---
-
vond
MODERÁTOR
válasz randrew #2194 üzenetére
Ezt mondtam én is... Brutttttttálisan jó az akksi...
Én - az első töltés óta - két-három napja elég sokat nyúzom, de egyszerűen nem akar lemerülni...
Nem tudom mennyit számít, de szeretném minél alacsonyabbról indítani a második töltést, szóval ha ma estére nem merül le, akkor valami drasztikus módszerhez kell folyamodnom, pl. elől csutka fényerő, hátul led maximumon, wi-fi, BT, GPS, + állandó tapicskolás, esetleg valami izzasztó játék...
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
gyetvate
csendes tag
Sziasztok!
Teljesen kezdő androidosként kérdezném, hogy milyen minőséget várhatok el ettől a telefontól. Értem, hogy kategóriájában messze erős a processzor, az akksi... de nem fog fagyni egy-két év múlva sem? Az Y200-ról olvastam, hogy pár hónap után már sokat vesztett fényéből, és sokszor akadt. Egy ismerősöm viszont ZTE Blade-et használt két évig, és semmi problémát nem tapasztalt.
Valóban ilyen esetleges egy-egy kínai okostelefon minősége - vannak jobb és gyengébb szériák? Mi a véleményetek, meddig fogjátok tudni használni az Y300-at? -
lecsobacsi
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan app-ot keresek, ami az értesítéseket szabályozza apponként. Mert van egy programom, ami kb. 10 percenként értesítést küld hangjelzéssel, és egyszerűen nem tudom beállítani, hogy ne küldje.
Van esetleg olyan app, ami kezeli azt, hogy külön beállítjuk melyik appok értesítéseit engedje át? -
kareszm
tag
válasz lecsobacsi #2197 üzenetére
Beállítások Alkalmazásoknál kiválasztod a programot és kiveszed az értesítést és nem fogsz kapni többet.
-
opeter87
senior tag
Sziasztok!
Kérdezném azokat akik már rootoltak, hogy biztonsággal milyen gyári programokat lehet törölni és főleg mivel?
A rootot az első hozzászólás alapján (innen is köszönöm az összeállítóknak ) meg is csináltam rendben, szóval már törölném is azokat amik nem kellenek, csak nem tudom mivel is kell törölni.Első Androidos telefon ezért vagyok ismeretlen a témában.
-
suste
veterán
Sziasztok!
Ha van valaki aki zte blade-ről vàltott, akkor mesélhetne róla, hogy mik a +- tapasztalatai.
Pl sok szó esett az 512 RAM-ról, de nekem a blade-del sosem volt gondom ezzel, pedig kb 50 program van telepítve. Régebben olvastam, hogy a JB nem ajánlott 512 ROM-ra, csak 1gb-ra, most meg olyanokat olvastam, hogy jobb a memóriakezelése mint a régebbieknek. Most akkor mi van?
Blade-en 140MB szabad RAM van most is, úgy, hogy viber, facebook, térkép fut állandóan a háttérben (ezek kb 90MB-ot foglalnak), és vannak még kisebb appok is bent......
Tudásban teljesen jó nekem a 2.3.x, nincsen szükségem az ICS vagy a JB kinézetére.....remélem ha nem jó a JB, akkor főznek rá régi androidot.....
Új hozzászólás Aktív témák
- Iphone 12 Pro 128GB Pacific Blue, Független 100% Új AKKU, Üzletből Garanciával
- IPHONE 12 MINI 128GB PURPLE, NAGYON SZÉP ÁLLAPOT, GARANCIÁVAL,ÜZLETBŐL
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPHONE 12 MINI 128GB SZÉP ÁLLAPOT,NAGYON JÓ AKKU, ÜZLETBŐL GARANCIÁVAL
- Apple iPhone 11 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest