- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bence942
tag
válasz Cyberboy42 #37598 üzenetére
Helló igen ezt furcsállom én is hát ez előtt héten cseréltem gtx 950ről 1060ra de nem egyedi eset hogy kevesebb az fpsem , de azért az vicc hogy ennyire ne tudnák meg írni úgy az 1060 driverét hogy kezelje vagy úgy tudja kihasználni a vga-t mint egy régebbi 950es kártyát. Az eset azért nem egyedi mert kb mindenki aki 1060 vagy felette lévő kártyával játszik írja hogy 50 és 150 fpse van (gyengébb processzor miatt) De nem értem hogy lehet ilyet így kiadni, mi az értelme?Állítottam pár dolgot hogy mi lehet a probléma de csak kicsivel lett jobb eddig volt olyan 180 és le le esett 100 volt hogy 80ra is (vicc kategória) most felmegy 300ig vagy felé , de még mindig leesik 120 körüli állapotokra , és nem találokrá semmi fixet semmi javítást nvidia oldalán is sokan rínak miatta és a steam oldalán is nem értem komolyan mondom nem értem Amikor meg vettem a 950 akkor egy régi coddal volt ez most meg 1060 miatt a csvel van ez bravó jöhet a surce 2 motor úgy érzem (de persze az még több év ha jön is..)
-
MrDerekas
addikt
válasz Bence942 #37602 üzenetére
Te nagyon el vagy tájolódva, de tényleg. Nézd meg milyen DX-re íródott a játék és hogy mire is van kihegyezve az 1060 és felette
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
MrDerekas
addikt
válasz Chereiose #37600 üzenetére
A magyarázat fals. Hátsó takarópanel valami apró fülecskéje, vetemedése esetleg okozhatta a hibát, de nem azért mert nem kapott miatta megfelelő tápot, hanem mert - épp ellenkezőleg - rövidzárt okozott. Ha mázlid van, a lap önvédelme megóvta a cuccost. Ha nincs, pár hó után jöhetnek a periféria eldobálása, meg random kékhalál. De őszintén kívánom, hogy ennyi legyen a történet, ami volt
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
Bence942
tag
Hát haver akkor te vagy eltájolva mert kb mindenhol ezt írták hogy a cs engin már egy kaki és nem úgy működik de biztos a több 10 ember téved és neked van igazad NE MÁÁÁR azt hittem itt vannak hozzá értő emberek de akkor magamnak kell rá jönnöm
-
MrDerekas
addikt
válasz Bence942 #37607 üzenetére
Nos akkor lassan írom. A dx12-re hegyezett kártyákon a dx8-9-10, de még a 11-re írt játékok is bizony rosszabbul teljesítenek több esetben is. Ott volt eredetileg az nvidia 950 és az amd 460 szériája, ami pariban van. A régebbi gémek bizony rosszabbul teljesítettek a 460 dx12 támogatásával, mint a 950 dx11-e. Na? Nem én hülyéztelek le, vagy én nem hülyéztelek le. Egy hsz alapján te minősítettél egy szakmai topikot. Az eredeti kérdésed, pedig a CS és 1060 páros volt és próbáltam egy terelgetést irányodba. Tudomásul veszem, hogy nem értek hozzá. Nem probléma Az általad felvázolt hw probléma mögött én szoftvereset sejtettem inkább. Only read mára, hogy ne zavarjalak.
[ Szerkesztve ]
-
-
Bence942
tag
válasz Cyberboy42 #37611 üzenetére
i7 7700 a cpu rá jöttem itt a függőleges kép frissítés lesz gond a driver és a játék között , valamiért nem passzolnak, így is most van 370 is meg van 180 is tudom a cs cpu-t használ mint inkább vga-t de azért egy i7 ne tudna 300 fixet? amikor egy i5 2500 tudta akkor az úgy furcsa
-
-
MrDerekas
addikt
Ettől tartottam. Ha van időd, kedved tehetsz egy próbát a szűz telepítéssel, csak ki ne fuss a garancia időből. (maga a gpu forrasztásai elöregedhettek és amikor rendesen érintkezik, akkor megy rendesen, ha kontaktos, akkor meg crash) Még mindig azt tartanám a leglogikusabbnak ha kipróbálnád egy másik konfigban, rendesen meghajtva.
