- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android szakmai topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
RockHaRD
addikt
melyik a jobb, CL 9 2000mhz-n, vagy CL8-7 1600mhz-n?
-
proximus
senior tag
Szasztok!
Jövő héten kapok elvileg egy 2x4-es Corsair Vengeance LP White csomagot és az lenne a kérdésem, hogy hol tudnék utánna nézni annak, hogy egy adott alaplap meddig (milyen alacsony) támogatja feszültségben a RAM-okat. (A White ugye "különleges kiadás", mert 1,35 Volton tudja az 1600MHz/9-9-9-24 -et.) Hiába nézek több gyártónál is alaplapokat, régebbit is/újabbat is, csak a normál feszt adják meg(1,5V) és annyi.
Egy Giga GA-770TA-UD3 lapba szeretném a gyári 1,35-ön hajtani, de nem tudom mi lesz ha beleteszem. Na jó tudom, max 1,5 alá nem tudok menni majd... A mostani 1,5-ös kingmaxal a BIOS-ban ezek vannak: normal, illetve 1,5V-tól lehet tolni a "csillagos égig" a feszt. Vajon azért nincs alacsonyabb fesz lehetőség, mert az spd-ben 1,5-öt látott és attól csak magasabbra engedi beállítani?? Ha a Corsair "villant" neki egy 1,35-öt, akkor onnan lehet majd lépkedni fölfelé feszültségben? -
edgR
őstag
válasz proximus #33708 üzenetére
pontosan. max nem tudsz majd 1.5 ala menni, sokkal jobban melegedni nem fog, mint 1.35-on, mas miatt meg teljesen felesleges lenne 1.5 ala menni.
ha ugyanebbe a lapba akarod majd tenni, akkor a ram nem fog "villantani" 1.35-os opciot, mert az lap fuggo, nem mem fuggo, hogy mit tudsz beallitani biosban. eppen ezert az is lehet, hogy egy friss bios flash megoldana a problemadat, utana kellene nezni, hogy van-e olyan bios a lapodhoz, ami tamogatja az alacsony memfeszt.
folfele ugyanez a helyzet, addig lepkedhetsz, amig a lap/bios engedi. -
proximus
senior tag
A legutolsó f4b bios van a lapon -sajnos ez már egy "régebbi" lap amúgy is- és a mostani 1,5-ös ram mellett csak emelni lehet csökkenteni nem, DE..., ennek a RAM-nak az SPD-je is 1,5-öt közöl a BIOS-al. Azért bízom benne, hogy ha 1,35-öt mutat neki az új memória, akkor hajlandó lesz "megengedni" az alacsonyabb feszültséget... Persze fázok ettől a dologtól azért, nem tudom mire számítsak...
AMD-s deszkákkal egyébként mik a tapasztalatok (ultra)alacsony feszültségű ramokkal? -
proximus
senior tag
"de most te mire mesz? minel huvosebb ram-ra?"
Nem egészen. Próbálok egy kicsit "jövőálló" memóriát vásárolni, mert ki tudja, lehet egyszer Intelre váltok és mint tudjuk, az Intel szereti szívatni a jónépet. Az 1,5-ös modulokat is főleg miatta kezdték el nyomatni a gyártók. Namost gondol egyet és pl. az Ivy bridge, vagy az utánna következő monjuk már 1,35-öt kíván majd és lehet megint kidobálni a RAM-okat.
Amúgy meg nem csak sört hűteni lehet ám az ulv memóriákkal, hanem föltenni normál feszre(~1,5V) és beállítani a gyárinál jobb időzítéseket/magasabb órajelet. Ha másra nem erre jó lesz a gyárilag alcsony fesz. Válogatott csipeket raknak az ilyenekre, ezért sokkal több tartalék lehet bennük. Pl. 2000MHz körül 9-10-9-28 1,6 vagy 1,65 volton. Na ez itt a lényeg... -
proximus
senior tag
válasz #65675776 #33716 üzenetére
Na jó, őszintén szólva még nem fogdostam memóriát se 1,5V esetén vagy alatta, se 1,7-en(vagy fölötte), szóval nem tudom mennyire melegszenek ezen esetekben. Legfeljebb ledobom róla... Amúgy szerintem szépnek mondható ez a fehér borítás. Elegáns, meg diszkrét.
Szerintem zsír: -
-
-
Tommi000001
aktív tag
Ahoj
Az lenne a kérdésem,hogy:
ez, KHX1600C9D3K2/4G és ez KHX1600C9D3B1K2/4G között mi a különbség?
Az első (KHX1600C9D3K2/4G),ami biztos bennt van a kompatibilítási listában.
"A Föld,a Naprendszer elmegyógyintézete...."
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Tommi000001 #33722 üzenetére
Más a borda rajtuk, amúgy egyformák a tulajdonságaik. Viszont lehet eltérő chippek vannak rajtuk. De ettől függetlenül kb 90-95%, hogy a lapod azt is szeretni fogja melyik nincs benne a QVL-ben.
#nincsbennetarcsi
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Tommi000001 #33724 üzenetére
Ha AMD mellé rakod nincs para, azok nem nyűgösek a ram feszre.
#nincsbennetarcsi
-
beltcp
csendes tag
Sziasztok!
Hozzáértő segítségeteket szeretném kérni:
Ram-ot akarok vásárolni, de nem tudom eldönteni, hogy játék futtatása szempontjából van-e különbség a kettő közt:
G.Skill
DDR-3 8Gb /1600 KIT (F3-12800CL7Q-8GBECO)G.Skill
DDR-3 8Gb /1600 KIT (F3-12800CL7Q-8GBECO)Árba 14.000 Ft különbség van, kérdés, hogy mennyivel jobb, és van-e értelme játék futtatásához a jobbat megvenni?
Köszi a segítséget előre is!
-
Qru
MODERÁTOR
-
beltcp
csendes tag
Elnézést!
G.Skill
DDR-3 8Gb /1600 KIT (F3-12800CL9D-8GBRL)
vagyG.Skill
DDR-3 8Gb /1600 KIT (F3-12800CL7Q-8GBECO)köszi
-
beltcp
csendes tag
Elnézést!
G.Skill
DDR-3 8Gb /1600 KIT (F3-12800CL9D-8GBRL)
vagyG.Skill
DDR-3 8Gb /1600 KIT (F3-12800CL7Q-8GBECO)köszi
-
keszegduda
őstag
Feltétlen kell ragaszkodni a teljesen egyforma memóriamodulok használatához hogy menjen a dual channel 4 modullal? Jelenleg 2X2gb Gskill van, az mellé mehetne pl. kingstone akár 4 v 8 gb? A rendszer s1156 P55.
[ Szerkesztve ]
-
edgR
őstag
válasz keszegduda #33737 üzenetére
erre nincs szabaly, a parok legyenek parban, ez a lenyeg. ennek ellenere en nem kevernem a kul. markakat.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz keszegduda #33737 üzenetére
Erősen lap függő is, ha egyforma a specifikációjuk az esetek többségében mennek együtt. De garancia nincs rá.
#nincsbennetarcsi
-
becsitibi
senior tag
Hali!
Az lenne a kérdésem hogy melyik ramot ajánlanátok,z68-hoz kell,piros szin is fontos
1: cosair vengeance 1600mhz cl9 1,5 v
2: g.skill ripjaws 1600mhz cl 9 1,5 v -
the dealer
tag
Sziasztok!
Kikapcsoltam a gépemen a lapozó fájlok használatát, de a feladat kezelő mégis azt írja használja. Nem is keveset: 500-1000MB-ot is akár.
Mi lehet a gond?
Előre is köszi a választ!
Real life is just a hobby.
-
Robertored
csendes tag
válasz the dealer #33743 üzenetére
Sziasztok!
A következő problémám van.A videókártyám egyik napról a másikra meghalt(egyszercsak lila lett a kép és utána el sem indult a gép)Vettem egy újat beraktam a slotba és már működött is.2 napra rá elkezdett fagyogatni a gépem rendszertelenül.Kitakarítottam de továbbra is produkálja a hibát.Mi lehet a gond?
-
edgR
őstag
válasz Robertored #33744 üzenetére
kb 1000 okot tudnek most hirtelen mondani. kicsit konkretabban ird korul a problemat.
ez egyebkent nem a megfelelo topic szerintem. -
cross56
senior tag
Hellotok. EZ a ram nem menne bele a Gigabyte GA-770T-D3L alaplapomba? Itt azt írja a linknél, hogy nem, de azért megkérdezem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Patriot Viper Xtreme 5 RGB 32GB KIT DDR5 8000MHz CL38 (2x16gb) (9 év alza gari)
- Kingston HyperX FURY 16GB (4x4GB) DDR3 1866MHz HX318C10FB/4 Memoria!
- DDR3 - EDO RAMok - Retro - 4 GB - 512 KB - Corsair, Samsung, stb. - nagy mennyiség - több márka
- BONTATLAN! Corsair Vengeance DDR5 KIT 64GB (asztali) 6000MHz FEHÉR
- Corsair Vengeance LPX DDR4 2x8GB 3600MHz
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest