- Mobil flották
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Formaster
addikt
Új gép, DDA nélkül.
Kéne egy sos ötlet, ismerősnek rakok össze egy i5 7500-at egy ASUS PRIME B250M-PLUS lappal, viszont képig sem jutok el. Nincs dedikált VGA, de gondolom magától kéne váltson a lap az integráltra. Bios reset volt, a lap egy rövid csippanást ad, semmilyen rendellenesség nincs, azon kívül, hogy nem jutok el vizuális tartalomig. Valakinek ötlet? A monitorom 2k-s, lehet ez probléma? Szerintem nem.problem solved, 2k monitor...
[ Szerkesztve ]
-
Cyberboy42
senior tag
válasz Sischo #37349 üzenetére
ez bizony cpu limitnek hangzik, bár furcsállom mert az a proci nem éppen gyenge, szóval lehet valahol méshol a szűk keresztmetszet. ram frekije mennyi? a cpu tuningolva van? esetleg mennyire?
...A teknős ezután pszichoanalitikusként kezeli az identitászavaros krokodilt...
-
Cyberboy42
senior tag
válasz stefi1969 #37346 üzenetére
a ventillátoroknak el kéne indulniuk, mégha nem is lenne meg a bios update... próbáld a pinnel, illetve ellenőrizd a tápcsatik csatlakozását... vegyél le az alaplapról minden más konnektort meg bővítést (usb, hang, stb) próbáld ki, ram nélkül is.
...A teknős ezután pszichoanalitikusként kezeli az identitászavaros krokodilt...
-
Cyberboy42
senior tag
válasz amnezia4900 #37348 üzenetére
a táp lehet hibás, és eszi a lapokat
-
Hapi18
tag
Sziasztok!
Ma reggel PC bekapcsoláskor egy "error loading operting system" üzenet fogadott.
Azóta csak úgy tudom elindítani a gépet hogy ha belépek a biosba, nyomok egy load defaultot, és után elmentem a beállításokat és akkor elindul.Ha újra kikapcsolom majd be akkor megint "error loading operting system" fogad.
Kérdés az hogy ez minek a hibájára utal? ez egy Gigabyte alaplap egy core 2 duo e8400 procival szal nem mai darab.
Kérlek segítsetek mert ezen a gépen fut az üzletünk raktárprogramja, nagyon fontos lenne hogy rájöjjek a hibára!
-
The DJ
addikt
Sziasztok!
Egyelőre még nem tudtam belemerülni a diagnosztikába, de gondoltam addig leírom nektek is a problémát és hátha jönnek ötletek és tippek, hogy merre nézelődjek és induljak.
A probléma a következő: Újítottam az asztali PC-m (lényegében a tápon, memórián, SSD/HDD-n kívül mindent cseréltem benne) és azóta random időközönként újraindulgat Nagyon idegesítő és egyelőre nem tudok rájönni az okára. Nincs kék halál, nincs hibaüzenet, csak gondol egyet és restartol. És nem csak terhelés alatt, simán az asztalról is, amikor semmi erőforrás igényes feladat sem fut.
A konfig a következő:
Alaplap: Asus H81M-C
CPU: Intel i7 4770k + Alpenföhn Matterhorn Pure hűtő
RAM: 2x4 GB Kingston Hyper-X Beast 2133 Mhz DDR3 @ Dual Channel
VGA: ROG Strix RX570 4GB
SSD: OCZ Agility 3 120GB
HDD: Samsung HD501LJ - 500 GB
ODD: Samsung Writemaster SATA DVD író (DL)
Táp: 450W Coolink PFC Táp
Ház: DeepCool Tesseract SW
+ ASUS Xonar DG hangkártyaWindows 10 64 bit van telepítve, összes driver fenn, amennyire ellenőrizni tudtam a hőfokok is rendben, meg csúnya is lenne, ha az Alpenföhn mellett magas lenne a CPU hőmérséklete. A ramok az előző gépemben hibátlanul üzemeltek, szóval azoknak nem szabadna gondjuknak lennie. 1600 mhz-en futnak jelenleg, de tudnának jóval többet is. Az SSD és a HDD is 100/100-as kondícióval rendelkezik.
A táp lenne kevés esetleg? De úgy gondolom az sem valószínű, mert akkor főleg terhelés alatt kellene elfogynia a kakaónak. Tanácstalan vagyok, megköszönök minden tippet/ötletet/segítséget.
https://astrogate.hu - PC & Laptop Szerviz + Shop - Alaplap javítás, zárlatos tápkörök javítása, BIOS hibák orvoslása.
-
MrDerekas
addikt
válasz Hapi18 #37356 üzenetére
Első blikkre alaplapi elemcsere a javaslatom.
#37357) The DJ Az SSD-nél a HDS nem ír véletlenül kommunikációs hibát? A vezérlője ugyanis előszeretettel megdöglend.
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
-
The DJ
addikt
válasz MrDerekas #37358 üzenetére
Nincs kommunikációs hiba, az írt adatmennyiség is csak 2-3TB körül van maximum, nem sokat ment a gépben.
(#37359) Cyberboy42: Na ez jó kérdés, nem mai gyerek már a táp, még valamelyik előző gépbővítés során vettem, de az is több évvel ezelőtt volt és akkor is használt volt már emlékeim szerint. Bár az előző konfigomat gond nélkül elvitte és az se volt azért piskóta. Ott semmi újraindulás vagy fagyás nem volt soha. Mondjuk most kiszámoltam a jelenlegi PC-m fogyasztását és az ajánlott tápegységet hozzá és így írt 450W terhelés alatti fogyasztást minden hardvert beszámítva és legalább 500W ajánlott tápot. Úgyhogy első körben lehet megpróbálok egy újabb és erősebb tápot beszerezni, de ha ez sem segít, akkor szomorú leszek.
https://astrogate.hu - PC & Laptop Szerviz + Shop - Alaplap javítás, zárlatos tápkörök javítása, BIOS hibák orvoslása.
-
mircike1
tag
Sziasztok! Azt ajánlották, hogy kérdezzek itt. Fogalmam sincs, hogy miért, de a gyerek szgépéhez usb-n csatlakoztatott egér és fejhallgató világít, miután a gépet kikapcsolja. Eleinte azzal gyanúsítottam szegényt, hogy nem is kapcsolja ki, csak alvó állapotra teszi, de most már biztos, hogy TÉNYLEG kikapcsolja. Mi a teendő, segítsetek? Nagyon rossz, hogy fényszennyezésben alszik. Köszönöm előre is!
Alaplap: 970 PRO3 R2.0 (sAM3+) - vadiúj, 2018. jan. 31-én vett.
A gép windows 10-en fut.[ Szerkesztve ]
-
shadow1901
aktív tag
válasz mircike1 #37361 üzenetére
BIOS-ban EuP/ErP (vagy legalábbis ott néznék szét) dolgokat kell kikapcsolni. Ez úgy szerepel mint hasznos dolog, nem kell bekapcsolni a gépet, hogy USB-n tölts dolgokat.
De google is dobott videot. Nem tudom mennyire oldja meg a problémád, a Biosos dolog tuti működik. Ha végképp nem találod alaplap kiskönyvébe lehet róla valami.Gyereknek add elő, attól, hogy világít, nem jobb sem a felhasználó, sem az alkatrész!
[ Szerkesztve ]
Kérdezz, bármit meg lehet oldani! | Inkább privátot írjatok!
-
mircike1
tag
válasz shadow1901 #37362 üzenetére
Köszönöm. Bármit is jelent, amit írtál, továbbítom a gyereknek.
-
mircike1
tag
válasz lev258 #37363 üzenetére
Az én gépemnél nem világít az egér, ha leállítom. Gyereknek vettem egy olyan kapcsolót, amivel a gép kikapcsolható. (A többi, elosztóba dugott holmi nem kapcsolódik le.) Itt jön a meglepi. Első alkalommal (kipróbálásnál) lekapcsoltam a kapcsolót, az egér és a fejhallgató illedelmesen elsötétedtek. Eltelt pár nap, nem foglalkoztam vele. Aztán vmikor reggel (még a gép bekapcsolása előtt) észrevettem, hogy MEGINT világít az a nyamvadt egér és fejhallgató. És mikor éppen dührohamot kaptam, döbbenten vettem észre, hogy a kapcsoló le van kapcsolva... De akkor hogy lehet, hogy első alkalommal (próba) elsötétedtek? ...
[ Szerkesztve ]
-
Cyberboy42
senior tag
válasz mircike1 #37361 üzenetére
USB selective suspend-nek hívják contorl panel/power options/advanced settings-ben megtalálod, azt kell kikapcsolni. Nincs magyar windowsom, ha nem érted majdcsak valaki lefordítja. esetleg ahogy írta valaki, biosban is meg lehet találni. általában USB beálításoknál, mindig más a neve
-
mircike1
tag
válasz Cyberboy42 #37366 üzenetére
Köszi! Az angollal nincs gond (elég jól tudok angolul ), a számtech részét nem értem, de ezt is továbbítom az illetékesnek.
-
Hapi18
tag
válasz MrDerekas #37358 üzenetére
Sajnos az elemcsere nem segített azóta flasheltem a biost is az sem segített. A Probléma:
Error Loading Operation system
Gigabyte ep45 ds3 alaplap intel core 2 duo e8400 proci. Biosba belépek load defaults majd save és működik a gép. Egyetlen probléma hogy minden nap 5-kor nekem kell ezt megcsinálni és mindennap kb. egy ötletre van idő mert a gépnek mennie kell. (Rajta van a raktár program)
Eddigi ötletek:
- elemcsere (nem segít, utólag tudhattam volna mert a rendszer időt nem felejtette el)
- Bios újabbra flashelése (nem segített és most már a legújabb van fent)
- holnap hajnalban windows 7 dvd-vel megyek és nyomok egy repairt, (nem sok reményt fűzök hozzá)
- holnap utánra kéne egy ötlet (lehetőleg a megoldás )Köszi az eddigi segítséget is
-
MrDerekas
addikt
válasz Hapi18 #37368 üzenetére
Cseréld ki a merevlemez sata kábelét, illetve húzd le és csatlakoztrasd vissza a tápkábelét, vagy lehetőség szerint próbáld meg a tápegység másik ágáról megtáplálni.
Szerk: Az alaplapi gombelem érintkezőit hajtsd kicsit befelé, hogy szilárdan érintkezzenek az elemmel. (Lehet nem az elemmel van baj, hanem a kontakttal.)[ Szerkesztve ]
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
MaidenFan
tag
Sziasztok olyan problémám lenne hogy ma bekapcsolva hagytam a gépet (10 órára) és amikor hazáértem akkor a torrentek hibát írtak ki és néhány ikon csak fehér lett aztán restartoltam a gépet és a windows már nem töltött be (Windows 64bit) és akkor újra restart akkor már 2x2 pittyenést adott ki a gép. Nem tudom hogy mi lehet a probléma és nem is találtam róla infót hogy mi lehet.
Segítséget szeretnék kérni hogy mi lehet a gond.
Előre is köszönöm! -
MaidenFan
tag
Bocs hogy újra írok ezt írja most S. M. A. R. T status bad. backup and replace
-
MaidenFan
tag
Ne haragudjatok hogy telefirkálom a topikot, megoldódott elvileg a probléma S.M.A.R.T mode-ot offra kellett álltani és most megy minden szépen eddig, ez a hibajelenség az SSD vagy a HDD közeli végét jelentheti?
-
Skullwipe
senior tag
Á, az se túl jó, nekem is van itt egy olyan amire azt mondja oké, de igazából egyáltalán nem jó, valami mechanikus baja lehet szegénynek. Csak írás tesztnél írja hogy megáll a dolog sentinelnél, de nem mond rá semmit hogy baja lenne, de sajnos van baja, használhatatlan szegény hdd.
-
jasonka
aktív tag
Üdv !
"Matuzsálemi alkatrészekből álló" (mondjuk a táp, a HDD-k és a ház garis) - a ma déli kikapcsolásig tökéletesen menő PC-m kora délután óta meg se nyekken,
kép / jel nincs, még a ventilátorok (táp, CPU, hűtő) sem indulnak el, hiába kapcsolgatom a főkapcsolóval.
(Ezeket a sorokat notebook-ról írom... )
Természetesen nem gondolom, hogy innen bárki "látatlanban" megmondja mi a gond, csupán egy momentumot nem értek (mivel áramellátási problémát sejtek a háttérben) :Hogyhogy ilyen állapotban az USB-s egér mégis világít ?
[ Szerkesztve ]
Hja kérem ! A Belváros !...
-
Cyberboy42
senior tag
-
SZMARK
csendes újonc
Sziasztok! Mai nap nagytakarítást végezetem a gépemen, és azóta nem indul el. Csak a videókásrtyát vettem ki és azóta semmi. Próbáltam a tápot cserélni, gpu nélkül is próbáltam, de sehogy nem csinált semmit. Én alaplap hibára gyanakodok.
A konfig:
I5 4590
DeepCool GammaxX 300
8GB DDR3 1600MHz SKHynix
AsRock B85M Pro4
Sapphire R9 290x Tri-X
FSP Hyper 700M
Kingston SSD UV400 120GB -
GodGamer5
addikt
Sziasztok!
Összeraktam az új gépemet, eddig minden jó volt, viszont akármit csinálok neki, nem akar kikapcsolni. A monitor készenlétbe kapcsol leállításnál, viszont a gép nem kapcsol ki. MI lehet a baj??
A gépem:
-Bitfenix Portal White -Corsair SF600 600W Gold SFX -ASRock H370M ITX/ac -Intel Core i5 8400-Crucial 16Gb DDR4 2400MHz Ballistix Sport LT Gray KIT -Crucial 275Gb SSD -Toshiba 3Tb 7200Rpm"Többször látsz Game Over képernyőt, mint Michelle Wild f@szt." "It's not a Loop, it's a Spiral"
-
Fr@nkieWilde
senior tag
Helló!
Olyan problémám van, hogy van egy fekvő Dell Optiplex 360 gépem, az alaplapban van egy módosított 771-es tokozású Xeon L5408-as proci (BSEL moddal van ellátva pluszban), illetve egy Asus GT 730 1GB videókártya.
A géppel semmi baj, míg a vga drivert fel nem teszem. Utána viszont, ha film hangja szól, vagy zenét hallgatok, és közben mondjuk böngészem, kattintgatok jobbra balra, vagy bekapcsolok egy programot mondjuk AIDA64-et, akkor elkezd a hang recsegni, furcsán pattogni. Ha nem csinálok semmit csak szól az adott hang (akár film hangja, akár zenelejátszó programban fut zene, akár mondjuk youtube videó hangja), akkor nincs semmi hangprobléma.Nem tudom ez miért lehet.
Illetve néha pár másodperc erejéig megáll a gép, majd elsötétedik a kép, majd helyreáll a rendszer és ezt írja ki az asztal jobb alsó sarkán: "A képernyőillesztő nem válaszolt, és utána helyreállt. Az nvidia Windows Kernel Mode Driver, Version 388.43 képernyőillesztő nem reagált és utána sikeresen helyreállt."
Nos ez a leírt jelenség nem tudom, hogy összefüggésben van-e a hang problémámmal. De az biztos, ha driver nincs fent, akkor ilyen jellegű problémáim nincsenek.
A hangkártya drivere automatikus, nem telepítettem fel semmit.
Másik hangkábelt értelmetlen kipróbálni, mert driver nélkül jó a hang.
Kifújtam a HDMI csatit, illetve a PCIE slotot is hátha, de semmi...
Régebbi nvidia drivert is néztem, de a probléma megmaradt.
Szóval kizárásos alapon az nvidia driverrel van baj, mindegyikkel.Van valakinek ötlete, hogyan tudom a kis fagyásokat, majd heylreállást, illetve a hangproblémákat orvosolni? Nagyon zavaróak.
Köszönöm előre is!
Nem lehet nékem nagyobb tolvajom, mint aki az én időmet eltolvajolja!
-
QwErTy42
addikt
válasz MrDerekas #37327 üzenetére
Sziasztok,
Ma lefutattam a Windows memória tesztjét. Gond nélkül lefutott, nem írt ki hibát.
Hard Disk Sentinellel megnéztem az SSD-t (és a merevlemezt is) mind a kettő 100 %-os.
Megnéztem az alaplap manualt és csináltam aszerint egy Clear CMOS nevű történetet is elem kivétellel.Mostanában nem találkoztam amúgy a korábban leírt hibával.
Viszont egy ideje van ez a kevésbé problémás de bosszantó hiba:
Hasonlóan szokott kb. minden második windows animáció is lefutni, amikor betölt a rendszer, hogy csak a kép bal felső részét látom. Ez a jelenség általában eltűnik, mire a password-ös oldalra dob, de van hogy megmarad. Elmúlik, ha átállítom a kép orientációját.Van ötletetek?
Úgy érzem, hogy a lehetőségeim és a "szakértelmem" elfogytak, ezért az a rész továbbra is érdekelne, hogy hol tudom megnézetni a gépemet.
Köszi szépen!
[ Szerkesztve ]
...oktalan embert észérvekkel meggyőzni nem lehet...
-
Cyberboy42
senior tag
válasz Fr@nkieWilde #37385 üzenetére
grafikus kártyéra tippelném, vagyis próbálj felrakni régebbi drivert, esetleg 2-3 különbözőt is próbálj ki, de lehet hogy elszállt a vga valamilyen szinten... ha tudod hogy milyen hangcsip van az alaplapon akkor keress hozzá drivert. a windows alap driver sokszor megteszi, de igazából nagyon általános driver, nem ajánlom ha van konkrét is. mindenképpen érdekes probléma, kivácsi vagyok mi lesz
-
Cyberboy42
senior tag
válasz GodGamer5 #37384 üzenetére
alaplap lehet a hibás. nem kapcsolja le a gépet, de megeshet hogy valamelyik periféria végett van ez. próbáld meg úgy hogy mindent lecsatlakoztatsz az alaplapról ami nem szükséges... a második merevlemez, az összes usb eszköz stb.
-
QwErTy42
addikt
válasz Cyberboy42 #37387 üzenetére
Sajnos nincsen elérhető másik monitor. A próbát meg nehezíti, hogy full random jön elő az esetek 10-20 százalékában. Van hogy napokig minden fasza utána meg ezt produkálja.
A monitor tényleg nem mai darab (2010). Néha (hetente egyszer talán) random elsötétül pár másodpercre majd visszajön a kép.
Most attól tartok, hogy nem csak gépet de monitort is kéne cserélnem......oktalan embert észérvekkel meggyőzni nem lehet...
-
artur00328
csendes tag
Sziasztok!
Segítsetek mert már lassan megörülök.A probléma a következő,alaplap és processzor csere után,nem tudok feltelepíteni egy-két programot pl:Steam nem frissíti magát, videókártya driver,technic launcher,a Java-t ha minden igaz akkor sikerült felkínlódni.Az ESO-val gond nélkül tudok játszani csak néha-néha szétkapcsol, és utána nem mindig enged vissza.
A gép:i5 3470
8gb ram
GTX 460
asus p8h77-m pro
chieftec 550W
Az internet egy USB sticken keresztül jön.Az op rendszer win 7 -
Abrion
senior tag
Hogy tudnák utána járni hogy az alaplapom PCI része hibás e vagy a SB kártyám?
Látja a Windows 10 a Creative SB Audigy-met, de nincs hang, próbáltam régebbi PCI kártyákat de egyik sem látja a windows.
Van egy Creative Live 5.1 kártyám de a Windows nem látja se a drive, nem tudom eldönteni melyikkel van a baj.
Asus P8B75-V az alaplap és Windows 10, nem hiszem hogy az alaplappal van a gond, de kitudja.
Ötlet hogy tudnám megnézni az alaplapot? -
-
Cyberboy42
senior tag
válasz artur00328 #37392 üzenetére
jól értem hogy windows újraintallálás nélkül raktad össze a gépet? lehetséges, csak hát megfelelően migrálni kell a rendszert.
-
Abrion
senior tag
válasz Cyberboy42 #37394 üzenetére
a Creative SB Audigy jó volt eddig, ma megpróbálom elvinni a kedvenc pc boltba, ha ott sem lesz jó akkor kénytelen leszek venni egy ujjat, nem hiszem hogy az fél éves alaplapnak lenne PCI problémája, bárcsak lenne egy új kártyám PCI-ra.
-
artur00328
csendes tag
válasz Cyberboy42 #37395 üzenetére
Nem Újraraktam a wint kb 3 szor mert a stickel kínlódtam
-
pureez
csendes tag
Sziasztok!
Mitől lehet, hogy a power gomb lenyomása után kb. 10sec múlva kezd el bootolni a gép?
(Mindig ez van, nem véletlenszerű) -
-
pureez
csendes tag
válasz shadow1901 #37399 üzenetére
Igen Asrock alaplap (A320M-DGS), de nem találok olyan opciót, hogy Dehumidifier
Új hozzászólás Aktív témák
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- Lexus, Toyota topik
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mobil flották
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- Raspberry Pi Zero W (v1.1) + 16Gb Sandisk UHC microSD
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
- HYPER GAMING PC // RYZEN5 1600X // 16GB DDR4// SSD+HDD// ASUS ROG STRIX RX VEGA56 8GB(GTX 1080PoWeR)
- GAMER PC: i5-12400F/14600K -Új RTX 4060 Ti - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest