- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android szakmai topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
masterful87
senior tag
Sziasztok!
Úgy tűnik a másfél éve tartó kékhaláljaim okozója a rosszul konfigurált G.Skill RAM párom... amatőr módon abban bíztam, hogy majd az auto beállításokkal tökéletesen fog menni!
Meg nem is szokásom a BIOSba túlságosan beletúrkálni, de most kénytelen voltam.
Tehát az érdekelne, hogy mi a CL4-es időzítés standard értéke? Neten nem sikerült megtalálnom! 4-4-4-12 vagy 4-4-4-15 vagy micsoda?És ha már itt vagyok, akkor az indításkor futtatott memtest+ -on kívül milyen lehetőségem van tesztelni?
-
Fridok
csendes tag
Üdvözletem Mindenkinek!
Új gép vásárlása után vagyok és olyan problémával találkoztam amivel eddig még nem.
Sikeresen összepakoltam mindent mégis a RAM-mal úgy érzem nincs minden rendben.
2*4 giga kit kingston van a gépemben 1333-on, amit a BIOS fel is ismer sőt az alaplapi program is látja hogy a modulokban benne vannak külön külön a memóriák, mégis a windows már nem látja, és mondjuk a rendszerdiagnosztikai programok sem látják (pl everest is csak 3600-at ad meg)
Ebben kérném hasonló problémákat látott kollégák szakszerű segítségét
Válaszokat előre is köszönöm. -
Qru
MODERÁTOR
válasz masterful87 #33101 üzenetére
Azt kell beállítanod ami a modulra rá van írva. Valószínűleg 4-4-4-15 lesz, de nézd meg. Vagy a G.Skill honlapon is fel van tüntetve.
Mással nem érdemes tesztelni. A win alól futó ram tesztek ugyanis nem 100%-osan megbízhatóak.
#nincsbennetarcsi
-
Qru
MODERÁTOR
válasz masterful87 #33106 üzenetére
Elég alacsony fesz érték 1066 CL5-höz. 2-2,1V körül szoktak ezek ennyit menni. Kicsit emeld meg a ramfeszt, hátha csak az a baja.
mod:
Kárt nem okozhatsz vele ddr2-nél 2,2V-ig simán el lehet menni feszben 24/7-re is.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
masterful87
senior tag
Hát a 2V-ot se szívesen adom neki, ezek direkt Low Voltages chipek, azért hihetetlen az 1,8V, pedig a modulokra is ez van írva!
De azért még próbálkozom, modulonként, 800/1066-on CL5-ön, 1,8-2,1V-ig.
-
Fridok
csendes tag
válasz masterful87 #33111 üzenetére
Na tessék ezt meg sem néztem milyen win cd-t hoztam annyira egyértelmű volt a 64 bites.
De tényleg ez lesz a gond, nagyon köszönöm a segítséget. -
V.Dave
senior tag
Üdv urak
Mennyit számítana fogyasztásban ha egy 2000mhz-es 1,65v-os DDR3-as 4gb kit-es modulról váltanék egy 1600mhz-es 1,25V-os 2x4GB-os példányra?
A tervem egy nagyon keveset fogyasztó gép összeállítása(a tápom már megvan hozzá 80+gold)Xiaomi mi 8 6/128
-
nimfas
addikt
Mákom lett... megoldódott a sípolás... BIOS-ban volt belőve vmi értesítés azért sípolt a gép folyamatosan az új ramokkal...
most a 2,6-os c2d proci a 1333 kingmax ddr3 (2x4gb) megy 3,2-n és 1600-on, terhelem Orthos-szal kb 25 perce... eddig semmi hiba...
Már csak egy win7 64Bitet kell felrakni, hogy lássa is a ramot ne csak a felét :-)
-
lanw
aktív tag
Sziasztok ! az lenne a kérdésem,hogy van két db 2x2gb 800Mhz-es kingston és van két db 1Gb--os ...na most 6 6 6 18 as időzítéssekkel hibát dob a memtest ...a többi finom hangolást aida szerint csinaltam..MCH 1.4 V a 4 modul miatt ! 1.8V a feszültsége a moduloknak...van e rá mód ,hogy 5 5 5 15-s időzítéssel járassam , mert nem tudom mit kellene még finomhangolnom vagy egyszerűen csak nem tetszik a lapnak a két fajta modul...Amúgy megy a dual channel ..a lap pedig giga EP45 DS3 ! köszönöm előre is !
az 1 gigásak is 800 Mhz-sek !
[ Szerkesztve ]
To be or not To be
-
varga911
senior tag
Sziasztok,
Volna nekem 2x4GB 1333MHz-es Kingmax ramom, ami a papírja szerint 1.65 volton 1600MHz-et is tud.
Gigabyte lapom van, A75 chipsettel, azonban ha átállítom a memória feszt 1.65V-ra és a sebességet 1600-ra, nem indul a gép, és visszaáll 1333MHz-re.
Egyéb tuning nincsen, csak ennyit szeretnék hogy az APU kicsit több sávszélt kapjon. Valamit tipp esetleg?
Üdv.
-
Regirck
senior tag
válasz Crossfit007 #33126 üzenetére
Esetleg az Északi híd feszültségét is megnézhetné még ezen felül.
-
brian1987
tag
Hali.
Tudom nem itt a helye, de azért meg kérdezem.
Ha emelem a memória feszt az hatással van a procira?
Ezt úgy értem hogy most a procnak belül lehet -e valami baja.
Lehet 1 kicst hülyén hangzik.
De én ezt úgy gondolom hogy nem ; de nem árt az óvatosság.Régi értékeléseim :) http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=brian1987
-
Mr.Csizmás
titán
üdv, HyperX 1600-as CL9 kit (KHX1600C9D3K2/8G) mennyire jó tuningban?
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Mr.Csizmás #33131 üzenetére
Elég nagy a szórás, nem mindegy AMD vagy Intel mellé teszed pl, de olyan 1700-1900MHz között mennek.
#nincsbennetarcsi
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Mr.Csizmás #33133 üzenetére
G.Skill Eco / Ripjaws. Mushkin Redline, Corsair Dominator (GT)... de ezek marha drágák.
#nincsbennetarcsi
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Mr.Csizmás #33135 üzenetére
Az elég nagy bukta haver. Jól jár a fazon vele marhára de ha nem szereti a G.Skill-t a lapod akkor...
#nincsbennetarcsi
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Mr.Csizmás #33137 üzenetére
Jobban járnál. Egy próbát megér, hirdesd meg hátha elviszik jó áron.
#nincsbennetarcsi
-
Kube
senior tag
Az alaplap kis könyvében 1.9V ír a slotokhoz a kérdéses ram pedig 2.2V amit most beszeretnék tenni. Ez ő mennyire számít?
No emotion, any more than a wave, can long retain its own individual form.
-
nimfas
addikt
válasz Crossfit007 #33124 üzenetére
Ezekkel a beállításokkal megy a ram alapon:
kivéve hogy az első 9-es helyén 10-es van...
és ezek a feszültségek (+0,2 V):
Ha viszont belővöm a 9-9-9-27-et akkor restart után csippant.. leáll a gép, restartol és visszaáll alapra... továbbá a command rate 2T az hol található, nem találtam ilyet :-D
Lehet hogy 1600-on nem tudja ezeket az értékeket és azért dobja vissza?
Cpu is 2,6 helyett 3,2-n megy..... -
MasterMind
tag
Sziasztok! Azt tervezem, hogy leváltom az OCZ Platinum 6GB (3x2GB) CL7-est Corsair Vengeance 12GB (3x4GB) CL9-re. Kérdésem csak annyi volna, hogy a CL9 és CL7 között, mekkora a difi? Érzékelhető? Egyáltalán megéri erre a Corsair-re cserélni?
Válaszotokat előre is köszönöm. -
Crossfit007
senior tag
válasz MasterMind #33145 üzenetére
Általában a MHz jobban számít, mint a késleltetés. Tehát ha mondjuk 1866-os Vengeance-ot veszel akkor cl9-en is jobb lesz, mint mondjuk egy 1600-as cl7-cl8-on.
-
Novver
senior tag
Szervusztok. Előre leszögezném, lehet hogy rossz helyre írok, de a kérdésem kicsit többrétű
Noszóval : Drága jómagam hevesen várom az AMD Bulldozereinek megjelenését hogy megkaparinthassak majd egy 4-6-8 magos példányt (tesztek eldöntik hogy játékra melyik lessz a jobb
Ehhez a procedúrához cserélni fogom a jelenlegi Alaplapot CPU-t RAM-ot [Kis önreklám ]
Ki is szemeltem magamnak egy új triót, mégpediglen :
MSI 990FXA-GD80 Alaplapot
Corsair 1866MHZ Vengeance Ramot
Valószínűleg az AMD FX-8150 CPU-ját.A jelenlegi rendszeremet egy Zalman CNPS10X Extreme hűti.
Na a hosszúra sikerült bevezető után, kérdésem a következő : e két kép alapján
Jelenlegi alaplapom :[link]
Jövendőbeli alaplapom : [link]vajon be fog-e férni az a szép magas Corsair RAM a CPU Hűtő mellé? Jelenleg minimális (1-2-3 centi) hely van köztük. Ahogy elnéztem a két lapot így nagyban, mintha az új lapon kicsit messzebb is lenne a dimm slot, mit gondoltok?
Előre is köszönöm a válaszokat, és hogy rabolhattam az időtöketAz alaplapos topicban már kérdeztem, de válasz még nem érkezett, hátha itt több sikerem lesz
Life is a game... The game is my life!
-
Viperator
őstag
Adottak:
- alaplap EP45-DS3P
- Geil Ultra 2x2GB 1066 Mhz Dual Channel memóriaMár régen normálisan állítottam be a memóriának a paramétereit a BIOS-ban (400MHz x 2.66 szorzóval = 1066, stb.).... a napokban leellenőriztem az Aida64 programmal és 800MHz sebességű memóriát lát.... ezt nem értem..... Tippek?
Előre is köszönöm a választ!
"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell
Új hozzászólás Aktív témák
- DDR3 - EDO RAMok - Retro - 4 GB - 512 KB - Corsair, Samsung, stb. - nagy mennyiség - több márka
- Trident Z5 Neo DDR5-6000 CL32 2x32GB EXPO memória eladó
- Corsair Vengeance RGB PRO SL 16GB POSTA AZ ÁRBAN!
- 64gb SK Hynix DDR4/2666mhz Laptop Memoria (2x32gb)
- G.SKILL FlareX 2x8GB DDR4 3200MHz F4-3200C14D (CL14-es időzítésű memória Ryzen-hez!!!)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest