- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android szakmai topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
-
Mobilarena
"Itt a tavasz szele, és a nyúlpörkölt hihi, haha, huhu, hehe..."
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Nyilván nekem is szól amit írtál...
Nézd, amivel elkezdődött ott leírtál egy rakás tünetet, ami egy kivételével nem korona tünet, aztán érdemi választ nem kaptunk a kérdésekre... Utána meg jött az a táblázat, ami csak a hisztéria keltésre jó abban a formájában. Nem tudom min csodálkozol.
Mindenesetre jobbulást, akármit is kaptál el.
[ Szerkesztve ]
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
Ferdzsoo
addikt
Van valakinek ötlete honnan szerezhetek sub 10k egyszerű (használt) irodai széket?
A home office miatt az itthoni nem túl kényelmes hosszú távon, és amióta egy nagyon nagy gyártónak a drága székében csalódtam és eladtam, akkor megfogadtam hogy soha többet nem veszek drága irodai széket. Amin most ülök egy ebédlőszék és ez viszont kényelmetlen.
Nyílván ez is csak átmenetileg kellene.[ Szerkesztve ]
"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
Exian
addikt
Eltűntek az eMagról az olcsó (2-3e Ft-os) Windows 10 retail, meg az egyéb korábbi olcsó verziók.
Tudja valaki, hogy honnan lehet most nagy biztonsággal venni kódot olcsón?
Az eMagos kódok jók voltak, több gépre raktuk és (eddig még) nem volt gond velük, mindegyiket lehetett aktiválni.
De lehet, hogy annyira még sem volt legális dolog ez és esetleg ezért tűntek el? Vagy elfogytak volna a kódok?
Vagy a járványhelyzet miatt megugrott ennyire az áruk és ugyanazt adják most 20-30e Ft-ért?
[ Szerkesztve ]
-
Ferdzsoo
addikt
Esetleg valakinek elfekvő HDMI-Display Port átalakítója?
"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
köpet
aktív tag
válasz Sir Riccio #89546 üzenetére
Azt hiszem töriből át kell nézzem a náci hatalomátvétel időszakát, az lehetett valami hasonló, amikor demokratikus/köztársasági keretek között épül ki és erősödik meg egy totális rendszer. Kicsit erősnek tűnik az összehasonlítás, de a mechanizmus nekem hasonlónak tűnik, legalábbis az emberi sötétség, frusztráltság és indulatok terelése és felhasználása terén mindenképp. Az látszik, hogy a nyugati típusú demokrácia válságban van, erre "válasz" Trump, Johnson és Orbán. Utóbbiak között a fékek tekintetében van különbség, az első kettő nem az ellensúlyok leépítésével kezdte a munkáját, ezért a kormányzat nálunk érzékelhető túlhatalma elképzelhetetlen másutt. itt viszont kezd veszélyesbe fordulni a dolog, aki nem támogatja teljes mellszélességgel a fősodor törekvéseit, az ellenséggé válhat és szembetalálja magát a csőcselékkel. Ezek nyilván csak megérzések, ne legyen igazam.
Ha felkel a nap, kezdődnek a gondok...
-
Akkor információmegosztás, de semmiképpen sem hiszem, hogy itt bárki megmondaná a másiknak, hogy mit gondoljon. De különben ami nem tetszik, az az ember egyszerűen nem olvassa, legalábbis nekem bevált
@köpet : Ezer helyen leírták már a hasonlóságokat, jól sejted
@Dluinet : Ellensúlyokat szokás ezzel kapcsolatban emlegetni.
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
-
válasz Dluinet #89567 üzenetére
Ja hogy ez angol kifejezés Én csak a 2010 utáni narratívából ismertem, ahol már rosszul volt fordítva. Ugyanakkor myagarul nagyon hülyén hangzik az "egyensúlyok" (nincs belőle több darab...), és jelen esetben még nem is tök hülyeség (ahogy mondtam, megfeleltethető simán).
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
nagyúr
válasz #TOTTI #89569 üzenetére
A hatalmi ágak egymást ellenőrzik és egyensúlyban tartják egymást.
Törvényhozás (parlament), közigazgatás (önkormányzatok, rendőség, stb), igazságszolgáltatás (alkotmánybíróság, a bíróságok, ügyészség)Montesquieu: Miután a törvényhozó, végrehajtó és törvénykező hatalmi ág közül bármelyik kettő összeolvadása zsarnokságba torkollhat, különválasztásuk és külön tartásuk a legbiztonságosabb megoldás a demokratikus berendezkedés fenntartásában.
Elhatárolásuk egyben lehetőség is arra, hogy egymást mérsékeljék. Az elhatárolás intézményi alapokon nyugszik: ugyanazon hatalmi ág nem lehet ugyanazon szerv vagy szervcsoport kezében. Ugyanakkor az egyes szerveket (szervcsoportokat) garanciális jogosítványok illetik meg a többivel szemben.
Viszont az egész fékek és ....súlyok fordítás hülyeség.[ Szerkesztve ]
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
köpet
aktív tag
Dluinet, Hcl: igazatok van, én sem olvasok, csak beszélek/írogatok összevissza.
Mondjuk én még "ellensúlyokként" tanultam, de az nagyon régen volt.
Akkor még azt hittem, hogy értelmiségi leszek...Ha felkel a nap, kezdődnek a gondok...
-
nagyúr
Igazából hungarikum lett ez a fékek és ellensúlyok, még logika is van benne.
Magyar viszonyokra jellemző is, hogy a kormány nem egyensúlyban van, hanem saját magát fékekkel és és ellensúlyokkal korlátozná, ha akarná."Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
-
nagyúr
válasz s7evcsenko #89574 üzenetére
Beláttam, itthon jobb az ellensúly.
De ahogy nézem egy nem létező dologról beszélünk."Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
köpet
aktív tag
Urak, nyomtató vásárlásán gondolkodom. Otthoni használatra most mi az ajánlott?
A tartályos megoldások tetszenek, a család nem cserél patront, csak használni kívánja az eszközt hosszasan; kell a scanner, a duplex és a wifi nem feltétlen, a keret 4x eFt.
Ha jól láttam van epson, canon és brother ebben az ársávban, papíron a tudás megegyezik.
Talán a canon 2411 a legolcsóbb, meg jó emlékeim vannak az ip3300-al, erre hajlok jelenleg, de ha van tapasztalat, ajánlat, örömmel venném.Ha felkel a nap, kezdődnek a gondok...
-
Exian
addikt
Én Epson tartályost ajánlok. A világot ki lehet nyomtatni vele oda s vissza. Én egy töltetnyi (10e Ft) tintaszettel bődületesen sok fényképet nyomtattam ki. A nyomtató 40-50e, kapsz hozzá teli tartályokat plusz 2 flakon fekete tintát, azzal több ezer oldalt kinyomsz. Lehet olcsó literes tintát is venni.
Ha nem kell színes és nem szempont a fotónyomtatás, akkor viszont én valami feketefehér lézert vennék.
[ Szerkesztve ]
-
köpet
aktív tag
OK, epson +1, kellenek a színek.
Most epson sx130 van, azt kellene felváltani; nem szeretjük a ratyi mechanikája és az utángyártott patronokkal való kínlódás miatt, ellenben kb. 8 éve bírja.
Mondjuk azt néztem, hogy a gyári tinta mindhárom cégnél hasonló árban van a tankosokhoz (2-3eFt).[ Szerkesztve ]
Ha felkel a nap, kezdődnek a gondok...
-
Vaze
őstag
Meg 1 szavazat,az Epsonra,nekem egy Epson EcoTank L4160 van,kb 1 honapja vettem,nagyon meg vagyok elegedve vele
Igaz nem 40 ezer,de nagyon megeri.
Mar rengeteget nyomtattam vele,es alig fogyott a tinta.
Lenyeg az,hogy heti 1-2 oldalt nyomtason vele az ember,a beszaradas elkerulese vegett.MSI Raider GE78 HX 13V Intel® Core™ i9-13980HX -- GeForce RTX 4090, GDDR6 16GB -- 32GB, 2TB SSD
-
nagyúr
Ha nincs heti 2 nyomtatás, akkor Brother DCP-j105
Saját maga tisztíja a fejét, rendszeres időközönként. Ha 3 hónapig nem nyomtatsz, akkor sem szárad be.
Egy garnitúra festék legutóbb, itt Pécsen, 1200Ft körül volt."Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
Palafi
aktív tag
Sziasztok!
Ez egy iskolai feladat: " Készítsen ábrát az otthoni számítógép-hálózatáról! Az ábrán jelöljön minden hálózatra csatlakozó eszközt, adja meg azok pontos típusát, IP és MAC címét. A routerén jelölje annak külső és belső IP címét, a használt névszervereket és a router által kezelt DHCP tartományt is. A feladatot valamilyen (hálózati) diagram készítésére használható alkalmazással készítse. A feladat teljesítéséért 2 pont jár (és ennyi is szükséges), a harmadik pont az ábra kiemelkedő vizuális megjelenésével szerezhető meg. Az elkészült ábrát lehetőség szerint PNG vagy JPG formátumban adják le, de szüksége esetén PDF is használható. "
A megoldása nem probléma, de nem jelent biztonsági problémát?
A dzsungelben minden ehető. Te is.
-
newwave0507
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Cimborámnak lenne egy Xbox 360 konzolja, de sajnos nem tud játszani semmi 16+ játékkal mert az előző tulaj elfelejtette a family zár kódját. Valaki tudna segíteni hogy kell/lehet kiszedni? Youtubes videokon tul vagyunk, a kontroller kombinációk nem nagyon segítettek. Köszönöm szépen előre is!
Gondolataink saját elménk börtönébe zárnak. Félelmeink emelik egyre magasabbra a falat, melyet csak a tudatosság képes lebontani.
-
-
Hunter2
addikt
Ha valakinek karantén/apokalipszis idejére egy kis néznivalóra lenne szüksége itt eladó 188db műsoros DVD egyben! [link]
-
esgabor75
csendes tag
Xbox360 nem kapcsol be, valószínű kontakt hiba.
Tudtok ehhez értő szakit? -
Exian
addikt
Tudja esetleg valaki, hogy mi készül a koripálya területén? Mintha valami tábori kórház jellegű létesítmény készülődne, vagy nem tudom. Kisebb nagyobb sátrak, és több mentőautó álldogál ott mindig.
-
IO.sys
őstag
Ha már muzsika. Ha láttok használt iFi iDAC2-t, szóljatok mán lécci.
凸_(ツ)_/¯ // -Valamit kiírt a gép!... -Az a dolga!...
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- LEGO klub
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Még javulhat az Arrow Lake-S platform teljesítménye
- Politika
- Posta, csomagküldés
- Öregszem
- Mazda topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest