- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Win-T
senior tag
Üdv Mindenki!
Nemrégiben mikor egy hétvégén voltak a nagy viharok, két gép az irodában megszenvedte a feszültségingadozásokat a hálózaton, tönkrement bennük a LAN chip vagy a csatlakozó, szerencsére más bajuk nem lett. Ezt egy-egy PCI hálókártyával orvosoltam, de azóta a viharos hétvége óta van egy olyan jelenség, hogy nem lehet őket kikapcsolni. Illetve le lehet, le is állnak szépen, de pár másodperc múlva újra bekapcsolnak szó nélkül. Csak az segít ha kihúzom a tápkábelt (érdekes ha utána visszadugom már nem indulnak el csak gombnyomásra).
Nem értek hozzá, de ez valami zárlat lehet az integrált LAN csatik környékén gondolom. Lehet ezzel tenni valamit?
Próbáltam a BIOS-ban letiltani azt, hogy LAN-on történő aktivitáskor ébredjen fel a gép, de nincs ilyen lehetőség, illetve letiltani magát az egész hóbelevancot, de csak az integrált hangot és VGA-t lehet. -
Emperor_
addikt
Sziasztok!
A jelenség, ami miatt írok:
hosszú idejű játék közben történik meg. A gép kifagy, a pover LED elkezd pulzálni, kb 10-15 pulzálást követően meg újraindul.WOT, Warface alatt van a jelenség.
win7 sp1, minden patch feltéve. Radeon driver a legfrissebb. Ccleaner futtatva. chkdisk c: /f futtatva. Hwinfóval nézegettem a hőfokokat, voltokat, semmi extrát nem láttam.
Vga: Gigabyte 7770 OC 1 GB
CPU: FX6300, nincsen tuningolva.
Alaplap: GA-970A-UD3
Táp: FSP 400W
RAM: 2*4GB Geil 1600 Mhz-en járatva. Tudna többet is, de visszavettem, hátha. [link]Ami eddig próbáltam:
IBT very high 40szer CPU 56 C -ig ment ->nem volt fagyás, újraindulás
Furmark 10 percig, a VGA felment 77C-ig, ventije 80%-ig->nem volt fagyás, újraindulás
A memóriák már korábban kaptak egy memtesztet.A ház elég jól szellőzik, a CPU hűtő szerintem elé.
Van valami tippetek, hogy mit vizsgáljak még és hogyan?
Xiaomi Redmi Note 4 | Topping A30, D30
-
Emperor_
addikt
válasz MrDerekas #37554 üzenetére
Az applog vagy a system?
a system-ben kb annyi van, hogy az előzző leállás sikertelen volt. Próbáltam már wot log-jaiban is kutatni, de sajnos semmi nyom, amin elindulhatnék.
A konkrét üzenet a system LOG-ból segítség, bemásoljam?
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Redmi Note 4 | Topping A30, D30
-
k-adi
nagyúr
Alkatrészek:
- Intel Core i5-6500 processzor, Cooler Master Hyper 212 EVO RR-212E-16PK-R1 processzor hűtő
- Kingston 2x8GB DDR4 2133MHz HyperX Fruy Black
- MSI B150M MORTAR alaplap
- MSI GTX 980 4GB DDR5 GTX 980 GAMING 4G videókártya
- Seasonic 520W SS-S12-520 tápegység
+ (hdd, samsung ssd)Hiba: PC gombnyomásra elindul, de nem ad jelet a monitornak, bill-nek, egérnek, stb.. tehát csak pörögnek a ventik, stb de a gép nem kezd el bebootolni.
Előzmény:
Játszottam, kifagy, sípoló hang, stb.
A játék már 2 éve megvan, sose volt vele gond, bírja a gép (cpu, gpu), nincs túlmelegedés, stb
Tehát nem szoftveres gond
A crash után nem akart elindulni, majd néha igen. Mikor elindult, elvégeztem gyorsan a biztonsági mentést, majd kipróbáltam a játékot megint és 2perc után megint crashelt.
Ezután megint nem indult, majd egyszercsak megint bekapcsolt. Ezután már csak neteztem és közben fagyott le, szintén crash majd megint nem akart elindulni félórán át.
Most megint bekapcsolt, most írok ide.A pc még pont garanciális elvileg de csak a hibás alkatrészt küldhetem be, a teljes gépet nem, viszont nem tudom hogy alaplap vagy gpu hiba van. Vagy egyikse. Mert mikor bebootol a gép akkor megy a játék bizonyos ideig, de ha gpu hiba lenne akkor le se indulna nem?
-
-
k-adi
nagyúr
válasz plevips #37558 üzenetére
Köszi a választ.
Most kipróbáltam megint, 1perc game után crashel sípoló hanggal... pedig a gpu értékek jók. Nem értem Már 2éve játszok ezzel, sose volt gond... win-frissítés se volt mostanság, a legfrissebb driver van fent, stb...
A képen látszik hogy egyáltalán nincs túlterhelve, sőt
lehet alaplapi gond inkább ? bár a gép megy csak játéknál van ez a durva crash
-
MrDerekas
addikt
Gpu lesz sajna. A vga memóriája hibás valószínűleg és ott, ahogy telik a memória, ráfut a hibás rézre és jön a crash. De lepróbálhatod, hogy egy másik gépben, hogy viselkedik a kártya. (Bios betöltő képernyőnél nem csíkoz véletlen?)
Szerk: Csak a kizárás végett a ram modulokat is tesztelhetnéd memtest-el, bár kétlem, hogy ott lenne a bibi.[ Szerkesztve ]
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
vaakuum
addikt
Egy egyébként stabilan működő ryzen 1600-os géppel van némi gondom:
A médiaklikken nézve a focimeccset, és közben a facebook messenger ablakát használva amint a chatsorba elkezdek írni bármit, olyan 10-15 karakter begépelése után csontra fagy a gép. A memória 2933-on megy, de az időzítéseket a 16-os helyett már 18-asra vettem vettem, a cpu beállításai pedig telejsen automatán vannak, az xfr kezeli.Merre érdemes indulni a problémával? Az eseménynaplóban csak DistributedCOM hibákat látok a rendszer menüpont alatt (azt is jó lenne kideríteni, hogy miért is vannak... )
"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
-
k-adi
nagyúr
-
MrDerekas
addikt
Egy öregedő tápnál ugyan okozhat teljesítmény csökkenést maga az öregedés és a melegedés is, de ha lehet, kezdj el spórolni a következő vga-ra, hogy ne fájjon annyira ha megdöglik. Mondjuk ha takarítás megoldotta a gondot, akkor egyelőre nem is tippelgetnék tovább. Lehet, hogy a vga tápkábel lötyögött és feszültség esés miatt crashelt, amit javított a szétszedés+összerakás. (Bár én nem hiszem, de egy pc-nél minden megtörténhet )
(#37562) vaakuum Első körben szoftveres hibára gyanakodnék. Leginkább a böngészőre. Esetleg billentyűt ha tudsz cserélni pár kipróbálás erejéig.
[ Szerkesztve ]
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
-
MrDerekas
addikt
Akkor azonnal szerviz! Egyrészt nem tudsz vele mit kezdeni, másrészt ha garis, akkor nagyon felesleges lenne piszkálni. Na meg ha nem tudják cserélni, akkor kapsz egy újabb kártyát.
-
zöldfülű
csendes tag
Sziasztok! Egy asztali pc tegnap este óta a következő dolgot produkálja. Bekapcsolás után pár másodperccel, hitelen nagyon erős búgó hangot ad a gép ( porszívószerű) és a hanggal egyidejűleg a pc ház ( aerocool p7-c1 ) hátulján felül lévő ventilátor teljesen belassul, majdnem leáll, bár forog tovább. Mi lehet a hiba? Eddig ( kb 3/4 év alatt) nem produkált ilyen hibát.
Ha bekapcsolom, láthatóan működik az erőteljes hang mellett, de nem merem sokáig használni, nehogy valami tovább romoljon benne, vagy a hiba mást is elrontson benne.
Köszönöm az ötleteket, tanácsokat.
Beatrix
[ Szerkesztve ]
"Az ember egy kupacba gyűjti össze élete minden hibáját. Így hozza létre a szörnyet, amit végzetnek nevez" John Homes
-
k-adi
nagyúr
válasz MrDerekas #37566 üzenetére
ok köszi a választ!
Mielőtt beviszem a szervizbe (üzletbe és ők tovább postázzák nekik) leírom a tegnap esti esetet, minél "biztosra" akarok menni, mert gondolom hetekig ülnek majd a kártyámon a szervizben és nekem meg kéne a gép és ha itt a fórum által le tudom szűkíteni a hibát akkor hátha nyerek pár napot vele
tehát:
a játék (mindegy melyik) megy random ideig 2-5-30-random perc (tegnap kb 1 óráig is bírta!) majd kifagy a kép, sípoló hanggal (angolul kb: “lockup” (where the PC freezes up but doesn’t show a bluescreen)), majd 1-2perc után a gép magától restartol (néha nem) de ekkor már nem ad jelet a monitornak, bill-nek és egérnek se (egyik se "világít") és csak a hosszú-power gomb kikapcsolásával lehet leállítani a gépet.. tehát totál meghal.....majd ezután 2-3x ugyanígy startol a gép, semmi jellel, majd 4-5-6. alkalomra teljesen jól bebootol mintha mi se történt volna... (1x volt boot után kék-system recovery kép, gondolom a force shutdown miatt)Gondolom van a gépben valami fail safe ami miatt nem bootol be a crash után 2-3x? vagy rosszul hiszem?
Ezek alapján akkor tuti gpu vram hibás (ezt írjam az adatlapra?)? Vagy még szóba jöhet más is?
Bár nekem gyanús hogy csak játék közben jön ez elő, ezért tippelek én is gpu ra, de a gpu-z vel nézve maga a gpu értékei jók, tehát a kártya tud teljesíteni amíg nincs crash + memtest se adott errort (igaz csak 5 loop ment le abból a tesztből), aida-nál valamiért kifagyott így az nem ment le -
MrDerekas
addikt
Ki kellene másik gépben a kártyát vagy a gépedet egy másik, de tutira jól működő táppal. Hátha mégis a táp fogy el. Én furmarkkal szoktam izzasztani a vgat, vram hibát dobni szokta.
-
k-adi
nagyúr
válasz MrDerekas #37570 üzenetére
Sajna nincs a közelben másik pc, se kártya, se táp... a táp eddig mindig elég volt, létezhet hogy egyik napról a másikra már kevesebbet tud adni?
Annyiból érdekes ez, hogy játék terhelés alatt hal meg (1x netezés közben is elszállt ugyanazzal a tünetekkel, de gőzöm sincs miért), viszont változó mikor teszi ezt... tehát ha a táp nem tudna leadni eleget akkor már az első "nagyobb csata" (=max. terhelés) után meghalna a gép, de sokszor kibír több csatát/meccset is és van amikor már meccs elején hal meg mikor még alig rohangál 1-2 karakter a pályán.Szoktam olvasgatni a gamerlaptopos topikot, ott a furmarkot nem ajánlják mert leolvasztja a kártyát elvileg ha sokáig megy a teszt bár nekem nagy szellős házam van szerencsére.. szóval azt mondod furmark teszt indulása után crashelnie kéne ahogy a játékban 2-5-10perc után? És ha igen akkor le lehet szűkíteni gpu vram vagy táp gondra?
Igazából azért is akarom leszűkíteni a hibaforrást mert egy gpu-t beviszek simán az üzletbe de az egész pc-hez már kocsi kéne, mert a város másik felén a bolt ahova vinnem kéne.. de ha lehet nem is a gpu a gond hanem a táp, stb... akkor lehet mégis jobb lenne ha full bevinném az egészet csakhát akkor gép nélkül maradok hetekig
-
MrDerekas
addikt
Előfordulhat persze, hogy kiöregszik a táp. Mondjuk ha a táp kevés, akkor elvileg lecsapja magát a gép, és annyi, nem pedig kifagyás/crash és utána indul újra. Furmark-al ha teszteled, közben monitorozd a vga-t. 70 fok abszolút nem gáz még. Tartósan ne menjen 80 fölé. Én épp azért gyanakszom a gpu-ra, mert random dobja a hibát. A vram vezérlő hőfok vagy a memória terület a jelöltem.
-
MrDerekas
addikt
válasz zöldfülű #37567 üzenetére
A venti megszorulhatott (maga a csapágyazása) és ez miatt búghat. Le kell kötni a ventit az alaplapról és megnézni úgy is morog-e a gép. Ha nem, akkor meg is van a hiba és venti csere.
-
Bence942
tag
Helló érdeklődnék egy 500 w seasonic táp elég egy i7 7700nek meg egy 1060 3gb vganak?
-
Chereiose
addikt
Sziasztok!
Megvettem a korábban itt összeállított konfigot. (Asrock b360m pro4, i5 8400,8gb hyperx 2666mhz ram, gtx 1060 3gb, be quiet straight power 10 400w táp)
Össze is szereltettem ismerőseimmel. Van viszont elég nagy gond, méghozzá az, hogy nem ad képet bekapcsoláskor. Már ismerőseimmel is csak sima monitor kábellel adott képet, HDMI-vel nem, most nekem sem ad hdmi-vel, sem a mini display kábellel. Leszedtük az oldalát, bekapcsoláskor azt csinálja, hogy felpörögnek a ventik majd le is állnak, szóval mintha be sem akarna kapcsolni, alvó állapot szerűen villog a bekapcsoló gomb is. Mi a fene lehet ez? Olyan jó, hogy többhetes gondolkodás és várás után szívok mint az állat.
-
batman.
senior tag
válasz Chereiose #37579 üzenetére
Ne érts félre!
Ha minden úgy 100% ahogy leírtad, én is elindítanám.
Ismerős/barát/fizetős szerviz, kell találni egy optimális megoldást.
Csak a TE sarad a helyzet.Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
MrDerekas
addikt
válasz Chereiose #37577 üzenetére
A venti felpörög, majd leáll, az normális. Tudtommal a venti csak akkor megy, ha valóban melegszik a gpu, de mivel bekapcsolás után alacsony a terhelése és így a hőmérséklete, hát nem indul. Én a nulláról kezdeném. Azaz szétszerelés és újra összerakás. Tápcsatikat ellenőrizni, hogy a helyükön vannak-e, minden slotban megpróbálni a ram modult. Hibakód nincs (led,sípolás)?
-
MrDerekas
addikt
válasz Chereiose #37586 üzenetére
Esélyes, hogy valami nincs a helyére kötve. Alkatrészekre kell majd bontani. Tartok tőle, hogy user error, de ne legyen igazam.
-
k-adi
nagyúr
válasz MrDerekas #37584 üzenetére
Szerintem is gpu lesz a hibás alkatrész, de elképzelhető hogy a táp hirtelen alul teljesít 2év után? Vagy esetleg a gpu paszta rossz már? A cpu szerintem ok, főleg furmark alatt nem használ a gép cpu-t és ott is kifagyott, így a cpu-t és az alaplapot kizártam mint hibaforrást, meg a windowst is, drivereket
-
MrDerekas
addikt
99% hogy gpu. A tápnál is előfordulhat teljesítményvesztés, de ez nem az az eset, plusz erről lenne info a naplófájlban is. Ha a gpu paszta lenne rossz, akkor irreális melegedés kapnál, meg lecsapná a gépet vagy kékhalálozna tapasztalatom szerint. A maradék 1% lenne az, hogy másik gépben kipróbálod, de mivel erre nincs lehetőséged, erőltesd a garanciát.
-
Bence942
tag
Helló az mért van hogy egy gtx 950 kártyával több fpsem volt cs ben mint most egy gtx 1060-al? Kevés áramot kap és nem tud úgy dolgozni vagy valami gáz van a géppel?
-
MrDerekas
addikt
Magamhoz nyúlok. Én már semmit nem merek mondani Rosszul rémlett nekem, hogy régebbi driverrel is próbáltad? Öregszem, na Egyébként lehet, vagyis nem kizárható a driver bug. Bár általában arra a random hiba a jellemző és kevésbé a terhelésre felbukkanó.
-
k-adi
nagyúr
válasz MrDerekas #37594 üzenetére
3 különböző driverrel is próbáltam!
Tegnap este láttam van új, mondom nosza felrakom. Most nyomtam 6 kört eddig oké minden. Nem értem mert driver bug nem okozhatna ilyen crasht. pedig most meleg is van, simán túlmelegedhetne de játék közben is 63fokos volt max.[ Szerkesztve ]
-
-
Cyberboy42
senior tag
válasz Bence942 #37592 üzenetére
mennyire régen? a CS-hez is sok update jött már "régtől" ami mind mind picit jobban terheli. a windows ugyanaz maradt mint? esetleg driverek is mások. és mégis mennyi átlag fps-ről beszélünk?
és CS az alapveűleg egy processzort terhelő játék....A teknős ezután pszichoanalitikusként kezeli az identitászavaros krokodilt...
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Felgyorsítaná a futárokat egy okosszemüveggel az Amazon
- Mobil flották
- BestBuy topik
- LEGO klub
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Sweet.tv - internetes TV
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- További aktív témák...
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- Raspberry Pi Zero W (v1.1) + 16Gb Sandisk UHC microSD
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
- HYPER GAMING PC // RYZEN5 1600X // 16GB DDR4// SSD+HDD// ASUS ROG STRIX RX VEGA56 8GB(GTX 1080PoWeR)
- GAMER PC: i5-12400F/14600K -Új RTX 4060 Ti - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest