- Mobil flották
- LG V30 - vezércsel
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- A Realme is elhagyja Németországot
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Realme és Rolex kollaboráció a láthatáron
- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
Új hozzászólás Aktív témák
-
neduddki
nagyúr
válasz fokukac #55944 üzenetére
HI!
zold diofan piros dijo ejjen a szovjetuniojoooooo!!!
udv
neduddki
mod: uj barazdat szant az eke elvtarso ontogethetek-e???
[ Szerkesztve ]
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
fasyrt
őstag
Minek vannak kiadók, ha egyszer nincs fizikai hordozó, amit ki-kéne-adni? [link]
Eh, megint hagytam magam felbosszantani.
-
addikt
Fölnézek az égre ...
Locsolhatnék végre ?
-
Joker88
őstag
ha már húsvéthétfő . . .
In loving memory of Garrett Lockhart
-
parandroid
félisten
Vagy a németek teljesen hülyék, vagy nagyon meg fogjuk szívni - remélem, ez inkább energetika, mint politika. Eléggé ütős összefoglaló, bandusnak szeretettel.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
FehérHolló
veterán
válasz parandroid #55958 üzenetére
A németek valamennyire hülyék.
Azért csinálják, mert kevesebb a kockázat, és egyébként vannak ott gazdaságilag, hogy megtehetik.Skynet is real. It's called Google.
-
neduddki
nagyúr
HI!
aszem sajnos ez nemkerdes:- (((
udv
neduddki
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
föccer
nagyúr
Beszélgettem egyszer egy energetikai mérnökkel, aki mellesleg a Magyar Mérnök Kamara egyik titkára. Ő csak annyit tett hozz, hogy amíg szállítani kell az elektromos energiát, addig bármilyen technológiát is használunk annak előállítására, biztosan gazdaságtalan lesz. Hosszú távú célként csakis a törpe erőművek, de még inkább a háztartási energiatermelés jelentheti a fenntartható megoldást. A Németek pont ebbe az irányba léptek az elmúlt években. Az országuk energiaigénye és pláne az energia függősége jelentősen csökkenni fog. Ezt kellene itthon is, csak sajnos amíg az emberek való világon, meg kivasalt heréken nőnek fel, addig nem igazán lesz itt tudatos gondolkodás.
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
bandus
veterán
válasz föccer #55961 üzenetére
elég sok mindent tudnék írni a témában, annak, hogy itt tartunk vannak műszaki és politikai okai is, de ezt a kijelentést nem tudom értelmezni és értelme sincsen, akárki is mondta azt.
"amíg szállítani kell az elektromos energiát, addig bármilyen technológiát is használunk annak előállítására, biztosan gazdaságtalan lesz"
a gazdaságosságnak viszonylag egyszerű definíciója van, ha többért tudom eladni mint amennyi az előállítás és szállítás költsége, akkor az gazdaságos. ezt a megfogalmazást használva a világon előállított áruk 99%-a nem gazdaságos, mert szállítani kell, vajon hogy van még mindig talpon a gazdaság? vagy az lenne a minimális költségű előállítási modell, hogy minden faluba tegyünk péket/konzervgyárat/autógyárat/varrodát/stb.?
tehát vagy te érthettél félre valamit, vagy neki kellene visszaadni a diplomáját.
azt tudom még elképzelni, hogy a hálózati veszteségekre próbált célozni, amelyek valóban megkerülhetetlenek, de ez is csak egy díjtétel a villamosenergia árában, ugyanígy - bár biztosan nem ennyire konkrétan - megjelenik a mosószer árában a szállítmányozónak fizetendő költség, amibe ők beleszámítják az autópálya díját is. ettől megszabadulnánk, ha decentralizáltabb lenne a termelői rendszer, de az is felvet egy csomó új műszaki/gazdasági kérdést és a végén egyszer sem biztos, hogy anyagilag jobban járnánk.
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
Integra
titán
válasz föccer #55961 üzenetére
magyarország sajnos nem tobzódik magas hegységekben, tengerekben és a napfény sem éppen sivatagi :-/ hova telepítenéd az irdatlan mennyiségű, év felében semmit sem forgó szélerőműveket, meg napelem erőműveket etc...? ezek teljesen racionális, létező kérdések.
egy biztos, a nyugati atom drágább lett volna az orosznál, teljesen egyértelmű és nem is nagyon kell ezt magyarázni. nyugatnak az szúrja a szemét piszkosul és azért kel így ki magából, bocsánat helyesebben mondva a gazdasági hatalmat birtokló és irányító érdekkörök és családok érdekeit képviselő politikai elit, mert nem az ő atomukat használja az ország (francia vagy német). ez kőkemény biznisz, ez borzalmasan sok pénz, ez politika. őszintén? konkrétan leszarom a nyugat atomját, pedig rám aztán nem lehet mondnai, hogy ne szocializálódtam volna nyugaton eleget, vagy annyira csípném a vitya búráját..
egyszerűen semmi nem szól a nyugat atomja mellett. jobban cseng, hogy német és francia? tudnék mesélni, hogy ezek az nációjú vállalatok hogyan talicskázták ki a pénzt magyarországról évtizeden keresztül, hogy a nyugati jólétüket tartani tudják.. de ez más téma.
aztán megint más az a téma, hogy miért kellett a tanulmányokat etc titkosítani, nyílván egyes politikusok érdekeit sértené, mert kétség nem fér hozzá, hogy jól megszedik magukat páran ezen az üzleten.. viszont ne feledje senki, viktor semmi mást nem csinált, mint amit a vörösök elkezdtek, ugyanis ezt még ők kezdték el, viktor csak befejezte, kormányokon átívelő projekt, amit egyébként a most nagy szájjal tiltakozó vörösök is elfogadtak ugye.. no, szóval ezért nem kell ilyen kérdésekben napi politizálni, mert az egy színjáték, semmi több.
nem védem az atomot, mert nagyon örülnék, hogy ha nem lennénk rákényszerűlve az atomra. csak azt gondolom, hogy az éremnek két oldala van és mindkettőt megkell vizsgálni lehetőség szerint. sajnos messze árnyaltabb a helyzet, mint azt bármilyen tv vagy médium közölné.
szerintem.nem mellesleg hova lett a világmegváltó energia cella?
(hint: létezik, működik. de sosem kerül forgalomba)[ Szerkesztve ]
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Tim82
félisten
válasz Integra #55963 üzenetére
nem mellesleg hova lett a világmegváltó energia cella?
(hint: létezik, működik. de sosem kerül forgalomba)Nem úgy volt, hogy az amerikai hadsereg élénken érdeklődik iránta? Így nem csoda, hogy nem kerül forgalomba.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
félisten
Szerintem az allitas nem stimmel, mert lehetnek egyszerre hulyek a nemetek meg mi is. Ami a nemeteknel tortenik, az szamomra a napnal is vilagosabban populizmus-vezerelte dolog. Lecsukjak az atomeromuveiket, amik rendkivul biztonsagosak, szeneromuvekkel helyettesitik oket (az altaluk produkalt hamu radioaktiv sugarzasaval szivatjak magukat es mindenki mast), csodalatos. Merthogy Fukushima, erted.
while (!sleep) sheep++;
-
bandus
veterán
válasz FehérHolló #55964 üzenetére
pontosan.
az elmúlt évben annak a költsége, hogy a megújuló erőművek nem az előzetesen meghatározott teljesítménnyel termeltek, 8 mrd ft körül volt. és igazából mindegy, hogy éppen milyen modell van érvényben és ki fizeti ezt meg, ez a pénz hiányozni fog a gazdaságból, attól függetlenül, hogy a termelőt terheli, vagy átruházzák a fogyasztókra. és ezt úgy, hogy 330 MW-nyi szélerőmű van a rendszerben (meg persze van más megújuló is, de a legnagyobb bizonytalanságot ez okozza). még dolgozni kell rajta, hogy a bejelentett termelési adatok mindinkább megfeleljenek a valóságnak.
volt egyébként kiírva pályázat még 2008-2009 környékén újabb 4xx MW szélerőmű kapacitásra, sőt, eredménye is volt a tendernek 2010-ben, de nem került kihirdetésre, az új kormány eltörölte. ha jól emlékszem a pályázók összességében vagy 1000 MW-nyi új kapacitást építettek volna, de ebből lehet érzékelni, hogy ez mekkora többletköltséggel járna a rendszer fenntartása és üzemeltetése szempontjából.
-
parandroid
félisten
A cikk lényege éppen az, hogy a jelenlegi rendszer ezer sebből vérzik, de szabtak egy olyan irányt, ami sokkal fenntarthatóbbnak tűnik hosszútávon, és hogy a németeknek, és a magyaroknak is van egy olyan céljuk 2050-re, aminek kapcsán felmerül, hogy vajon melyik a jó irány. Nem mellesleg az atomenergia megintcsak nem optimális az energiakeresletben mutatkozó hirtelen fellépő anomáliák kezelésére - persze más kérdés, ha csak erre, vagy nagyrészt erre épít az adott gazdaság, de ez meg megint egy rakás problémát felvet.
Akárhogy is, a következő pár évtized energetikai szempontból nem lesz sétagalopp, de valamiért nekem megalapozottabbnak tűnik a német hozzáállás, akármilyen populáris szempontokkal tolták is le a nép egyszerű gyermekének a torkán (mondjuk mindez nem csak energetikai szempontból igaz).
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
tbs
addikt
válasz parandroid #55968 üzenetére
Nem trivia kérdés. eAutó töltők és tsai bőven nagyobb "energiasűrűséget" igényelnek, mint ami helyileg termelhető. Az alaptermelés lokális raktározása a helyes irány sztem, nem a kiscsoportos energiaelőállítás. (Megjegyzem, a kiscsoportos előállítás épp nem használt produktumának a tárolása is hasonló problémákat vet fel, + a folyamatos fölöslegtermelő helyekről az elszállítás ugyanúgy igényli a terjesztőhálózatot stb.)
Idehaza volt egy gázmotor + generátoros kísérlet, ahol ~3 (vagy 4) családi ház meleg + elektromosság-szükségletét állították elő, de vmiért nem nyert a koncepció...
A probléma sokrétegű, gondolkodni kellene rajta... A német törekvés egyértelműen populista.
-
parandroid
félisten
"A német törekvés egyértelműen populista."
Viszont nagyságrendekkel előremutatóbb, mint a semmi alternatív, csak egy monstre atomerőmű egy miniországba, amivel kapcsolatban még azt is kitaláljuk, hogy azért lesz nyereséges, mert jól eladjuk a többletet a szomszédoknak, meg a németeknek - mintha ők ölbe tett kézzel ülnének a következő 35 évben, és csak arra várnának, hogy majd jön az olcsó magyar atom.
Ja, meg ha ez populizmus, akkor a rezsicsökkentés vajon mi?
p
-
NoLF
veterán
Amsterdamban kedvesek az emberek, szepek a lanyok, jok a sorok, es szar az ido.
The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people
-
concret_hp
addikt
válasz parandroid #55970 üzenetére
szerintem senki nem mondta se azt, hogy nincs ennél populástább, se azt, hogy nincsenek egyéb vonatkozásai az ügynek
szerintem mint mindenhol itt is egy jó diverzifikációra kéne törekedni. az mindenképp jó, hogy emelik a megújulók arányát (ezzel ugye nyilván segítve a fejlesztéseket), de hogy miért kell leállítani az atomerőműveket az élettartamuk lejárta előtt az azért erősen kérdőjeles nekem.
vagy fullba vagy sehogy :D
-
parandroid
félisten
válasz concret_hp #55972 üzenetére
True dat.
p
-
Integra
titán
válasz concret_hp #55972 üzenetére
mert beszartak fukushimától, a német szolár ipar meg éppen összeomlóban volt amúgy is.. most pedig a lobbi és a történések összejátszottak. ja és igazából a politikusok is bevannak szarva, senki sem mer mást mondani, mert a végén megbélyegzik, és ugye a vaskos fizu az fontosabb.
-
Integra
titán
válasz concret_hp #55975 üzenetére
természetesen ezek után biztos lesz
-
concret_hp
addikt
úgyegyébként:
Bloomberg News
1 perce ·
China currently has 20 nuclear reactors in operation and 28 being built with plans to triple capacity by 2020.vagy fullba vagy sehogy :D
-
Integra
titán
válasz concret_hp #55977 üzenetére
hm, én 38-ról tudtam, westinghouse giga biznisz.
-
bandus
veterán
válasz Integra #55978 üzenetére
szerintem az a durva inkább, hogy ebből 4-et épít csak a westinghouse, 2-őt az areva, egy keveset maszatolnak még ott az oroszok is néhány blokkal, de a többi mind a saját fejlesztésű erőművük, legalábbis a nukleáris rész. elég keményen felhozták az ipart.
-
nagyúr
válasz parandroid #55970 üzenetére
a fenntarthatósághoz csak az alábbi ábrát szeretném hozzátenni.
mint a nyulak, de komolyan...Szaúd-Arábia a legdurvább.
@Concret HP: ja, most már megvan.
Amúgy tényleg az volt a legszebb, hogy még külön ki is választottam, hogy "normál állapot".[ Szerkesztve ]
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
nagyúr
válasz concret_hp #55989 üzenetére
nyilván.
és biztos a Föld eltartóképessége is...Pleased to meet you - hope you guess my name
-
NoLF
veterán
válasz concret_hp #55989 üzenetére
Es kb millioszor tobb merget eszunk-iszunk-lelegzunk be, mint azelott.
The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people
-
fasyrt
őstag
Most nézem, milyen szép matricát kapott a topik.
Infókat szedegettem össze konténerhajókról, csak egy kép gyorsan: [link] Fogj meg egy négy emeletes, két lépcsőházas panelházat, állítsd fejre, és széltében húzd végig Kína és Európa között. Jesszus.Sz.: hát de hülye, csak a képet hagyta le.
[ Szerkesztve ]
-
Integra
titán
és a sportorvos saga folytatódik.. reggel 9-re időpont megbeszélve a kútvölgyibe. 8:45-kor bemegyek, 3. emelet, ahogy kell. jön egy nővér, mondja, igen, itt a doktornő már, csak éppen viziten van, utána már rendel is. leülök, várok, minden ok. múlik az idő, dokinő sehol.. jön a nővér, hogy biztos, hogy tudja a dokinő, hogy rá várok? mondom bejelentkeztem lent, és a telefonban is azt mondták ide jöjjek. nővér mondja ok, azért rákérdez. 10 órakor jött, hogy a dokinő ma kivételesen nem itt rendel, hanem a másik szárnyban, menjek át oda.... mert keddenként máshol rendel, de amúgy meg ott ahova mentem, csak ezt nem tudták a betegfelvételnél.. nagy levegő, kifúj, átmentem.. persze mire átértem, dughattam fel az időpontomat ahova akarom, 20-30 percenként ment be egy beteg.. délben jöttem ki, 5 perces hegyi beszéd, semmi új dolgot nem tudtam meg, de ha már ott voltam, gyorsan egy labor, 2 perc alatt kész volt. ez eddig rekord, közel 3.5 óra nettó 8 percért... és még egy kör, egy hónap múlva mehetek vissza, mert csak addigra kaptam időpontot. kabaré ez az egészségügy, komolyan...
az egyetlen pozitív, hogy itt lehetett ingyen parkolni (már ha találtál helyet), ami a 12. kerületben csodaszámba megy.....egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
BlacKSouL
addikt
válasz fasyrt #55995 üzenetére
Lehet, hogy a MOL Comfortot is így akarták széthúzni Kína és Európa között?
Mázli kellett hozzá, hogy a mi cégünknek is legyen rajta 3 konténer
[ Szerkesztve ]
Aláírás (nem kötelező megadni)
-
BlacKSouL
addikt
Namost attól, hogy azt nem szabad, attól mást még lehet.
Aláírás (nem kötelező megadni)
Új hozzászólás Aktív témák
● Tilos a politizálás!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest