- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
batman.
senior tag
válasz Redplee #38450 üzenetére
Esetleg a feladatkezelőben nem látszik, hogy mi a használja 100%-on a hardvert?
Lehet, hogy rosszul értem, az ssd 0% töredezett? Azt kapcsold ki, nincs szüksége rá...
Én próbából visszavenném az OC-t, hátha úgy stabilabb.
Mekkora az ssd, és mennyi a szabad hely rajta?Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
Redplee
senior tag
válasz batman. #38451 üzenetére
Bocsi, az Assasins Creednél 100% a CPU használat konstans. Photoshopnál csak egy pillanatra ugrik 100% ra, ha a filter rátölt.
Stabilnak amúgy stabil, és temp is 60C körül max. A CPU hoz képest elég combos hűtőfelhőkarcoló van rajta
Az HDD az ami nem töredezett. Azon van az AC.
250GB-s a rendszer SSD, de azon olyan játékok vannak amiket gyakran használok. 60GB a szabad hely, de ez alá SSD nél nem is akarok menni. Az AC meg kb pont 50 giga szóval azt már a HDD-re tettem. Ez az egy játék van HDD-n. Ami azért nem lassú mert WD Black.
[ Szerkesztve ]
Tech YouTube csatornám: Ren-Tech - Technology Unboxed
-
batman.
senior tag
válasz Redplee #38452 üzenetére
Maradt az I5-760 lassan kevés lesz ahhoz, amit csinálsz. Szerintem ez a legvalószínűbb...
Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
batman.
senior tag
válasz Redplee #38455 üzenetére
Nyilván, a húzott procid saját magához viszonyítva jóval erősebb mintha alapon menne, de sajnos ez lesz az ok.
Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
reednow
csendes tag
Sziasztok!
Az elmúlt 2 hétben "kukáztam" pár alkatrészt (= Hardverapróról vásárolgattam) egy gép felépítéséhez, mely a következőkből áll jelenleg:
*Lap (LGA 775): Asus P5G41T ML-X
*CPU: Intel Xeon X5450 4x3.0 Ghz CPU
*RAM: 2x4GB DDR3 Arctic RC bordákkal
*VGA: HIS 4850 512MB
*SSD. Samsung PM871A 128GB M.2 SSD (100/90)
*HDD: Hitachi 500GB 7200
*PSU: Point Of View Black Diamond 500WÖssze is szereltem, rendszer feltelepítve. Memóriadiagnosztika futtatva, hiba nincs. Sentinel szerint minden háttértár rendben van. Nincs kék halál, nincsenek ijesztő sípolások, ám tegnap második használatkor, e-mail olvasgatás közben váratlanul újra indult….majd még egyszer.
Következő újra indításkor, Windows betöltése előtt egy rövid hibaüzenet ugrott fel:
"CPU fan error
Please, press F1 to continue"A lap+proci+ram kombót egy DeepCool Gammaxx 200T hűtővel kaptam, s nem is cseréltem le.
Bárkinek javaslat, hol kellene tapogatózni?
Előre is köszönöm a válaszokat!
...a középkorban megmondták, mi lesz majd a pokolban.....ma megmondják, mi lesz jövő héten....
-
batman.
senior tag
válasz reednow #38457 üzenetére
Szia!
A „CPU fan error” azért egy iránymutatás.
A proci hűtő ventilátor fordulatszámai egybevágnak a specifikációban jelzettekkel?
CPU hőmérsékletek jók?
A csatlakozót megnézném, esetleg másik hűtővel próbálnám.Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
reednow
csendes tag
válasz batman. #38458 üzenetére
Szia!
Köszi a gyors választ, CPU hőmérséklet átlag 50 °C körül mozog.
"hűtő ventilátor fordulatszámai egybevágnak a specifikációban jelzettekkel?"
Úgy érted, nézzek egy CPU FAN RPM-et BIOS-ban?
...a középkorban megmondták, mi lesz majd a pokolban.....ma megmondják, mi lesz jövő héten....
-
batman.
senior tag
-
.Farkas.
tag
Sziasztok!
Van egy Dell Precision T1700as PC.
I7 4770 + 4x4GB ram.Kb 10bol egyszer jut el a post screenig amugy fekete kepernyo es kb 3 masodpercenkent felvillan a HDD led 1 pillanatra. Ha bekapcsol akkor akar 3-4 napig is siman megy semmi problemaval.
Ramokat kicsereltem azokkal is ezt jatsza.
Elinditottam videokartya nelkul alaplapival ugy is.
Kiszedtem SSD HDD ODD-t akkor is.
CMOS reset.Az erdekes, hogy amikor bedugot a tap kabelt egybol bekapcsol a gep..
Valakinek valami otlete?
[ Szerkesztve ]
-
batman.
senior tag
válasz .Farkas. #38461 üzenetére
Szia!
Usb eszköz is megakaszthatja. Egyszerű billentyűzeten, egeren kívül ne legyen más rádugva.
Ha a tápot lehet tesztelni/cserélni azt javasolnám.
Bios frissítés is segíthet rajta, ha van újabb.Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
.Farkas.
tag
válasz batman. #38462 üzenetére
Szetszedtem most teljesen.
Az asztalon van az alaplap + proci (kivettem ujrapaztam) + memoria + tap.
Igyis adok neki aramot bekapcsol magatol utana csak porognek a ventik es nincs semmi kep, van hogy ujra ujra indul magatol.
Holnap szerzek bele egy ilyen tapot es megnezem hatha azzal elindul-e... Ha nem akkor sztem alaplapos.
Nem tudja valaki, hogy ha veszek bele egy masik lapot + tapot akkor bele lehet valahogy tuszkolni a Dell T1700-as hazaba?
[ Szerkesztve ]
-
batman.
senior tag
válasz .Farkas. #38463 üzenetére
Én a helyedben, ha néha elindul még, megpróbálnám a biost frissíteni, vagy újraírni.
A Brand gépekbe jellemzően nem lehet másfajta tápot, alaplapot tenni, bár találkoztam már ellenpéldával. De a Dell T1700 –hoz nem volt még szerencsém. Egyébként a ház lecserélése már csak minimális többletköltséget jár.Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
.Farkas.
tag
válasz batman. #38464 üzenetére
Azon gondolkodom, hogy szerintem most OS telepiteskor tettem fel a legujabb BIOS-t es nem-e azota csinalja...
Na delutan viszek 1 tapot bele melohelyrol (van egy csomo Optiplex 9020 as annak ha minden igaz ugyan olyan a tapja.) Megprobalom a biost ujra irni es meglatjuk mi lesz.
Koszi a segitseget!
-
Tomii17
csendes tag
Üdv!
Segítségre lenne szükségem!
Olyan problémába ütköztem hogy a "Windows 10 Pro" nem akarja felismerni a merevlemezemet!Jelenleg van mellette egy SSD ami elsődlegesként van benne, a Windowsnak. Ez tökéletesen megy.
De a merevlemezt, ami másodlagosként van bekötve azt nem akarja felismerni Windows bootolás után, BIOS-ban pedig észleli!
Konfig: (Minden alkatrész új)
Processzor: i3 7100
Ram: 8Gb DDR4
Alaplap: Asus h110m-kElőre is köszönöm a válaszokat!
[ Szerkesztve ]
Írta: Tomii17
-
batman.
senior tag
válasz Tomii17 #38466 üzenetére
Üdv!
Felügyeleti eszközök/Számítógép-kezelés/Tárolás/Lemezkezelés alatt sem látszik?
Ha új lemez, inicializálni kell.Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
batman.
senior tag
válasz Tomii17 #38468 üzenetére
Bocs de data.hu -t nem nyitok meg.
Ha látszik, inicializálni kell.Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
oroviczg
csendes tag
Sziasztok!
Sajnos s nem találtam megfelelő topicot a broblémámhoz, vagy csak nem figyeltem eléggé!
A gond a következő:
A napokban vettem a fent említett ssd-t, csak a gond az, hogy nem akar be bootolni! Fel tudom telepíteni a windows 7-t el is jutt addig még forognak a színes golyók, de utanna minden hiba jelzés nélkül ujra indul! Próbáltam 5 féle windows 7-el, de ugyan úgy azt csinálja!
Viszont a Windows 10 gond nélkül felmegy!
Alaplap egy Asus Maximus viii ranger!
A biosvan már mindent megpróbáltunk, de semmi eredmény!
Remélem valaki tud segíteni, mert kifogytam az ötletekből! -
batman.
senior tag
válasz oroviczg #38470 üzenetére
Szia!
Én nem látom az ssd típusát, de lehet, hogy csak a felkiáltójelek takarják ki.
Próbáld talán a windows 7 topicban.Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
oroviczg
csendes tag
Bocsi igazad van! Lemaradt! Egy Samsung 970 evo ssd-ről lenne szó
-
batman.
senior tag
válasz oroviczg #38472 üzenetére
Az NVMe nem? Windows 7 azt nem ismeri, trükközni kell vele. Kérdezd meg a topicban amit linkeltem.
-
jerry311
nagyúr
Tanácstalan vagyok e a laptopom ügyében.
Lenovo T410 gyárilag 2x 2GB RAM-mal.
Tegnap beletettem 2x 4 GB-ot (Micron PC3L-12800S-11-11-B2 ), ami gyorsabb is, mint a gyáriak.
A 2x 2 GB-vel működő USB live linux lehal boot közben. 2x és 1x 4 GB RAM-mal is. Néhány boot alkalmával zöldre vált a képernyő, mintha hibás lenne a RAM. Legalábbis utoljára akkor láttam ilyen képhibát, amikor a VGA-n gond volt a RAM-mal.Memtest futott egész éjjel, nem mutatott semmilyen hibát ma reggel. Valahol a 7-8. passnál járt.
Ha visszarakom a gyári 2x 2GB-t, akkor bootol és működik.
Amit még nem néztem, hogy a legfrissebb BIOS van-e rajta, de ettől függetlenül támogatnia kellene a az 1600 MHz-es RAM-ot is (még ha nem is hajtja annyin) és a 8 GB-ot is. BIOS-ban default beállítások vannak, be is töltettem vele újra az első bot hiba után.
Ötletek?
-
batman.
senior tag
válasz jerry311 #38474 üzenetére
Bios frissítésen kívül nincs más ötletem.
Létezik, hogy egy ram egy géppel nem kompatibilis, bár ennek a hibátlan memtest picit ellentmond.
A memtest nem ősrégi ugye? Azt nézted mennyi MHz-en futott?Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
batman.
senior tag
válasz jerry311 #38476 üzenetére
Az is lehet még, hogy a T410 nem kezeli az L-es (1,35V) ramokat, és nem mindegyik L-es ram tolerálja az 1,5V-ot. A Micron tehet ilyen is. Nekem nem egyértelmű, hogy ez a ram 1,5 vagy 1,35V?
-
batman.
senior tag
válasz jerry311 #38478 üzenetére
Ez alapján nem támogatja az L -es ramokat.
Természetesen vannak ramok amiknek nagyobb a tűréshatára és más feszültségen is elindulnak.
Szerintem ezek a Micronok nem ilyenek, de megerősítésként rákérdezhetnél a ramos, vagy ThinkPados topicban.
Simán el tudom hinni, hogy más L-es rammal pedig elindul.Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
jerry311
nagyúr
válasz batman. #38479 üzenetére
Igy nemcsak eselyes, hogy kompatibilitasi problema volt, hanem biztos is. Mar csak azt nem ertem, hogy en miert nem talaltam meg a RAM kompatibilitasi oldalt. Ugy tunik a Google-fu ma gyenge volt.
Kozben kicsereltem a ceges laptop 2x 4GB moduljaval, most mindketto stabil.
Szerintem igy maradnak.Koszonom a segitseget!
-
batman.
senior tag
válasz jerry311 #38480 üzenetére
Örülök, hogy megoldódott!
És köszi ahalakatvisszajelzést!
(So Long, and Thanks for All the Fish)Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
hiko
csendes tag
Sziasztok!
A következő a problémám. Új számítógépet vettem, már az első nap a következő problémák jelentkeztek.
Használat közben többször is lefagyott a gép. Windows 10 frissítés végig sem megy, 84 % körül szintén lefagy.
Többször próbáltam. Egyszer frissítés közben kiírta a Clock_watchdog.timeout hibaüzenetet. GT1030 videókártya drivert sem tudtam feltelepíteni, ez gondolom a Windows frissítés hiánya miatt lehet. RAM-ok 2400 MHz-en mennek, minden gyári beállításon. Mi lehet a probléma? Mit próbáljak állítani? Vagy azonnali gari?A konfig:
Aerocool V3X Advance Evil Blue számítógép ház
Chieftec ECO 500W GPE-500S tápegység
AMD Ryzen 5 2600 YD2600BBAFBOX processzor
Asrock B450M PRO4 alaplap
G.Skill Aegis 2x8GB DDR4 3000MHz F4-3000C16D-16GISB memória
Asus GT1030 2GB GDDR5 GT1030-2G-BRK videokártya
Samsung 250GB 860 EVO MZ-76E250B/EU SSD meghajtó
Toshiba 2TB 64MB HDWD120UZSVA merevlemez -
batman.
senior tag
Szia!
Legfontosabb: rákérdeznék a Ryzen topicban is.A drivereket fel kellene telepíteni, amit az alaplaphoz adtak azok fent vannak?
-
Kelvin
őstag
Sziasztok! Ki szeretném deríteni mielőtt visszaviszem az új gtx1060-as videokártyámat gariztatni, hogy tényleg elromlott-e. Egy hetes a kártya, kb második alkalom, hogy leülök picit játszani és hirtelen elmegy a kép. A kártyát kivéve az alaplapi csatiról van kép. Mi az esélye, hogy nem a kártya hanem mindkét pciex16-os csati ment tönkre vagy a esetleg a táp 6-pines csatilya? (kipróbáltam és egyikben sem jó, azaz nincs kép)
[ Szerkesztve ]
"A legvégén nem az fog számítani,hogy mennyi év volt életedben,hanem hogy mennyi élet volt éveidben"
-
Kelvin
őstag
válasz C4mp3r #38486 üzenetére
'Terhelésnél' bekapcsolástól nincsen kép sajnos a gtx-el (bios betöltést sem látom már) , illetve mikor a win10 betölt (csak hallom) akkor kap jelet a monitor, de kép az nincsen rajta. A táp egy chieftec 550w ctg-550-80p és kb 4-5 éves.
[ Szerkesztve ]
"A legvégén nem az fog számítani,hogy mennyi év volt életedben,hanem hogy mennyi élet volt éveidben"
-
-
Reinu
tag
válasz MrDerekas #38201 üzenetére
Sziasztok!
Tanácstalan vagyok már ezzel az elhúzódó hibával kapcsolatban, ezért szeretném a segítségeteket kérni.
A nyáron majdnem minden alkatrészt cseréltem a gépemben egy hónapon belül, így nem tudom kiszűrni melyik lehet a ludas, ha egyáltalán hardveres a hiba. Azért tippelek erre mert szoftver oldalról elég sokmindent megpróbáltam.
A jelenség:
Változó időközönként elsötétül a kép, a hang elkezd visszhangzani, pörögve mint egy motor, végül a hang is megszűnik (nem a gépből jön, ha hangfalon van akkor abból szól, ha headseten, akkor abból hallom) és a gép semmire nem reagál. Restart gomb sem megoldás, az egyetlen, amit kezdeni tudok vele, hogy power gomb hosszű lenyomásával áramtalanítom.
Újraindítás után, mintha mi sem történt volna, hibaüzenet nélkül kapcsol be. Volt, hogy indítás után pár perccel történt, volt, hogy több órányi használat után. A gépet leginkább játékra használom, ha jól emlékszem böngészés, filmezés közben még nem történt ilyen, WoW futtatása közben szokott előfordulni (más megterhelőbb program az előzmények miatt nincs is jelenleg a gépemen).Előzmények:
Az alkatrész cserével egyidejűleg szerettem volna áttérni wireless(bluetooth) headsetre is. Mivel nincs beépített bluetooth-om, ezért külső usb-bluetooth adaptert vásároltam a headsethez, miután felújítottam a gépem.
Az alkatrészek beszerelése után első körben csak az SSD-n végeztem formatálást és windows újratelepítést egy egy éves, addig hibátlanul működő Windows verzióval.
Ezek után észleltem először a hibát, annyi különbséggel, hogy a változatosság kedvéért nem csak fekete, hanem kék halált is kapott néha a gépem, akkor még naponta több alkalommal. A kék halál annyival volt jobb, hogy kaptam hibaüzenetet, amit leolvasva valamilyen bluetooth driver inkompatibilitása okozott. Ezután próbálkoztam három különböző media marktban vásárolható bluetooth adapterrel, gyári, valamint windows driverekkel, automatikus és kézi driver telepítéssel, változó USB slotokkal, telepítettem frisseb windowst driverekkel és driver nélküli verziót későbbi frissítéssel, valamint több bluetooth headsettel is próbálkoztam. Számomra érthetetlen módon, ezek változatos kombinációja sem oldotta meg a problémát. Végül feladtam a bluetooth headset használatát a windows10-hez. Csináltam egy újabb teljes formatálást a két fő HDD-n, amikre telepíteni szoktam és egy windows telepítést augusztusban a legfrisebb verzióval, automatikus driver firssítéssel, leszedtem az alkatrészek gyártói oldaláról is a drivereket.Hetekig hibátlanul működött, most viszont pár napja megint tapasztalom a hibát, de csak fekete halál formájában. Úgy néz ki két különböző dologról lehetett szó. Mivel szoftveresen szinte teljesen friss a gép, feltételezem hardveres probléma lesz.
Monitoráltam a hőmérsékletet, terhelést, a WoW futtatása közben egyedül a VGA ment néha 100%-on, de akkor is csak 60-70 fok volt. Minden más normális értékekkel megy gyári beállításokkal. Egyedül a monitorom van overclockolva a nagyobb freesync tartomány miatt, amit előző konfigommal hibátlanul működött egy évig.(40-60 fps a gyári freesync, a felső határt gyári overclockal a radeon settingsben húzni lehet 75-ig amennyiben hdmi-vel van csatlakoztatva, valamint CRU-val 30-ra csökkentettem az alsó határt, így a jelenlegi frreesync tartomány 30-75 fps)Tudnátok abban segíteni, hogy hogyan lehetne kiszűrni pót alkatrészek nélkül a hiba forrását? Esetleg ha volt valakinek hasonló problémája, akkor szívesen fogadom a tanácsokat!
Konfig:
vastagon kiemelve, amit cseréltem , a többi is alig 2 éves
i5 8400
asrock b360m pro4
Asus RX 570 4GB Expedition VGA
KINGSTON HyperX FURY 8GB [4x4GB] 2133MHz ebből 8GB lett újonnan bővítve
FSP 500W HEXA+ táp
Cooler Master N300 ház
LG 34UM68-P 2560x1080 Freesync 75Hz monitor
merevlemezek:
Adata 120GB Premier SP550 SSD
Seagate 2TB 64MB SATA3 ST2000DM001
+ egy régi 500GB-os SATA amire sosem telepítek, csak képeket videókat tárolokElőre is köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
batman.
senior tag
Szia!
Ha a szoftveres oldalt kizárjuk, akkor nem köthető semmilyen programhoz a jelenség ugye?
A hiba forrása lehet az SSD, tedd a rendszert ideiglenesen a HDD-re.
Lehet a CPU - ezt 100%-ban csak cserével tudod megállapítani, de tehetsz egy próbát az Processor Diagnostic Tool-al. Foglalatot, pasztázást ellenőrizném.
Lehet túlmelegedés, nézd aida stresszteszt közben.
Lehet a táp, ezt csere nélkül nem tudod, de érdemes lenne egy jobb darabot kölcsönkérni.
Lehet a VGA, azt meg kellene izzasztani, mondjuk Valley Benchmark-al
A memóriára nem gondolok, de azért egyenként ráengedném a memtestet.
Sata kábelek nincsenek megtörve?Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
MrDerekas
addikt
válasz batman. #38491 üzenetére
+1 az ssd-re. Első körben ssd és hdd vizsgálata, sata kábel "átmozgatás/csere és megnézni HDSentinel-el mit szól a lemezekre.
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
Wyll
őstag
Sziasztok
Erről a konfigról van szó. (jég alatt, mert így nem akarom eladni)
Röviden a jelenség: bármelyik USB portba dugott bármilyen vezetékes USB-s egér brutálisan akadozik.
Hosszabban leírva:
Windows 7 és Windows 10 alatt is 10-30 másodpercekre lefagy a képernyőn kurzor. Amikor megy, akkor kb 1-2 centit, esetleg 10-20 centit megy (az éppen aktuális kézmozgatásnak megfelelően), majd újra lefagy.
Kipróbáltam, Live Linux (Lubuntu) alatt "csak" borzalmasan akadozik (kb. 1 másodpercenként frissül az egér helye a képernyőn). Tehát a Linux egy kicsit jobban kezeli a jelenséget, bár effektíve ott is használhatatlan.Ez alapján szerintem hardveres probléma van, és erre a Linux és a windows különbözőképpen reagál.
A BIOS-ban nem nagyon lehet állítani semmit azon kívül, hogy Legacy USB support enabled vagy disabled, ill USB2.0 enabled vagy disabled. Áramot tuti kapnak az egerek, mert világítanak szépen ahogy kell. Driver sem kell az egerekhez, nem olyan speckó egerek, meg ha kéne is, akkor is menniük kéne a generic windows-os driverrel is.
Bónusz: ma szereztem pult alól PS/2-es egeret. Nos..... az el sem indul!
[ Szerkesztve ]
Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Wyll
-
Cyberboy42
senior tag
tipikusan egy keresgélős probléma
Én sorrendben erre tipplnék
VGA- túlhajtáskor szokott ilyesmi előfordulni, de a gyengébb darabok gyorsan képesek romlani amúgy is.
RAM- a legjobb ha egysével teszteled a modulokat, akár egész napra is, játék közben előjön a hiba ha van
Táp- ha nem bírja tartani a feszültségeket, vagy ha ingadozik akkor istabilitást okoz
alaplap- lehet hogy új, de volt már hogy a dobozból kivéve sem kapcsolt bea többi az kevésbé valószinű de bármi lehet.
stress teszt programokat küldhetsz neki, aidában például ki lehet választani szépen hogy mit terheljen, persze nem 100%-os bizonyossággal, de közelítést adhat....A teknős ezután pszichoanalitikusként kezeli az identitászavaros krokodilt...
-
-
batman.
senior tag
Szia!
Win7 alá megpróbálhatod feltenni a gyári xp/vista chipset drivert. Ahogy a kolléga írta xp-t is ki lehet próbálni. Aztán kb. ennyi volt sajnos.Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
profchaos
tag
Sziasztok!
Az alábbi gondom lenne. Ma reggelre a gépem nem kapcsolt be. Tegnap még semmi baja nem volt.
Amit látok rajta:
- Bekapcsgombra kap áramot, de szinte azonnal le is áll. Ventik minimálisan felpörögnek, cpu-nál inkább csak bemozdul.
- Ezek után magától újraindul, majd ismét leáll és ez megy a végtelenségig...Itt egy videó róla [link]
Amit már próbáltam:
- RAM-ot másik foglalatba tettem
- Alaplapi tápkábelt kicseréltem
- Videókártyát, hangkártyát, minden USB-s cuccot lehúztam/kivettemHa még kell videó vagy infó, szóljatok!
Előre is köszönöm szépen a segítséget, remélem tudtok segíteni!
ASRock H97 FATAL1TY PERFORMANCE (s1150)
INTEL CORE i5 4460 3.20@3.40GHz 6MB BOX s1150
KINGSTON HyperX RED 8GB [1x8GB] 1600MHz DDR3 [hűtőbordás]
GIGABYTE R9 270 2GB GDDR5 OC OEM
XFX 550W Pro-Series Full Wired
Cooler Master N300[ Szerkesztve ]
-
batman.
senior tag
válasz profchaos #38497 üzenetére
Szia!
Ennyi információból: hibás táp, esetleg alaplap.
Alaplapon belül: pld. meghalt a bios, lemerült a bioselem, kifolytak a kondik és szétmarták az alaplapot is megvetemedett a lap...- Alaplapi tápkábelt kicseréltem ez mit jelent?
Alaplap, proci, procihűtő, táp pontos típusa, kora, előélete azért kéne...
Szerk: Látom frissülget...[ Szerkesztve ]
-
Wyll
őstag
válasz batman. #38496 üzenetére
Én is ettől félek...
De amúgy pl. pendrive-ok szépen működnek az összes USB portban, szóval azt nem állítanám, hogy halottak az USB portok, de valami tényleg nem kerek... A vicces az, hogy ezt a gépet néhány hete még haveromék tökéletesen használták Win7-tel.
Én megkaptam tőlük értékesítésre, elhoztam, felraktam egy szűz Win7-et, és lám megmakkant.
(Oké, igaz én tápot is cseréltem benne, de egy 300W-os FSP tápnak azért szerintem ide elégnek kéne lennie... Vagy ha mégsem, akkor meg nem hinném, pont csak az USB-s egereken látszódna meg a gyenge táp.. Egy ilyen egér 50-100mA-t ha fogyaszt maximum. Egy USB port meg ugye elvileg 500mA-t garantál.)
[ Szerkesztve ]
Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Wyll
-
profchaos
tag
válasz batman. #38498 üzenetére
- Alaplapi tápkábelt kicseréltem ez mit jelent?
Ami megy a tápból az alaplapra tápkábel... Egy másik ágra kicseréltem. Remélem így már érthető.A gép 4 éves, kezdetektől fogva csak az SSD-t cseréltem benne, eddig soha semmi baja nem volt. BIOS elemet sem cseréltem még benne...
Kifolyt, feldagadt kondit nem látok...
Lapot még nem vettem ki, de csak úgy magától megvetemedhet? Egyébként mit értesz megvetemedett alatt? Lehet nem ugyanazt értem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- Raspberry Pi Zero W (v1.1) + 16Gb Sandisk UHC microSD
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
- HYPER GAMING PC // RYZEN5 1600X // 16GB DDR4// SSD+HDD// ASUS ROG STRIX RX VEGA56 8GB(GTX 1080PoWeR)
- GAMER PC: i5-12400F/14600K -Új RTX 4060 Ti - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest