- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android szakmai topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
juventus85
tag
-
lsc
nagyúr
-
KillArmy
tag
válasz juventus85 #33550 üzenetére
Azért, mert egy alaplap proci kombót mindenképp kell vennem, viszont jó lenne, ha a ramokon tudnék spórolni, mert le vagyok égve, és ha nem muszáj, most azokra nem költenék. Tudom hogy teljesítményben bukok rajta, de most ez van.
lsc: Egyébként DDR2, nyilván. Tudok is olvasni, csak gondoltam hátha lefelé kompatibilis. -
juventus85
tag
-
juventus85
tag
válasz KillArmy #33556 üzenetére
Viszont énmár láttam olyat ami átalakítja a DDR RAM-okat DDR2-vé. nemtudom h ez DDR2-ről is megy-e DDR3-ra. Ezmég réges régen volt a kőkorszak idejében
"Bárcsak annyiért tudnám felvásárolni az eladó termékeket, amennyit érnek és annyiért tudnám eladni, amennyire tartja az illető. (Milliomos lennék)"
-
juventus85
tag
válasz zuzu000 #33558 üzenetére
Ha ddr3-at szeretne venni érdemes legalább 1600Mhz-nél kezdeni hogy az időzítések miatt tudja tartani a tempot a ddr2-vel.
"Bárcsak annyiért tudnám felvásárolni az eladó termékeket, amennyit érnek és annyiért tudnám eladni, amennyire tartja az illető. (Milliomos lennék)"
-
törölt tag
válasz juventus85 #33559 üzenetére
Nem mintha a memória sávszélesség érdemeben befolyásolna bármit is a Llano-s rendszereket leszámítva...
-
MarioAna
senior tag
Erre valaki?
-
04ahgy
nagyúr
válasz MarioAna #33541 üzenetére
Jó eséllyel megmaradna. De 100% garancia csak quad-kit esetén van rá. A gyakorlatban meg szinte biztos nem lenne probléma.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
törölt tag
Sziasztok!
Ramot szeretnék venni a gépembe pontosan 2x4 gb-ot!
Kinéztem már magamnak kettőt:
KINGSTON 8192MB HyperX XMP Grey DDR3 1600MHz CL9 KIT KHX1600C9D3X2K2/8GX
és
CORSAIR 8192MB Vengeance Low Profile DDR3 1600MHz CL9 KIT CML8GX3M2A1600C9
melyik a jobb vagy tudtok ajánlani ebben az árban 8 gb ramot?Köszönöm ha segíttek!
KvardAlien
-
04ahgy
nagyúr
válasz #83381760 #33563 üzenetére
Mindkettő jó minőségű, 1,5V-os feszültségről üzemelő, kompatibilitási problémáktól javarészt mentes, sok-sok garanciával rendelkező, XMP profilt felsorakoztató típus. Azt vedd közülük, amelyik árát, vagy bármely egyéb momentumát tekintve szimpatikusabb...
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
04ahgy
nagyúr
válasz #83381760 #33565 üzenetére
Igazad van, elnéztem a datasheet-en. A Corsair 1,5V, a Grey 1,65V, így inkább a Corsair.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz #83381760 #33570 üzenetére
Max. hőleadásban rosszabb, mert alacsonyabb a bordája. Abban viszont jobb, hogy a nagyobb hűtők alá jobban befér.
HGyu
-
stranger28
addikt
Sziasztok!
Sandy Bridge rendszerem van, 1600as Corsair ramokkal. XMP-vel ment egy darabig 1600on, de úgy döntöttem mégiscsak az 1333 az ajánlott, visszavettem. Viszont ezen a frekvencián tudja a 8-8-8-24et 1T command rate-tel, 1,5V-on mind a 4 modul. Prime-mal leteszteltem. Azt szeretném kérdezni elsőként, hogy ez az időzítés nem bántja-e a memóriavezérlőt, mint a freki? Vagy esetleg nem melegszik-e jobban, bármi hátránya? Másik, hogy így lesz-e olyan mint 1600on, de CL9nél 2T-vel. Harmadik, hogy megéri-e?
Következő dolog, hogy most vettem még 2 modult a másik 2 mellé, és furcsán láttam, hogy a CPU-Z és az AIDA sem olvassa ki a sorozatszámukat. Az elsőként vásárolt kettőnek odaírja, ennek a kettőnek viszont a nincs felirat látható. Jelent-e ez valamit? Vagy okozhat-e bárminemű problémát?
Köszönöm szépen.
str
[ Szerkesztve ]
-
04ahgy
nagyúr
válasz stranger28 #33573 üzenetére
Semmi más nem bántja a memóriavezérlőt, mint a magas (1,57V feletti) feszültség a Sandy Bridge esetén.
Ha az 1600-at viszik 1,5-ön, az jobb.
HGyu
-
Dusee
őstag
helló!
érdekes dolgot tapasztaltam.
van nekem 4 db 1GB-os DDR2 Kingmax ramom, amik tudták az 1066MHz-et eddig, most meg csak 800MHz-en hajlandóak hiba nélkül működni.
kérdésem, hogy ez normális? szoktak a ramok így "visszafejlődni"? esetleg orvosolni lehet ezt valahogy?
köszi előre isui: sose voltak túlhajtva a ramok, többnyire 900-960MHz-en üzemeltek, alapfesszel.
[ Szerkesztve ]
-
04ahgy
nagyúr
-
04ahgy
nagyúr
1 napot kell hiba nélkül mennie. CPU-d hűtése rendben van? A RAM-nak adtál megfelelő feszt? Az időzítéseket beállítottad manuálisan?
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz stranger28 #33579 üzenetére
Szimplán nem mindegyik gyártó programozza fel a modulok SPD-jét sorozatszámra. Pl. az én ADATA RAM-jaim esetén is üres.
HGyu
-
szilrobi
aktív tag
Sziasztok!
Geil black dragon 2x2gb 800mhz ramkittnek mennyi feszt merjek max adni, ha 900-on szeretném használni? Gyári előírt 1.8v, 2v-on még néha hibázik prime blend alatt, a játékok is kifagynak.Köszönettel: Robi
-
flash-
veterán
léteznek olyan programok melyek a ramot defragmentálják.
érdemes ilyet használni?ha igen melyik programot tudjátok ajánlani? -
Darko_addict
őstag
Szia, sziasztok.
Nem régen vettem én is egy 2x2 GB Kingston Kit-et (800mhz, DDR2, CL6), de mivel a hardveres részéhez annyira nem értek, hogy kell berakni úgy, hogy működjön a Dual Channel?
(Vannak a Slotok, és AB-AB szerint, mikoris a A=az egyik Kingston?)
A Win7-en kalibrált virtuális memóriáról is kérdeznék.
Most van a gépben az előbb említet 2x2GB Kingston és egy 1GB Kingston, milyen értékre állítsam a virtuális memóriát? Esetleg hagyjam, hogy a gép konfigurálja?Köszönöm!
(Ui.: Próbálkoztatok már a Win7 azon kiegészítőjével, mikor a bedugott Pendrive-ot használja Boostként?)
Don't give up your dreams. Keep sleeping.
-
Darko_addict
őstag
Megnéztem Everesttel, és 400Mhz-en eltér az új és a régi RAM időzítése.
Régi: 5-5-5-18
Új: 6-6-6-18Ez azt jelenti, hogy...? Talán visszafogja a régi RAM az új teljesítményét a más időzítéssel?
-
Qru
MODERÁTOR
Azt amit a HDD-knél a defrag kb. Átrendezi, "optimalizálja" a memóriában lévő adatok elhelyezését.
Ez szép, de a ram nagyon gyors, (nao sec.-ben mérhető ugye az elérési ideje) nem gyorsul tőle jelentősen ha átrednezed.mod:
Darko_addict: DC csak páros számú modulelrendezésnél van, mindeg hogy pakolod be a 3 ram modult nem fog DC-ben futni. Ha szerencsés vagy és tudja a deszkád megy asszimetrikus DC-ben.
De a DC kb 2-5%-ot gyorsít szóval enm nagy veszteség ha enm DC-ben vannak a ramjaid.Virtuális mem: 4GB rammal már simán kikapcsolható. Gyorsul tőle a rendszer egy kicsit.
Nem, pont az új fogja vissza a régit. Időzítésből az alacsonyabb érték a jobb. Azt jelöli egy-egy utasítást (olvasás/írás/másolás) mennyi idő alatt hajtható végre.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Darko_addict #33592 üzenetére
Sokat azzal sem nyer az ember. Átírhatod de instabilitást okozhat. Sztem nem érdemes babrálni vele.
#nincsbennetarcsi
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Darko_addict #33594 üzenetére
Igen. Ilyenkor automatikusan a gyengébb időzítésen megy az összes memória modul. Külön-külön nem tudod az időzítést beállítani, erre csak az X58-as chipkészlettel szerelt lapok képesek.
#nincsbennetarcsi
-
Darko_addict
őstag
Everest barátom azt mondja az alaplap infónál, hogy a valódi órajel az 333mhz, az effektív pedig 677mhz, a memória/spd oldalon pedig mindhárom bennelévő ram "DDR2-800 (400mhz)" - Ezek milyen összefüggésben állnak, milyen végső következtetés vonható le?
-
törölt tag
válasz Darko_addict #33597 üzenetére
Milyen alaplap/processzor? Gyaníthatóan a magas memóriavezérlő-terhelés miatt megy alacsonyabb órajelen. A sok modul hátrányai.
-
Darko_addict
őstag
válasz Darko_addict #33599 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest