Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • adalbert1

    veterán

    Ma megvolt a vezérlés, hosszbordásszíj, vízpumpa, gyertya, olaj (+olajszűrő), fékolaj, légszűrő és pollenszűrő csere. A schiller opelnél voltam, mindegyik művelet benne volt valamelyik régi autóra kitalált szervizcsomagban, így fizettem 170k-t, végig lent állhattam a szerelő mellett. Ja az autó 1.6 benzines H Astra Caravan.
    Azért az előző szervizek követtek el 1-2 érdekes gányolást, pl. volt ami nem gyári csavarral volt visszarakva, vagy pl. a gyújtótrafót lefogató 2 csavar közül csak 1 volt meg, az is olyan rövid volt, hogy szinte semmit nem tartott - kíváncsi lennék, hogy az előző 2 tulaj milyen sufni műhelybe vihette, ezt hogy hozhatták össze, mennyire igénytelennek kell lennie annak az embernek, aki hozzányúlt, és baszott a 2 csavart visszarakni, hanem a helyükre berakott egy rövidebbet. :(((
    Közben kiderült, hogy a motor és a kipufogó találkozásánál valamelyik tömítés már kopott lehet, mert gázadásra fúj egy kevés füstöt a motortér felé, de ez majd egy következő alkalommal lesz orvosolva, elég sok mindent le kell bontani hozzá, ha minden tömítést cserélni akarnak.

Új hozzászólás Aktív témák