-
k-adi
nagyúr
válasz MrDerekas #37614 üzenetére
Megmondom őszintén.. most már 1 hét után... én totál nem értem az egészet... Amikor nincs terhelés alatt és csak youtube ozok kifagy, amikor játszok akkor órákig bírja. Most pl. már 2 órája megy fagyás nélkül, pedig terhelés alatt van. Én azt hinném, hogy minél jobban terhelem annál nagyobb az esélye hogy előjön megint a hiba ha alkatrész hiba van.
Most már meguntam, holnap tényleg beviszem az üzletbe/szervízbe csak nem tudom mit mondjak nekik mert nehéz reprodukálni a hibát, ugyanis néha tök jó minden órákig... -
jerry311
nagyúr
Kis segítséget szeretnék kérni mert elakadtam.
MSI Z77A-G43 (bios v2.11)
Core i7 2600K
16 GB RAM
Kingston SHFS37A120G SSD, erről bootol.
4x 3TB WD RED
Radeon 7870
Win 10 az összes frissítéssel.Tünet: A gép csak CMOS clear után indul. Utána fut stabilan, hibák nélkül akár hetekig is, de ha újraindítás kell, akkor ahhoz CMOS clear is kell.
CMOS clear nélkül felpörögnek a ventik és vinyók, de a monitor már kikapcsolva marad, billentyűzet és egér (mindkettő USB) nem reagál, nem is világít.Teljesen mindegy, hogy változtatok valamit a BIOS-ban, vagy hagyok mindet ahogy van clear után az eredmény ugyanaz.
Kapcsolókat (reset + power) már ellenőriztem, mind jól működik, nem ragad be, stb.
Szóval, ez így mi?
-
MrDerekas
addikt
válasz jerry311 #37617 üzenetére
Elemcsere első tippre. Illetve ha ez nem oldja meg, akkor mentest. De vinyó és usb eszköz miatt is fagyhat a bios folyamat.
-
hentes555
senior tag
Sziasztok, a probléma a következő. Van egy régebbi 775-ös gép, Win 10 fut rajta, HD 6670 vga van benne, eddig semmi gondja nem volt, csak hogy az alaplapi jack csatlakozó (hangszóróé) szerintem kontaktos, mert csak bizonyos pozícióban jön át rajta hang. Ezért beszereztem egy hangkártyát, elég régi, de most csak ilyet tudtam, Creative CT 4810 a típusa. Beraktam a gépbe, hangszórót bedugtam, nem volt hang. Utána eszközkezelőbe bementem, kiírta a hangkártya típusát és egy sárga felkiáltójelet vagy valami hasonlót az ikonjához, nem tudtam pontosan kivenni. Jobb gomb, illesztőprogram frissítése, keresett, aztán kiírta, hogy már a legfrissebb van telepítve. Utána egy üzenet, hogy módosítások történtek, indítsam újra a gépet. Újraindítottam, azóta ahogy bejön az asztal, pár mp-en belül megfagy az egész gép, csak újraindítani tudom.
Ezzel mit tudok kezdeni?"Tiefe Brunnen muss man graben wenn man klares Wasser will"
-
hentes555
senior tag
válasz jerry311 #37625 üzenetére
Ahogy nézem, mivel régi kártya, XP-ig van driver. Így tudok mit csinálni? Esetleg valami másik Creative kártya driverét, amihez van win 10-es, azt felrakva működhet vagy esélytelen, nem fog sehogy sem működni?
"Tiefe Brunnen muss man graben wenn man klares Wasser will"
-
MrDerekas
addikt
válasz hentes555 #37626 üzenetére
Erőforrás ütközés történt valószínűleg. 775 alapon nem egyszer szívtam ilyen miatt. Maga a slot ütközik "valamivel" ami már a gépben van, mint hw. (általában másik pci slotos eszközzel ütközik)
-
-
MODERÁTOR
Üdv!
Vásároltam egy Gigabyte GA-B85M-D3H alaplapot, hozzá egy Intel Core i3-4360 processzort, 8 GB Hynix DDR3 1600 MHz memóriával és egy FSP HEXA HE-500 (PPA5003201) 500W tápot.
Összerakást követően a ventilátorok felpörögnek, majd leállnak és újra felpörögnek.
A gép semmilyen csippanást nem ad ki.
Átvertek valamelyik alkatrésszel?Ha ide bedugom a megfelelő csatlakozót akkor a gép még ennyire sem indul el:
[ Szerkesztve ]
20 éve a Prohardveren
-
feco1
csendes tag
Hali!
Ezt ennyi infóból elég nehéz megmondani. Sok hardver okozhatja ezt a hibát. Csipogást csak akkor fogsz hallani, ha rá kötötted az alaplapra a csipogót.
Ezeket egyben vetted, már az eladónál ez így egyben működött(alaplap+ram+proci), vagy te válogattad össze?
Találkoztam már ilyen hibajelenséggel:
-rosszul volt beszerelve a proci(a paszta mennyisége is gond lehet, láttam már a proci széle alá is befolyt ezüst alapú pasztát, ez meg jól vezeti az áramot, zárlatot okoz, kuka lett alap.)
-nem volt kompatibilis a ram az alaplaphoz(hibás volt a ram, vagy foglalat)
-hibás volt az alaplap( itt lehet bios hiba is)
-rossz táp
-rossz, vagy nem jól érintkező videókari....És egy furcsa jelenség(első alkalommal találkoztam vele), pár hónapja a saját gépem elkezdett magától be-ki kapcsolni. Viszont csak a ventilátorok felpörgéséig jutott el. Aztán pár napig rendben működött, úttanná ismét előjött a hiba. Mérgemben rácsaptam az asztalra(nálam a gép az asztalon van), úttanná helyrejött. Kis kutatás után észrevettem, hogy a ház bekapcsológombja kicsit szorul és nyomva tartja a mikrokapcsolót. Teszt képen rákötöttem a reset gombra az indulást, rendben működött napokig. Kicsit igazítottam a nyomógomb fészkén (ki kellett reszelni 0,5 mm-t a felső élből, mert meg volt ereszkedve a gomb, ezért feszült neki). Már rendben működik...
Én az ilyen jellegű hibánál(frissen összeszerelt vagy hardver cserélt konfig nem működik) darabokra szedem, majd újból össze rakom a gépet(figyelve a megfelelő illesztésekre, a paszta mennyiségére...), Ha még mindig fennáll a hiba, egyesével cserélgetem az alkatrészeket, ha lehetséges másik gépben kipróbálva...
Ez egy jó játék...
"Hülye lehet az ember, én is szoktam hülye lenni. Talán többször is mint kellene, de bunkónak, Barátom! Bunkónak születni kell!"
-
MrDerekas
addikt
"Ha ide bedugom a megfelelő csatlakozót akkor a gép még ennyire sem indul el"
Első blikkre megkockáztatom, hogy mégsem a megfelelő csatit dugtad oda. Abba vagy 4 vagy 8 vagy 2x4 pines CPU csatinak kell mennie. Ez nélkül meg szinte természetes, hogy próbál indulni a lap, de nem képes betölteni a bios sem. Szóval elsőre ellenőrizd azt a csatlakozót!www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
MrDerekas
addikt
Ez szerintem vga csati. A cpu-hoz mid van? két négyes ami összecsúsztatható, vagy nyolcas, vagy a hagyományos egyszer négy? Illetve nincsenek címkézve/jelölve a csatik?
Szerk: Közben rákerestem. 4+4 pines. Annak kell belemenni az első fotón látható foglalatba.
[ Szerkesztve ]
-
Dezse18
csendes tag
Üdv, mért csinálja ezt a gép ?
Új minden bekapcsolás után a cpu led világít és ennyi se kép se hang
Proci: Ryzen3 2200G
Alaplap: Msi B350 Pc Mate
Memória: G.SKILL 8GB Ripjaws V DDR4 3200MHz CL16 KIT F4-3200C16D-8GVK -
MrDerekas
addikt
válasz Dezse18 #37637 üzenetére
Nyugalom, a hosszú élet ritka
Csipogó van rákötve, van valami hibakód, esetleg hibajelző led? A ryzen platform baromi válogatós a ramra. A ramjaid szerepelnek a támogatási listán?www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
MrDerekas
addikt
válasz Dezse18 #37640 üzenetére
Ott a pont. Lapod support oldalán meg kell nézni melyik bios revíziótól támogatja a jelenlegi procit és hogy melyikkel jött a lap. Ha régebbi verziószámú a lapod biosa (matrica a dobozon elvileg tartalmazza) akkor az van amit írtál.
-
Dezse18
csendes tag
válasz MrDerekas #37641 üzenetére
Hát köszi azért
fentiek miatt az AMD bevezet egy új, AMD Ryzen Desktop 2000 Ready matricát, amit a partnerek ragaszthatnak az alaplapok dobozára. Ez jelzi a vásárlóknak, illetve lényegében a kereskedőknek is, hogy az adott terméken olyan BIOS van, ami már ismeri a Raven Ridge SoC APU-t, így be is bootol vele.
Na ez nekem nincs rajta és nem figyelmeztet az ipon-se hogy ráfázhatók ha nem csináltatok bios frissítést
azért thx az iponak is -
MrDerekas
addikt
válasz Dezse18 #37642 üzenetére
Legalább megnyugodhatsz, hogy mér' nem megy Sajna egy ideje már "illik" rákérdezni, hogy milyen bios van a lapon, mert generáció váltás volt, de socket nem, így azért nem egyszerű a gépépítés annyira. Gariban nem biztos, hogy frissítenek neked. Vagy keresel egy ismerőst, akinek van régebbi ryzenje, vagy bebattyogsz egy közeli pc boltba és kispénzért kérsz egy update-t.
-
Sziasztok!
Van egy Kingston SSDNow V300 120GB SV300S37A/120G SSD-m, fent van a gépen a HDSentinel, és a windows elindulása után ezt mutatja:
De kb. 5-10 perc után:
Ez normális, hogy ilyen "lassan" indul el ez a trim funkció? Vagy valamit be kéne állítani?
Köszönöm.
-
hhenry
őstag
Sziasztok! Mi lehet a hiba minden pörög a gépben hűtések okék Videókártya a helyén alaplap zsír új ram is proci pentium g4560
Alaplap:asrock h110m-hds
És nem ad jelet ha az alaplapra kötőm és a videókártyára akkor is -
MrDerekas
addikt
válasz plevips #37647 üzenetére
Szerintem nem gáz, ha pár percig nem variálja az adatterületet a trim. Frissítések rendben fent legyenek, esetleg nézd meg az ssd gyártói oldalán van-e friss fw az ssd-hez. Az hogy lassan kapcsol be a funkció lehet a HDS bugja, a rendszer késlekedése, vírusirtó szöszölése, tápellátás és elektronikai fennakadás. Az ssd topikba is bekérdezhetsz, mert ebben a témában nem én vagyok az embered
(#37648) Henrikk001 Bármi.
Újonnan összerakott gép és így indul, vagy már használtad és egyszercsak ez történt?
Minden csatlakozó a helyén az alaplapon?
Sípolós/csippanós hibakód van?
Milyen ram van benne?
Monitor és kábele biztos jó?
Milyen fajta a táp?www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
Új hozzászólás Aktív témák
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Sweet.tv - internetes TV
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- PlayStation 5
- Melyik tápegységet vegyem?
- OpenMediaVault
- Windows 10
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- További aktív témák...
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- Raspberry Pi Zero W (v1.1) + 16Gb Sandisk UHC microSD
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
- HYPER GAMING PC // RYZEN5 1600X // 16GB DDR4// SSD+HDD// ASUS ROG STRIX RX VEGA56 8GB(GTX 1080PoWeR)
- GAMER PC: i5-12400F/14600K -Új RTX 4060 Ti - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest