-
Mobilarena
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csápájev
őstag
válasz slice14 #47251 üzenetére
Vásárlás innen: VIJIM LIMITED
Befejezett
-59,24 € EURFizetés részletei
Ezzel fizetve: PayPal-egyenleg
Fizetési mód: -4,13 € EUR – PayPal-számla
Egyébként 11000 forint van a paypal számlámon,nem értem miért nem annyit vont le róla,nemindegy,kicsit zavaros ez így[ Szerkesztve ]
-
-
Topikgazda
válasz Benhill #47250 üzenetére
Nincs magyar bankok esetén tranzakciós díj ha bankkártyát használt valaki fizetésre, ez igaz a PayPal-hoz adott kártya esetén is. Az egyenleg használata esetén a PayPal 5-12 Ft-al több pénzt kér egy deviza egységre mint a bankok kártya esetén. Az Összefoglalóban a kártyás résznél leírva.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz Csápájev #47259 üzenetére
Igen. Ha EUR-ban kell fizetned akkor a hozzáadott bankkártya alapértelmezett devizája EUR legyen, ha van EUR az egyenlegen és fel akarod használni akkor az EUR egyenleg legyen az alapértelmezett. A kártya esetén ezzel a beállítással nem nerül fel PayPal devizaváltás, az EUR terhelés megy a kártya felé. De gyorsfizetés kivételével a devizaváltás ha nem a bankon állna átállítható fizetéskor
[ Szerkesztve ]
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Legutóbbi, komoly 800 Ft-os fizetésemnél valamit beikszeltem (szerintem azt hogy bánkártyámmal fizessek, de persze fogalmam sincs) és ezt az üzenetet kaptam:
"A fizetések indításához a PayPal-egyenlegét választotta elsődleges fizetési módként.
Ezt fogjuk használni, valahányszor online vásárol, vagy pénzt küld termékekért és szolgáltatásokért."
De hisz nekem nincs is PayPal egyenlegem.
Mit ikszelhettem be?
Baj ez nekem?És mit is kell beállítani, hogy ne ezt az árfolyamot használja átváltásra, hanem a bankom árfolyamát?
"A PayPal átváltási árfolyamát használva fizet: 1 HUF = 0,00247 EUR"kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
Topikgazda
Mindenkinek van PP egyenleg. Alapból HUF és USD, a többit neked kell aktiválni
Ez alatt a szöveg alatt van az hogy a kártyakibocsájtó váltás de ez is benne az Összefoglalóban, az is ha EUR-ban kell fizetni akkor a kártyának az legyen az alapértelmezett devizája és akkor nem kell foglalkozni PayPal váltással a fizetésnél -
Gardaai
senior tag
Lehet felesben vagy arányosan fizetni PayPal egyenleg és társított kártyával?
Arra gondolok, hogy a PayPal levonja a maradék PayPal egyenleget és a különbözetet terheli a csatolt kártyára.[ Szerkesztve ]
↪ PlayStation játékok / PS Plus előfizetés - olcsóbban - akár több ezer forint kedvezménnyel!! https://bit.ly/hardverapro-psn-gift-cards-by-gardaai
-
Gardaai
senior tag
Reggel lemeccseltem velük, 5$-t vissza raktak az egyenlegemre (ami egyébként több mint a levonás volt) és visszaállították a Wise adatokat a fiókomra.
Azt írták, hogy ez egy virtuális számla (mi más van még?) és ezért dobálja vissza az utalást. Nem tudtam többet kihúzni belőlük.
Azt írták "saját felelősségre" próbálgathatom, aztán vagy sikerül vagy nem az utalás. Ők nem ajánlják.↪ PlayStation játékok / PS Plus előfizetés - olcsóbban - akár több ezer forint kedvezménnyel!! https://bit.ly/hardverapro-psn-gift-cards-by-gardaai
-
Topikgazda
A PayPal egyenlegről forint kiutalás Wise forintos számlára témához.
Egy kicsit jobban megnétzve a dolgot és a felhasználási szerződét teljesen hibás a PayPla hozzáállása. Kezdem azzal hogy mi a gond, elindítja valaki a pénzt, nem érkezik meg és a PayPal 1500 Ft-ot levon.
Ennek az összegnek a levonás jogosultságát ezzel indokolják:
Egyéb felhasználói díjak
PayPalről indított átutalás banki elutasítása - Ezt a díjat akkor számítjuk fel, ha a felhasználó átutalást kezdeményez a PayPalről, de a tranzakciót elutasítják, mert a felhasználó nem megfelelő bankszámla- vagy teljesítési adatokat adott meg.
PayPalről indított átutalás banki elutasítására vonatkozó díjtáblázat
Magyarországi felhasználók 1500,00 HUFA Wise nem utasítja el az ügyfél saját néven futó forintos számlájára az Unicredit (úgy tudom, de majd konkrétan megnézem a számlaszámot a miről utalják) bankszámláról induló forint utalást.
Még akkor sem ha a bankszámlájukat valaki virtuális számlának hívja, a számláról lehet utalni, a számlára lehet utalni, nincs a beérkező pénz limitálva, a számlatulajdonos egyedi számlája, akkor ugyan miért utasítaná el?
Helyből sántít a PayPal edig megismert indoklása.
Megkérdezem a Wise-t is hogy milyen esetben utasítanak el egy banki utalás fogadását, mert nem igazán találtam erről írást, szerintem nem igazán van ilyen.Ezek is egyértelműek:
Bankszámla társítása
A PayPal mindent megtesz bankszámlaadatai védelme és biztonsága érdekében. Csak magyar forintban vezetett bankszámlát csatolhat.
Kiutalásnál ezt van írva:
Csak olyan pénznemben vezetett finanszírozási forrásra (például bankszámlára vagy kártyára) kérheti az átutalást, amely megegyezik számlája eredeti nyitó pénznemével, vagy a tartózkodási helye szerinti országban a PayPal által támogatott más pénznemmel. Csak számlája nyitó pénznemében kérhet átutalást PayPal-egyenlegéről, kivéve ha a PayPal egyéb módon rendelkezett.A Wise számla abban van vezetve.
Az is hogy nekünk a magyar forintos bankszámla az nem finanszírozási forrás a PayPal-on belül, az innen induló kifizetésekre és nem SEPA-megbízást kell teljesíteni, mert helyi bankszámlaszám van használva, nem EU-s.Ez persze igaz: Korlátozhatjuk az átutalás összegét. Az átutalási limitet a PayPal-számlára bejelentkezve tekintheti meg. és az is hogy üzleti számláknál egy kicsit máshogy utalgatnak, de magyar felhasználók esetén azonos az elbírálás mert üzleti számlák esetén sem finanszírozási forrás a bankszámla, bár ott lehet név problémájuk.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
nem paypal specifikus csak ez a dolog
sok cég, egyetemek stb vannak akik nem tudnak valamiért utalni a wise számlára
nem hiszem hogy minden esetben önkényes lenne a dolog, valamiféle automatizált utalási rendszert sejtek a háttérben, amelyiknek nem tetszik hogy a számla "külföldi"
mert jogilag hiába csatlakozik a giro-hoz, mégis külföldi a bank
csak hát a paypal eddig nem csinálta ezt, ezért bosszantocryptot minden termékemért elfogadom
-
Topikgazda
válasz LuckyL #47270 üzenetére
Nem hiszem el hogy egy MNB által felügyelt forintos számlára nem lehet utalni, az Államkincstár, a Nyugdíjfolyósító és utal rá, szóval esetleg frissítse az a cég, egyetemek az információit.
A közös egyenleges feltöltési Wise számlára nem lehet utalni hiszen más a funkciója, de az egyedi számosra lehet utalni, pont ez a lényege hogy az MNB felügyelheti.
Mint írtam nem SEPA utalásként és nem nemzetközi utalásként megy, simán magyar belföldi utalás.
A PayPal elutasítás meg egyáltalán nincs megalapozva a felhasználói szerződés alapján. Arra sincs magyarázat hogy egyik felhasználónál működik a másiknál meg nem., akármilyen automata rendszerre is gondolsz. Akár Wise-ra, akár PayPal-ra értem ezt.[ Szerkesztve ]
-
őstag
nem tudom milyen egyenlegfelöltési számláról beszélsz, szerintem 7-8 éve nincs oylan már, vagy én nem értem mit akarsz mondani
az mnb nem felügyeli a külföldi szolgáltatókat, itt egy részletesebb cikk számodra:
szerk: nem tudom fenn áll-e még a probléma, tavaly khb bankból nem tudott valaki utalni a wisomra, egyszerűen nem engedte a rendszer
[ Szerkesztve ]
cryptot minden termékemért elfogadom
-
Topikgazda
válasz LuckyL #47272 üzenetére
Nem akarok itt senkit sem győzködni, csak az a lényeg hogy téves a PayPalproblémája a Wise forintos számláinkkal, bár nekem nem volt gondom
Ez egy 2022-es cikk, ami nem egészen arról szól amiről én beszélek, bár lehet hogy egyszerűsítettem a mondanivalómat és félreérthető.Amiről én beszélek az a Wise Europe SA nevű cég és működése:
MNB-től kértek tájékoztatást:
Kérdései vonatkozásában tájékoztatom, hogy a pénzforgalmi szolgáltatás nyújtásáról szóló 2009. évi LXXXV. törvény (Pft.) 2. § 20. pontja értelmében pénzforgalmi számla az a fizetési számla, amelyet a számlatulajdonos rendszeres gazdasági tevékenysége körében pénzforgalmának lebonyolítása céljából törvényben megállapított kötelezettség alapján nyit, illetve nyitott, illetve 22. pontja értelmében pénzforgalmi szolgáltató: az a hitelintézet, elektronikuspénz-kibocsátó intézmény, Posta Elszámoló Központot működtető intézmény, pénzforgalmi intézmény, Magyar Nemzeti Bank és kincstár, amely pénzforgalmi szolgáltatási tevékenységet végez. A Pft. 1. § (1) bekezdése alapján e törvény rendelkezéseit kell alkalmazni a Magyarország területén nyújtott pénzforgalmi szolgáltatásra. A Wise Europe SA 2020. szeptemberében csatlakozott a GIRO Zrt. által működtetett Bankközi Klíring Rendszer (BKR) éjszakai (IG1) és napközbeni többszöri (IG2) elszámolási rendszeréhez, valamint az azonnali átutalási megbízás elszámolását és teljesítését végző belföldi fizetési rendszerhez (AFR) is, amely azt jelenti, hogy a Wise Europe SA jogosult magyar IBAN számú fizetési számlák kibocsátására, továbbá fizetési műveletek lebonyolítására a Magyarországon működő mindhárom elszámolási platformon keresztül.
Az MNB álláspontja szerint, amennyiben egy pénzforgalmi szolgáltató HU-val kezdődő IBAN számlaszámú fizetési számlákat vezet, ezen fizetési számlák Magyarországon vezetett fizetési számláknak minősülnek (figyelemmel az IBAN szám képzésére vonatkozó szabványra), és az adott pénzforgalmi szolgáltatás kapcsán alkalmazandók a Pft. rendelkezései.
Tehát röviden: mivel a Wise teljes értékű része a magyar pénzforgalmi és bankközi rendszereknek és HU kezdetű IBAN számlaszámot vezet ezért ezek belföldi fizetési számlának minősülnek.A NAV álláspontja szerint szerintük mindenképp „pénzforgalmi számla”, és teljes értékűen használható belföldi fizetési forgalomhoz, de az MNB véleménye szerintük az irányadó.
Az MNB véleménye szerint ezek a számlák „belföldi pénzforgalmi számlának” minősülnek.
Itt a vége, 2023-ban.
Hova tovább?
Egyrészt ez azt jelenti, hogy a NAV és az MNB is azt mondja, hogy a Wise számlákat teljes értékűen lehet használni cégeknek nem csak pénzforgalomra, de ezekkel teljesítheti a kötelességét az, aki (az Art., vagyis az adózás rendjéről szóló törvény alapján) „belföldi pénzforgalmi számla nyitására kötelezett”.Amikor ez alábbit használod akkor nem a saját számládra, hanem a Wise számlájára küldöd ahol a P****** kezdetű azonosítóval amit a közleménybe írsz fogják a Wise forint egyenlegedre könyvelni a pénzt, most is működik, nem szűnt meg.
Másik lehetőség amikor a saját forintos számládra utalnak. Ha megnézed az első képen lévő számlaszám az azonos a nálad láthatónál, míg a másik az különböző mindenkinél.
A legtöbb belföldi utaláshoz Magyarországon elég a számlaszámot megadni. Azonban ha a küldőnek szüksége van az IBAN-ra, add meg neki ezt:
HU78 1260 0016 1307 2579 8061 6005
Ne feledd, ez az IBAN csak HUF pénznemben tud utalásokat fogadni. Így azt ajánljuk, győződj meg róla, hogy a küldő csak forintot utal neked.[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
válasz LuckyL #47270 üzenetére
Nálunk is van céges wise, mindenki tud rá utalni, mivel ez egy mnb-től kapott magyar forint alapú bankszámlaszám, azaz sosem volt külföldi! A navnál is le lett jelentve, teljesen hivatalos pénzintézeti számla.
Sőt, most néztem vissza, tb járulék, 12-én erről lett elutalva szja előleg, szocho, ésnem szóltak, hogy gond lenne, olyan meg nincs, hogy nálam minden működik, másoknál meg nem!49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Rick4
félisten
válasz LuckyL #47275 üzenetére
Olvasd el még egyszer, mire próbáltál válaszolni!
Én nem írtam, a te számláddal mi van, vagy mi nincs, csak és kizárólag a sajátomról írtam! És mint írtam, mindent lehet róla utalni, mindenhonnan megérkezik rá mindenféle utalás! Paypalhoz is be van regelve, azon keresztül is megy oda- vissza napi szinten több devizában, refund is visszajön, szóval amit írtam, az mindössze annyi volt, hogy az ENYÉM működik!
Az, hogy a tieddel mi van, vagy mi nincs, abszolút irreveláns az én szemszögemből, nálam mindent lehet, hogy nálad miért nem, azt nem tudom, gondolom ugyanúgy nem sikerült értelmezni a leírtakat ott sem, mint ahogy az én hozzászólásom esetében sem, aztán valamit rosszul csinálsz!
Szólj, ha még mindig nem érted, megpróbálom még egyszerűbben elmagyarázni!
Szívesen!49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
őstag
Biztos nem megy tobb devizaban oda vissza paypalrol mar itt bukik amit irsz
Refund kartyas vasarlasnal van..
Kevered kavarod a dolgokat nagyon ugy tunikna de csak hogy ne vegyem át ezt a bugyuta stílust amit csinálsz, egyszerű kérdést teszek fel:
Az elmult 1-2 napban utaltál ki forintot wise számlára a paypalról és neked működött?
Nem 2 hete, nem 2 hónapja, hanem 1-2 napon belülez a beszélgetés tárgya, nem az hogy mi más működik, azt én is tudom, kb kezdetektől használom a wiset, nincs szükségem oktatásra
[ Szerkesztve ]
-
chris0000
őstag
hi. ha másik gépen lépek be a pp-ba, akkor kérhet azonosítást igaz, amit sms-ben küld el nekem kódot? tehát az nem fake gondolom? kódot beírom, minden ok... egyébként nem is enged belépni, többszöri oldal megnyitásra sem, ha nem megyek rá a kód küldésre... thx. üdv.
[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
válasz LuckyL #47277 üzenetére
Mindegy, mit gondolsz a dolgokról, attól ezek még mindig másképp történnek..
Íme egy tegnapi, amerikai cégtől vásárlás, paypallal fizettem, egy termék nem jó, pénz vissza.
Hogy akkor szerinted mi van? Valamit vagy nem tudsz, vagy nem akarsz érteni.
Miért is kellett volna a wise-ra utalnom, pláne forintot?
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
kalapacsolok
senior tag
Sziasztok!
Van egy Asus RT-AX58U wifim, amiről állandóan lejön az egyik wifis klíma okosítóm, ledobálja a wifit. Írtam a cégnek, ezt válaszolták:
"If you have a WRT router, then deactivate the WMM Mode on the router first."
Nem tudom, a WRT mit takar, de az asus oldalán azt találtam, hogy ez a wifi: "Operációs rendszer :ASUSWRT" - és találtam wmm mode-ot a beállításokban, de nem lehet disablet kiválasztani.
Van ötletetek, hogyan lehet ezt beállítani disable-re? Hátha megoldaná....
-
Anonymusxx
senior tag
Valaki küldött volna egy kevés összeget (1.8 dollár) külföldről, de a fee kb 110 ft volt, Eu-n belül küldött. Néha nincs fee, ez min múlik?
-
Topikgazda
válasz Anonymusxx #47287 üzenetére
Az EU-n belül nem USD-t kellene küldeni hanem EUR-t és úgy hogy neked legyen megnyitott EUR egyenleged és ekkor veszik belföldi tranzakciónak és nincs pénzváltás sem.
Belföldi: Akkor történik ilyen típusú tranzakció, ha a küldő fél és a fogadó fél az Európai Gazdasági Térség (EGT) lakójaként azonosítható vagy regisztrált a PayPalra.
A belföldi tranzakciók díjai érvényesek azokra az euróban (EUR) vagy svéd koronában (SEK) indított nemzetközi tranzakciókra, amelyeknél a küldő fél és a kedvezményezett is az Európai Gazdasági Térség (EGT) lakójaként azonosítható vagy lett regisztrálva a PayPalen.Összefoglalóból,
A vonatkozó díjak linkje.
A fogyasztó a magánszemély, a kereskedő kategóriába tartozik az is aki üzletelésre is használja és azzal kapcsolatban van díjazás..
Célszerű áttanulmányozni, hogy tisztában legyünk a felhasználási feltételekkel és a fizetendő költségekkel és így nem érezzük azt, hogy "rejtett" költségeik vannak.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz LuckyL #47285 üzenetére
Sajnos úgy van ahogy nálad, most nekem is nem utalták a Wise számlára a pénzt arra hivatkozva hogy nem megfelelő a bankszámla, szóval tőlem is megy a reklamáció és a GVH-hoz a bejelentés, fizessenek milliókat az EU-s pénzügyi szabályozás megsértése miatt.
2023-ban minden bankszámla virtuálisnsk tekinthető hiszen minden bank elektronikusan kezeli, (nem fizikai a hozzáférés) még ezt a Wise igazi bankszámlát is.[ Szerkesztve ]
-
őstag
na kiváncsi vagyok, mit mondd erre Rick4 a troll
egyébként IBAN formátumban a wisos számlának BE-vel (belgium) kezdődik a kódja, emiatt bizonyos webshopoknak card payment processing-et végző külföldi cégek sem fogadják el forint fizetések átutalásához
illetve bár használni lehet, de kizárólagos céges számlának sem felel meg, ahogy észleli a cégbíróság, hogy nincs magyar számla, egyből küldi a levelet és ha nem nyitsz magyar banknál akkor a büntetést is
-
Topikgazda
válasz LuckyL #47290 üzenetére
Nem lehet az IBAN formátumot használni mivel ez csak országon belüli bankszámlaszám, ezt írja is a Wise, külföldre nem utalhatsz róla, így az IBAN nincs használatban.
A másik dolog a amit említesz, a kártyafizetéshez semmi köze, ehhez a számlához nem jár bankkártya így fel sem merül amit írsz.
Megfelel a céges számlának, de ezt már igazoltam feléd. Büntetés még nincs, legfeljebb nem jegyeznék be, de a NAV fennhatósága a bankszámla előírás téma, a cégbíróság nem vizsgálja, ez akik mondta tévedett.
Az hogy hibás a PayPal rendszere az még nem adja ezeket a következtetéseket. Ha lehet az Unicredit bankból a PayPal rendszerén kívül utalni a Wise forintos számlára akkor bizony az PayPal önkényes korlátozása azt hazudva hogy hibás adat, azt hazudva hogy elutasította a fogadó bank. Akkor ugyan eddig miért utalták át a pénzt? -
őstag
rosszul tudod sajnos, ismét ki kell javítsalak
kötelező magyar bankszámlát bejegyezni a cégkivonatra
a wise nem magyar bankszámla, nem jegyzik be
és ezért a cégbíróság jár el, és bírságol
ide nem teszem ki, de ha privátban írsz szívesen mutatok végzést, és ügyvédi állasfoglalást a dologbansajnos a másik dologban is ki kell javítsalak, ha rákattintasz a számlára, ott az iban formátum, így is használható, BE vel kezdődik
nem tudom eddig miért utalták, csak feltételezéseim vannak
-
törölt tag
lehet egyáltalán webkártyát használni paypalhoz?
-
törölt tag
oks
köszi[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz LuckyL #47292 üzenetére
Ne fárasszál már, az IBAN nemzetközi utalások esetén használható, országon belül utaláshoz nem azt kell használni, ha neked is van igényelve az egyéni forint számlaszám akkor olvasd már el hogy mit írnak az utalási két fülön. Helyi esetén nincs IBAN, nemzetközi esetén még ez van írva
A céges téma 2022 előtti vagy utáni?
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz LuckyL #47297 üzenetére
Melyik részén látsz te IBAN-t, amit egyébként nem használsz országon belüli utalásra. AWise fiókom ól másoltam ide a képen látható "használati utasítást". És újból írom ennél a bankszámlánál nem értelmezhető az IBAN-os formátum, nincs használatban. EU- belül az nem belföldi. Az külföldi, nemzetközi. Értelmezd már a második képen leírtakat.
Magyarország az nem az egész EU.
Ha lekéred a magyar bankszámla igazolást ott sincs IBAN, szóval te másról beszélsz, kezdem azt hinni hogy csak cukkolsz, mert ha belépsz a Wise fiókodba ott nem azt látod amit írsz, hanem azt amit én, nincs más.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest