- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Az éj sötét és tele van Xiaomi 14T-vel
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Honor 200 Pro - mobilportré
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
félisten
válasz sittes79 #85654 üzenetére
Az nem sokkal drágább mint nálunk, főleg ahhoz a fizetéshez .
1,490M mai árfolyamon számolva itt meg 1,3M, igaz van hozzá hangrendszer.
Mindig ez van megjelenéskor de aztán kb 6 hónap és beáll az áruk .
Most már, hogy kifut a G2 és C2 között alig van áreltérés.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
alaves
addikt
válasz proly01 #85656 üzenetére
Ha egyébként van wi-fi, akkor egyelőre hagyd a 8-asokon a DNS-t.
-TV: 'Gyors indítás+: ki', 'HDMI SIMPLINK: ki', 'LG szolgáltató ország'-nál próbáld úgy is, hogy 'Automatikus' és úgy is hogy bejelölöd Magyarországot.
-router és TV két perces áramtalanítása minden beállítás módosítást követően.[ Szerkesztve ]
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
proly01
őstag
válasz alaves #85661 üzenetére
Valami ipv6 ot ipv4 re kellett állítani a routeren.
PS en sem volt amúgy net. Mellesleg,csak azt hittem ennek nincs köze a tvhez.
Ez segített.
Csak infokepp írom ha esetleg valaki kötett 1000 es netet és gondja lesz ezekkel.
De nagyon köszönöm a segítségedet azért!....Pr:)ly....
-
feketenorbi
csendes tag
Sziasztok! Kis segítséget szeretnék kérni.
Miért van az, hogy az új SONY Bravia XR-55A80JAEP TV-nek jóval sötétebb a képe, mint egy Samsung vagy LG-nek? A gyári beállítások mind sötétek, csak a “kiemelt” a világos, de az meg már a ló másik oldala.
Ez egy új TV és nem értem hogy lehet ilyen sötét és a színek is elég fakók…
Nem lehet baja a panelnek?
Köszönöm a segítséget! -
anrab
addikt
válasz feketenorbi #85664 üzenetére
Fényérzékelő, energiatakarékos mód kikapcsolása? Philips-en segít az tuti.
-
blakey
titán
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
junkpod
veterán
Milyen TV -hez, milyen beállításokkal mérve sötétebb? Ugyanaz a film ugyanarról a forrásról?
Anrab: nem értem miért segitene a fenyerzekelo kikapcsolása?
[ Szerkesztve ]
Box's don't touch!
-
félisten
-
salapp
addikt
Valami beállítás gond lehet, mert a családban van 55 és 65A80J is és bevilágítja a szobát este, de még nappal sem éreztem sosem kevésnek a fényerejét. Igaz, direkt napfény nem vetül egyikre sem.
Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
junkpod
veterán
De hát pont a külső fényesség függvényében érdemes szabályozni a fényerőt.
Pont ettől lesz elég fényes nappal és szem kímélő éjjel.
Van valahol teszt fényerő mérés külső megvilágítás függvényében?
(Én a régi plazma és az új oledet is így használom és egyformán jól látható a kép nappal és éjjel is.)Box's don't touch!
-
félisten
válasz junkpod #85671 üzenetére
Philipsnél túl agresszív ez a probléma. Biztos van olyan, ahol jól működik.
Az enyém be lett kalibrálva, de esély sem volt rá hogy azzal megfelelő legyen a szakember szerint sem. anélkül viszont ( szerinte is) remek lett.
Amúgy itt nincs akkora fényerő, hogy azt le keljen szabályoznia este . Ez a max 6-700nit nappal kevés, este félhomályban pont elég."A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Vhiktor
Topikgazda
Nem minden tvnel működik jól, sőt a legtöbbnél nagyon nagy hülyeségeket csinál.
Amelyiknél viszont jól működik ott tényleg hasznos.
[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Hmmm1
aktív tag
A fentiekhez is szólva, Philips OLED806 - be lett kalibrálva a tv-m, ezúton is köszi Vhiktornak a melót, mindent amit beletett.
A tv/ panel fényereje 550-560 nit körül lett csuklóból. A melegített fényereje 600 fölé is bement, de annak sok jelentősége ugyebár a gyakorlatban annyira nincs.
Sok időm még nem volt tesztekre, tapasztalásra, de elképesztő szín produkálást hozott a tv. Színekben várható, a OLED806 tesztjeit visszaigazoló talán mondhatom elképesztő eredményt kaptunk.
Greyscale/fehéregyensúly az ilyen perfect szint lett ha jól emlékszem. A P3 színtartományban pedig, ilyen 99% körüli eredmény jött ki. - de Vhiktor majd igazold nyugodtan kérlek.Elképesztően természetes színeket kaptunk. De úgy unblokk a tv-mtől függetlenül is egy érdekes tapasztalás ilyet látni, mert azelőtt ha nem látott ilyet az ember is egy élmény tud lenni. Szóval a lényeg, hogy nem olyan rossz ez a tv se, sőt. Nyilvány a fényerő az számít majd.
Edit.: Azt már most tudom, hogy a legjobb mikor rohadt sok szín van egyszerre a képernyőn. Olyat szerintem még sokan nem láttak (itt a csoporton kívül legalábbis: D), az a természetesség, meg az OLED, huh. Valami van varázs van benne.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Nekem megvan már egy éve az említett TV és nagyon megvagyok vele elégedve. Igazából a fényerő is elég tud lenni simán, ha nem vereted rá a fényt állandóan.
Én csak azért gondolkozom cserén, mert relatív jó árban el lehet még adni, de annyival drágább a G3 és a 95C, hogy lehet inkább marad..The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
Vhiktor
Topikgazda
Köszönöm mégegyszer a lehetőséget
Ahogy írod, 99% lett a P3 színtér lefedettség.
A grayscale végig 1 alatt mozog (maximum 0.9, átlag 0.6), színek is nagyon jókl lettek a satruation sweeps mérésen átlag 0.8 maximum 1.4, de a 80%-a 1 alatt van SDR esetében.
Ha sokáig kint van a tartalom, akkor a fényerő felmegy 610 nit felé is, de ez nem igazán életszerű, amit kapsából tud az a 560 nit körüli fényerő, ezt befolyásolhatja a fw is.
[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Hmmm1
aktív tag
Ja hát igen: ) A HDR is sokkal jobb lett, szembetűnőbb, PS5 Hogwarts Legacyban látni azért, hogy mennyivel szemben világít több helyen. (De még ezt se volt alkalmam "rendes" gémmel tesztelni, vagy egy jó filmmel )
Szóval igen, nem rossz ez a HDR, csak tényleg tudni kell jól megjelennie. Ha jól be van lőve, kalibrálva... még egy alacsonyabb fényerejű cuccon is sokkal jobban fog látszódni.És ez egy nagyon fontos dolog, ezt kicsit jobban kéne sulykolni, mert a HDR vagy csalódás vagy wow élmény és a legtöbben akik töltögetnek le/vagy akár streamingen fogalmuk sincs milyen is lehetne. (Ez nem is egy leszólás, nem tehetnnek róla, egyszerüen ez a infó el van veszve és nyílván hogy teszteljen, hol lásson jó HDR-t a "paraszt" vagy lát másnál, vagy ha nincs olyan tv-je és úgy belőve, akkor nem fog, az üzletben se lát semmit belőle. Legtöbben még a távirányítót se kérik el, egy sima youtubera felteszem.)
[ Szerkesztve ]
-
ricsip
addikt
ha rossz helyen van a szenzor, nem jót/nem jól mér, akkor kb. csak hülyeséget tud okozni. Mint a telefonban levő: mászkálok vele a lakásban, ha kicsit árnyékos irányban áll akkor leveszoli sötétre a képernyőt. Aztán kicsit elfordítom, és már hirtelen szinte max fényerőre felviszi. A TV-t ugyan nem zsebben hordod, nem kézdben forgatod jobbra-balra, de ott is elképzelhető h. nem azt fogja mérni és beállítani amit te várnál egy jól működő referencia fényességméréshez képest.
-
-
apszi
őstag
Sziasztok! Megtudná valaki nézni, hogy a C2 65"-nak milyen széles a doboza? Mennyire 95cm az a 95cm amit a gyári leírás ír? Eléggé ki van számolva a hely az autóban. 😁
-
RockHaRD
addikt
Sziasztok. Nem tudom, hogy jó helyen járok-e, de olyan problémám van az LG 65C1-emmel, hogy egyik napról a másikra a netflix gomb a távirányítón beadta az unalmast. Sokszor úgy kapcsoltam be a tv-t, hogy egyből arra nyomtam, és akkor egyből az indult, örültem is neki, h van dedikált gomb, de most nem kapcsol be rá, és ha bekapcsolt állapotban nyomom meg bármelyik ilyen disney, prime, vagy netflix gombot, csak annyit ír a tv, hogy ez a gomb nem elérhető Ilyenkor mit lehet tenni? Konkrétan egyik nap ment, másik nap már nem, és nem is írta a tv, hogy lenne vmi frissítés. Maga az app működik, mert home-ról tudom indítani.
Így is idegesített, hogy előtte a BX-emen volt play-pause gomb a távirányítón, ami minden appban működött, most az eleve eltűnt (fizikailag), és helyette lett egy google, meg alexa gomb, ami nem is működik itthon, de jelen helyzetben kompletten 6 gomb kuka
-
junkpod
veterán
A kalibració fényerő beallitasahoz kötött?
Érdekes, én inkább relatív fényerőhöz kötném, hiszen az emberi szem is relatív fenyesseget érzékel hiszen a fényerő függvényében szűkíti a pupillát.
A nyomdaiparban szabvány megvilágítás melletti sziningert merünk. Hogy van ez az additiv szinkeveres esetén? Környezeti megvilágítás nem számít?Box's don't touch!
-
Lackó1984
junior tag
Az mennyire normális, hogy a fényesebb képrészletek lemaradnak a többitől?
Pásztázó kamremozgásnál, mondjuk van egy fényes ablak a háttérben, ami sokkal jobban akad, mint a körülötte lévő sötétebb fal.
5-re állított dejudderrel majdnem megszűnik, de akkor meg annyi a képhiba, hogy rettentően zavaró.
LG B2-ről van szó. -
Vhiktor
Topikgazda
válasz junkpod #85682 üzenetére
Hdr abszolút szabvány, ott szabványhoz kötött. Jelenleg az összes tv a kanyarban sincs a hdr szabvány által előírtakhoz képest. Szóval hdr esetében a szürke árnyalatai és az összes szín fényerejét szabvány írja elő, amit egyébként majdnem teljesen sötét szobához találtak ki.
Világos környezetben az eotf-el lehet játszani, hogy minden világosabb legyen a szabványhoz képest.Sdr relatív szabvány, ott minden az adottan beállított fényerőhöz számolódik ki, így a színek fényereje is. Egyébként sdr esetében a 100 nit a referencia érték, szintén sötét nézési körülményekhez.
[ Szerkesztve ]
-
cichlid1
tag
Sziasztok,
jelenleg egy Panasonic GZ950-et használok és imádom, viszont élethelyzeti változás miatt lehetséges, hogy az új lakásba vennem kell egy másik Oldest. A Panasonic LZ1000E és 980E között nézelődök, de nem bírok különbséget felfedezni a kettő között. Árban viszont 80 ezer forint az 1000E javára. Miben tudhat többet az 1000E mint. 980E tudja valaki? előre is köszönöm. -
Vhiktor
Topikgazda
válasz cichlid1 #85685 üzenetére
Tudtommal az 1000ben van heatsink és master panel-es a 980ban nincs heatsink es standard paneles. De ez nem 100%.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Killing
addikt
Sziasztok!
Most vettem egy LG65 C2-t, nagyon fasza de mikor rádugom az USB 3.0 winchestert és elkezdek róla 4K filmet nézni akkor akad mindegyik. Kevés lenne az USB 3.0? Egyébként egy WD Elements 2,5” HDD-ről van szó.
Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest
-
alaves
addikt
válasz Killing #85692 üzenetére
Az USB HDD cache mérete jelentősen befolyásolja a folyamatos lejátszást, 32 MB már biztosan jó, 8 MB-os már akadozik nagy bitrátájú filmeknél.
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
ricsip
addikt
válasz Tyrone89 #85693 üzenetére
Furcsa is lenne ha akadozna bármilyen lejátszás, hiszen az usb2 átenged a valóságban kb 30 megaBÁJT per másodpercet. Az 240 megaBIT per másodperc (azaz kb pont a fele a laboratóriumi körülmények közötti elméleti 480 megaBIT-nek). Az UHD szabvány meg megáll ilyen pillanatnyi csúcsos 140 megaBIT per másodpercnél, de a legnagyobb bitrátájú UHD rip-ek kivételével az átlag olyan 60-80 megaBIT körül vannak.
Az mondjuk lehet, ha agyon töredezett a fálj, akkor a sebesség beesik a tizedére is, az meg már kevés lehet. De az nem az USB 2.0 hibája, hanem töredezettségmentesíteni kell a diszken a filmeket.-
-
mzso
veterán
Helló ezek közül melyiket ajánlott venni?
Hisense 55A85H, LG OLED55B23LA, Philips 55OLED707/12, Sony Bravia XR-55A80J
Ami engem érdekel az alap képminőség, UHD felbontás (50-50") mellett, hogy legyen 120HZ-es és legyen DFR.Úgyhogy ezeket néztem az alja árban.
Meg mindenképp fontos, hogy normálisan megjelenítsen 4:4:4: RGB-t mert géppel is lenne használva. (Ha lenne valamelyiknek gondja ezzel.)A Philips érdekes lenne az Android miatt (gondolom tovább lesznek rajta életképes alkalmazások) meg a Ambilight miatt amit még nem próbáltam, de tavalyhoz képest nagyon elszálltak az árazással. Főleg hogy a Philips márkanév az inkább negatívumot sugall manapság.
A többiek oprendszerét végképp nem ismerem, nem tudom mennyire szuperálnának. Bár nem preferálom a TV-ket okos funkciókra jó lenne, ha működne normálisan ami benne van, és nem akadozna meg egyebek.
Mennyire szokásos hogy hibás panelt kapok, mert itt riogatták azzal az embert korábban, hogy ha nem LG-t veszek az alsó kategóriában akkor tuti lesz valami hibája.
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
Topikgazda
Ha pc mellé kell akkor lg b2.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest